Κόψιμο ουράς και αυτιών

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
για οσους σκεφτεστε να κοπσετε την ουρα του σκυλου σας ή τα αυτια ξανασκεφτητε το ;)
[video=youtube;p7NTrZ-DuOk]http://www.youtube.com/watch?v=p7NTrZ-DuOk&feature=related[/video]

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
H κυρια Δεκαριστου δεν μας ειναι συμπαθης απο μια αλλη πλευρα της, καθως εχει ταχθει ανοιχτα(και παραλογα) υπερ της απαγορευσης καποιων φυλων.

Οσον αφορα αυτια και ουρες συμφωνω, και εχω να επισημανω οτι με το τελευταιο νομοσχεδιο ρυθμιζεται διαφορετικα το θεμα συμμετοχης σε εκθεσεις μορφολογιας σκυλων με κομμενα αυτια και ουρες. Δεν ξερω αν εχει αποφασιστει κατι συγκεκριμενο και ελπιζω να υπαρξει καποια εύλογη μεταβατικη περιοδος για να μην χασουν το δικαιωμα σκυλοι οι οποιοι ηδη εχουν κατι κομμενο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγω αρχικα ημουν κατα του κοψιματος γιατι τωρα πλεον γινεται περισσοτερο για αισθητικους λογους. Καποτε η σε ορισμενες περιπτωσεις μπορει και να εχει καποια χρησιμοτητα αλλα οταν βλεπω οτι λογω τις απαγορευσησης κυνδινευουν να χαθουν καποιες φυλες επειδη υπαρχουν πολλοι κολλημενοι, μεσα στις οποιες ειναι και η αγαπημενη μου και μελλοντικη φυλη, τοτε θα ελεγα οτι υπο προϋποθεσεις δεν ειναι και τοσο τρομερο να γινεται.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
H κυρια Δεκαριστου δεν μας ειναι συμπαθης απο μια αλλη πλευρα της, καθως εχει ταχθει ανοιχτα(και παραλογα) υπερ της απαγορευσης καποιων φυλων.

Οσον αφορα αυτια και ουρες συμφωνω, και εχω να επισημανω οτι με το τελευταιο νομοσχεδιο ρυθμιζεται διαφορετικα το θεμα συμμετοχης σε εκθεσεις μορφολογιας σκυλων με κομμενα αυτια και ουρες. Δεν ξερω αν εχει αποφασιστει κατι συγκεκριμενο και ελπιζω να υπαρξει καποια εύλογη μεταβατικη περιοδος για να μην χασουν το δικαιωμα σκυλοι οι οποιοι ηδη εχουν κατι κομμενο.
Στον ομιλο σπανιελ, εδωσαν αυτο το μεταβατικο χρονικο περιθωριο....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Με βάση την Ελληνική Νομοθεσία (Νόμος Νο. 2016, ΦΕΚ 31, Αθήνα 27 Φεβ. 1992) και τις αποφάσεις της Γ.Σ. του ΚΟΣΕ στις 28 Φεβρουαρίου 2010 στις Εκθέσεις του Ομίλου μας μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι σκύλοι με άκοπη φυσική ουρά. Δεν μπορούν να λάβουν μέρος σκύλοι γεννημένοι στην Ελλάδα μετά την 1η Ιανουαρίου 2010 με κομμένη ουρά. Οι σκύλοι που δεν διαμένουν στην Ελλάδα (ξένες συμμετοχές) μπορούν να λάβουν μέρος με κομμένη ουρά μόνον εάν στην Χώρα στην οποία γεννήθηκαν επιτρέπονται ακόμα οι ακρωτηριασμοί ουρών. Οι σκύλοι που προέρχονται από το εξωτερικό και διαμένουν στην Ελλάδα και στην Χώρα στην οποία γεννήθηκαν είναι νόμιμοι οι ακρωτηριασμοί ουρών μπορούν να συμμετέχουν στις Εκθέσεις του Ομίλου μας. Σκύλοι με κομμένη ουρά που προέρχονται από Χώρες που απαγορεύεται το κόψιμο ουρών δεν θα γίνονται αποδεκτοί στις Εκθέσεις του Ομίλου μας.​

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Πολυ μικρο μου φαινεται το περιθωριο. Καποιοι σκυλοι θα αποκλειστουν σε μικρη ηλικια...Θα το θεωρουσα εύλογο, αν ηταν 3 χρονια.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Πολυ μικρο μου φαινεται το περιθωριο. Καποιοι σκυλοι θα αποκλειστουν σε μικρη ηλικια...Θα το θεωρουσα εύλογο, αν ηταν 3 χρονια.
ο ομιλος Σπανιελ (ΚΟΣΕ) μονο το εχει αυτο...
Οι κοκεραδες επαψαν πλεον να πηγαινουν για κυνηγι και δεν τις κοβουν ;)
Δεν γνωριζω κανεναν που να μην πηγε λογω ουρας....

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ας ελπισουμε να μην γινει το ιδιο και με τους αλλους ομιλους και να υπαρχει πιο μεγαλη μεταβατικη περιοδος...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ας ελπισουμε να μην γινει το ιδιο και με τους αλλους ομιλους και να υπαρχει πιο μεγαλη μεταβατικη περιοδος...
κι εγω πιστευω οτι σε αλλες φυλες αξιζει μεγαλυτερη περιοδος "χαρητος"...

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
To ''κουφό'' ειναι που λεει στο βιντεο οτι η απαγορευση στην Ελλαδα υπαρχει απο το 1992 !!! http://www.youtube.com/watch?v=jCYcB0Z_Ybc :p
Και η μιση Ελλαδα την 10ετια του 90, ηταν με ενα ψαλιδι στο χερι...:rolleyes:
ναι και εμενα μου εκανε εντυπωση :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog