Μήπως οι πολλές πάνες είναι κακό??

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Καλησπέρα.. Ελπίζω το μύνημα μου να σας βρίσκει όλους μια χαρά , σε διακοπές ή μη αλλά πάντα με τα αγαπημένα μας σκυλιά..

Θέλω να σας πως λίγο για την Αλίκη μου και να μου πείτε τις γνώμες σας..

Αλίκη , πάει 3 μηνών .. Μέχρι τώρα έχει μάθει να κάνει στη πάνα τα τσίσα της σε γενικές γραμμές (από τις 10 φορές τις 9 θα τις κάνει στη πάνα).. Τα χοντρά έχουμε 2 μέρη μέσα στο σπιτι.. Η την πάνα ή στο μπαλκόνι από μόνη της αν και τώρα με τις βόλτες και σε συνδυασμό με τα γεύματα προσπαθώ να τα κάνει έξω. Όπου και αν έχω το κουτάβι έχω κοντά της και 1 πάνα.. με αποτέλεσμα στο δωμάτιο της να έχω 1 και στο σαλόνι άλλη 1. Όταν βγαίνουμε βόλτα δυστυχώς δεν κάνουμε τσίσα ακόμα.. (χοντρά κάνουμε μετα δυσκολίας αλλά κάνουμε ) ..

Γιατι λέτε οτι δεν κάνει τσίσα έξω?? μήπως έχει συνηθίσει τη πάνα και την έχει καταβρεί εκεί..?? μήπως πρέπει να μειώσω τις πάνες στο σπίτι ? βεβαια θα έχω και ατυχήματα αλλά ίσως ετσι δεν θα νομίζει οτι παντού υπάρχει μια πάνα?? Μήπως έχουμε πάρει λάθος δρόμο με τις πάνες??

Σας ευχαριστώ για τη προσοχή σας. ;):):)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Να πω την δικια μου εμπειρια:
Οταν ηρθε η Cindy κουταβα, ειχαμε πολλες πανες στο σπιτι, 5-6 σιγουρα.
Σταδιακα της μειωσα, μεχρι που αφησα μονο μια στο μπαλκονι και το χειμονα μια μπροστα απο την κλειστη μπαλκονοπορτα, γιατι εαν την εβρισκε κλειστη (λογο κρυο) τα εκανε εκει στο πατακι, εαν δεν την παιρναμε χαμπαρι.

Τωρα πια πανε μονο εξω στην αυλη ή στο μπαλκονι- η στην βολτα- αλλα ποτε δεν τα κανουν μεσα στο σπιτι πια!

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Να πω την δικια μου εμπειρια:
Οταν ηρθε η Cindy κουταβα, ειχαμε πολλες πανες στο σπιτι, 5-6 σιγουρα.
Σταδιακα της μειωσα, μεχρι που αφησα μονο μια στο μπαλκονι και το χειμονα μια μπροστα απο την κλειστη μπαλκονοπορτα, γιατι εαν την εβρισκε κλειστη (λογο κρυο) τα εκανε εκει στο πατακι, εαν δεν την παιρναμε χαμπαρι.

Τωρα πια πανε μονο εξω στην αυλη ή στο μπαλκονι- η στην βολτα- αλλα ποτε δεν τα κανουν μεσα στο σπιτι πια!
Πες μου λίγο σε πόσο μηνών άρχισες να τις μειώνεις...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ενας λογος που δεν τα κανει εξω ειναι γιατι δεν της μυριζει "το δικο της ". Φορεσε γαντια, παρε λιγο χαρτι και "μαζεψε" τα τσισα της.
Εκει που θα τη δεις να μυριζει και να στεκεται περισσοτερο στη βολτα δικριτικα αφησε λιγο χαρτι.
Μπορεις να το κανεις και με κυπελλακι που μαζευουμε τα ούρα και να το σκορπισεις οπου νομιζεις στη βόλτα.
Το δοκιμασα στον Charlie και επιασε.
Ενα αλλος λογος είναι ότι έχει επαναπαυθει ότι μπορει να τα κανει σπιτι (που νιώθει και πιο οικεία) και προτιμαει να απολαυσει τη βόλτα της!

Αρχισε να μειωνεις σταδιακα της πανες και ακομα καλυτερα μολις τη δεις να πλησιαζει την πανα κατεβασε την να τα κανει στο χωμα (αν φυσικα ειναι δυνατο την εκαστοτε στιγμη).

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πες μου λίγο σε πόσο μηνών άρχισες να τις μειώνεις...
Βασικα με τον ρυθμο που μου επεβαλλε εκεινη- ολο και σε πιο λιγες πανες πηγαινε- και αφου ειδα, οτι καπιοα δεν την χρησημοποιει, την εβγαλα.
Στης 2 μηνες ειχα βγαλει τις περισσοτερες- μειναμε με αυτην στην μαλκονοπορτα μπροστα ( ηρθε κοντα μας πρωτοχρονια- καταχειμονα).

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
παιδιά εμένα ενώ δε μου έκανε τίποτα,όμως ΤΙΠΟΤΑ έξω ένα πρωί σταμάτησε πάνω στη βόλτα και έκανε κακά,βέβαια ήμουν απροετοίμαστη,τα παιξα και λίγο,τελος πάντων πήγα σε ένα κοντινό μινι μάρκετ πήρα χαρτομάντηλα,τα μάζεψα,όλα οκ.. μετα απο 2-3 μερες πάλι κακά έξω(αυτη τη φορά είχα πάρει τα μέτρα μου) και προχθές και τσίσα,πως και έτσι ξαφνικά μετά απο 4 χρόνια αποφάσισε να τα κάνει έξω?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
δλδ..τα έκανε και έξω,αλλα μόνο αν της άπλωνα πάνα,στο δρόμο,στο πεζοδρόμιο,στο γρασίδι και λοιπά ποτε

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αυτό ήταν δική σου επιλογή ή σε "ανάγκασε" η μικρή;
Ρωτάω την παθούσα, για να μην πάθω εγώ ;)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
κοίτα ,στην αρχή εφόσον δεν επιτρέπονταν οι βόλτες αναγκαστηκά έπρεπε να βρούμε μια λύση για να μη λερώνει το σπίτι και αυτή ήταν οι πάνες γιατί ήταν αποροφητικές και μπορούσαμε και τις παίρναμε όπου θέλουμε οπότε και τις επιλέξαμε.Έμαθε πολύ,πολύ γρήγορα να της χρησιμοοποιεί.Όταν έφτασε σε ηλικία που μπορούσε να πάει βόλτα είχε ήδη συνηθίσει την πάνα,και εκείνη και εμείς οπότε δεν υπήρχε λόγος να την αλλάξουμε μιας και λόγω του μεγέθους της οι ποσότητες που βγάζει είναι ελάχιστες και έχουμε βολευτεί έτσι-γι'αυτο και δε θα το συνέστηνα για μεγαλύτερους σκύλους.Οι περισσότεροι αν το διαβάσουν αυτό θα φανταστούν κακοσμοία στο δωμάτιο,αυτό όμως για να σας προλάβω δεν ισχύει καθώς οι πάνες αλλάζονται πολύ συχνά.Βέβαια το σκυλί βγαίνει τις βόλτες του έτσι και αλλιώς,όχι όμως για την ανάγκη του,απλά για βόλτα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97