Λουρι και Κολαρο...!

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Επειδη σε λιγες μερες θα ξεκινησουμε με το κουταβι μου τις βολτες σιγα σιγα θα ηθελα να ρωτησω τι ειδους κολαρο και λουρι ειναι το πιο ιδανικο για ενα μποξερ.Εχω ακουσει για κατι κολαρα που ειναι ειδικα για φυλες τυπου mastiff που πιανουν και τη μουσουδα και βοηθανε πολυ στο να μην τραβαει το σκυλι.Ισχυει κατι τετοιο?Επισης το κολαρο που θα της παρω θα ειναι αυτο που θα εχει παντα η πρεπει να παρω ενα μικρο τωρα κ μετα να το αλλαξω?Τωρα ειναι 3,5 μηνων σχεδον.Απο οτι εχω διαβασει εδω καλο ειναι να μην παρω flexi οποτε να παω σε ενα απλο μικρο σχετικα λουρι?
Τελος επειδη εδω εχουμε αρκετα αδεσποτα τι πρεπει να κανω αν πεσουμε μουρη με μουρη?Να αφησω να ανταλαξουν μυρωδιες η να αδιαφορησω αλλαζοντας πορεια?Τα εν λογω αδεσποτα ειναι φιλικα γενικα κ με ανθρωπους κ μεταξυ τους αλλα δεν βαζω κ το χερι μου στη φωτια!

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Το κολλάρο γιατί να το αλλάξεις αν της κάνει κ μετά(δύσκολο νομίζω)?
Ενα κοντό λουρί για να μάθει να μη τραβάει είναι ότι πρέπει θα έλεγα.
Αν συναντηθείτε με άλλα αδέσποτα να τα αφήσεις να μυριστούνε,δε μπορείς συνέχεια να αλλάζεις πορεία!
Τώρα αν φοβάσαι μη γίνει κάτι,γιατί είναι κ σε νεαρή ηλικία,μην αναπτύξει από τώρα φοβίες,αρχίστε την εκπαίδευση κάπου πιο ήρεμα χωρίς 'ερεθίσματα' ;)
Καλές βόλτες κ καλή αρχή :)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Πιάνουν τη μουσούδα; Υποθέτω ότι μιλάς για halti. Δύσκολα θα κάνει σε μπόξερ, δε θα μπορεί να σε τραβήξει αλλά δε θα μάθει και ποτέ να μη σε τραβάει.
Το πιθανότερο είναι ότι δε θα του κάνει πάντα το κολάρο που θα βάλεις σε ένα τόσο μικρό κουτάβι. Δεν κοστίζει και τόσο ώστε να σκέφτεσαι το ότι θα το αλλάξεις.
Δεν βγαίνεται ακόμα βόλτες; Πολύ κακώς. Σου χει μείνει ελάχιστος χρόνος για να κοινωνικοποιήσεις το σκυλί σου καθώς ήδη έχασε τη σημαντικότερη περίοδο της ζωής του.
Να αφήσεις το σκυλί σου να κοινωνικοποιηθεί με τα αδέσποτα. Συνήθως είναι πιο κοινωνικοποιημένα από τα οικόσιτα και δε θα πειράξουν ένα κουτάβι. Αυτό δε σημαίνει ότι στην πορεία, καθώς μεγαλώνει, θα του επιτρέπεις όποτε θέλει να έρχεται σε επαφή μαζί τους.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
3,5 μηνών και δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια; Αν φοβάσαι τόσο, ναι βγάλτο αγκαλιά, βάλτο σε καρότσι, στο αυτοκίνητο, αλλά βγάλτο. Αν δεν έχει ολοκληρώσει εμβόλια, σίγουρα δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με αδέσποτα και άλλα σκυλιά που δε ξέρει αν είναι υγιή κι εμβολιασμένα. Θεωρώ πιο πιθανό να καταλήξει φοβικό/επιθετικό ένα σκυλί που δεν κοινωνικοποιείται μεταξύ 3-12 εβδομάδων, παρά να πεθάνει επειδή πατάει στο δρόμο.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Ναι,δεν έχει τελειώσει τα εμβόλια στους 3,5 μήνες..
Σήμερα πήγαμε στον κτηνίατρο κ με είπε ότι γύρω στους 4-4,5 μήνες κάνει να βγει έξω με λουρί,κατά τα άλλα έχει ταξιδέψει μαζί μας σε αρκετά μέρη εντός Ελλάδας από τη μέρα που τον πήρα(2 μηνών),με ελάχιστη επαφή στο έδαφος,κοινωνικοποιημένο όμως,είναι.
Κ η αγκαλιά δεν είναι από φόβο για τα αδέσποτα αλλά για να μην κολλήσει τπτ,η κοινωνικοποίηση δεν είναι απαραίτητα κ βόλτα με λουρί!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Στο θέμα μας ...

Δεν υπάρχει κατάλληλο λορί και κολλάρο ανά φυλή αλλά μάλλον έχουν διαφορετικές χρήσεις και όλα ενδύκνεινται για διαφορετικές δραστηριότητες.

Καλύτερα αν είσαι αρχάριος ιδιοκτήτης να πάρεις έναν οδηγό μαλακό δερμάτινο ή νάυλον περίπου 1,5 ή 1,80 m ... με ένα απλό περιλαίμιο πάλι δερμάτινο μαλακό ή νάυλον, καλύτερα με κλίπ παρά με αγγράφα.

Με τον εξοπλισμό αυτόν μπορείς να κάνεις τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα με τον σκύλο σου, χωρίς πολλά πολλά μπερδέματα και εξαρτήματα. Είναι ό,τι καλύτερο και για την εισαγωγή στην εκπαίδευση και δύσκολα τραυματίζεις ή ταλαιπώρείς το ζωο ή τον εαυτό σου ακόμα και αν κάνεις λάθος χρήση.

Πρέπει να πάρεις ένα μικρό και να το αλλάξεις.
Ο οδηγός μπορεί να είναι ο ίδιος αρκεί να μην είναι εξαιρετικά χοντρός ή δύσκαμπτος (κάτι που δεν ενδύκνειται ούτε για ενήλικο σκύλο εξάλλου)

Αν πέσεις σε αδέσποτα πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος και να κάνεις πολλά άλλα πράγματα που θα τα βρείς σε άλλα topics, οπου μπορείς να εκφράσεις και κάποια απορία αν έχεις.

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Ευχαριστω...για τα tips.
Νοελα...συνφωνω μαζι σου κ τα εχω ακουσει κ εγω αυτα που λες.Απλα με καθυστερησανε κατι προβληματα υγειας στα εμβολια κ γενικοτερα στις βολτες του κουταβιου μου.Αλλα ασε μη τα θυμαμαι τωρα κ αρχισω τα βρισιδια.
2,5 μηνων το κουταβι αντι για εμβολιο εκανε ενεσεις ψωρας ας πουμε..anyway.
Ελπιζω να πανε καλα τωρα με την υγεια της κ να εχουμε πολλες κ ευχαριστες βολτες!!
Denis οταν λες οδηγο εννοεις απλο λουρι ετσι?

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog