Λουρί και μήκος. Υπάρχουν κανόνες;

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Ποιο μηκος λουρι ειναι το καταλληλοτερο για ενα σκυλο;Θα μου πεις εξαρταται απο το σκυλο αλλά αν το καλοσκεφτεις σιγουρα θα υπαρχει καποιος κανονας.
Ειναι ετσι ή ...πώς αλλιως;

Προβληματιζομαι παίρνοντας αφορμη απο τον δικο μου,που απο τη μια θελω να του εχω εναν "αερα" σε βολτα στο βουνο,αλλά να φοραει λουρι και απο την αλλη θελω στη βολτα μεσα στην πολη να ειναι κοντα μου...Μπορεις να εχεις ενα λουρι ή αναλογως τι θελεις να κανεις διαλεγεις και το αναλογο;
Σκεφτηκα να παρω ενα ορειβατικο σχοινι και να το προσαρμοζω αναλογα,πιο μεγαλο για βολτα βουνο,πιο μικρο για μεσ'την πολη.Αλλά και παλι ειναι αυτη η σωστη λυση;Χμμμ.
Μη βαρατε,απορια την ειχα και ειπα να ρωτησω τους πιο ειδικους στο θεμα :confused:

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Τα λουριά που το μήκος τους αυξομειώνεται τα έχεις ακουστά;:rolleyes::)
Σαφως.Αλλά για το Φοιβο δεν το βλεπω να "ζησουν" πανω απο μια-δυο βολτες.Ασε που αμα μεγαλωσει ο μικρος θα φαινονται σαν κουβαριστρα.Σε καθε καλο τραβηγμα θα θελω και ενα νεο τετοιο λουρι...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το οτι θα γινει θηριιακι δεν σημαινει οτι θα τραβαει. Ειχε ο αδρφος μου μια θυλικια σαν τον δικο σου και η καημενη ηταν αρνι, δεν τραβαγε καθολου. Η δικια μου που ηταν η μιση σε μεγεθος τραβαγε σαν γαϊδουρι:D. παντως αυτο που εχει σημασια ειναι οτι οσο πιο μακρι ειναι το λουρι τοσο πιο πολυ νιωθεις το τραβηγμα, ενω οσο πιο κοντο ειναι τοσο καλυτερα ελεγχεις το τραβηγμα. Για μενα να του εχεις ενα καλο δερματινο λουρι γυρω στο 1,5 μετρα για μεσα στην πολη και οταν εισαι εκτος να τον αμολας σε περιοχες βεβαια που κρινεις οτι δεν υπαρχει κυνδινος γι αυτον η για καποιον αλλο.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Σαφως.Αλλά για το Φοιβο δεν το βλεπω να "ζησουν" πανω απο μια-δυο βολτες.Ασε που αμα μεγαλωσει ο μικρος θα φαινονται σαν κουβαριστρα.Σε καθε καλο τραβηγμα θα θελω και ενα νεο τετοιο λουρι...
ειχα flexy για 50 κιλα...δεν επαθε ποτε τιποτα,με απιστευτο τραβηγμα...εγω επαθα.

τωρα ο σκυλος μου ειναι 58 κιλα (ακομα παιρνει φαντασου)...εχω flexy για 80 κιλα...μια χαρα και αυτο.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Στα flexy τυπου ομως,μπορεις να κρατας το λουρι με το χερι ή κοβει;Ομολογω πώς δεν ηξερα οτι υπαρχουν flexy για σκυλους μεγαλοσωμους και αναλογη αντοχη να μην σπανε...Νομιζα οτι ο μηχανισμος που εχουν αντεχει μεχρι ενα σημειο δυναμης οπως και το λουρακι που διαθετουν!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Δεν κόβει στο κράτημα. Είναι αρκετά βολικό. Δεν είναι όμως γρήγορο σε απότομες αντιδράσεις.
Ειδικά αν έχει ξαπλωθεί όλη η καλούμπα και συμβεί κάτι, δεν είναι τόσο άμεση η επαναφορά.
Θέλει προσοχή και εξάσκηση. Αλλά για βουνίσιες καταστάσεις, νομίζω ότι είναι μια χαρά.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αν πας με το flexy σε βουνο θα εκνευριστεις και τιποτα αλλο. Φαντασου ενα τσοπανοσκλυλο να τρεχει σαν τρελο αναμεσα απο δεντρα και το κορδονι του flexy να μπλεκετε αναμεσα τους. Δεν κοβει γιατι εχει ειδικη χειρολαβη με κουμπι που μπλοκαρει το κορδονι στο επιθυμιτο μηκος. Αν βεβαια πατε στο βουνο για μια ηρεμη βολτιτσα και τον εχεις παντα κοντα σου ωστε να μην μπλεκετε πουθενα τοτε μια χαρα ειναι.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χρειαζεσαι κατι σαν αυτο:
http://k9-shop.com/product_info.php?cPath=186_245&products_id=940

Γινεται απλωμενο δυο μετρα για χαλαρες βολτες ή για να μπορει να κατουρησει και ενα μετρο για "κοντα".

Εγω εχω το ιδιο σε δερματινο (απο το ιδιο μαγαζι αλλά δεν το βλεπω να το εχει τωρα). Τεραστια αντοχη, φτιαγμενο για την αστυνομια, φοβερη ευελιξια, το δενεις και οπου θελεις επειδη εχει κλιπ και στις δυο ακρες.
Εδω το ειχα περιγραψει παλια:

Εκπαιδευτικά εργαλεία (παρουσίαση)

Αν ψαξεις λιγο σε καλα site θα βρεις ευκολα ενα ολόιδιο δερματινο.

Το νάυλον "κοβει" και καιει τα χερια σε αποτομο τραγηβμα.
Το φλεξι ξεχνα το σε ζορικο σκυλι. Θα σου σπασει τα νευρα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.421
10.634
Athens
Συμφωνώ με harryf3 για το K9.
Επίσης εδώ σου φτιάχνουν και στέλνουν κατά παραγγελία - διαλέγεις μήκος, κουμπώματα, πάχος δέρματος κλπ.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Χρειαζεσαι κατι σαν αυτο:
http://k9-shop.com/product_info.php?cPath=186_245&products_id=940

Γινεται απλωμενο δυο μετρα για χαλαρες βολτες ή για να μπορει να κατουρησει και ενα μετρο για "κοντα".

Εγω εχω το ιδιο σε δερματινο (απο το ιδιο μαγαζι αλλά δεν το βλεπω να το εχει τωρα). Τεραστια αντοχη, φτιαγμενο για την αστυνομια, φοβερη ευελιξια, το δενεις και οπου θελεις επειδη εχει κλιπ και στις δυο ακρες.
Εδω το ειχα περιγραψει παλια:

Εκπαιδευτικά εργαλεία (παρουσίαση)

Αν ψαξεις λιγο σε καλα site θα βρεις ευκολα ενα ολόιδιο δερματινο.

Το νάυλον "κοβει" και καιει τα χερια σε αποτομο τραγηβμα.
Το φλεξι ξεχνα το σε ζορικο σκυλι. Θα σου σπασει τα νευρα
Πολυ καλο!!!Δεν το ειχα υποψη και θα το κοιταξω αμεσα.Ευχαριστω :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κώστα θα πας να πάρεις οδηγό(λουρί) εκθέσεως!

Είναι τα πιο γερά και για πολλά κιλά!Αθάνατα!Ανθεκτικότατο!

Εγώ από τότε που τον έχω τον σκύλο έχω πάρει 2!Το 2ο δεν το έχω χρησιμοποιήσει!

Ορίστε...

Εδώ.

Επίσης μόλις τα πάρεις ότι και αν πάρεις θα πας σε έναν τσαγκάρη και θα του πεις να σου πατήσει 2 κλικάκια από αυτά που βάζουμε στα τζίν,ένα στην αρχή εκεί στο ένωμα και ένα στο τέλος στο ένωμα για να σταθεροποιηθούν!
Εκτός και αν θέλεις να βάλεις εσύ μόνος πιρτσίνια!

Last edited:

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Aυτο Στελιο αν βλεπω καλα ειναι και αυξομειουμενο σε μηκος;Κατι που γραφει στο λινκ που εδωσες ως "floating brass" τι ακριβως ειναι στο λουρι και αν χρειαζεται να χρεωθω παραπανω γιαυτο;...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Aυτο Στελιο αν βλεπω καλα ειναι και αυξομειουμενο σε μηκος;Κατι που γραφει στο λινκ που εδωσες ως "floating brass" τι ακριβως ειναι στο λουρι και αν χρειαζεται να χρεωθω παραπανω γιαυτο;...
Οχι, Κώστα, αυτό που έδειξε ο Στέλιος δεν είναι αυξομειούμενο...

Εχω δύο τέτοια (παρόμοια, anyway) κι εγώ. Είναι πολύ ανθεκτικά, για "δυνατά" σκυλιά. Το μήκος τους είναι 1,20μ.

Και έχω και ένα "εκπαιδευτικό", σαν αυτό που σου είχε δείξει ο harryf3, που έχει κλιπ και στις δύο άκρες, ώστε με τον τρόπο αυτό α) να αυξομειώνεται και β) να μπορείς να το δένεις κάπου, αν θέλεις να κάνεις κάποια γρήγορη δουλειά (π.χ. να μπεις σε ένα μαγαζί στα γρήγορα)...

Υ.Γ. Εγώ, επίσης, έχω και μία "σκότα" ιστιοπλοΐας, 20 μέτρων (με ορειβατικό γάντζο στη μία άκρη), για την περίπτωση που χρειάζεται να τρέξει, αλλά να μην είναι τελείως ελεύθερη. Στη Μόκα τη χρησιμοποίησα τους πρώτους μήνες, για εκπαιδευτικούς λόγους... Τώρα πλέον, αν κάνει ότι παίρνει φόρα και το σχοινί "τερματίσει", μπορεί να μου πάρει και τον ώμο μαζί, οπότε δεν τη χρησιμοποιώ...

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Και οταν νιωσουμε ανασφαλεια μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και τα 2 κλιπς πανω στο κολαρο.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Ok νομιζω ενα εκπαιδευτικο αυξομοιουμενου μηκους Κ9 που λετε πιο πανω κι ενα ανθεκτικο δερματινο σαν αυτο που ειπε ο Στελιος ειναι κομπλε.
Παμε και στο κολλαρο(περιλαιμιο) τωρα.Τι πρεπει να παρω;Γιατι ο μικρος μεγαλωνει και θελω ενα ανθεκτικο και απο την αλλη καποιο να μην του καταστρεφει και το τριχωμα τοπικα.Στην εκπαιδευση τι ειναι σωστοτερο-καταλληλοτερο να χρησιμοποιω;Ή μηπως παιρνω ενα κολαρο για ολες τις δουλειες;
Δωστε την γνωμη σας οι εχοντες Ε.Π αλλά και οι λοιποι με μεγαλοσωμους σκυλους :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
κώστα
τα λουρια τα οποια κατεληξες ειναι και τα καλυτερα για να εχεις τον μικρο υπό ελεγχο σε βολτα αλλα και στα πρωτα σταδια της εκπαιδευσης.
σιγουρα ομως θα χρειαστεις και θαπρεπε να εχεις κι ενα λουρι περιπου 7 μετρων το οποιο τουλαχιστον για αρχη μεσα στο σπιτι θα σε βοηθησει στο ελα... αλλα κι αργοτερα στο σταδιο της εκπαιδευσης θα σε βοηθησει στον ελεγχο υπο αποσταση....
για τον συγκεκριμενο λογο θα προτεινα ενα λουρι σαν αυτο που προτεινει ο john k ( ειναι ιδιο με αυτα που ειδες να χρησιμοποιω εγω...)
το οποιο μπορεις να το φτιαξεις και μονος με υλικα απο το πρακτικερ και κοστος λιγοτερο των 5 ευρω.
για περιλαιμιο...
προς το παρον ο μικρος... ειναι ακομα μικρος... ( οσο και να μεγαλωνει) οποτε βρισκεσαι ακομα στο μεταβατικο σταδιο.... θα προτεινα να παραμεινεις στο απλό περιλαιμιο μεχρι ο σκυλος να μεγαλωσει αισθητα.
για την μη καταστροφη του τριχωματος δυστυχως μια ειναι η λυση ( δεν φορας περιλαιμιο)
η αμεσως καλυτερη επιλογη θαλεγα οτι ειναι η αλυσιδα με αυξομειουμενο μηκος..( αρκετοι την αναφερουν πνιχτη...) με μεγαλο κρικο...
ή μετριο για μερικους...( κι εμενα μαζι...)
στην τελικη πιστευω ειναι θεμα καθαρα προσωπικου γουστου

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Θα ερθω για καφεδακι το πρωι Πετρο να τα πουμε κι απο κοντα.Καπως ετσι το σκεφτηκα κι εγω για τα λουρια/περιλαιμια...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ