Μέγεθος τσιουάουα

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Γειά σας... :) θέλω να ρωτήσω ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος ενός τσιουάουα??
Ευχαριστώ! ;)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Kαλημέρα

SIZE AND WEIGHT : In this breed only the weight is taken into consideration, not the height.
Weight :Ideal weight : between 1.5 and 3 kgs. Weight between 500 gr. and 1.5 kgs tolerated.
Subjects weighing less than 500 gr and more than 3 kg shall be disqualified.
Από το πρότυπο της FCI

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Σε εκείνο που μου στείλατε δεν γράφει πόσα cm πρέπει να είναι ένα φυσιολογικό τσιουάουα... Μπορείτε να μου πείτε πόσο πρέπει να έιναι???

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σε εκείνο που μου στείλατε δεν γράφει πόσα cm πρέπει να είναι ένα φυσιολογικό τσιουάουα... Μπορείτε να μου πείτε πόσο πρέπει να έιναι???
Aν διαβάσεις το πρότυπο λέει πως δεν παίζει ρόλο το ύψος, αλλά μόνο το βάρος :)

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
Δηλαδή μπορεί να ξεπεράσει και το κανονικό όριο μεγέθους? Γιατί κάπου διάβασα ότι είναι μέχρι 28 cm αν δεν κάνω λάθος..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η πιο έγκυρη πηγή (και αυτή που ισχυει) είναι το πρότυπο.
Εφόσον το πρότυπο δεν βάζει περιορισμούς για το ύψος αλλά μόνο για το βάρος,
"μπούσουλα" έχεις τα κιλά του.

Βέβαια τα κιλά εξαρτώνται και από το ύψος,αλλά περιορισμός δεν υπάρχει :)

ShadyWorld

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
197
0
33
Cyprus
οκ ευχαριστώ πολύ... Δηλαδή ένα τσιουάουα που είναι 2 μηνών πόσο πρέπει να ζυγίζει?? και πως καταλαμβαίνεις ότι είναι ημίαιμο?! :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Διάβασε καλά το πρότυπο,
ότι απορίες έχεις τις συζητάμε (σε αυτή την φυλή δεν έχω γνώσεις, αλλά όλο και κάποιος θα έχει ),
και αν είναι εντός προτύπου τότε σημαίνει πως έχει όλα τα χαρακτηριστικά της φυλής.

Βέβαια χωρίς χαρτιά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος\η για την καθαροαιμία.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
γεια σου σαντυ! ειχα αναπτυξει και εγω ενα παρομοιο θεμα οσον αφορα την αναπτυξη τσιουαουα γιατι τι πρωτο μου που ειναι ημιαιμο το καταλαβα καταρχας απο το μεγεθος αφου ηταν 2 μηνων και ηδη 20 εκ υψος και 1,5 κιλο! αν θες κανε search και θα το βρεις!το δευτερο καμια σχεση βεβαια!
πες μου λιγο τα μεγεθη του μικρου σου αν μπορεις υψος , βαρος ...