Λαμπραντόρ ριτρίβερ - Πρόβλημα με τις σκάλες

giodiv

New Member
23 Φεβρουαρίου 2011
3
0
Καλησπέρα σε όλους, μόλις χθες απόκτησα τον πρώτο σκύλο που θα διατηρήσω σε διαμέρισμα! Ήμουν απίστευτα τυχερός και βρήκα έναν πολυ καλό σκύλο απο κάποιον ιδιώτη που τον είχε αγοράσει από γνωστό ελληνικό εκτροφείο ο οποίος δυστυχώς δεν μπορούσε να προσφέρει αυτά που χρειάζεται ένας τέτοιος σκύλος! Τότε βρέθηκα εγώ... Ο σκύλος ειναι πραγματικά απίθανος, ήσυχος, δε λερώνει στο σπίτι, δεν ανεβαίνει πουθενά, δεν πειράζει τίποτα παρόλο που είναι κουτάβι (10 μηνών). Το μόνο του θέμα είναι ότι φοβάται τις σκάλες! Οπως είπα μένω σε διαμέρισμα, στον 1ο όροφο και ασανσέρ δεν υπάρχει! θέλω να τον πάω βόλτα και δεν έρχεται. Ετσι αναγκάζομαι να τον παίρνω αγκαλιά με αποτέλεσμα να φοβάται! Είναι εκπαιδευμένος στη βασική υπακοή οπότε ξέρει τη διαδικασια της ανταμοιβής αλλά ακόμα και με λιχουδιές δεν πλησιάζει τις σκάλες. Οποιος μπορεί ας βοηθήσει...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα σου έλεγα απαγορεύονται οι σκάλες αλλά μιας που δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βγαίνετε έξω παρά μόνο από αυτές θα σου πω τι θα έκανα εγώ!
Θα αφιέρωνα 1 ωρίτσα και θα καθόμουν στο πλατύσκαλο και θα τοποθετούσα κοτοπουλάκι σε όλα τα σκαλοπάτια,οοοταν θα τα κατέβαινε και έβλεπα πρόοδο με το που θα φτάναμε στο τελευταίο σκαλί(μπορεί και να συμβεί μεεερες μετά αυτό) θα του έδινα ένα μεγάλο κομμάτι κοτόπουλο και ένα απίστευτο χάδι από τον λαιμό μέχρι την ουρά και μετά θα τον τσιγκλούσα με το αγαπημένο του παιχνίδι για να αποβάλλει γρήγορα το στρές!

Μην διανοηθείς να τον πιέσεις ή να τον τραβήξεις γιατί θα έχεις χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της εμπιστοσύνης του προς εσένα και θα μεγαλώσεις τον φόβο του προς τις σκάλες!

Δώσε χρόνο στον σκυλάκο να συνηθίσει γενικά σε όλα!

Να τον χαίρεσαι!

giodiv

New Member
23 Φεβρουαρίου 2011
3
0
απο ποιο εκτροφείο το πήρε?
επιτρέπεται να το πεις.

καλησπέρα σας,
ο σκύλος είναι από το εκτροφείο στην Αίγινα. Με πατέρα τον Posidonio Perseus και μητέρα την Kimvalley Velvet Bonnet. Aυτό νομιζω έχει τη μικρότερη σημασία, γιατί ακόμα και οι άνθρωποι με τις καλύτερες προδιαγραφές για να γίνουν ιδιοκτήτες ενός τετοιου σκύλου μπορεί στην πορεία να μην τα καταφέρουν. Το καλό είναι οτι σκυλος έστω κ απο τύχη ήρθε στα δικά μου χέρια. Στο θέμα με τις σκάλες τώρα, μόλις γυρίσαμε από τη βόλτα μας! Στο κατέβασμα αφού κατάφερα και του έκλεισα την πόρτα με τη βοήθεια ενός φιλου, αναγκάστηκα να τον τραβήξω αφού επι 15 λεπτά αρνιόταν πεισματικά να πλησιάσει το πρώτο σκαλί! Οταν τον κατέβασα σιγα σιγά 2 σκαλιά πήρε φόρα ο μάγκας και τα κατέβηκε όλα! Πήρε τα χάδια και τη λιχουδιά του και φύγαμε. Περιττό να πω πως με το που βγήκαμε εκανε τις ανάγκες του.. Μέσα στο σπίτι όλη μέρα δε λέρωσε (το πρωί 7.45 με ξύπνησε μόνος του και τον κατέβασα και τον ανέβασα στην αγγαλιά μου)! Μετά τη βόλτα ήρθαν τα δύσκολα... Τον κουρασα κιόλας λίγο (κοιμάται ξερός τώρα)... Με το που μπαίνουμε στην πολυκατοικία παει μπροστα στα σκαλιά και κάθεται. Αρχίζω να ανεβαίνω εγω, τίποτα αυτός μεχρι που αρχισε να γαβγίζει. Οπότε κατέβηκα κάτω τον στρίμωξα στη γωνία με τη βοήθεια του φίλου και άρχισα να τον σπρώχνω σιγα σιγά από πίσω ανεβάζοντας του τα πόδια διαδοχικά στα σκαλιά. Μας πήρε γύρω στα 10 λεπτά να ανεβούμε 15 σκαλιά αλλα στο τέλος τα καταφέραμε. Σε κανένα σημείο δεν χαμήλωσε την ουρά του και πάντα την κουνούσε καθώς εγώ έσπρωχνα και ο αδερφός μου του έδινε λιχουδιές. Επίσης το γεγονός οτι δεν έχει κλείσει ακόμα 24ωρο μαζί μου νομίζω οτι ειναι ενθαρρυντικό και τελικά θα τα καταφέρουμε!

Οι παρατηρήσεις και διορθώσεις σας θα με βοηθήσουν πολύ. Ειδικά απο εσάς George A., που αν έχω καταλάβει σωστά έχετε το εκτροφείο amalthea, οποιαδήποτε συμβουλή σας θα είναι πολύτιμη για μένα!

νομίζω πως μπορείτε να τον δείτε κιόλας.

http://www.facebook.com/photo.php?f...158593107512956.26859.100000868024455&theater

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Λοιπον τι θα εκανα εγω... θα εβρισκα καποιες σκαλες σε εξωτερικο χωρο... να μην ενοχλει την πολυκατοικια οταν γαβγιζει, θα ανεβαινα, και θα περιμενα μεχρι να ανεβει! (θα κρυβομουν καπου ουτως ωστε να τον βλεπω!) Με το σπρωξιμο και το τραβηγμα δεν θα καταφερεις τιποτα.

golden oscar

Member
21 Φεβρουαρίου 2011
20
0
νεα ερυθραια
Ο Oscar δεν πατάει σε γυαλιστερά πλακάκια. Τα θεωρεί τεράστιο κενό και ακόμη ένα φάρδος 30 εκ. μεταξύ χαλιού και μπαλκονόπορτας το… πηδάει, ο χάχας. Αναγκαστήκαμε και του στρώνουμε, στην κυριολεξία, κόκκινα χαλιά για να πατάει και να βγαίνουμε ελεύθερα από το σπίτι.

Υπομονή θέλει.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Λοιπον τι θα εκανα εγω... θα εβρισκα καποιες σκαλες σε εξωτερικο χωρο... να μην ενοχλει την πολυκατοικια οταν γαβγιζει, θα ανεβαινα, και θα περιμενα μεχρι να ανεβει! (θα κρυβομουν καπου ουτως ωστε να τον βλεπω!) Με το σπρωξιμο και το τραβηγμα δεν θα καταφερεις τιποτα.
Αυτο θα του δημιουργουσε ανασφαλεια.Δεν ειναι καλο οταν προσπαθουμε να του μαθουμε κατι να αυξανουμε την ανασφαλεια που ηδη εχει.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
με το σπρώξιμο όμως και ειδικά με την σωματική επαφή που περιέχει ο σκύλος μάλλον θα το πάρει ως παιχνίδι....εγώ αράζω κι αυτοί με σπρώχνουν

δεν υπάρχει μηχανισμός σκυλολογικής ότι "ααααα-πρέπει να τα ανέβω μόνος μου" αλλά μάλλον "ααααα,εδώ εγώ δεν κάνω τίποτα και απλά με σπρώχνουν"

ούτε και με το τράβηγμα πάλι

πάς πάνω στην σκάλα με μιά κομματάρα ψημένο συκώτι και περιμένεις να ανέβει
μόλις ανέβει δίνεις ένα κομματάκι και κατεβαίνεις
κλπ
κλπ

αλλά
γενικά
καλά είναι αφού μάθει να αποφευγεται τις σκάλες
λόγο προβλημάτων στις αρθρώσεις

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτο θα του δημιουργουσε ανασφαλεια.Δεν ειναι καλο οταν προσπαθουμε να του μαθουμε κατι να αυξανουμε την ανασφαλεια που ηδη εχει.
Εγώ πάντως έτσι κατάφερα τον σκύλο μου να μπει στη θάλασσα! ;)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αν τα σκαλοπατια ειναι για παραδειγμα οκτώ, δοκιμασε να ανεβεις τα 7 πρώτα με το σκυλο αγκαλια, τοποθετησε τον στο εβδομο και ζητησε του να σε ακολουθησει.
Αν το κανει, τον επιβραβευεις και την επομενη φορα τον αφηνεις σε ένα ή δύο σκαλοπατια πριν.
Σε εμενα "δουλεψε" με σκύλο 6 χρονων, 45 κιλα που δεν ειχε ανεβει ποτε σκαλα στη ζωη του.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Βασικα οταν βρηκα και εγω την δικια μου...δε ανεβαινε με τιποτα τα σκαλια!!!Μου πηρε χρονο για να το κανει(ενταξει οχι πολυ)....απλα εκανα αυτο με τις λιχουδιες....στη αρχη εβαζα κοτοπουλακι π.χ στο τριτο σκαλοπατι και ενα κραταγα μπροστα στη μουσουδα της μολις παταγε στο πρωτο σκαλι το τραβαγα και ετσι την εκανα να τεντωθει και μετα της το εδινα!!!!Μετα απο 5-10 λεπτα που το εκανα ανεβαινα πιο πανω και την φωναζα κρατωντας λιχουδια,αλλα ειχα αφησει την αλλη λιχουδια στο σκαλι,μυρισε ξανα μυρισε εκανε την αρχη!!!Μολις το εκανε χαρες,χαδια:p....κοιτα πιστευω οτι αμα ανεβοκατεβει 1-2 φορες μετα δε θα εχει θεμα,τουλαχιστον ετσι εκανε η δικια μου!!Κοιτα οπως ειπες το εχεις 24 ωρες δωστου χρονο...καθηστε και στα σκαλια για χαδακια οχι απαραιτητα οταν ειναι να πατε για βολτα ετσι βγες και κατσε εκει μαζι του!!!Αντε καλως τα δεχτηκες.....:):)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97