Λιγη βοηθεια σας παρακαλω

Christos86

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
25
0
Αθηνα
Καλησπερα σε ολους.

Πριν ενα χρονο πηρα το πρωτο μου σκυλο, τον Εκτορα. Ειχα παρα πολλες δυσκολιες ωστε να τον μεγαλωσω , αλλα μεχρι τωρα τα καταφερνα μια χαρα, βεβαια και με τη δικη σας πολυτιμη βοηθεια.
Τον εχω κακομαθει και εγω και τα υπολοιπα μελοι της οικογενειας μου. Μεχρι τωρα μου εδειχνε-ενιωθα οτι με σεβεται και οτι ειχε φιλοτιμο. Με ακουγε και γενικοτερα δεν ειχα κανενα προβλημα , συμπεριφορας.

Προχτες κοιμοταν διπλα στην αδερφη μου (πανω στο κρεβατι μαζι της) και πηγα να τον παρω και μου γρυλισε. Εκει τη στιγμη του φωναξα και τον μαλωσα ''χτυπωντας'' με το ενα μου δαχτυλο στη μυτη ισα ισα. Δε το ξανακανε.

Σημερα ενω ημουν ξαπλωμενος με το πατερα μου και βλεπαμε τηλεοραση. Ο πατερας μου του εδωσε να γλυψει το κουτακι απο το γιαουρτι που μολις ειχε φαει. Ενω κρατουσε το κουτι ο πατερας μου και εγλυφε ο εκτορας, τον ακουμπησα πανω στο κεφαλι να τον χαιδεψω και εκεινος αρχησε να μου γρυλιζει εντονα. Του φωναξα σταματα και σταματησε. Παω να τον ξαναχαιδεψω και γυρισε να με δαγκωσει και μου γαυγησε! Και ξαναγυρισε παλι να με δαγκωσει μεχρι που φοβηθηκα και τραβηχτηκα πισω. Σηκωθηκα τον επιασα απο το σβερκο αρχισα να του φωναζω και τον εδειρα για πρωτη φορα. Ενω τον εβγαλα να κοιμηθει για πρωτη φορα στο μπαλκονι μονος του.

Ξερω οτι εχω κανει και κανω και θα κανω πολλα λαθη. Ποτε δεν πιστευα θα εφτανε να με δαγκωσει και οτι αν δεν τραβιουμουν δεν τη γλυτωνα ! Ειμαι το αφεντικο του και τον υπεραγαπω και ασχολουμαι πανω απο 10 ωρες την ημερα μαζι του. Δε με σεβεται πια ; Μπορω να το διορθωσω ; Τι να κανω; Αν ειναι να φοβαμαι τον ιδιο μου το σκυλο τι να πω. Νιωθω πολυ απογοητευμενος. Σας παρακαλω οποιος μπορει να με βοηθησει. Ευχαριστω πολυ

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και ξαναγυρισε παλι να με δαγκωσει μεχρι που φοβηθηκα και τραβηχτηκα πισω. Σηκωθηκα τον επιασα απο το σβερκο αρχισα να του φωναζω και τον εδειρα για πρωτη φορα. Ενω τον εβγαλα να κοιμηθει για πρωτη φορα στο μπαλκονι μονος του.
Καλά χτύπησες τον σκύλο?
Φίλε μου η βία δεν οδηγεί πουθενά, πόσο μάλλον όταν ο σκύλος σου σε προειδοποιεί ότι πέρασες τα όρια του γρυλίζοντας και μάλιστα όταν τον έχεις κακομάθει όπως λες και από αυτό καταλαβαίνω πως ούτε έχει εκπαιδευθεί σωστά.

Τι σκύλος είναι?

Εσύ αφού είδες ότι ο σκύλος σε προειδοποιεί γιατί συνέχισες;?
Αφού είδες πως είναι κτητικός με το φαγητό το λογικό είναι σιγά σιγά να κάνετε κάποιες απλές ασκησούλες για να του δώσεις να καταλάβει πως εσύ είσαι ο αρχηγός και εσύ τον ταίζεις, και όχι να τον δείρεις!!

Τα λάθη σου πρέπει να διορθώσεις και μην ανθρωποποιείς τον σκύλο του στυλ "εγώ που τον αγαπάω κλπ"
Πρεπει να μάθει την ιεραρχεία της αγέλης ο σκύλος και αυτό δεν θα γίνει ούτε με ξύλο, ούτε βγάζωντας τον στο μπαλκόνι.

Christos86

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
25
0
Αθηνα
Με τη λεξη εδειρα του εδωσα 2 φαπες. Εχω κανει τετοιες ασκησεις γιατι ειχαμε προβληματα οταν ηταν κουταβι. Τωρα οταν του δινω ενα κοκαλο ή κατι αλλο του λεω αστο και το αφηνει. Βαζω και τα χερια μου στο στομα του. Αυτο το καταφερα. Δηλαδη να μην το τιμωρησω να τον αφηνω ετσι? Και αν αρχισει να μας δαγκωνει για να κατσει στη θεση μας? Εχω English springer spaniel

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Εσύ όταν τρως σου αρεσει να σε πειράζουν; Για σκέψου, να καθήσεις να απολαύσεις τον μουσακά και να έρθει η αδερφή σου να σου χαϊδεψει τα μαλλιά. Εκεί να δεις τι έχει να γίνει.
Ασε που θα μπορούσες να προκαλέσεις τίποτα χειρότερο και να έτρεχες νυχτιατικα.
Να του λες ΜΗ μέχρι να διορθωθεί. Μην ξαναπλώσεις χέρι να τον δείρεις.

Christos86

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
25
0
Αθηνα
Τι να πω δεν ξερω. Θα του λεω μη μεχρι να σταματησει και θα του κοψω τα χατηρια , οπως να κοιμομαστε μαζι.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Όχι, δε θα καταλάβει. Θα μπερδευτεί χειρότερα έτσι. Να είσαι γλυκός μαζί του μα σοβαρός όταν τον μαλώνεις. Θα του λες ΜΗ να καταλάβει ότι δεν πρεπει να το κάνει αυτο που κάνει και μετα θα αδιαφορεις για λίγο. Το ίδιο και οι υπολοιποι. Όχι να τον μαλώνεις εσυ και η αδερφή σου να τον μαζεύει. Αν τον μαλώσεις αφότου κάνει τη ζημιά, δε θα ξέρει τι έκανε.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ναι, δε θέλει να σε πληγώσει. Δεν είναι κακός. Αν σου γρυλίσει να του λες ''έι, ηρεμα'' ή κάτι τέτοιο μέχρι να καλμάρει, αλλά μην του φωνάξεις και μην το ξαναχτυπήσεις.

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Καλησπέρα,καταρχάς να σου πω επειδή τα έχω περάσει ότι θέλει προσπάθεια πολύ για να σταματησει να είναι κτητικός με το φαγητό του αν και στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ ότι δεν ήταν κάτι τέτοιο,απλά τον ενόχλησες,σε προειδοποίησε και μετά σε μάλωσε...
Τα σκυλιά δεν είναι λούτρινα και πρέπει να καταλάβεις ότι υπάρχουν κάποια όρια,τα οποία ο σκύλος σου προφανώς σου τα δήλωσε και εσύ τα ξεπέρασες πάραυτα.
Όσο για τις φάπες,δεν θα πω τίποτα,ναι συμφωνώ ότι είναι λανθασμένος τρόπος εκπαίδευσης,αλλά και εγώ έχει τύχει να το κάνω 1-2 φορές στα δικά μου αλλά σε περιπτώσεις που είχαν κάνει κτ χοντρό,και εν συνεχεία το μετάνιωσα.
Επίσης κάτι βασικό για την τιμωρία. Εσύ θεώρησες ότι βγάζοντας τον στο μπαλκόνι τον τιμωρείς,ο σκύλος σου όμως μάλλον έχει πάρει λανθασμένα μηνύματα. Θα σου πω τη δική μου μέθοδο,σωστή ή λάθος δεν ξέρω αλλά πιάνει: όταν κάνουν κάτι που δεν είναι σωστό αρχικά δίνω την εντολή ''μη'',αν παρακούσουν τότε τους λέω ''Τι είναι αυτά που κάνεις;; Πήγαινε γρήγορα στη γωνία σου.'' δηλ στη γωνία του δωματίου που ξέρουν ότι είναι η τιμωρία,μόλις πάνε λέω ''Κάτσε'' και ''Εκεί'',και τα αφήνω εκεί για κανά 5'. Μετά από αυτό τους λέω ''πηγαινε'' και απλά δεν κάνουμε χαδάκια,αγκαλίτσες ή άλλες επιβραβεύσεις για λίγη ώρα ώστε να καταλάβουν.
Να ξέρεις πως τόσο θεωρώ πως πρέπει να διαρκεί η τιμωρία αλλιώς μετά χάνεις το νόημα...

ΥΓ.Ούτε εκπαιδεύτρια είμαι , ούτε έχω πάει ποτέ σε εκπαιδευτή. Απλά τη γνώμη μου λεώ και τη μεθοδο που δουλεύει σε μένα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.125
Christos86 εγώ είμαι από τους ιδιοκτήτες, που αν ο σκύλος μου, μου έβγαζε δόντια και τα χρησιμοποιούσε κιόλας, θα τον είχα αφήσει φαφούτη την αμέσως επόμενη στιγμή, με την μέθοδο της...τανάλιας. Πρέπει όμως κατά την γνώμη μου, να καταφέρεις να καταλάβεις, καταρχάς γιατί συμπεριφέρεται έτσι. Η εξιστόρησή σου, δεν λέει απαραιτήτως κάτι, γιατί μπορεί λόγω απειρίας, να σου ξεφεύγουν στοιχεία πολύ σημαντικά, τα οποία δεν κατάλαβες ή δεν ερμήνευσες σωστά. Λάθη δικά σου, κάποιου άλλου στην οικογένεια ή και του σκύλου.
Αν λοιπόν ήμουν στην θέση σου, θα καλούσα έναν εκπαιδευτή, να επιληφθεί της κατάστασης. Να δει τον σκύλο σου κι εσένα από κοντά και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το συντομότερο δυνατόν. Πριν παγιωθεί κάποια κακή συμπεριφορά του, από λάθος χειρισμούς.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Eγώ δεν είμαι των τόσο αποτελεσματικών μεθόδων όπως τανάλια ;) , αλλά συμφωνώ ότι πρέπει να δεις το θέμα και τι το προκαλεί. Ο προηγούμενος σκύλος μου με δάγκωσε όταν την έκανα μπάνιο, και λίγες μέρες αργότερα μετά από εξετάσεις μάθαμε ότι ήταν σοβαρά άρρωστη από καρκίνο, και ενδεχομένως ο σκύλος να πονούσε. Παντα υπάρχει κάποιος λόγος, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις,όπως δεν συμφωνώ και με προηγούμενες απαντήσεις που δικαιολογούν αυτή την συμπεριφορά γιατί και καλά ο σκύλος τρώει και όταν τρώει και τον ενοχλούμε δικαιολογείται να δαγκώνει. Απλά η βία φέρνει περισσότερη βία και μπορεί να τα κάνεις πολύ χειρότερα, εάν μπορείς μίλα με έναν εκπαιδευτή ώστε να διορθωθεί χωρίς περιττές στεναχώριες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97