Μαγειρευτό φαγητό

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Όπως έγραψα σε άλλο θέμα είχα πρόβλημα με ξηρά τροφή και μου είπε ο εκτροφεας ότι μια καλή λύση είναι το μαγιρευτο αρκεί να γίνει σωστά. Μου είπε κάποια πράγματα αλλά θέλω και την γνώμη σας. Όσον αφορα τις δοσολογιες και τα γραμμαρία που πρέπει να τρώει. Το κουταβι μου (ροτβαιλερ) είναι 3 μηνών. Από μαγιρευτο πρέπει να τρώει όσα γραμμάρια θα έτρωγε από ξηρά τροφή ή το 5-6% του βάρους του όπως κάνουν κάποιοι που εχω ακούσει...

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Ευχαριστώ παιδιά. Κατέληξα σε αυτή την μέθοδο της παλιας σχολής που λένε. Έδινα ρουαγιαλ κανιν αλλά δεν αφομιωνε καλά αν και έδινα σωστές αναλογίες. Κάτι άλλο τώρα. Χρειάζεται να δίνω μαζί με το μαγιρευτο πολυβιταμινες ή ασβεστιο; ή και τα δύο;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Διάβασε λίγο το λινκ που σου έδωσα. Εξηγεί τα πάντα για το θέμα των συμπληρωμάτων και ειδικά για ασβέστιο το καλύτερο είναι τσόφλια αβγού αποξηραμένα στο φούρνο και σε μορφή σκόνης που θα το κάνεις εσύ. Την δοσολογία θα την βρεις στο άρθρο.
Κι εγώ κατέληξα στο μαγειρεμένο στον ένα μου σκύλο γιατί είχε διάφορα θέματα με τις ξηρές τροφές και έχω δει πολύ καλά αποτελέσματα. Θα ήθελα να μαγειρεύω και στα τρία, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο.

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Ευχαριστώ. Ναι με καλυψενε και τα αποθηκευσα να τα θυμάμαι. Ήδη δεύτερη μέρα με το μαγιρευτο, το τρώει γρήγορα με όρεξη και ήδη τα κακα του αρκετά πιο λίγα. Πιστεύω να καλύπτουν όλα αυτα το κουταβι μου και να μην χρειάζεται και ξηρά. Είδα πάντως ότι δεν αναφέρονται τα μακαρόνια. Κάνουν; είναι παρά πολύ καλό μορφολογικα κουταβι γιάυτο θέλω ότι καλητερο και δεν με νοιάζει η ώρα που θα σπαταλαω αν και δουλεύω αρκετές ώρες, αλλά χαλάλι του.....

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Κάνουν αλλά δεν του προσφέρουν κανένα θρεπτικό στοιχείο, το ρύζι είναι καλύτερο αν και πάλι σχετικά περιττό. Επίσης η μία κτηνίατρός μας λέει πως τα μακαρόνια τα "ανθρώπινα" έχουν ένα συστατικό που δεν κάνει να το τρώνε (δεν θυμάμαι καθόλου τι και γιατί) και καλύτερα να τους δίνουμε μακαρόνια για σκυλιά. Τώρα τα μακαρόνια για σκυλιά που έχω βρει εγώ σε σουπερ μάρκετ αμφιβάλλω αν είναι ειδικά κατεργασμένα ή αν είναι απλά κακής ποιότητας αλλά τα δίνω στη μερίδα του δικού μου ως συμπλήρωμα και μια χαρά τον βλέπω - έχω δοκιμάσει κι εγώ, δεν έχω πάθει τίποτα :p.

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Εντάξει να μου κανείς το τραπέζι τότε! ;) εσυ μόνο μαγιρευτο δίνεις; αν ναι, δίνεις και συμπλιρωματα;;; αποτελέσματα στον σκύλο σου;;;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Mε σκυλομακαρονια το θες το τραπέζι? :D

Είμαι στη φάση του ψαξίματος κι εγώ και σταδιακής εφαρμογής. Ακόμα δεν έχω περάσει πλήρως στο μαγειρευτό. Δίνω δηλαδή κρέας (μοσχάρι-κοτόπουλο-γαλοπούλα, δε δίνω όμως χοιρινό, πάλι αυτή η κτηνίατρος είπε καλύτερα όχι χοιρινό), με λίγα μακαρόνια ή ρύζι και 2-3-4 χούφτες (ανάλογα πόση είναι η χούφτα σου :p) κροκέτες. Ψάρι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Του δοκίμασα λαχανικά αλλά δεν του κατσαν καλά αυτά που του δωσα, είμαι στη δοκιμή ακόμα. Δίνω επίσης πρόβειο γιαουρτάκι για σνακ.

H royal canin ούτε του δικού μου του κατσε καλά. Τώρα δίνω pro plan. Αλλά άμα συνεχίσω να του δίνω κροκέτες (αν δεν του κάθονται καλά όλα τα είδη φαγητών που χρειάζεται να τρώει για να πάρει όλα του τα θρεπτικά συστατικά) θα πάρω κάποια καλύτερη.

Γενικά επειδή κι εμένα είχε πρόβλημα να του κάτσουν καλά διάφορες τροφές και μ'αυτό το μισό-μισό τα πάει μια χαρά εδώ και μήνες (και από κακά και από ανάπτυξη γενικά), είμαι σε αυτό το στάδιο και σιγά σιγά πειραματίζομαι αν σηκώνει ο οργανισμός του όλα τα απαραίτητα για να το γυρίσω εντελώς σε μαγειρευτό.

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Με σκυλομακαρονα βέβαια αλλά εδώ στην σαντορίνη δεν έχουμε οπότε θα τα φέρεις εσυ!:eek: με την προ πλαν όλα εντάξει; την ξηρά την ανακατευεις στο μαγιρευτο ή σε διαφορετικό γεύμα; για τα συμπλιρωματα από βιταμίνες δεν μου απαντησες αν δίνεις ή όχι.....

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Την ανακατεύω ναι. Συμπληρώματα δε δίνω καθώς νομίζω (?) ότι μεγάλο μέρος τους καλύπτεται από την ξηρά. Ρώτησα την κτηνίατρο αν όντως καλύπτονται όλες του οι διατροφικές ανάγκες με αυτό το συνδυασμό και μου είπε ναι - βασικά τον είχε προτείνει κιόλας. Τώρα στα διατροφικά θέματα δεν εμπιστεύομαι τρομερά τους κτηνιάτρους οπότε σκεφτόμουν να δίνω ένα συμπλήρωμα ασβεστίου από τσόφλι - όχι όσο λέει ο οδηγός όμως καθώς ασβέστιο εμπεριέχει ήδη η ξηρά. Του δίνω και καμιά μπουκιά από κανά φρουτάκι που τρώω επίσης. Του βάζω και 2-3 σταγόνες ωμό λάδι στο φαϊ, τώρα θα ψάξω για σολωμονέλαιο.

εντιτ: ναι και με την προ πλαν μια χαρά, βασικά γι'αυτό και έμεινα σ'αυτήν.

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Last edited:

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Το θρεντ τι είναι; :( ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Τα λέμε αύριο γιατί ξυπναω 7 για την δουλειά. Ότι νέο μαθενεις για το μαγιρευτο να τα λέμε σε αυτό το θέμα να σου λέω και εχω τα αποτελέσματα του κουταβου μου....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Το θρεντ είναι το λινκ που σου έβαλε. Κι εγώ δίνω λίγο ξηρά μαζί γιατί ανησυχώ για την πληρότητα. Εγώ βάζω και λαχανικά και γιαουρτάκι πρόβειο και λάδι σολωμού. Συγνώμη αλλά ούτε για μας δεν μαγειρεύω έτσι..άντε με τους κόπρους! :p

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.732
7.230
Συγνώμη αλλά ούτε για μας δεν μαγειρεύω έτσι..άντε με τους κόπρους! :p
Πες το ψέμματα! Έχω ένα μήνα που έχω πήξει στη δουλειά, εγώ παραγγέλνω απ'εξω αλλά το φαϊ του πασά πάντα μαγειρεμένο!

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Καλησπέρα και πάλι!!! Σήμερα ξαφνικά ο κουτάβος μαζί και κανονικά κακά είδα και λίγο δοιαροια με το μαγιρευτο που τρώει. Που να αφοιλετε γιατι ανυσηχησα όταν το είδα....

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ισως απο το γιαουρτι,, μαζι με το μαγειρευτο αν του το εδωσες μαζι η κατι αλλο μηπως θελει χρονο προσαρμογης το στομαχι του,,,,,, αλλα με μαγειρευτο πιο μαλακα κακα κανει οχι διαροια,,, και οι κανονες υγιεινης και συντηρησης των τροφιμων ισχυει οτι ισχυει και σε εμας,,, και το φαγητο ποτε πολυ κρυο και ποτε πολυ ζεστο,,, αλατια πιπερια κρεμμυδια σκορδα και αλλα περιεργα απαγορευονται,,, επισης ισως να εχει και θεμα με πρασινα οπως πολλοι ανθρωποι η αλλεργικο δυσανεξια δηλαδη σε μια τροφη συγκεκριμενη,,,

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog