Λουρί αντί για crate

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Καλημέρα, καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε εσάς και στα σκυλάκια σας!
Εχω φτιάξει στο Λούνο μου ένα crate περίπου 1*1 μέτρο, εκεί κοιμάται το βράδυ και εκεί τον αφήνω όταν πηγαίνω στη δουλειά. Βλέπω ότι έχει βοηθήσει πολύ και στο λέρωμα και στο να μη μασάει αλλα αντικείμενα εκτός από τα παιχνίδια του. Ομως το crate είναι κακάσχημο.... Αναρωτιέμαι αν μπορούσα απλά να τον δένω με το λουρί του σε κάποιο σταθερό σημείο, αφού έτσι κι αλλιως θα έχει την ίδια ελευθερία κινήσεων (Ισως και περισσότερο με το λουρί), προκειμένου να βγάλω το crate από το καθιστικό...
Σημειωτέον ότι ο Λούνο μου είναι 5 μηνών. Την προηγούμενη εβδομάδα τον πήγα πρώτη φορά σε ξενοδοχείο. Το πρώτο βράδυ τον άφησα λυτό, και λέρωσε το πάτωμα... Το δεύτερο βράδυ τον έδεσα στο πόδι του κρεβατιού, και δε λέρωσε καθόλου ( και έχω και την εντύπωση ότι κοιμήθηκε πιο ήσυχα). Δεν ξέρω όμως αν επιτρέπεται να τον αφήνω δεμένο στο σπίτι τις ώρες που λείπω. Περιμένω τις συμβουλές σας, ευχαριστώ.

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Αλλο για μένα το δεσιμο με λουρί αλλο το crate του .....

Το ενα είναι η φωλιά του η ηρεμία του και το αλλο μία θέση που πρέπει να είναι

Φυσικά πρέπει να μαθενει ο σκύλος να δενεται αλλά για καποιες ώρες λιγες για μένα.... στο crate μπορεί να κατσει και 10 ωρες

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση! Εχω παρατηρήσει πως όταν δεν είναι στο Crate του, αράζει κάτω από ένα βοηθητικό τραπέζι που έχω στο καθιστικό, σκεφτόμουν λοιπόν να τον δένω στο πόδι του καναπέ, και να του διαμορφώσω το χώρο κάτω από το τραπέζι με στρωματάκι και τα παιχνίδια του. Να νιώθει πάλι σαν να είναι σε φωλίτσα δηλαδή.
Εναλλακτικά, σκεφτόμουν να μεταμορφώσω το τραπέζι σε crate, να κλείσω δηλαδή τις 3 πλευρές με ξύλινο πλέγμα, και την τέταρτη να την κάνω πορτούλα με μεντεσέ.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Για μένα τόσες ώρες crate + οι ώρες του ύπνου είναι υπερβολή. Γενικά καλό το crate, και τέλειο για να μάθει την τουαλέτα, για να κοιμάται και για να το χρησιμοποιούμε σε ταξίδια κ.λπ. αλλά όχι και να περνάει ο σκύλος την περισσότερη ημέρα του κλειδωμένος - γνώμη μου.
Το δέσιμο δεν το συζητώ.

Η καλύτερη λύση, νομίζω, είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για το σκύλο (όσο μεγαλώνει και μαθαίνει την τουαλέτα), όπου μπορεί να κινείται, αλλά δεν κινδυνεύει από τίποτα και δεν μπορεί να κάνει ζημιές. Το κουτάβι μου από πέντε μηνών έχει ελεύθερη πρόσβαση σε κουζίνα, διάδρομο, μπαλκόνι (με πλέγμα) όσο λείπουμε, και όταν είμαστε εκεί σε όλο το σπίτι.

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Chloe, σ ευχαριστώ για την απάντηση. Το δέσιμο και εμένα δε μου "κάθεται" καλά, αλλά είπα να ρωτήσω μήπως κάνω λάθος. Ο τελικός στόχος βέβαια είναι ο σκύλος να μπορεί να μένει άνετα ελεύθερος στο σπίτι , για εμάς όμως είναι νωρίς ακόμα, γιατί ακόμα μασάει λάθος αντικείμενα (όλο και πιο σπάνια βέβαια).

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
γιατί δεν παίρνεις ένα παρκακι γωνιακό; δεν είναι άσχημο στο μάτι και θα σου χρησιμεύσει όσο κι αν μεγαλώσει ο σκύλος σου(ηλικιακά) ,επίσης θα πρότεινα να του βάζεις το crate ανοιχτό μέσα στο πάρκο στην αρχή για να μη του φανεί πολύ απότομη η αλλαγή "φωλιάς"

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Είναι ψηλό το καμάρι μου, θα προσπαθεί να πηδήξει από πάνω! Οταν λέω ότι τον έχω σε crate, δεν εννοώ τα crate μεταφοράς! είναι πλέγμα 1 επί 1 μέτρο και με υψος 50 εκατοστά και με "ταβάνι" από πάνω! Σαν ένα μεγάλο πάρκο με πλέγμα και από πάνω του. Εχω βάλει και ένα ριχτάρι λιλά από πάνω, αλλά δε νομίζω ότι σώζεται η κατάσταση αισθητικά....

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
"καλό το crate, και τέλειο για να μάθει την τουαλέτα, για να κοιμάται και για να το χρησιμοποιούμε σε ταξίδια κ.λπ. αλλά όχι και να περνάει ο σκύλος την περισσότερη ημέρα του κλειδωμένος - γνώμη μου. "

Δεν είναι crate Μεταφοράς! Αυτό θα ήταν απάνθρωπο!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
http://imagenes.eurekakids.net/g/3656714/baby-dan-park-a-kid-white.jpg
συγγενείς μου έχουν σκυλί 35 κιλά και τον περιορίζουν όταν θέλουν με πόρτες απο αυτές που βάζουν στα δωμάτια των μωρών για να τα περιορίζουν,λες να μη μπορεί να πηδήξει; απλώς του το μάθανε,δενν είναι δυσκολο μπορείς να το μάθεις:)

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Επίσης άλλη ωραία ιδέα είναι αν έχει διάδρομο πχ στο σπίτι να τον περιορίζεις εκεί! Εμείς ας πούμε έχουμε διάδρομο που χωρίζει με πόρτα από το σαλόνι. Οπότε αν χρειαστεί να περιοριστούν τα βάζουμε εκεί,κλείνουμε τις πόρτες από τα δωμάτια και αφήνουμε μόνο από την κουζίνα όπου είναι ανοιχτή η μπαλκονόπορτα για να βγαίνουν έξω για τουαλέτα και στην κουζίνα για νερό.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97