Λούνα η σκυλούνα!!!

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
Να διηγηθω και εγώ την ιστορια μας , πως αποκτησαμε μια πανεμορφη σκυλιτσα τη λουνα .
Ποτε δεν θα χαρακτηριζα τον εαυτο μου φιλοζωο . Όχι ότι ειχα θεμα με τα ζωα ισα ισα τα συμπαθουσα πολύ αλλα επειδη σαν παιδακι δεν ειχα ποτε κατοικιδιο ηταν κατι το ομορφο μεν αλλα αγνωστο δε . Τα τελευταια χρονια σιγα σιγα αποκτουσα μια οικειοτητα με τα αδεσποτα γατακια-σκυλακια και κατεληξα τα τελευταια 2 χρονια να κυκλοφορω με σκυλοτροφη στο αμαξι δινοντας φαγητο σε κανενα αδεσποτο…
Εχοντας αποκτησει τα χριστουγεννα μια γατουλα –η υιοθεσια από τον δρομο στο σπιτι – με τριβελιζε να αποκτησω ένα σκυλακι . Επειδη μας αρεσει να κανουμε πεζοποριες σε βουνα θελαμε ένα σκυλακι σχετικα μεγαλοσωμο ώστε να αντεχει κακουχιες αλλα να μπορείς να το κουβαλησεις σε ένα σκαλοπατι αμα χρειαστει….
Καταλυτης στη σκεψη μου εδρασε μια ωραια εμπειρια που ειχαμε σε ένα βουνο οπου ένα σκυλακι (κοκονι μαλλον) μας ακολουθησε για 2 μερες και εκανε 24 χλμ μαζι μας ανεβαινοντας στα 2500 μετρα .
Πρωτη σκεψη να αγορασω σκυλακι γνωστης φυλης . Ηξερα τι παίζει με τα πετσοπ που εμπορευονται ζωα οποτε ο εκτροφεας ηταν μονοδρομος . Μιλησα με 3-4 εκτροφεις μια χαρα ανθρωποι ηταν και προσπαθουσα να κατασταλαξω στο τι θέλω . ΚΑτι μέσα μου δεν μου αρεσε με αυτό που ήθελα , η σκεψη ότι τοσες ψυχουλες είναι στο δρομο , σε καταφυγια και εγώ θέλω να αγορασω σκυλο με μια συγκεκριμενη εμφανιση με εκανε να αλλαξω γνωμη .
2 το βραδυ και ξεκινησα να ψαχνω αγγελιες για αδεσποτα . Μπαινω τυχαια στο fazoo και βλεπω μια κουκλα τη Λουνα , ημιαιμο που φερνει σε ροτβαιλερ .1 και κατι ετους τα παει καλα ακόμα και με γατες αναφερεται στην αγγελια.
Επομενη μερα παιρνω τηλεφωνο , ραντεβου , και την επομενη την υοθετουμε την κουκλα!
Λιγο διστακτικη , λιγο φοβισμενη αλλα σιγα σιγα τα ξεπερναμε … Την παω και σε μια φιλη κτηνιατρο την εξεταζει , μια χαρα όλα .
Επειτα υπηρχε και το άλλο θεμα . Η σκυλιτσα ηταν αρκετα αγυμναστη και σχετικα υπερβαρη. Εμεις ειχαμε κανονισει σε ένα μηνα μα φυγουμε για διασχιση Β πινδο 140 χλμ πεζοπορια . Και…….. ξεκιναμε προπονηση .
Φαγητο με μετρο , μια ωρα περπατημα τη μερα 2 ωρες το βραδυ . Μέσα σε 3 εβδομαδες η σκυλιτσα ειχε μεταμορφωθει ….. ενώ σερνοταν στη μια ωρα τωρα στις 2 να μας τραβα!!!
Αφου αγορασαμε σακιδιακι , παπουτσια και ένα ειδικο ρουχο για να την διατηρει δροσερη ξακιναμε την περιπετεια. Και όχι απλα τα καταφερε αλλα ….. διεπρεψε!!! Ενώ στην αρχη ηταν διστακτικη και ατσαλη μετα από 3-4 μερες αρχισε και κινουνταν στο βουνο με τρομερη ακριβεια , σχεδον εκοβε δρομο ! Υπνος στη σκηνη μαζι μας , μπολικο φαγητο (acana sport /agility) και τα καταφεραμε αψογα!!! Απολυτα φιλικη και με τα υπολοιπα 3 μελη της παρεας αλλα και με άλλους ορειβατες που συναντουσαμε στο βουνο!
Αν και ειμαστε μαζι σχεδον 3 μηνες νομιζω ότι είναι σπιτι μας για πολύ περισσοτερο καιρο . Ακόμα και η γατουλα μας που συνηθως κοιμαται μαζι μας τωρα κοιμαται διπλα στη λουνα.
Είναι τρομερο να φανταστεις ότι αυτό το τελειο σκυλακι πριν μερικους μηνες ηταν στον δρομο.
Ευχαριστω την μαριανθη (fazoo) και την Βικυ που εσωσαν μια τοσο καλη ψυχη και βρεθηκε στα χερια μας!

Attachments

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Μπράβο σας. Εξαιρετική ιστορία. Να έχετε όλοι σας, την καλύτερη συμβίωση, για πάρα πολλά χρόνια :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πολύ όμορφη η ιστορία σας!
Χαμογελούσα όσο διάβαζα το κείμενό σου :)

Πάντα να ζείτε έτσι όμορφα και με πολλές πολλές περιπέτειες :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς τον δεύτερο παπουτσωμένο σκλύλο του φόρουμ! :D
Η Λούνα σου είναι κούκλα, να την χαίρεσαι :)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Φίλε μου το πιο κουφό είναι οτι ξεκινάς την ιστορία σου λέγοντας οτι δεν ήσουν ιδιαίτερα φιλόζωος! Είσαι ο ορισμός του φιλόζωου! Πολλά μπράβο κι από μένα και καλές διαδρομές εύχομαι!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Μπράβο, χίλια μπράβο....
(όση ώρα διάβαζα αυτό έλεγα...)

Ωραία ιστορία, ωραία ζωή....
Πάντα έτσι να είστε...
Μπράβο...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν έχω λόγια.....να την χαίρεστε και να ζήσετε όμορφα και πολλά χρόνια μαζί με μεγάλες και όμορφες διαδρομές στα ψηλά βουνά.:)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Υπεροχη σκυλισια ζωη κανει η λουνα σας. Να την χαιρεστε και να ειστε παντα καλα!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Μπράβο, μπράβο, μπράβο
Είναι ότι πιο όμορφο έχω διαβάσει τελευταία! Μπράβο! Να σας ζήσει η κούκλα σας
Πολύ όμορφη η ιστορία σας!
Χαμογελούσα όσο διάβαζα το κείμενό σου :)

Πάντα να ζείτε έτσι όμορφα και με πολλές πολλές περιπέτειες :)
Respect!!!!
+1 ! =D>=D>=D>=D>=D>

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Να ζησετε Πολλα Ομορφα χρονια παρεουλα....απο τα πιο ομορφα κειμενα που εχω διαβασει!!!:)
Μπραβο σας και στην φανταστικη Λουνα με τα φοβερα παπουτσακια της!!!:p
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.....

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
ωωω παπουτσωμένη συναδέλφισσα!! :)

Είστε τυχεροί κ εσείς κ η Λούνα . Είμαι σίγουρη ότι θα περπατήσετε πολλά βουνίσια χλμ παρέα!! ;-)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Υπεροχα!!! Πολυ γλυκια σκυλα, ειστε τυχεροι. Και απο οτι βλεπω και εκεινη το ιδιο :)