Μέγεθος αδέσποτου

vikimp

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2018
56
55
49
Καλησπέρα...
Ξέρει κάποιος να μου πει αν ο κτηνίατρος μπορεί να υπολογίσει το μέγεθος που θα γίνει ένα κουτάβι;
Από φιλοζωικές που κοιτάζω γράφουν πολλές για παράδειγμα - θα γίνει μέχρι 8 κιλά ή μέχρι 25
Απ την στιγμή που δεν γνωρίζουν και τους δυο γονείς το πάνε κατά προσέγγιση από το μέγεθος που έχει σαν κουτάβι;

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Με απόλυτη ακρίβεια δεν μπορεί κανείς να απαντήσει. Ένας άνθρωπος με εμπειρία όμως (όχι απαραίτητα κτηνίατρος και δεν είναι και ο κτηνίατρος πάντα ένας άνθρωπος με εμπειρία) μπορεί να σου πει, κατά προσέγγιση, πως θα εξελιχθεί ένα κουτάβι. Όσο μεγαλύτερη η ηλικία του κουταβιού, τόσο πιο ασφαλείς οι προβλέψεις.

Πάντως, αν θες την γνώμη μου, δεν είναι πάντα το σημαντικότερο το βάρος ή το ύψος του σκύλου. Εξαρτάται που θεωρεί ο υποψήφιος ιδιοκτήτης ότι θα του είναι πρόβλημα το "x" ή το "ψ" μέγεθος. Πολλά σκυλάκια μικρού μεγέθους είναι ικανά να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Αντίθετα, κάποιοι γίγαντες είναι σκύλοι που δεν θα σε απασχολήσουν ποτέ.

• Like
Reactions: ChrisApo

vikimp

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2018
56
55
49
canis πάντα είχα γιόρκι κι έχω ακόμα αλλά δυστυχώς είναι θέμα χρόνου να την κοιμίσω μετά απ όσα τις συμβαίνουν και δυστυχώς αντιμετωπίζονται μόνο παρηγορητικά μιας και δεν παίρνουν θεραπεία.
Στην αρχή είχα ξανασκεφτεί για γιορκι μα μετά από κάποιες κουβέντες κυρίως από εδώ μέσα αποφάσισα για όταν θα είμαι έτοιμη να ξαναπάρω να το κάνω από μια φιλοζωική και στο μέλλον βλέπω ξανά με ηρεμία και ψάξιμο για ένα γιόρκι με τον σωστό τρόπο.
Τα σκυλιά τα αγαπώ όλα ανεξαρτήτως μεγέθους και γενικότερα τα ζώα. Μου ταιριάζει ένα μικρόσωμο σκυλί κυρίως λόγω συνθηκών.
Δεν μένω σε μονοκατοικία που σημαίνει δεν έχω κήπο και επίσης δεν έχω την δυνατότητα για μεγάλο και λόγω άσκησης που θα χρειάζεται για εκτόνωση αλλά και υγεία.
Τα μικρά σε μέγεθος σκυλιά παίζουν εύκολα σ ένα σπίτι μέσα και βγαίνουν βόλτες για τις ανάγκες τους και την επαφή με τον έξω κόσμο πολύ πιο εύκολα απ ότι ένας μεγαλόσωμος σκύλος!!
Κάπως έτσι τα έχω σκεφτεί κι αποφάσισα για κάποιο σχετικά μικρόσωμο σκυλάκι.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ρίξε μια ματιά εδώ
https://www.facebook.com/mikroswmas...ZeZz0tChciG0THrfffyqqtbUFIKUQebBvtYk&fref=tag
και σε παρόμοιες σελίδες.
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ξεγελάει , ένα κουτάβι που έχει μείνει πολύ μικρό λόγο κακής διατροφής θα πάρει τα κιλά του όταν πάει σε νορμάλ συνθήκες διαβίωσης.
Μια καλή λύση είναι ένα ενήλικο ή ένα γύρω στον χρόνο εκτός αν το μικρόσωμο που έχεις το μυαλό σου έχει ένα περιθώριο πχ από 4 ως 10 κιλά.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Καταλαβαίνω... Το μόνο που θέλω να πω είναι λίγα κιλά ή λίγα εκατοστά παραπάνω μη σε φοβίζουν τόσο.

vikimp

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2018
56
55
49
vek Σ ευχαριστώ θα κοιτάξω στον σύνδεσμο που μου έβαλες.
Θέλω κουτάβάκι ώστε απ την αρχή να του μάθω εγώ κάποια πράγματα και να είναι όσο το δυνατόν πιο απλά κάποια πράγματα μεγαλώνοντας και γι αυτό και για εμένα.

Έχω κοιτάξει σε πολλές φιλοζωικές σελίδες στο f/b και παρατηρούσα αυτή εδώ που συνήθως όλο μικρόσωμα βρίσκει και βάζει!!

Ε όχι δεν έχω θέμα για εκατοστά ή κιλά λίγο παραπάνω!!

https://www.facebook.com/pg/ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΦΑΡΣΑΛΩΝ-Friends-of-Animals-598416903534828/posts/?ref=page_internal

• Like
Reactions: vek

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Καλησπέρα...
Ξέρει κάποιος να μου πει αν ο κτηνίατρος μπορεί να υπολογίσει το μέγεθος που θα γίνει ένα κουτάβι;
Από φιλοζωικές που κοιτάζω γράφουν πολλές για παράδειγμα - θα γίνει μέχρι 8 κιλά ή μέχρι 25
Απ την στιγμή που δεν γνωρίζουν και τους δυο γονείς το πάνε κατά προσέγγιση από το μέγεθος που έχει σαν κουτάβι;
φυσικα, τα μεγαλωσομα σκυλια εχουν κ μεγαλο κορμο αλλα κ ψηλα ποδια. Ποτε δεν ξερεις το τελικο βαρος ενως σκυλου ποσο μαλλον ενος ημιαιμου. Δεν νομιζω ομως πως παιζει κ σημαντικο ρολο. Σιγουρα καλο ειναι να ξερεις αν θα ειναι μικροσωμο η οχι αλλα μεχρι εκει. Καλα κανεις που κοιτας παντως κ σε φιλοζωικες, εχω διαβασει τα μηνυματα σου κ χαιρομαι που εχεις λαβεις το μηνυμα!

vikimp

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2018
56
55
49
φυσικα, τα μεγαλωσομα σκυλια εχουν κ μεγαλο κορμο αλλα κ ψηλα ποδια. Ποτε δεν ξερεις το τελικο βαρος ενως σκυλου ποσο μαλλον ενος ημιαιμου. Δεν νομιζω ομως πως παιζει κ σημαντικο ρολο. Σιγουρα καλο ειναι να ξερεις αν θα ειναι μικροσωμο η οχι αλλα μεχρι εκει. Καλα κανεις που κοιτας παντως κ σε φιλοζωικες, εχω διαβασει τα μηνυματα σου κ χαιρομαι που εχεις λαβεις το μηνυμα!

Το έλαβα το μήνυμα και δεν ήταν δύσκολο απλά όταν δεν είσαι καλά και κάποιοι σου μιλάνε με λάθος τρόπο σου βγάζουν αντίδραση.
Όπως κι αν έχει όμως επειδή πάνω απ όλα αγαπώ τα ζώα και δεν θέλω κανένα να βασανίζεται επικρατεί η λογική.
Να πω εδώ όμως πως πολλοί παρόλο που εδώ μέσα συμφωνούν και λένε ναι σε όσα ακούν κάνουν τελικά την λάθος κίνηση και δεν το μαθαίνει και κανείς κιόλας.
Η υποκρισία και το ψέμα καλά κρατεί παντού!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Να πω εδώ όμως πως πολλοί παρόλο που εδώ μέσα συμφωνούν και λένε ναι σε όσα ακούν κάνουν τελικά την λάθος κίνηση και δεν το μαθαίνει και κανείς κιόλας.
Η υποκρισία και το ψέμα καλά κρατεί παντού!!
Σε διαβεβαιώ, ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι απόλυτα ξεκάθαρο, σχεδόν από την αρχή κάθε τέτοιου θέματος, ποιός σκοπεύει να κάνει τι, στο τέλος. Τα βλέπουμε και τα έχουμε χορτάσει, πολλά χρόνια, σ'αυτό το φόρουμ. Οποιος νομίζει ότι μας ξεγελάει, κάνει λάθος. Μόνο τον εαυτό του κοροιδεύει. Μεγάλη βλακεία αυτό, έχω να σου πω.

• Like
Reactions: elinapol2

vikimp

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2018
56
55
49
Σε διαβεβαιώ, ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι απόλυτα ξεκάθαρο, σχεδόν από την αρχή κάθε τέτοιου θέματος, ποιός σκοπεύει να κάνει τι, στο τέλος. Τα βλέπουμε και τα έχουμε χορτάσει, πολλά χρόνια, σ'αυτό το φόρουμ. Οποιος νομίζει ότι μας ξεγελάει, κάνει λάθος. Μόνο τον εαυτό του κοροιδεύει. Μεγάλη βλακεία αυτό, έχω να σου πω.
Ναι δεν διαφωνώ, σαφώς και μόνο τον εαυτό του στην τελική κοροϊδεύει αλλά μια χαρά κάνει τον καλό και τον έξυπνο και την λέει στους άλλους!!
Όπως και να έχει ο καθένας με την συνείδησή του έρχεται αντιμέτωπος αργά ή γρήγορα. Αν και πολλοί δεν έχουν...

Momo

Active Member
17 Σεπτεμβρίου 2017
30
4
45
Καλημέρα
Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα κουτάβι 5 μηνών και με απασχολεί το ποσό μεγάλο μπορεί να γίνει.
Έχω πολύ μικρο σπίτι 30 Τ.Μ. και κινούμε συνεχεια με τα μέσα μεταφοράς . Θέλω λοιπόν να μπορώ να το παίρνω μαζί μου . Σήμερα είναι 5. 5 κιλακια. Ξέρετε πόσο μπορεί να γίνει? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων . Δεν ξέρουμε ούτε τη μαμά ούτε το μπαμπά του κουταβιού

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Καλημέρα
Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα κουτάβι 5 μηνών και με απασχολεί το ποσό μεγάλο μπορεί να γίνει.
Έχω πολύ μικρο σπίτι 30 Τ.Μ. και κινούμε συνεχεια με τα μέσα μεταφοράς . Θέλω λοιπόν να μπορώ να το παίρνω μαζί μου . Σήμερα είναι 5. 5 κιλακια. Ξέρετε πόσο μπορεί να γίνει? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων . Δεν ξέρουμε ούτε τη μαμά ούτε το μπαμπά του κουταβιού
Δυστυχώς δεν μπορεις να υπολογισεις το βαρος ενος ημιαιμου οπως προειπα. Ισως κατα προσεγγιση να υπολογισεις εαν θα ειναι σκυλακι μικρου, μεσαιου, η μεγαλου μεγεθους. Αν ειναι 5 μηνων κ 5.5 κιλα ισως γινει μεσαιου προς μεγαλου. Δεν πειραζει ομως, σιγουρα θα βοηθουσε ενας μεγαλυτερος χωρος ομως οταν μεγαλωσει θα εκτονωνει την ενεργεια του στις βολτες (3 φορες τη μερα) οποτε στο σπιτι θα ειναι ηρεμο!

Momo

Active Member
17 Σεπτεμβρίου 2017
30
4
45
Καλημέρα
Υ.Γ. συγνωμη τα εγραψα αναποδα 5.5 μηνων 5 κιλα

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Καλημέρα
Με τα ημιαιμακια ειναι παντα μια εκπληξη αλλα αν ειναι μονο 5 στους 5,5 μηνες δε νομιζω οτι εχει προοπτικες να μεγαλωσει πολυ ακομα.
πχ ο δικος μου μεσαιου μεγεθους , οχι ιδιαιτερα μεγαλος , ηταν 15 στους 5,5 μηνες

Ενας κτηνιατρος θα σου πει επίσης στο περιπου βαση ηλικιας και μεγεθους.

Momo

Active Member
17 Σεπτεμβρίου 2017
30
4
45
Δυστυχώς δεν μπορεις να υπολογισεις το βαρος ενος ημιαιμου οπως προειπα. Ισως κατα προσεγγιση να υπολογισεις εαν θα ειναι σκυλακι μικρου, μεσαιου, η μεγαλου μεγεθους. Αν ειναι 5 μηνων κ 5.5 κιλα ισως γινει μεσαιου προς μεγαλου. Δεν πειραζει ομως, σιγουρα θα βοηθουσε ενας μεγαλυτερος χωρος ομως οταν μεγαλωσει θα εκτονωνει την ενεργεια του στις βολτες (3 φορες τη μερα) οποτε στο σπιτι θα ειναι ηρεμο!
Με τα ημιαιμακια ειναι παντα μια εκπληξη αλλα αν ειναι μονο 5 στους 5,5 μηνες δε νομιζω οτι εχει προοπτικες να μεγαλωσει πολυ ακομα.
πχ ο δικος μου μεσαιου μεγεθους , οχι ιδιαιτερα μεγαλος , ηταν 15 στους 5,5 μηνες

Ενας κτηνιατρος θα σου πει επίσης στο περιπου βαση ηλικιας και μεγεθους.

Momo

Active Member
17 Σεπτεμβρίου 2017
30
4
45
Το σκυλάκι αν τελικά το υιοθετήσω θα πάω να το πάρω από μακρυά, οπότε πια θα είναι αργά για να το πάω σε κτηνιατριο.
Ψαχνώ για ένα σκυλακι ως 10 κιλα το πολυ. Επειδή το συγκεκριμένο μου άρεσε πολύ είπα να το σκεφτώ ως και 12 το πολυ. Αν μιλάμε για 15 και πάνω ίσως να ειναι καλύτερα να το αφήσω γιατί θα ταλαιπορηθω και εγώ και εκείνο

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
Το σκυλάκι αν τελικά το υιοθετήσω θα πάω να το πάρω από μακρυά, οπότε πια θα είναι αργά για να το πάω σε κτηνιατριο.
Ψαχνώ για ένα σκυλακι ως 10 κιλα το πολυ. Επειδή το συγκεκριμένο μου άρεσε πολύ είπα να το σκεφτώ ως και 12 το πολυ. Αν μιλάμε για 15 και πάνω ίσως να ειναι καλύτερα να το αφήσω γιατί θα ταλαιπορηθω και εγώ και εκείνο
Αφου της @medusa μεσαιου μεγεθους ειχε τα τριπλασια κιλα στην ηλικία του δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για το τελικο βαρος. Δυσκολο να ξεπεράσει τα 15 κιλα οταν ενηλικιωθεί.
Βεβαια δεν ξερουμε πως ειναι το σκυλακι, ο κορμος του τα ποδαρακια κλπ. Ψηλα χοντρα ποδαρακια συνηθως δείχνουν μεγαλοσωμο σκυλακι

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Για μετρο, τρενα, ταξι, αστικα γενικα με τα 12-13 δε θα εχεις προβλημα. Δοκιμασμενο.
Μονο το κτελ ειναι θεμα, αν πρεπει να μετακινησε με κτελ, το επιτρεπομενο μεγεθος κλουβιου στα κτελ δε χωραει 10 κιλα ζωακι.

Momo

Active Member
17 Σεπτεμβρίου 2017
30
4
45
Με το λεωφορείο δεν θα εχω? Δεν εχω δει ποτέ σκυλακι σε λεωφορείο. Ήθελα μικρόσωμο για να το βάζω σε τσάντα και να περνάει απαρατήρητο. Φιλος με 10 κιλα κοκονι το βαζει σε ειδικο πλατης και δεν το παιρνουν χαμπαρι.Το μέχρι 12 ήταν μόνο για το συγκεκριμένο σκυλάκι. Δεν θελω μεσαίου μεγέθους
Δυστυχώς έχει ψηλά ποδαρακια. Για χοντρα δεν ξερω, δεν εχω μετρο συγκρισης.
Θα έβαζα φωτο αλλά από τη στιγμή που δεν το εχω παρει ακόμη δεν ξερω αν είναι σωστό. Νομίζω , αν θυμάμαι καλά μου ειπε 33 με 35 ύψος
Ξέρει κάποιος με σιγουριά πόσα περίπου κιλακια είναι σε αυτή την ηλικία τα μικρόσωμα? 8-10 κιλα?