Μήπως είναι κρίμα;

paggy

New Member
2 Ιανουαρίου 2012
3
0
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.
Το forum είναι κατατοπιστικό σε πολλά θέματα και έχετε μια πολύ ωραία παρέα.
Η βοήθεια που θέλω από σας είναι η εξής.
Ζω με τη σύζυγό μου σε διαμέρισμα όχι πολύ μεγάλο και λατρεύουμε τα ζώα γενικώς.
Θέλουμε σαν τρελοί να πάρουμε σκύλο αλλά μας προβληματίζει το γεγονός ότι δουλεύοθμε και οι δύο αρκετές ώρες(καταστημάτων),με αποτέλεσμα 3-4 μέρες της εβδομάδας να λείπουμε από τις 8 το πρωί και να γυρίζουμε στις 10 το βράδυ.Αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στο σκύλο ή υπάρχει κάποιος τρόπος να το αντιμετωπίσουμε?
Δεν θέλουμε να κάνουμε βεβιασμένη κίνηση και να το μετανοιώσουμε μετά ,αλλά προπάντων να μην έχουμε ένα ζώο το οποίο θα ταλαιπωρείται.
Ελπίζω να μην σας κούρασα.
Περιμένω τις απόψεις σας.
Υ.Γ.Δεν έχουμε ''κολλήματα'' με ράτσες κλπ.
Ακόμη και αδέσποτο παίρνουμε.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Κοιτα νομιζω οτι οι πολλες ωρες απουσιας ειναι προβλημα.
Απο την αλλη, ποιο αδεσποτο δε θα προτιμουσε να εχει standard το φαϊ του και τα χαδια σας τις ωρες που θα ειστε σπιτι;

Προσωπικα, για αδεσποτο, το βλέπω θετικά. Το αδεσποτο, ισως, μπορει να συγκρινει το πριν και το μετα στη ζωη του και να νιωσει ευγνωμοσυνη ακομα κι αν το αφηνετε μονο του αρκετα.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς ορίσατε και καλή χρονιά...

Κατά τη γνώμη μου, καλό θα ήταν όταν θα πάρετε το σκύλο στο σπίτι σας να συμπέσει με την άδεια σας, ώστε να σας συνηθίσει και να το συνηθίσετε κι εσείς...(την κοινή ζωή εννοώ, το πρόγραμμα...).
Είστε διατεθειμένοι να τηρείτε σταθερό πρόγραμμα βόλτας, εκτόνωσης κλπ κλπ?

Το θέμα είναι αν θέλετε κουτάβι ή μεγαλύτερο σε ηλικία σκύλο.
Αν θέλετε κουτάβι, εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα, δεδομένων των ωραρίων σας.
Σίγουρα οι ώρες που απουσιάζετε από το σπίτι είναι πολλές, αλλά με καλή θέληση, υπομονή κι επιμονή, όλα μπορούν να γίνουν.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Aπό τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, είναι πάρα πολλές ώρες για σκύλο.
Δεν υπάρχει κάποιος στην οικογένεια να φροντίζει το σκυλάκι αυτές τις ώρες;
Εσείς δεν γυρνάτε καθόλου σπίτι ενδιάμεσα;

Καλώς ήρθατε :)

Haska

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2011
52
0
60
athens greece
Αδεσποτο, πρωην αδεσποτο, απο καταφυγιο..... θα το εκτιμισει και δεν θα εχει προβλημα. Αρκει να βγαινει δυο φορες την ημερα την βολτα του και οταν εισαστε σπιτι να ασχολειστε μαζι του. Ενα ενηλικο ζωο θα ηταν ισως μια καλυτερη επιλογη γιατι ειναι πιο ηρεμα και κατασταλαγμενα σαν χαρακτηρες και δεν εχουν και την ενεργητικοτητα ενος κουταβιου. Επισης υπαρχουν πολλα "πρωην" αδεσποτα που φιλοξενουνται προσωρινα σε σπιτια και ετσι εχουν μαθει να μην λερωνουν, να μην κανουν ζημιες κ.ο.κ.
Με αυτο τον τροπο και εσεις δεν θα εχετε προβλημα και μια καλη πραξη θα κανετε.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
ο κάθε σκύλος θέλει χρόνο και κόπο.....αδέσποτος ή μη....

όμως....,υπάρχουν ηλικιωμένα σκυλιά σε καταφύγια το οποία έχουν πραγματικά απόλυτα μεγάλη ανάγκη να βρούν ένα ζεστό σπιτικό για τα γεράματα...
συνήθως είναι σκυλιά πολύ βολικά και με λίγες ανάγκες εκτόνωσης.....
σκεφτείτε το....:)

paggy

New Member
2 Ιανουαρίου 2012
3
0
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
Δυστυχώς Sofouli δεν επιστρέφουμε καθόλου γιατί δεν είναι και πολύ κοντά,όπως επίσης δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί
να έρθει για να εξυπηρετήσει.
Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως τις 3 μέρες που θα λείπουμε(τις υπόλοιπες είναι πιο normal το πρόγραμμα),θα έχει
πρόβλημα με το να ζει σε ένα διαμέρισμα με μια βόλτα το πρωί και μια βόλτα το βράδυ.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Θα έχει πρόβλημα σίγουρα με την ανάγκη του όπως και την εκτόνωση.
Ειδικά αν είναι νεαρό σε ηλικία.
Το θέμα είναι ότι φαντάζομαι κι εσείς θα είστε πολύ κουρασμένοι τις μέρες αυτές, οπότε άντε να τρέχεις το σκυλί στις 10 το βράδυ.

Η ιδέα της Ταρα είναι ιδανική για μένα, ένα μεγάλο σε ηλικία σκυλάκι που δεν χρειάζεται πολύ τρέξιμο, και για την ανάγκη του μπορείτε να βρείτε λύση με πάνες, δεν είναι και τόσο πρόβλημα.
Και θα ναι τόσο όμορφη πράξη να του χαρίσετε μια τέτοια ζωή.

Σκεφτείτε το :)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
Δυστυχώς Sofouli δεν επιστρέφουμε καθόλου γιατί δεν είναι και πολύ κοντά,όπως επίσης δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί
να έρθει για να εξυπηρετήσει.
Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως τις 3 μέρες που θα λείπουμε(τις υπόλοιπες είναι πιο normal το πρόγραμμα),θα έχει
πρόβλημα με το να ζει σε ένα διαμέρισμα με μια βόλτα το πρωί και μια βόλτα το βράδυ.
Εγω νομιζω οτι δεν υπάρχει προβλημα και επιμενω οτι, αφου δεν εχεις λοξα με καποια συγκεκριμενη φυλή, να υιοθετησεις ενα αδεσποτο το οποιο εχοντας περασει καποιες δυσκολες συνθηκες ,το σπιτι σας θα του φανει παραδεισος οπως και να χει.
Φυσικα ολα απαιτουν το χρονο τους και την προσοχη σας. Αυτο ειναι αυτονοητο...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το αδέσποτο δεν είανι δεύτερης κατηγορίας σκύλος και χρίζει ακριβώς της ίδιας αντιμετώπισης με ένα σκύλο αγορασμένο από εκτροφείο. Αν δεν μπορούμε να καλύψουμε πλήρως τις ανάγκες του, δεν το παίρνουμε. Αφήνουμε την ευκαιρία να βρεθεί κάποιος που μπορεί (να καλύψει τις ανάγκες του). Επίσης δε συγκρίνει το πριν με το μετά. Αντιδρά στο τώρα. Και αν το τώρα είναι 14 ώρες στις οποίες δεν θα μπορεί να κάνει τις ανάγκες του, και δε θα έχει κανένα ερέθισμα να το απασχολήσει, δύο τινά μπορεί να συμβουν: 1. να αποφασίσει να αυτοαπασχοληθεί καταστρέφοντας τον κόσμο, 2. να το πάρει απόφαση και να αποκτήσει ιώβια υπομονή. Σε κάθε περίπτωση, ένας σκύλος στο άνθος της ηλικίας του δεν είναι εύκολο να μένει σε συχνή βάση τόσες ωρες μόνος του σε εσωτερικό χώρο χωρίς να προκύψουν προβλήματα συμπεριφοράς. Επίσης αναρωτιέμαι εκείνες τις μέρες πόσες αντοχές θα'χετε να ασχοληθείτε με το σκύλο όταν φεύγετε χάραμα και γυρνάτε κατάβραδο?

Αν παρόλα αύτα είστε πεπεισμένοι οτι θέλετε σκύλο, η πρόταση η δική μου είναι 1. να πάρετε δύο, και 2. να βρείτε ένα τρόπο να μπορούν να κάνουν τις ανάγκες τους όσο λείπετε (πχ στο μπαλκόνι ή κάπου ανάλογα). Επίσης να σκεφτείτε πολύ πολύ καλά αν όντως είστε διατεθημένοι τις υπόλοιπες μέρες να αναπληρώνετε την ενασχόληση που χάσατε με τα σκυλιά, γιατί βέβαια και τα δύο δεν είναι πανάκεια.....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Εγώ θα συμφωνήσω με την Τara απόλυτα, μπορείτε να πάρετε σκύλο εφόσον να αγαπάτε πολύ. Όμως μην πάρεις κουτάβι, θα δεινοπαθήσει αυτό και θα γίνει καταστροφικό τις ώρες που θα λείπετε. Επίσης μην πάρεις νεαρό σκύλο γιατί και αυτός μπορεί να γίνει καταστροφικός τις πολλές ώρες που θα είναι μόνος. Ένα σκυλί πάνω από τριών ετών και ήρεμης φύσης (σάυτό μπορούν να σε βοηθήσουν οι άνθρωποι του καταφυγίου αν απευθυνθείς σε κάποιο) θα προσαρμοστεί εύκολα.
Για να σου δώσω το δικό μου παράδειγμα, έχω 3 σκυλιά, τα δύο αρσενικά ίδιας περίπου ηλικίας και το ένα μεγάλο σε ηλικία. Τα δύο αρσενικά, το ένα καθαρόαιμο και το άλλο μαζεμένο από τον δρόμο κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα όταν μένουν μόνα τους..Αφού βαριούνται τα παιχνίδια τους αρχίζουν τις καταστροφές. Αντίθετα η μεγάλη μένει με τις ώρες μόνη της και απλά κοιμάται. Και μετά καλοδέχεται μια ωραία μεγάλη βόλτα. Oπότε δεν έχει σημασία αν είναι από εκτροφείο ή από το δρόμο, σημασία έχει να είναι ήρεμο σκυλάκι και συνήθως αυτό επιτυγχάνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες.

paggy

New Member
2 Ιανουαρίου 2012
3
0
Σας ευχαριστώ όλους σας για άλλη μια φορά.
Μου δώσατε ήδη αρκετή ''τροφή'' για σκέψη και προβληματισμό.

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Αν παρόλα αύτα είστε πεπεισμένοι οτι θέλετε σκύλο, η πρόταση η δική μου είναι 1. να πάρετε δύο, και 2. να βρείτε ένα τρόπο να μπορούν να κάνουν τις ανάγκες τους όσο λείπετε (πχ στο μπαλκόνι ή κάπου ανάλογα). Επίσης να σκεφτείτε πολύ πολύ καλά αν όντως είστε διατεθημένοι τις υπόλοιπες μέρες να αναπληρώνετε την ενασχόληση που χάσατε με τα σκυλιά, γιατί βέβαια και τα δύο δεν είναι πανάκεια.....
Συμφωνώ απόλυτα αν και είναι πολύ για αρχή 2 σκυλιά αν είναι ενήλικα δεν θα έχετε πρόβλημα. Στο λέω από εμπειρία,από όταν πήρα το δεύτερο σκύλο μου τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα όταν λείπουμε για ώρες,έχουν παρέα το ένα το άλλο,έχουν γίνει πιο ανεξάρτητα.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Για κουταβι δεν θα το σκεφτομουν καθολου. Ο δικος μας μετά απο 2 ώρες εκτονωσης στο παρκο το πρωί και το απογευμα θελει πάλι παιχνιδια. Αν πας σε ένα καταφυγιο και συζητήσεις θα σου βρουν αυτοί τον ιδανικο σκύλο. Και μέγεθος και χαρακτήρα και απο ενέργεια και αν τραβάει ή οχι στη βολτα κτλ κτλ Νοιαζονται πάρα πολυ να σου βρουν κάτι που σου ταιριάζει για να μην έχουν και αυτοί επιστροφές αλλά και να ειναι ευτυχισμένα τα σκυλιά που πολλά απο αυτά τα φιλοξενουν στα σπιτια τους και τα αγαπάνε.
Για δευτερο σκυλι στο διαμέρισμα δεν θα στο συνιστουσα. Προσωπική μου άποψη ομως ε? Εσεις αν έχετε αντοχές και μιλάμε για πολλέεεες αντοχές κάντε το.

Last edited: