Λαμπραντόρ και αναλογία κιλών

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους!!

Θα ήθελα να μάθω πόσα κιλά θα πρέπει να είναι ένα κουτάβι στους 2 μήνες,στους ,στους 4 και πάει λέγοντας για να μπορώ να ελέγχω και το δικό μου ;) Υπάρχει μήπως καμία σελίδα κάτι που να μπορώ να βρώ αυτό που ψάχνω εκεί;

Ευχαριστώ

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.764
4.037
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
http://labradornet.com/index_e.html

Συνοψίζω

μέσο κουτάβι όταν γεννιέται - μισό κιλό ή λιγότερο
πρότες 8 εβδομάδες της ζωής το κουτάβι παίρνει ένα κιλό την εβδομάδα
κουτάβι 8 εβδομάδων - 5 με 8 κιλά
8-26 εβδομάδων (6 μηνών) - ίδιος ριθμός ανάπτηξης
κουτάβι 6 μηνών - 23 - 27 κιλά

μετά τις 26 εβδομάδες η ανάπτηξη είναι πιο αργή

σκύλος 1ος έτους - 29-36 κιλά τα αρσενικά και 25-32 τα θηλυκά

-------

Πέρα από αυτό, πρέπει να έχουμε υπ'όψιν πως τα σκυλιά μπορούν να έχουν διαφορετική μορφολογία απ' την οποία θα εξαρτάται το βάρος τους, επίσης η δουλειά του σκύλου παίζει ρόλο, αν θέλουμε εργασιακό λαμπ, θα είναι πιο αδύνατο (να φαίνονται τα 2 τελευταία πλευρά) ενώ το εκθεσιακό θα είναι πιο παχύ. Για να καταλάβουμε αν ο σκύλος είναι υπέρβαρος, ακουμπάμε τα δάχτυλα στα πλευρά του. Αν τα νιώσουμε με ένα απαλό άγγιγμα ο σκύλος είναι εντάξυ, αν όμως χρειαστεί να πατήσουμε πιο δυνατά να νιώσουμε τα πλευρά, ο σκύλος ίσως θέλει δίαιτα! :)

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Berna εμένα είναι 2 μηνών και ζυγίζει 5 κιλά περίπου,τι θα μου πρότεινες;Να το παχύνω ή όχι;Τρώει πάντως όλη του την τροφή κανονικά 3-4 γεύματα την ημέρα,στο τέλος θα φάει και εμένα :p τα πλευρά του δεν φαίνονται να σου πω την αλήθεια,η λεκάνη της φαίνεται δεν μπορώ να πω!!
Και αν αποφασίσω να την παχύνω τι ακριβώς να κάνω;Να αυξήσω ας πούμε την ποσότητα τροφής της;

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Στο σημείο που είναι τα πλευρά του μπορείς και πιάνεις μπόλικο δέρμα?
Μπόλικο δεν το λες,ένα στρώμα δέρματος πιάνω!

Τώρα εκτός και αν εννοεις κατι άλλο.. :?

Last edited:

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Όχι αδυνατισμλενο δεν είναι σιγουρα,τα πλευρα του δεν φαινονται καθολου και έχει και ενα στρωμα δερματος ικανοποιητικο απο πανω :) οπότε ας συνεχίσω 4 φορες την ημερα το τάισμα της..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Άλλο το δέρμα που αν το τραβήξεις έχει μπόλικο(φυσιολογικό) και άλλο το πάχος!

Ωστόσο σύμφωνα με αυτό που παρέθεσε η Berna και αφού το κουτάβι είναι 2 μηνών (8 εμδομάδων) τα κιλά του θα πρέπει να είναι 6-8!

Εσύ είπες οτί είναι 5 κιλά!

Πρόσεξε όμως, εφόσον τρώει σωστά τα γευματάκια του με αυτήν την απόκλιση δεν χρειάζεται να ανησυχείς!Γνώμη μου...

Να ξέρεις πάντα ότι ο καλύτερος τρόπος για να δεις αν ο σκύλος σου είναι εντάξει στα κιλά του είναι πάντα οπτικά!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.764
4.037
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ωστόσο σύμφωνα με αυτό που παρέθεσε η Berna και αφού το κουτάβι είναι 2 μηνών (8 εμδομάδων) τα κιλά του θα πρέπει να είναι 6-8!
Μιλάμε για το "μέσο" σκυλί, συγκεκριμένα σκυλιά έχουν αποκλείσεις από τον κανόνα, το κουταβάκι του Αγγελου είναι από πετ σοπ οπότε δεν ξέρει ποιοι είναι οι γονείς του και πώς ήταν εμφανισιακά (μπορεί να ήταν μικροκαμομένοι).

georgetziker

Member
13 Οκτωβρίου 2013
19
0
Το ότι το δικό μου κουτάβι είναι 2 μηνών και σχεδόν 4 κιλά θα έπρεπε να με ανησυχεί όσος αφορά τη ράτσα του?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Τον πατέρα του γνωρίζω που είναι λαμπραντόρ
Πάλι καλά. Λοιπόν, εφόσον δεν ξέρεις πως είναι η γονείς του στα κιλά τότε μπορείς να περιμένεις μόνο να μεγαλώσει και μετά βλεπουμε. Στα ημίαιμα και στα κουτάβια αγνώστης προέλευσης ποτέ δεν ξέρεις πόσα κιλά πρέπει να είναι το κουτάβι και στα πόσα κιλά θα φτάσει τελικά το σκυλί. Το ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ λαμπραντόρ σε ηλικία 2 μηνών έχει βάρος 6-8 κιλά, το δικό σου έχει τα μισά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Ο δικός μου 2 μηνών ήταν 9 κιλά αφού τα αδελφάκια του όταν τον πήρα κάνανε πάρτυ που γλύτωσαν από τον φαγάνα! Αλλά τι να πεις για έναν σκύλο που 32 μηνών ακόμα βλέπει όνειρο ότι θηλάζει..;