Λερώνει στο σπίτι

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Γειά σας και πάλι,έχουμε καιρό να τα πούμε αν και σας διαβάζω καθημερινά.Λοιπόν κατ'αρχήν να πω ότι το πρόβλημα αφορά μια φίλη, η οποία δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία και είπα να βοηθήσω εγώ.Ο σκυλάκος τους (μαλτεζοκανισο.....)είναι πια εννέα μηνών,όταν τον βρήκαν ήταν ούτε δύο μηνών ακόμα,τελευταία λοιπόν κάνει το εξής πολύ ωραίο,ξυπνάει τα βράδια και κατουράει τα πάντα,καναπέδες,κουρτίνες,καρέκλες...όλα εκτός από την πάνα του.SOS!!!! Μάλλον θα πρέπει να πω ότι το ζωάκι αυτό δεν εκπαιδεύτηκε σωστά,διότι είχε πάντα πάνα στη διάθεση του(μέσα στο σπίτι),ταυτόχρονα του επέτρεπαν να κατουράει την αυλή του σπιτιού και τέλος το έβγαζαν και βόλτα, γιαυτό πιστεύω ότι δεν έχει καταλάβει πως υπάρχει χώρος τον οποίο δεν πρέπει να λερώνει!Υπάρχει καμία ελπίδα να το καταλάβει τώρα πια?Έχετε καμία καλή ιδέα πως θα γίνει αυτό?Εγώ πρότεινα κλούβα αλλά, μήπως είναι μεγάλος τώρα πια για να τη μάθει?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Νομίζω πως στην περίπτωση της φίλης σου το crate είναι μονόδρομος.
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θεμα: Crate-Κλουβί

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
και μενα η δικια μ το κανει αυτο τα βραδυα.γιαυτο και την περιοριζω στο δωματειο μ και νωρις το πρωι βγαινει εξω.

xristiana

New Member
4 Ιουνίου 2008
3
0
Γειά σας :D Είμαι καινούργια στο forum και καινούργια μαμά (σκυλομαμά για την ακρίβια :D ) Λοιπόν...Εχω ένα γκυκίτατο σκυλάκι 2 μηνών.Το πήρα πρίν 3 μέρες και όπως είναι φυσικό έχω πρόβλημα με το λέρωμα!Ο Aldo κοιμάται στο μπάνιο τα βράδια και ευτυχώς δεν είναι καθόλου γκρινιάρης.Του έχω ένα μπολάκι με φαγητό και ένα με νερό και ήθελα να ρωτήσω αν αυτό είναι σωστό ή πρέπει να τρώει και να πίνει νερό συγκεκριμένες ώρες.Στο μπάνιο δεν τα κάνει σχεδόν ποτέ,όμως με το που έρχεται στην κουζίνα του δίνει και καταλαβαίνει.Κάνει απο λίγο και σε πολλές μεριές.Του έχω πάνα αλλά δεν....
Πείτε μου αν μπορείτε τι κάνω λάθος.
Δεν τον βγαζω ακομα βόλτα γιατί το εμβόλιο του θα το κάνουμε την Παρασκευή.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δές τα link είναι πολύ κατατοπιστικά.

Ο σκύλος δεν λερώνει (εκτός κι αν εξαναγκαστεί και συνηθίσει) τον χώρο που κοιμάται.

Κατά την γνώμη μου έκανες λάθος, επιλέγοντας το μπάνιο για να κοιμάται.

Αν είχες επιλέξει την κουζίνα ( πρόσεξε τα πλακάκια καθαρίζονται εύκολα αλλά καταστρέφουν την δομή των οστών και επηρεάζουν την ανάπτυξη του σκύλου - το λέω γιατί απ'ότι κατάλαβα το σκυλί κινείται όπου δεν έχει χαλί κλπ - αυτό είναι λάθος) ή έστω ένα κομμάτι της κουζίνας - χρησιμοποιωντας ένα πάρκο για κουτάβια , και το μπάνιο για να βάλεις την πάνα του σκύλου, ίσως τώρα είχες λυμένο το πρόβλημα ...

... κάντο τώρα ... :wink:

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Ο σκύλος χρειάζεται κλούβα και δεν είναι καθόλου μεγάλος για να τη μάθει! Πρέπει να περιορίζεται εκεί όποτε δεν τον επιβλέπουν, και να του επιτρέπεται η είσοδος σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού αφού έχει κάνει εκεί που πρέπει τις ανάγκες του! Ο χώρος που θα επιλεγεί για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να είναι εκτός σπιτιού και αυλής. Ακόμα χρειάζεται εκπαίδευση υπακοής!

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις είμαι στη διάθεσή σου!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λοιπόν θα σου πω εγώ τι έκανα τελείως τυχαία και έπιασε..
πήγαμε καμπινγκ 2 εβδομάδες..
Τα έκανε συνεχεια έξω και όταν γύρισε δεν μπορούσε να τα κάνει μέσα στο σπίτι..δεν του άρεσε..!!! :shock:
Ακόμα και τώρα όταν βλέπει δέντρο και χώμα τρελαίνεται και θέλει να να μπαίνει μέσα εκεί που είναι στα πεζοδρόμια.. :shock: :lol:

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Γειά σας κι από μένα,να σας πω τις εξελίξεις με το σκυλάκο της φίλης μου.Τον έχει περιορίσει τα βράδια στην κρεβατοκάμαρα της και δεν έχει λερώσει καθόλου.Για την ακρίβεια,λέρωσε ένα βράδυ στο σαλόνι,το οποίο είναι στον κάτω όροφο του σπιτιού,αλλά νομίζω πως δεν το έκανε απροειδοποίητα,μου είπε η φίλη μου πως όταν τον φώναξε να πάνε για "νάνι"(αναγνωρίζει αυτήν την λέξη)αρνήθηκε να ανέβει μαζί της,αλλά μάλλον αυτή δεν κατάλαβε τι ήθελε!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά μπερδευτήκατε!
Της xristiana το κουτάβι είναι 2 μηνών και της φίλης της Βάσως (το … μαλτεζοκανισο :lol: ) 9!

:wink: :D

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
ROTTIE έχεις δίκιο sorry....

Τι να σου κάνει ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι????? :D

xristiana

New Member
4 Ιουνίου 2008
3
0
Γιατί έκανα λάθος με το μπάνιο?Δεν τον ενοχλεί καθόλου,ίσα-ίσα του αρέσει κιόλας γιατί έχει χώρο να παίζει.Ούτε καν το πρώτο βράδυ δεν έκλαψε.Εκεί το βάζουμε μόνο τη νύχτα και αν λείπουμε κάποιες ώρες.Όλο το άλλο διάστημα είναι μαζί μας.Πολλές φορές όταν είμαστε στην κουζίνα φεύγει μόνος του και πάει για ύπνο στο μπάνιο.Του έχω μια πάνα στο εκεί σε περίπτωση που τον πιάσει την νύχτα και μια στο σαλόνι.Στο μπάνιο δε λερώνει πουθενά αλλού και σήμερα (φτου φτου φτου,μην τον ματιάσω) πήγε μόνο στην πάνα του.Το τι χαρά μου έδωσε δεν περιγράφεται!!! :D :D :D
Σήμερα κάναμε το πρώτο μας εμβόλιο και σε 1 μήνα που θα κάνουμε το δεύτερο θα τον βγάλω βολτούλα (μου είπε ο κτηνίατρος ότι επιτρέπεται).
Αν μάθουμε στην πάνα τελικά,πώς την κόβουμε μετά?Να βγαίνει συνέχεια βόλτα δε νομίζω γιατί κάθε λίγο και λιγάκι κάνει τσισάκια του :)

Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
44
716235187236517853125631 τρις εκατομυρια ποστς με το ιδιο θεμα. ΚΑΙ ολοι εχουν το ιδιο προβλημα......!!!! ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ!!!! γ αυτο μ κ αρεσει αυτο το φορουμ... :D :D :D :D

Frini

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2008
59
0
Περαία Θεσσαλονίκης
Καλησπέρα σ' όλους.
Να σας παραθέσω και εγώ το πρόβλημά μου. Όπως έχω πει και σ' άλλα post , μας χάρισαν ένα μαλτεζάκι αρσενικό εδώ και δυο μήνες , που σε λίγες μέρες γίνεται ενός χρονών. Βγαίνει έξω για τις ανάγκες του 4 φορές τη μέρα..αλλά σε φάσεις ουρεί και στο σπίτι, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες που λείπει ο γιος μου, στο δωμάτιο του και κάποιες άλλες φορές όταν είναι μόνος στο σπίτι και προφανώς νιώθει εγκατάλειψη. Με το που τα κάνει κατευθείαν κρύβεται κάτω από το κρεββάτι...
Μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποιες προτάσεις σας...γιατί ήδη οι 4 φορές θεωρώ ότι είναι πολλές..

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Δε νιώθει εγκατάλειψη... σας εκδικείται απλώς που λείπεται & βρίσκει την ευκαιρία τώρα που η "αγέλη" είναι αλλού να "κάνει" δικά του τα διάφορα μέρη που θεωρεί ότι δεν του ανήκουν ακόμα...

Πάρτε ένα πλαστικό κλουβί μεταφοράς (box) όπου και θα τον κλείνετε όταν λείπετε από το σπίτι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog