ΛΑΘΡΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΥΛΩΝ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Να ρωτησω κατι που ισως αγνοω?

Ποιος ειναι υπεθυνος να βαλει τα σκυλια σε κλουβια οταν θα μπουν στο καραβι?

Θελω να πω με αυτο οτι το καθε φιλοζωικο σωματειο που στελνει σκυλια προς υιοθεσια στο εξωτερικο δεν τα βαζει σε κλουβια?Και αν αυτο συμβαινει δεν βαζει σε καθε κλουβι ενα σκυλο?

Ποιος ειναι υπευθυνος να στοιβαξει τα σκυλια στο καραβι?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτή η φωτογραφία είναι αρχείου και δεν είναι από το περιστατικό από την Αγκόνα.
Επειδή παρακολούθησα όλη την ιστορία και ξέρω υπό ποιές συνθήκες έγινε το τραγικό περιστατικό....
Τα φορτηγά που μεταφέρουν ζώα έχουν ειδικές θέσεις μέσα στα πλοία. '
Ο οδηγός όταν έφτασε στη Πάτρα και είδε /οτι οι θέσεις ήταν ηδη κατειλημμένες από άλλα φορτηγά έπρεπε να μην επιβιβαστει και να ενημέρωσει ότι είχε ζώα μέσα.
Δεν το έκανε και δέχτηκε να μπει σε ακατάλληλη θέση για το ζωντανό φορτίο που είχε για να μη χάσει χρόνο
.Δεν ενημέωσε καν τα Σωματέια που είχαν στείλει τα σκυλιά για το πρόβλημα.
Όλα τα σκυλιά που στέλνονται στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή πανε σε οικογένειες που τα έχουν ζητήσει...δεν πουλιούνται..και βεβαίως δεν πανε για πειραματ'οζωα όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί αρκετοί.
Σίγουρα τα Σωματεία δεν είναι άμοιρα ευθυνών γιατί βρήκαν τον πρώτο μεταφορέα χωρις να τον τσεκάρουν.
Τα σκυλιά δεν μεταφέρθηκαν κρυφά. Ειχαν τα βιβλιάρια τους....και όλα τα στοιχέια των οικογενειών που τα περίμεναν στη Γερμανία. Αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν μπορεις να στειλεις σκυλο με καραβι μονο του σαν αγελαδα,κατερινα τι θα πει θεση?δεν φταιει η θεση ολα κατω στο καραβι ειναι ιδια,εχω κανει την διαδρομη με 2 σκυλια,η θεσεις σκυλων ειναι επανω στο καταστρωμα,εκει υπαρχουν σπιτακια,και ημουν καθε 2 ωρες εκει να τα παω βολτα για πιπι κακα,και νερο,γιατι τα σιτακια ειναι σαν κρατε,και ρωταω 10 ωρες μεχρι το λιμανι εκει 2-3 ωρες αναμονη,20-25 ωρες ταξιδι και αλλες 30 μεχρι Γερμανια,συνολο 3 μερες,ξεχασετο.
Εχω ξαναγραψει για το τι τραβηξε η γυναικα μου,οταν πηραμε απο τους τρελλους της χαλικιδικης σκυλακι για Γερμανια,δεν περιμενε κανενας,και δεν εχουν γονεις,απλα θελουν να τα σωσουν,και ειδου τα απτελεσματα,και ποιος ξερει ποσα ακομη γινονται,τρελλοι για δεσιμο ειναι αυτοι οχι φιλοζωη,ολοι εχουν ψυχολογικα και για να εχουν ησυχη την συνηδηση τους κανουν ΚΑΤΙ,νομιζουν οτι η Γερμανοι δεν εχουν προβληματα με τα δικα τους ασυλα που ειναι τινγκα.
Και με επισαν και εδω στην Δραμα,και καλα πως θα γινει να στειλουμε σκυλιαστην Γερμανια,βρε ουστ.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν μιλάω για τους ιδιώτες που μεταφέρουν 2-3 σκυλιά. Μιλάω για τα φορτηγά που μεταφέρουν ζώα όπως άλογα...και σκυλιά πολλά.
Οι θέσεις για αυτά τα φορτηγά είναι επάνω για να αερίζονται.
Διάβασα για την περιπέτεια της γυνάικας σου και δεν λεώ ότι έιναι πάντα έτσι η το αντίθετο.
Η προσωπική μου εμπειρία είναι από τα σκυλιά που έχει στείλει το stray στη Γερμανία.
Οι οικογένειες που τα υιοθετούν εκεί...δέχονται και πληρώνουν όλα τα κόστη μεταφοράς...δεν το κάνει κάποιος αν δεν θέλει τον σκύλο..έτσι δεν είναι..
Τώρα σε όλους τους κανόνες υπα΄ρχουν και οι εξαιρέσεις...:):):)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν υπαρχει ανοιχτο μερος για φορτηγα σε αυτα τα πλοια,ολα ειναι κατω στην κοιλια,και υπαρχουν 2-3 πατωματα.
Εσυ μιλας για φερυ μποουτ,δεν πανε Ιταλια αυτα.
Αλλα επιμενω οτι ειναι εντελως ανευθινο να στειλη καποιος σκυλια με αυτον τον τροπο,εγω τα προσεχα και τους βγηκε η ψυχη.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
όχι βρε καλέ μου...μιλαω για τα καράβια που πανε Ιταλία..και το ξέρω λόγω των αλόγων...
Τα φορτηγά που μεταφέρουν ζώα έχουν άλλες θέσεις...μπορέι να είναι στο τρίτο πάτωμα. Δεν ξέρω.
Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και συνοδός από το Σωματείο , σε αυτό συμφωνώ. Δεν μπορείς να περιμένεις από έναν μεταφορέα - φορτηγατζή να έχει τη κρίση να φροντίσει για τα ζώα.
Επίσης, τα άλογα δεν πανε σερι στον προορισμο τους όταν είναι μεγάλο ταξίδι.
Σταματάνε σε σταύλους στη διαδρομή για ένα βράδυ...κανονικά το ίδιο πρέπει να κάνουν και με τα σκυλιά.
Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος..μάλλον είναι κάκιστη επιλογή αλλά με τις αεροπορικές που δεν δέχονται πιά σκυλιά ασυνόδευτα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει.