Λερώνει..

paros99

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2011
100
12
Μελίσσια
Καλησπέρα! Έχω ένα cavalier king charles spaniel 3ων μηνών! Το έχω σε πάρκο που μέσα έχω βάλει πάνα! Δεν την λερώνει για κανένα λόγο! Το βράδυ μας ξυπνάει περίπου στις 3:00 για να την βγάλουμε για τσισα και κακα και γενικά κρατιέται κανονικά μέσα στο πάρκο! Το θέμα είναι ότι μέσα στο σπίτι αφήνει κατρουλες κανονικά! Όταν την βγάζω έξω κάνει κανονικά αλλά κάνει και μέσα στο σπίτι... Πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό? Επίσης το βραδινό ξύπνημα θα το κόψει κάποια στιγμή μεγαλώνοντας?

Maria M.

New Member
6 Μαϊου 2018
2
0
καλησπέρα! Πολύ εμπειρία δεν έχω καθώς μεγαλώνω τον πρώτο μου σκύλο, όμως κ εμένα όταν την υιοθέτησα ήταν 3 μηνών και πέρα από την πρώτη μέρα δεν έκανε τίποτα μέσα στο σπίτι σε πάνες που είχα αφήσει σε διάφορα σημεία. Την δεύτερη μέρα βγήκε μόνη της στο μπαλκόνι και έκανε την ανάγκη της. Μόλις το είδα έβαλα εκεί πάνα και πήγαινε μόνο εκεί. Μας έξυνε την πόρτα (ήταν χειμώνας) και καταλαβαίναμε ότι θέλει τουαλέτα ή το βράδυ μου γάβγιζε (Θυμάμαι γύρω στις 6 και μετά κατά τις 11). Το βραδυνό το έκοψε περίπου 8 μηνών. Βέβαια την άφηνα τελευταία φορά αργούτσικα, γύρω στις 11-11.30.

Anastasia25

New Member
14 Μαϊου 2018
3
11
32
Ηράκλειο
Καλησπέρα! Και η δική μου μηδαμινή εμπειρία θα με κάνει να συμφωνήσω με την προλαλήσασα. Μεγαλώνω κι εγω το πρώτο μου σκυλί και νομίζω οτι αν της δέιξείς εσύ ο ίδιος πως δε θέλει να τα κάνει μέσα στο σπίτι , σιγά σιγά θα το εμπεδώσει. Μάλωσέ την οταν τα κάνει μέσα στο σπίτι και επιβράβευσε την όταν τα κάνει έξω με λιχουδίτσες. Όσο για το βραδινο ξύπνημα, εμένα το κορίτσι μου το έκοψε μετα απο κανένα μήνα απο τη μέρα που ήρθε στο σπίτι. Ας μην αναφέρω τη συχνότητα με την οποία ξυπνούσα κάθε βράδυ! :p

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
382
288
31
Καλησπέρα! Και η δική μου μηδαμινή εμπειρία θα με κάνει να συμφωνήσω με την προλαλήσασα. Μεγαλώνω κι εγω το πρώτο μου σκυλί και νομίζω οτι αν της δέιξείς εσύ ο ίδιος πως δε θέλει να τα κάνει μέσα στο σπίτι , σιγά σιγά θα το εμπεδώσει. Μάλωσέ την οταν τα κάνει μέσα στο σπίτι και επιβράβευσε την όταν τα κάνει έξω με λιχουδίτσες. Όσο για το βραδινο ξύπνημα, εμένα το κορίτσι μου το έκοψε μετα απο κανένα μήνα απο τη μέρα που ήρθε στο σπίτι. Ας μην αναφέρω τη συχνότητα με την οποία ξυπνούσα κάθε βράδυ! :p
Στο σκυλο δεν αρεσει να κανει εκει που κοιμαται. Μπορεις να τη μαλωσεις αν κανει μεσα(μονο αν εισαι εκει την ωρα που κανει και τη μαλωσεις αμεσα) αλλα προσοχη μονο με το να τη μαλωνεις δε θα κανεις τιποτα οταν κανει εκει που θες (εξω δηλαδη) ενα πολυ ζωηρο μπραβο μολις κατσει και μια λιχουδια στο στομα μολις τελειωσει. Πιανει σχεδον παντα νομιζω. Αλλα τωρα που ειναι μικρη πρεπει να τη βγαζεις συνεχεια εξω οποτε τη δεις οτι θελει γιατι δε μορει να τανκρατησει γοα πολυ και αν την αφηνεις να σκαει και μετα τη μαλωνεις θα της δημιουργησεις προβληματα συμπεριφορας.

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
382
288
31
Α. Προσωπικα συστηνω μολις τη βγαζεις εξω για να κανει να της λες πρωτα τη λεξη τσισα πριν κανει και μολις κανει επιβραβευση οπως ειπαμε πριν. Ετσι θα μαθει να κανει κατ εντολη κατι που ειναι πολυ χρησιμο για το μελλον. Τουλαχιστον εμενα με βοηθα πολυ.