Λάθος εκπαίδευση με την τουαλέτα!

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
36
Καλημέρα.
Η Μόκα μου είναι 8 μηνών και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε, πόσος καιρός χρειάζεται ένα σκυλί για να του γίνει συνήθεια μια καθημερινή διαδικασία ;; Έκανα λάθος με την τουαλέτα της, άργησα να την βγάζω πολλές φορές την μέρα έξω, έχοντας μια πάνα έξω στο μπαλκόνι για να πηγαίνει να κάνει εκεί την ανάγκη της. .. Έμαθε από μικρή και έβγαινε έξω γιατί της άφηνα και την νύχτα ανοιχτό το παράθυρο και πήγαινε αλλά κατάλαβα ότι δεν πρέπει ούτε στο μπαλκόνι και ειδικά τώρα το καλοκαίρι γιατί μυρίζει πολύ! !! Εδώ και ένα μήνα δεν την αφήνω ποτέ μόνη της μέσα στο σπίτι μου, κάθε βράδυ κοιμόμαστε μαζί μέσα στην κρεβατοκάμαρα με κλειστή την πόρτα και ευτυχώς κρατιέται όλο το βράδυ και φεύγοντας για την δουλειά την πάω στην πίσω αυλή, μετά το μεσημέρι πάλι μαζί στην κρεβατοκάμαρα και το απόγευμα πάμε την βόλτα μας. . Το θέμα μου είναι ότι κάθε φορά που την βγάζω έξω πάντα κάνει την ανάγκη της και πλέων έχει μάθει και μέσα σε 2 λεπτά τα έχει κάνει με το που βγούμε από το σπίτι Αλλά αν την αφήσω μόνη της μέσα στο σπίτι φοβάμαι ότι θα τα κάνει πάλι μέσα! !!!! Γιατί χτες ενώ είχε κατουρησει πριν 15 λεπτά την πήρα και έκατσα να δω ταινία στο σαλόνι και σηκώθηκε και πήγε και κατουρησε στην κουζίνα! !!!!

• Like
Reactions: CKCS

D

Deleted member 14614

Guest
Αν εξαιρέσουμε το χθεσινό, τον τελευταίο καιρό πόσες φορές έχει κατουρήσει μέσα στο σπίτι? Η διαδικασία εκμάθησης τουαλέτας γίνεται σταδιακά, όχι αυτόματα. Θεωρητικά, αν γίνεται σωστά, μέσα σε 1-2 εβδομάδες έχει επιτευχθεί. Όμως, από τη στιγμή που, όπως λες κι εσύ, δεν την ακολουθήσατε σωστά, είναι λογικό να σε δυσκολέψει αρκετά. Σαφώς, πάντως, μαθαίνεται, δεν θα κατουράει για πάντα μέσα στο σπίτι, μην ανησυχείς.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Κρατήστε ένα σταθερό πρόγραμμα και θα μάθει. Ούτε εμάς μας πήρε 2 εβδομάδες, σε καμία περίπτωση, γιατί έκανα τα λαθάκια μου :whistle: Αλλά τελικά έμαθε

• Like
Reactions: Μόκα

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γιατί χτες ενώ είχε κατουρησει πριν 15 λεπτά την πήρα και έκατσα να δω ταινία στο σαλόνι και σηκώθηκε και πήγε και κατουρησε στην κουζίνα! !!!!
Ένα κουτάβι μπορείς να το ψυχολογήσεις πότε θέλει να κάνει την ανάγκη του!Φαίνεται από τις κινήσεις του!
Εκείνη την στιγμή έπρεπε να σηκωθείς και να βγείτει έξω!
Η άλλη λύση είναι να είναι περιορισμένο το κουτάβι ώστε να μην σουλατσάρει μέσα στο σπίτι και του έρχεται η επιθυμία για να κάνει την ανάγκη του. Έτσι θα ορίζεις εσύ πότε θα βγαίνει για την ανάγκη του έξω από το σπίτι, πράγμα που αυτό θα γίνεται πολλές φορές μέσα στην μέρα γιατί ως κουτάβι δεν μπορεί διαχειριστεί την κύστη του!

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
36
Ένα κουτάβι μπορείς να το ψυχολογήσεις πότε θέλει να κάνει την ανάγκη του!Φαίνεται από τις κινήσεις του!
Εκείνη την στιγμή έπρεπε να σηκωθείς και να βγείτει έξω!
Η άλλη λύση είναι να είναι περιορισμένο το κουτάβι ώστε να μην σουλατσάρει μέσα στο σπίτι και του έρχεται η επιθυμία για να κάνει την ανάγκη του. Έτσι θα ορίζεις εσύ πότε θα βγαίνει για την ανάγκη του έξω από το σπίτι, πράγμα που αυτό θα γίνεται πολλές φορές μέσα στην μέρα γιατί ως κουτάβι δεν μπορεί διαχειριστεί την κύστη του!
Δεν είναι κουταβάκι, είναι 8 μηνών, δεν μπορώ να την περιορίσω κάπου εκτός το βράδυ που μπαίνει στο crate δίπλα στο κρεβάτι μου. ..

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
36
Αν εξαιρέσουμε το χθεσινό, τον τελευταίο καιρό πόσες φορές έχει κατουρήσει μέσα στο σπίτι? Η διαδικασία εκμάθησης τουαλέτας γίνεται σταδιακά, όχι αυτόματα. Θεωρητικά, αν γίνεται σωστά, μέσα σε 1-2 εβδομάδες έχει επιτευχθεί. Όμως, από τη στιγμή που, όπως λες κι εσύ, δεν την ακολουθήσατε σωστά, είναι λογικό να σε δυσκολέψει αρκετά. Σαφώς, πάντως, μαθαίνεται, δεν θα κατουράει για πάντα μέσα στο σπίτι, μην ανησυχείς.
Τον τελευταίο μήνα μόνο χθες αλλά δεν την αφήνω πολύ ώρα στο σαλόνι, δηλαδή προτιμώ να πάω απευθείας στην κρεβατοκάμαρα και να δω εκεί ταινία παρά να κάτσω στο σαλόνι και να έχω τον νου μου κάθε λίγο και λιγάκι. . Οι 5 έξοδοι Είναι σταθερές ώρες, μπορεί να γίνουν και 6 όμως..

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Δηλαδή το αν θα κατουρήσει είναι δική σου ανησυχία; Γιατί αν το σκυλί λέρωσε μόνο μία φορά μέσα στο μήνα, πιστεύω ότι θεωρείται ατύχημα, όχι ότι δεν έχει μάθει. Δηλαδή δεν λερώνει μέσα, απλά έγινε μία φορά. Και νομίζω δεν είναι παράλογο να συμβεί σε 8 μηνών σκυλί (ίσως και σε μεγαλύτερο :whistle: )

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Πάντως γύρω στους 7 μήνες, η δικιά μου ξεκίνησε να ουρεί συχνά πυκνά μέσα στο σπίτι. Την ψάξαμε για ουρολοίμωξη και ήταν όλα οκ. Καταλήξαμε ότι ήταν ορμονικό-συμπεριφοράς, που σχετιζόταν με τον οίστρο. Μετά τον πρώτο οίστρο σταμάτησε εντελώς αυτό

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
36
Πάντως γύρω στους 7 μήνες, η δικιά μου ξεκίνησε να ουρεί συχνά πυκνά μέσα στο σπίτι. Την ψάξαμε για ουρολοίμωξη και ήταν όλα οκ. Καταλήξαμε ότι ήταν ορμονικό-συμπεριφοράς, που σχετιζόταν με τον οίστρο. Μετά τον πρώτο οίστρο σταμάτησε εντελώς αυτό
Το έχω ακούσει και από αλλού αυτό, απλώς θέλω μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει μάθει αλλά φοβάμαι γιατί άργησα πολύ να ξεκινήσουν οι συχνές βόλτες ώστε να συνδιασει στο μυαλό της την τουαλέτα με έξω. .

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
36
Το πρωί φεύγοντας για την δουλειά της έχω φτιάξει ένα κλουβί που είναι 2×5 στην πίσω αυλή αλλά εγώ φεύγω κατά τις 05:15 και αυτή κατά τις 06:30 αρχίζει να γαυγίζει και για να μην έχω πρόβλημα με την γειτονιά αναγκάστηκα την αφήνω ελεύθερη σε όλη την αυλή που μερικές φορές κατουράει σε μια γωνία ενώ αν ήταν στο κλουβί θα μάθαινε να κρατιέται μέχρι να γυρίσω από την δουλειά! !!!

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Γιατί δεν παίρνετε ένα crate, να είναι το σκυλί μέσα στο σπίτι, να μην εχοχλεί τη γειτονιά με το γαύγισμα και να μάθει και να κρατιέται;

D

Deleted member 14614

Guest
Τον τελευταίο μήνα μόνο χθες αλλά δεν την αφήνω πολύ ώρα στο σαλόνι, δηλαδή προτιμώ να πάω απευθείας στην κρεβατοκάμαρα και να δω εκεί ταινία παρά να κάτσω στο σαλόνι και να έχω τον νου μου κάθε λίγο και λιγάκι. . Οι 5 έξοδοι Είναι σταθερές ώρες, μπορεί να γίνουν και 6 όμως..
Ε, τότε μια χαρά έχει μάθει! Οκ, μπορεί να τύχει καμιά φορά, δεν έγινε και κάτι (πχ να ήταν στρεσαρισμένη)!

• Like
Reactions: *Kiara*

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
36
Γιατί δεν παίρνετε ένα crate, να είναι το σκυλί μέσα στο σπίτι, να μην εχοχλεί τη γειτονιά με το γαύγισμα και να μάθει και να κρατιέται;
Έχω crate Και μπαίνει εκεί το βράδυ αλλά είναι πολύ οι 8 ώρες να την αφήνω και το πρωί! !!!

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Εννοείς να την αφήσεις 8 ώρες όσο είσαι στη δουλειά; Δεν το θεωρώ πολύ για 8 μηνών σκύλο, αν έχει εκτονωθεί πρώτα. Λογικά θα κοιμόταν έτσι κ αλλιώς

CKCS

Active Member
28 Μαϊου 2015
43
27
παιδια κι εγω χρειαζομαι την βοηθεια σας με αυτο το θεμα ιδικα τωρα που εχω και γατακι γινετε χαμος. πηγε 7 μηνων και ακομη μαζευω τα ουρα και τα κοπρανα της απο το πατωμα. δεν ασχοληθηκα ποτε με αυτο το θεμα γιατι δεν προλαβαινα καθολου και δεν ειχα καλο προγραμμα. τωρα εχω πολυ ελευθερο χρονο. ειναι αργα? μπορω να το σωσω?

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
36
Εννοείς να την αφήσεις 8 ώρες όσο είσαι στη δουλειά; Δεν το θεωρώ πολύ για 8 μηνών σκύλο, αν έχει εκτονωθεί πρώτα. Λογικά θα κοιμόταν έτσι κ αλλιώς
Πως γίνεται να εκτονωθεί στις 05:30 το πρωί ;;;;; πρέπει να σηκώνομαι από τις 04:00 !!!!

Μόκα

Well-Known Member
31 Μαϊου 2015
74
23
36
παιδια κι εγω χρειαζομαι την βοηθεια σας με αυτο το θεμα ιδικα τωρα που εχω και γατακι γινετε χαμος. πηγε 7 μηνων και ακομη μαζευω τα ουρα και τα κοπρανα της απο το πατωμα. δεν ασχοληθηκα ποτε με αυτο το θεμα γιατι δεν προλαβαινα καθολου και δεν ειχα καλο προγραμμα. τωρα εχω πολυ ελευθερο χρονο. ειναι αργα? μπορω να το σωσω?
Και εμένα 8 μηνών είναι, πολλές και συχνές βόλτες, μετά το φαϊ, τον ύπνο, το παιχνίδι. . Αν δεν τα κάνει έξω θα κανείς βόλτες μέχρι να τα κάνει και όταν τα κάνει θα το επιβραβευεις. .

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
@Μόκα αυτό που κάνω εγώ για να μην σηκώνομαι απ τα άγρια χαράματα να την τρέχω μια ώρα, είναι ότι το προηγούμενο βράδυ πραγματικά την αφήνω να εκτονωθεί μέχρι τέλικής πτώσης. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν της φτάνει ο βραδινός ύπνος, την τρέχω και με ένα μπαλάκι για 10-15 λεπτά το πρωί, αφήνω κ ένα πολύ αγαπημένο παιχνίδι στο crate και...βουαλά! Τέζα η κυρία μέχρι το μεσημέρι, άνετα. Δοκίμασε να είναι αρκετά κουρασμένη απ το βράδυ δηλαδή.

Αλλά και να μην είναι, αστην στο crate. Πρέπει να μάθει την τουαλέτα πια και εσύ να μην έχεις παράπονα για γαυγίσματα/να είναι ασφαλής, οπότε άστην, δε θα πάθει και τίποτα. Βγάλ την για μπόλικο παιχνίδι να ξεσκάσει όταν γυρίσεις

• Like
Reactions: Μόκα