Λυσσάνε οι Κινέζοι!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πηγή: "ΤΑ ΝΕΑ"
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1024029
(προσοχή: σκληρή φωτό στο link)

Δεκάδες χιλιάδες σκύλοι θανατώθηκαν στην Κίνα έπειτα από κρούσματα λύσσας

Την ώρα που η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει το πρώτο νομοσχέδιο που αναγνωρίζει δικαιώματα στα ζώα, η δημοτική αρχή στην βόρεια πόλη Χαντσόνγκ προχωρούσε στη θανάτωση 36.000 αδέσποτων και κατοικίδιων σκύλων προκειμένου να προλάβει μια επιδημία λύσσας. Η θανατηφόρα ασθένεια έχει σκοτώσει 12 ανθρώπους από τους 6.000 που έχουν δαγκωθεί ή έχουν υποστεί εκδορές από τον περασμένο Μάιο, αναφέρει την Τρίτη το πρακτορείο Reuters.
Τα δεδομένα παρακολούθησης δείχνουν έχει αυξηθεί ο κίνδυνος από τα σκυλιά που μεταφέρουν τον ιό της λύσσας και είναι πλέον επείγουσα η ανάγκη πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας» δήλωσε στα τοπικά μέσα ο αντιδήμαρχος του Χαντσόνγκ Ζινγκ Τιανχού.
Εδώ και χρόνια οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων κατηγορούν την Κίνα για την απάνθρωπη μεταχείριση εκατομμυρίων σκύλων και γάτων που εκτρέφονται για τη γούνα ή και για το κρέας τους.
Και αυτή τη φορά οι φιλοζωικές οργανώσεις επικρίνουν το ακραίο μέτρο που επέβαλλε η δημοτική αρχή του Χαντσόνγκ: «Η μαζική απομάκρυνση σκύλων μπορεί να προκαλέσει την εισροή σκύλων με άγνωστη κατάσταση υγείας από γειτονικές περιοχές, ευνοώντας έτσι τη μετάδοση ασθενειών και αυξάνοντας τον κίνδυνο για την υγεία ζώων και ανθρώπων» επισήμανε ο Πίτερ Ουίλιαμς, διευθυντής για την Κίνα της World Society for Protection of Animals.
Στο μεταξύ, ο πρώτος κινεζικός νόμος που αναγνωρίζει δικαιώματα στα ζώα βρίσκεται στο στάδιο του προσχέδιου.
«Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί, η κακομεταχείριση των ζώων, όπως περίπτωση θανάτωσης σκύλων στο Χαντσόνγκ, αναμένεται να σταματήσει» σχολίασε ο Τσανγκ Τζιουέν, καθηγητής πανεπιστημίου που συμμετείχε στη σύνταξη του νομοσχεδίου.
Η εκτροφή σκύλων επετράπη στην Κίνα μόλις πριν από λίγα χρόνια -ο Μάο Τσετούνγκ την είχε απαγορεύσει ως συνήθεις της μπουρζουαζίας.
Ωραίος ο νόμος αλλά δε θα τους μείνουν και ζώα για να εφαρμοστεί...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, οι Κινέζοι είναι για δέσιμο! Αφήστε που κατά τα φαινόμενα είναι πολύ πίσω στο ζήτημα του crisis management!! Μ' αρέσει που το παίζουνε και καπιταλιστές τη στιγμή που δεν ξέρουνε πώς να διαχειριστούν τα της χώρας τους!!

Να μην αναφερθώ όμως στο πώς αντιμετώπισε κάποτε η αστυνομία στην Καστοριά ένα κρούσμα λύσσας αδέσποτου το 1977 (αν θυμάμαι καλά) διότι θα λιποθυμήσετε....:(

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
γιατι δεν πεφτει φωτια να τους καψει αναρωτιεμαι!θα μου πεις εχουν κ τους σεισμους που τους αφανιζει σιγα σιγα....αλλα πολυ σιγα!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ θανατώνουν 36.000 ζώα? :shock::mad:
Οι άνθρωποι είναι η λαίλαπα του πλανήτη, τι να λέμε τώρα…. Kατά τα άλλα, το νομοσχέδιο που αναγνωρίζει τα δικαιώματα των ζώων τους μάρανε...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το επιχείρημα εισροής άλλων ζώων όταν τα γηγενή έχουν την χειρότερη μεταδοτική ασθένεια που θα μπορούσαν να έχουν είναι αστείο, με την ίδια λογική η θανάτωση των ζώων είναι αναπόφευκτη διότι η επιδημία θα γίνει πολύ μεγαλύτερη με την επαφή τους με τα γειτονικά ... μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει υποδομή - βιοτικό επίπεδο κλπ να υποστηρίξει τέτοιες επιδημίες και η ανθρώπινη ζωή είναι πρωτίστως σημαντικότερη. Η μαζική θανάτωση είναι φυσικά αποτροπιαστική αλλά μάλλον αναπόφευκτη (εκτός και αν αρχίσουμε να μιλάμε για κέντρα συλλογής και εμβολιασμού ζώων σε μία χώρα που σφάζονται και γδέρνονται ζωντανά) και επίσης το μικρότερο κακό που μπορεί να κάνει (και κάνει) η Κίνα σε ζωντανούς οργανισμούς καιτο περιβάλλον γενικότερα

antreas-lizaki=)

Active Member
24 Μαϊου 2009
40
0
Ρε παιδια πλακα μου κανετε?οι Κινεζοι ειναι στιγνοι εγκληματιες....
Κοιταξτε εδω email που μου εστειλαν τι κανουν στα ζωα...
Μακαρι να μπορουσα να κανω το ιδιο και σε αυτους....ελεος δηλαδη...

http://www.furisdead.com/feat/ChineseFurFarms/

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.....

Arson

Active Member
11 Μαϊου 2009
29
0
Αθήνα
@ antreas-lizaki=)

Kαλύτερα να είχα πάρει πιο σοβαρά την προειδοποίηση σου και να μην το είχα δει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aν και θα ήθελα να πάω στην Κίνα, ο λαός και ο πολιτισμός με κάνουν να μην θέλω να πατήσω..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε σεις, δε σας είπα κάποτε τη φάση με τη φιλενάδα μου (Αμερικάνα) που παντρεύτηκε το ζώον το όρθιον και δίπουν ένα μουρλό Κινέζο? Την πήγε στο σπίτι του να γνωρίσει τους δικούς του και είδε ένα σκύλο μέσα σε ένα κλουβί, crate θα 'ναι, σκέφτηκε ως φιλόζωη και με σκύλους και άρχισε να τον χαϊδεύει. Ε, οι δικοί του την πέρασαν για ανισόρροπη και το είπανε κιόλας διότι τον είχανε για σφάξιμο οι απολίτιστοι βάρβαροι!!!!! #&$*&%#(%*($(@*(*(@(*$)@()#%:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

antreas-lizaki=)

Active Member
24 Μαϊου 2009
40
0
Οντως φιλε(η φιλη) Arson ειναι ανατριχιαστικο..
Και απορω πως τοσες φιλοζωικες οργανωσεις που υπαρχουν στον κοσμο δεν εχουν κανει κατι για αυτο το θεμα...:mad:
Πρεπει να σταματησει πια αυτη η βαρβαροτητα...
Εδω σκοτωνουν τοσους σκυλους ''προληπτικα'' λες και ειναι τιποτα προιοντα στο ραφι
για να τα αποσυρουν...
αν ειναι δυνατον...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Είναι καλύτερο να τα τρώς επειδή απλά τρόγωνται και να τα σκοτώνεις έτσι επειδή είσαι απολίτιστος ή έτσι ξέρεις ότι σκοτώνονται ...

... ή να κάνεις και να ανέχεσαι αυτά και άλλα πολλά ενώ ξέρεις και να λές "εντάξει δεν τα τρώω κιόλας"

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Χαλια είναι και τα δυο...
Συχωρείτε αυτός που τα σκοτώνει για να επιβιώσει...

Οχι αυτός που τα γδέρνει ζωντανά..
Που κάνει παζάρι για ζωντανό κρέας..
για για..
Ξέρω θα μου μιλήσεις για τις αγελάδες και θα συμφωνήσω..

Θεωρώ πως η καφρίλα είναι παγκόσμιο φαινόμενο..

και ο τρόπος θανάτωσης και συμπεριφοράς στο ζώο δείχνει τον πολιτισμό της κάθε χώρας.

Αυτό βεβαια δείχνει να υποτιμά τα υπόλοιπα ζώα..
την κρεατοβιομηχανία με τις αγελάδες, τα γουρούνια..
τα κοτόπουλα..
Ολες οι συνθήκες παραγωγης είναι φρικιαστικές, φανταζουν εικονες απο θριλερ.

Προσωπικά αν και άδικα το ξέρω, δεν μπορώ να δεχτώ το κεφάλι ενός σκύλου στο πιάτο μου.
και αν και σίγουρα ισχυει το... αν θέλουμε να βελτιώσουμε κάτι ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας.., πιστεύω έστω εύχομαι, πως σαν χωρα δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο κυνοφιλιας με τους Κινέζους.

Δεν πιστεύω πως κανεις ανέχεται τέτοιες καταστάσεις..
είναι κατακριτέα η οποιαδήποτε συμπεροφορά..
Απλά αν βρεθώ ανάμεσα σε ανθρωποφαγους δεν θα τους θεωρήσω λιγότερο εγκληματίες από τους υπολοιπους..

Μιας και η ανωμαλία κάθε είδους μπορεί να είναι ανεξέλεκτη.. και η καφρίλα "προνόμιο" πολλών..

antreas-lizaki=)

Active Member
24 Μαϊου 2009
40
0
Ρε παιδια δε ξερω τι γινεται τελευταια,αλλα ολο τυχαινει και βλεπω διαφορες τετοιες καταστασεις στο ιντερνετ και τα εχω παρει...οχι με τον κινεζο και τον καθε κινεζο...
αλλα με τον ''ανθρωπο'' ...πως μπορουμε και τα κανουμε αυτα?δε μπορω να το πιστεψω πως σκεφτονται και με ποια λογικη ολα αυτα...
Εδω ειδα βιντεακι αλλο,που βαζουν ζωντανους σκυλους η γατες για δολωμα,περνωντας τους το αγκιστρι στο σωμα,και το πετανε στους καρχαριες για να ψαρεψουν...
Ειναι ποτε δυνατον???:eek::eek:
:(:(
Καποια αγρια ζωα που δεν εχουν επιγνωση και αντιληψη για αυτο που κανουνε,τα αποκαλουμε θηρια..
Μηπως ομως ο ιδιος ο ανθρωπος-που και επιγνωση εχει,και μυαλο για να σκεφτει- ειναι το μεγαλυτερο απο ολα???

EDIT

Επι της ευκαιριας οποιος θελει ας ψηφισει εδω που μαζευουν υπογραφες για να σταματησουν το φαινομενο αυτο..Ηδη εχουν μαζευτει καμποσες χιλιαδες,ισως να μην ειναι αρκετο αλλα σιγουρα καλυτερα απο το τιποτα...
http://www.experienceproject.com/petitions/Stop-Using-Live-Dogs-As-Shark-Bait/1853815378

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πώς να τους σταματήσει όμως κανείς τους Κινέζους? Αφού είναι 1,2 δις και βάλε... και πολύ πεισματάρηδες κιόλας....

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Απο το TVXS:
"...αυτή τη στιγμή η προσοχή είναι στραμμένη σε αξιωματούχους στην επαρχία Yunnan, οι οποίοι με το πρόσχημα ότι καταπολεμούν ξέσπασμα της λύσσας, εξαπέλυσαν ομάδες θανάτου οι οποίες σκότωσαν με ξυλοδαρμό 50.000 σκυλιά."

Οχι ευθανασιες και αηδιες..:mad:

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Η Κίνα είναι μακριά ;) :)

http://trupokarudos.blogspot.com/
πωωωωωω.........:mad::mad::mad::mad:

καθε μερα περναω απο το σημειο αυτο μετα τη δουλεια,
ξερω για τα αδεσποτακια εκει στην περιοχη αλλα τα περισσοτερα ταιζοντε απο τον κοσμο εκει κοντα καθημερινα .........αλλα τετοιο πραγμα,τετοια κακοποιηση δεν ειχα δει ποτε:mad: το ρεμα αυτο προσφατα καθαριστηκε απο το δημο.......

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
και εγω θα ηθελα να δω τον Ελληνικο πολιτισμο ξανα στους απλα γεννημενους ( και τιποτα περισσοτερο ) ώς Ελληνες

η Κινα πεφτει πολυ μακρυα , η Ελλαδα ειναι γυρω μας

δεν εχω καμια ιδιαιτερη συμπαθεια προς την Κινα απλα θα ηθελα να δω μια διαφορετικη αντιληψη στους γυρω μου , απαλλαγμενη απο τα τειχη μεταξυ εθνικοτητων , οι ανθρωποι διαφερουν στα ηθη και δυστηχως οι περισσοτεροι δεν διαφερουν καθολου απο τους Κινεζους

ολη η απεχθεια προς την μεταχειρηση των ζωων επικεντρωνεται στην Κινα εναντιον ημων και οχι στην κακομεταχειρηση , ισως να ειναι ενας τροπος να μην την βλεπουμε μπροστα μας