Μέλι, μολάσσες και σκύλοι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ρε μεγάλοι, για ρίξτε καμιά συμβουλή εδώ: είχα βρει κάτι αχτύπητες λιχουδιές για το Μουφ, αλλά δυστυχώς βγήκαν επικίνδυνες, όπως επεσήμαναν τα παιδιά στο άλλο μου νήμα. Επειδή τα έχω παίξει τελείως με την ασυδοσία που επικρατεί λόγω έλλειψης ελέγχου ζωοτροφών στην Αμερική, αποφάσισα να φτιάχνω τελικά όλες τις λιχουδιές του Μουφ στο εξής η ίδια.

Βρήκα λοιπόν διάφορες συνταγές και οι λιχουδιές θα πρέπει να είναι κατά προτίμησιν μαλακές που να μασιώνται σαν τσίχλα (chewy). Έχω λοιπόν μια που λέει να βάλω μολάσσες ζαχαροκάλαμου, αλλά λέω να μην τρέχω να βρω μολάσσες και να τις αντικαταστήσω με μέλι που έχω ντόπιο και οργανικό.

Ερώτηση: τους πειράζουν τους σκύλους το μέλι και οι μολάσσες; Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Η συνταγή είναι η εξής:

Peanut Butter Treats

3 cups whole-wheat flour
1/2 cup rolled oats
2 teaspoons baking powder
1 to 1 1/2 cups milk
1 1/4 cups peanut butter
1 tablespoon molasses

Preheat oven to 350 degrees F.

Combine flour, oats and baking powder in large bowl. Mix milk, peanut butter and molasses until smooth; add to dry ingredients. Knead dough with hands (it will be stiff). Roll out to 1/4 inch thick and cut into shapes. Bake 20 minutes or until lightly browned. Turn off oven and leave in oven until cool. Store in airtight container.
Makes 30.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
To μέλι ξέρω ότι ανεβάζει το σακχαρο. (μου το είχε πει ο κτηνιατρος να το εχω υπόψη αν η μικρή κανει καμια υπογλυκαιμία)
Και για αλευρι μου είχαν πει αν φτιάξω εγώ λιχουδιές για τη μικρή να βρω ενα που να είναι glouten-free

Δεν ξερω κατά πόσο σε βοήθησα, αλλά αυτά ξερω... προς το παρον!:rolleyes:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
To μέλι ξέρω ότι ανεβάζει το σακχαρο. (μου το είχε πει ο κτηνιατρος να το εχω υπόψη αν η μικρή κανει καμια υπογλυκαιμία)
Και για αλευρι μου είχαν πει αν φτιάξω εγώ λιχουδιές για τη μικρή να βρω ενα που να είναι glouten-free

Δεν ξερω κατά πόσο σε βοήθησα, αλλά αυτά ξερω... προς το παρον!:rolleyes:
Σίγουρα ανεβάζει το μέλι το ζάχαρο, το ίδιο και οι μολάσσες, αλλά η συνταγή ζητά μόνο μια κουταλιά της σούπας για ολόκληρη την ποσότητα που είναι αρκετά μεγάλη. Άλλωστε το Μουφ δεν έχει πρόβλημα με διαβήτη, ούτε με το βάρος του πλέον, αν και δεν πρόκειται να το παρακάνω στις λιχουδιές. Το πρόβλημά μου είναι αν είναι δηλητήριο διότι τις συνταγές τις βρίσκω στο ίντερνετ. Το αλεύρι δεν τον πειράζει, άλλωστε όλες οι λιχουδιές το έχουν μέσα και η κτηνίατρος δεν είπε για gluten-free, αφού υποτίθεται ότι το χρησιμοποιούμε μόνο αν υπάρχει αλλεργία. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι υπάρχουν και προϊόντα που αντικαθιστούν το αλεύρι όπως το ρυζάλευρο, το οποίο ανακάλυψα κατά την πρόσφατη προδιαβητική μου περιπέτεια. Το βάζουνε σε vegan πίτσες και η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο νόστιμο που αποφάσισα ότι μόνο vegan πίτσα θα τρώω στο εξής κι ας έφυγε ο προδιαβήτης.

Ορίστε οι σελίδες με τις συνταγές για σκυλολιχουδιές:

http://www.dog-pound.net/other-dog-treats.htm

Recipe for Dog Treats - List of Favorites

Molasses Substitutions / Nutrition / Healthy Eating

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog