Λιχουδια και υπακοη

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
Λοιπον εχουμε μαθει το κατσε, ξαπλωσε, μεινε, ελα... Του τα εχω μαθει εγω με βοηθει απο το ιντερνετ και βιντεο...

Το προβλημα ειναι οτι δεν κανει τιποτα αν δεν καταλαβει οτι κραταω καποια λιχουδια η καποιο παιχνιδι που να θελει.
Γνωριζετε πως να το διορθωσω αυτο?

Δηλαδη να υπακουει χωρις απαραιτητως να τον δελεαζω με κατι..

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
Αυτό θα γίνει μετά από αρκετό καιρό, όταν πια θα έχει κατανοήσει τις "εντολές" και δεν θα τις εκτελεί μόνο και μόνο για να φάει :)

Πόσο είναι το σκυλάκι σου?

μπορείς σιγά σιγά να αντικαθιστάς την επιβράβευση με χάδια αντί για λιχουδιές. Σιγά σιγά όμως. Και μην ξεχνάς όσο γίνεται να αφαιρείς τις λιχουδιές από τα κυρίως γευματα ώστε να μην γίνει ένα εκπαιδευμένο...βαρελάκι :D

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Εγώ έκανα το εξής. κράταγα τη λιχουδιά στη χούφτα, του έδινα την εντολή, την εκτελούσε και δεν του έδινα πάντα τη λιχουδιά.
αλλά πάντα του χάιδευα το κεφαλάκι και του έλεγα Μπράααβοοοοοοοοοο ! καλό κουτάβι! σ'αγαπώ πολύ! κι άλλα τέτοια ωραία! :p
και μετά του έδινα πάλι την εντολή και μετά του έδινα λιχουδιά. και την εκτελεί την εντολή κανονικά. Πλέον, το κάτσε (είναι το μόνο που έχω δουλέψει τόσο πολύ) το εκτελεί μόνο βλέποντας το χέρι μου να σηκώνεται (έτσι του το έμαθα από την αρχή με την λιχουδιά/χέρι ψηλά από αυτόν).
:)

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Κ εγώ κάνω αυτό που λέει η Pintsie. Προσπάθησε να μη δίνεις πάντα λιχουδιές για να μη γίνει ζητιάνος. Τη μία δίνεις λιχουδιά , την άλλη δε δίνεις τίποτα, την άλλη απλά χαϊδεύεις ή επαινείς ή δίνεις για έπαινο ένα παιχνίδι του κουταβιού που το λατρεύει κτλ...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Αυτό αφενός έχει να κάνει με την λάθος λογική που έχεις περάσει στον σκύλο σου,δηλαδή να περιμένη λιχουδιά για να εκτελέσει,
και αφετέρου έχει να κάνει με τον τρόπο που σε βλέπει ο σκύλος.
Αρκετές φυλές έχουν την τάση να υπακούν στις εντολές μετά την ενηλικίωση τους χωρίς να περιμένουν ιδιαίτερα αντάλλαγμα,αρκεί να έχει δημιουργηθεί στο μυαλό τους η ιδανική εικόνα του ''αρχηγού''.
Αν ο σκύλος σου ξέρει πως όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν με/από εσένα θα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μαζί του.

Φρόντισε να περιορίσεις σταδιακά τις λιχουδιές όσο αφορά την εκτέλεση εντολών,δώσε έμφαση στην σχέση σου με τον σκύλο και το πως σε βλέπει αυτός.
Αυτό είναι η αρχή των πάντων.

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να δίνεις τη λιχουδιά ως επιβράβευση για μια πράξη που έκανε και όχι ως δωροδοκία για να κάνει αυτό που θέλεις. Αυτό βέβαια απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην αρχή 2-3 φορές τις λιχουδιές για να του δώσεις μια εντολή και στη συνέχεια να το κάνεις χωρίς λιχουδιά. Μπορεί να σου πάρει κ μισή ώρα μέχρι να κάνει αυτό που του λες αλλά όταν τελικά το κάνει κ τον επιβραβεύσεις τότε θα έχεις πετύχει αυτό που θέλεις. Και να θυμάσαι ότι η επανάληψη είναι πολύ σημαντική. Θέλει καθημερινή δουλειά και πολύ μεγάλη υπομονή!!!! Θα προσπαθήσω να ανεβάσω ένα μεταφρασμένο βιντεάκι με πολύ ωραία κολπάκια για την εκπαίδευση των σκύλων και να σου δώσω το λινκ.

Sug

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2011
151
0
Athina
Τωρα ειναι 5+ σχεδον 6 μηνων..
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και για το βιντεο που πραγματικα ειναι πολυ καλο.

christina287 θα μπορουσες να ανεβασεις και την συνεχεια του βιντεο (αν την εχεις φυσικα)?

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Σε μεταφρασμένο έχω μόνο αυτό. Αλλά θα δω αν μπορώ να βρω και τίποτα άλλο και θα σου στείλω σε πμ. Εμένα πάντως αυτό με βοήθησε πολύ, ειδικά αν σκεφτείς ότι τα bull terrier είναι πολύ ξεροκέφαλα και δύσκολα στην εκπαίδευση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97