Λουκάνικο-νταής! Επίμονο γαύγισμα στα άλλα ζώα.

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Ενώ η κατάσταση με το γαύγισμα στους ξένους έχει βελτιωθεί σημαντικά (μετά απο τις συμβουλές της Dr.) το πρόβλημα παραμένει με τα άλλα ζώα, κυρίως τα σκυλιά. Σήμερα το πρωί στη βόλτα είδε ένα άλλο σκυλάκι και χάλασε τον κόσμο. Το άλλο το σκυλί ήταν απίστευτα ήρεμο. Αυτός ενώ τον τράβαγα προς την αντίθετη, είχε γυρίσει απο την άλλη και γαύγιζε. Με την όπισθεν πήγαινε. Και "ΜΗ" του φώναξα, αλλά με έγραψε κανονικά. Είχαμε απομακρυνθεί κι αυτός ακόμα κοίταζε πίσω και γαύγιζε. Τι μπορώ να κάνω;

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Πολλές φορές τα σκυλιά όταν λοκάρουνε σε κάτι με απλή φωνή είναι σχεδόν αδύνατο να τα επαναφέρεις στην προηγούμενη χαλαρή κατάσταση. Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι ένα απο τα παρακάτω:

1) Σκούντηγμα με το χέρι σου λέγοντας το ΜΗ, ΟΧΙ ή όποιο ήχο χρησιμοποιείς για την διόρθωση. Το σκούντηγμα μπορεί να γίνει με το χέρι σου ή με το πόδι σου (όχι κλοτσιά, αλλά σκούντηγμα και ποτέ στην μούρη του, μόνο στο σώμα).

2) Όταν ξεκινήσει να γαυγίζει βγάλε μία λιχουδιά και βάλτην μπροστά απο την μύτη του. Τα περισσότερα σκυλιά αμέσως σταματάνε γιατί θα αποροφηθούν απο την μυρωδιά και θα ενδιαφερθούν στο να φάνε ή γλύψουν την λιχουδιά (την λιχουδια θα του την δώσεις εφόσων για τουλάχιστον 3-5 δευτερόλεπτα είναι ύσηχος).

3) Οταν βλέπεις ένα σκυλί να έρχετε προς τα εσάς καλό είναι να σταματάς να τον βάζεις να κάτσει και να σε κοιτάξει και δείχτου μερικές λιχουδιές και τις δείνεις εφόσων περάσει το σκυλί χωρίς ο δικός σου να γαυγίσει (έτσι ώστε να καταλάβει ότι αν είναι ύσηχος ενώ περνάει σκυλί πέρνει λιχουδιά.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όλα τα προβληματα που αντιμετωπιζεις λυνονται ή βελτιωνονται αισθητα με την βασικη υπακοη. Το ιδιο θα γινει και με το συγκεκριμενο.
Το οτι δεν ακουσε στο ΜΗ και δεν σε ακολουθησε δειχνει ελλιπή υπακοη.

Η σταση του μπορει να οφείλεται σε διάφορες αιτιες οπως:
Επιθετικότητα
Φοβος
Καλεσμα για παιχνιδι

Αν θελεις να ασχοληθεις αποκλειστικα με το συγκεκριμενο προβλημα χωρις βασικη υπακοη, τοτε χρειαζεται κοινωνικοποιηση, εκτονωση, να του κινησεις το ενδιαφερον σε κατι άλλο ή απλά σωστη διορθωση.

ΥΓ. με προλαβε ο Διονυσης σε μερικα.

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
2) Όταν ξεκινήσει να γαυγίζει βγάλε μία λιχουδιά και βάλτην μπροστά απο την μύτη του. Τα περισσότερα σκυλιά αμέσως σταματάνε γιατί θα αποροφηθούν απο την μυρωδιά και θα ενδιαφερθούν στο να φάνε ή γλύψουν την λιχουδιά (την λιχουδια θα του την δώσεις εφόσων για τουλάχιστον 3-5 δευτερόλεπτα είναι ύσηχος).
Αν του βάλω τη λιχουδιά στη μούρη την ώρα που γαυγίζει μήπως το πάρει σαν επιβράβευση? ("Όποτε γαυγίζω εμφανίζεται μπροστά στη μούρη μου το κοτόπουλο, άρα καλά κάνω!") :)

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ασχετο ισως , αλλα εγω οσα teckel εχω συναντησει στο δρομο σαν το δικο σου κανουν ...χαλανε τον κοσμο :)

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Ααααααα πολύ αισιόδοξο αυτό Tricky! Έχω να αντιμετωπίσω και το DNA δηλαδή εκτός των άλλων... Τέλεια!! :)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αν του βάλω τη λιχουδιά στη μούρη την ώρα που γαυγίζει μήπως το πάρει σαν επιβράβευση? ("Όποτε γαυγίζω εμφανίζεται μπροστά στη μούρη μου το κοτόπουλο, άρα καλά κάνω!") :)
Όχι, πρόσεξε, δεν του το δίνεις, το βάζεις μπροστά του να το μυρίσει και να αποσπαστεί η προσοχή του, θα το λάβει εφόσων μείνει ύσηχος για 3-5 δευτερόλεπτα.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ααααααα πολύ αισιόδοξο αυτό Tricky! Έχω να αντιμετωπίσω και το DNA δηλαδή εκτός των άλλων... Τέλεια!! :)
Ολα διορθωνονται :)

Ενα αρσενικο τεκελ δαγκωσε επιπολαια στη μουσουδα το δικο μου σκυλο οταν η ιδιοκτητρια του θεωρησε πως ηταν καλη ιδεα να το φερει κοντα για κοινωνικοποιηση (το τεκελακι εκανε σαν λυσσασμενο)

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Όχι δεν τον φέρνω κοντά σε άλλα σκυλιά, ούτε περαστικούς ακόμα. Δεν το ρισκάρω να δαγκώσει κανέναν και να με τρέχουν μετά... Να τον δεις πώς κάνει ο ζουμπάς! Μισό εκατοστό σκύλος και γαύγιζε σαν τρελό σε ένα δίμετρο ημίαιμο!! :)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Όχι δεν τον φέρνω κοντά σε άλλα σκυλιά, ούτε περαστικούς ακόμα. Δεν το ρισκάρω να δαγκώσει κανέναν και να με τρέχουν μετά... Να τον δεις πώς κάνει ο ζουμπάς! Μισό εκατοστό σκύλος και γαύγιζε σαν τρελό σε ένα δίμετρο ημίαιμο!! :)
Το να αποφεύγεις το πρόβλημα όμως δεν λείνει το πρόβλημα. Καλύτερα να αρχίσεις την εκπαίδευση με τα παραπάνω που σου είπα εγώ και ο harry ώστε να εξαλειφθεί αυτό. Δεν είναι λογικό να γαυγίζει χωρίς λόγο σε άλλα σκυλιά. Αν το κάνει σε κανα μεγαλύτερο του που ξερεις τι θα συμβεί τότε? Τόσα διαβάζουμε εδω μέσα με ανεύθηνους ιδιοκτήτες που αφήνουν ελευθερα τα σκυλιά τους ή δεν τα κουμαντάρουνε καλά. Θες να ρίξεις λάδι στην φωτιά? Δηλαδή να έρθει κανα μεγαλόσωμο σκυλί πάνω σας (χωρίς άγριες διαθέσεις) και ο δικός σου να αρχίσει το γαυγισμά και να τον εξαγριώσει και τον άλλον?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Για να μη σε τρομαξω , δεν ειμαι ειδικος για να σου πω εαν αυτη ειναι η τυπικη συμπεριφορα τεκελ ...εχουν μια φημη ''τσαμπουκα'' η οποια επιβεβαιωθηκε στις συναντησεις μου με δυο απο αυτα :) . Η ιδιοκτητρια στην αλλη περιπτωση που συναντησα , ειχε μαλλον ''καταθεσει τα οπλα'' στο θεμα αυτο και απλα τραβαγε αγχωμενα το τεκελ (με υφος ''παλια μου τεχνη κοσκινο'') ωστε να απομακρυνθει απο εμας (...φυσικα το τεκελ πηγαινε με την οπισθεν:))

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Το να αποφεύγεις το πρόβλημα όμως δεν λείνει το πρόβλημα. Καλύτερα να αρχίσεις την εκπαίδευση με τα παραπάνω που σου είπα εγώ και ο harry ώστε να εξαλειφθεί αυτό. Δεν είναι λογικό να γαυγίζει χωρίς λόγο σε άλλα σκυλιά. Αν το κάνει σε κανα μεγαλύτερο του που ξερεις τι θα συμβεί τότε? Τόσα διαβάζουμε εδω μέσα με ανεύθηνους ιδιοκτήτες που αφήνουν ελευθερα τα σκυλιά τους ή δεν τα κουμαντάρουνε καλά. Θες να ρίξεις λάδι στην φωτιά? Δηλαδή να έρθει κανα μεγαλόσωμο σκυλί πάνω σας (χωρίς άγριες διαθέσεις) και ο δικός σου να αρχίσει το γαυγισμά και να τον εξαγριώσει και τον άλλον?
Φυσικά και δεν θέλω να συμβεί κάτι απο αυτά που λες! Για αυτό άλλωστε ρωτάω και στο φόρουμ. Αυτό που είπα είναι οτι αποφεύγω να τον φέρνω σε κοντινή επαφή με άλλα σκυλιά και περαστικούς τώρα που υπάρχει το πρόβλημα ώστε να μην έχουμε ατυχήματα. Δε νομίζω ότι είναι αδιαφορία αυτό, ούτε ότι ρίχνω λάδι στη φωτιά.
Θα πω σε κάποιον φίλο μου να φέρει το σκύλο του να κάνουμε μαζί την εκπαίδευση και θα δοκιμάσω αυτά που μου είπατε, thank you.

Last edited:

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Για να μη σε τρομαξω , δεν ειμαι ειδικος για να σου πω εαν αυτη ειναι η τυπικη συμπεριφορα τεκελ ...εχουν μια φημη ''τσαμπουκα'' η οποια επιβεβαιωθηκε στις συναντησεις μου με δυο απο αυτα :) . Η ιδιοκτητρια στην αλλη περιπτωση που συναντησα , ειχε μαλλον ''καταθεσει τα οπλα'' στο θεμα αυτο και απλα τραβαγε αγχωμενα το τεκελ (με υφος ''παλια μου τεχνη κοσκινο'') ωστε να απομακρυνθει απο εμας (...φυσικα το τεκελ πηγαινε με την οπισθεν:))
Άσε, έτσι ακριβώς κι εγώ όπως η κυρία... :-(

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Καλό είναι όπως είπες να το δουλέψεις με έναν φίλο και το σκύλο του, αλλά αργά ή γρήγορα θα ξανα πάτε βόλτα και θα ξανασυναντήσετε σκυλιά στο δρόμο, το θέμα είναι να μπορέσεις αρχικά να κρατήσεις εσύ την ψυχραιμία σου και τον φόβο σου. Αν εσύ στο μυαλό σου κατα την βόλτα σκέφτεσε "ωχ παναγία μου, μην συναντήσουμε κανα σκυλί, θα τα καταφέρω αν αρχίσει να γαυγίζει να τον σταματήσω?" κλπ κλπ τότε το παιχνίδι είναι ήδη χαμένο γιατί ο σκύλος σου αντιλαμβάνετε τον φόβο σου, το άγχος σου και αντιδρά αντίστοιχα.

Εσύ στην βόλτα πρέπει να είσαι σίγουρος για το τι κάνει και να έχεις καθαρό μυαλό, η παραμικρή αρνητική ενέργεια απο εσένα θα μεταδωθεί στον σκύλο. Η δουλειά που θα κάνεις με τον φίλο σου είναι αρχή αλλά όχι το τέλος. Αυτό μόνο θα σε προετοιμάσει για το πώς πρέπει να συμπεριφερθείς σε κάτι τέτοιο στο δρόμο, αν ποτε συμβεί ξανάι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97