Κόκαλο

manito

Active Member
29 Σεπτεμβρίου 2012
31
0
γεια σας! θα ηθελα να σας ρωτησω κατι..χτες το σκυλακι μου ΄΄εκλεψε΄΄ ενα κομματι απο κοκαλο μπριζολας..μπορει να παθει κατι?? να ανησυχω ή να τον παω στο κτηνιατρο?? δεν δειχνει να εχει κατι η συμπεριφορα του ειναι οπως κ πριν απλα διαβασα οτι δεν κανει να τρωνε κοκκαλα κ ειδικα μαγειρεμενα..εμενα δεν εφαγε ολοκληρο κοκκαλο αλλα ενα μικρο κομματι..ειναι 11 μηνων λαμπραντορ..

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Απο χθες ο σκυλος εκανε την αναγκη του κανονικα?Δηλαδη μηπως εβγαλε στα κοπρανα του βλεννα η αιμα?

Τα μαγειρεμενα κοκκαλα ειναι πολυ επικινδυνα για τους σκυλους γιατι σπανε ευκολα,γινονται μυτερα-αιχμηρα και μπορουν να κανουν ζημια στον οισοφαγο,η στο εντερο,δεν γνωριζω ακριβως.Αν ψαξεις στο ιντερνετ και διαβασεις θα καταλαβεις καποια πραγματα.Και ρωτα και κτηνιατρο να σου εξηγησει.

Πιτευω οτι πρεπει προληπτικα να τον πας σε κτηνιατρο μηπως μπορει να καταλαβει αν εχει γινει καποια ζημια.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Καλη χωνεψη!!
Ενα λαμπραντορ που σεβεται τον εαυτο του τρωει μεχρι και πετρες οποτε --> cool
Η αληθεια ειναι οτι με ενα κοκαλο δεν θα παθει κατι αλλα πρεπει να τ προσεχεις αυτο με το κλεψιμο και να το απαγορεψεις γιατι η λαιμαργια τους δεν εχει τελειωμο!

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Δηλαδη αποκλειεται να παθει κατι?Θα το αποβαλλει απο τα κοπρανα?Καλα απο κοτοπουλο ειναι οτι χειροτερο.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Δηλαδη αποκλειεται να παθει κατι?Θα το αποβαλλει απο τα κοπρανα?Καλα απο κοτοπουλο ειναι οτι χειροτερο.
,,,
απλα κατι κοκαλα σπανε και γινονται μαχαιρια... αμα πιασεις το λοτο... τοπιασες.. αν δεις κοκαλο που μπορει με το σπασιμο να γινει σαν μαχαιρι το πετας καλου κακου,,

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Δεν υπάρχει πρόβλημα να τρώνε κόκαλα τα σκυλιά, ωμά όμως και όχι μαγειρεμένα..... ακόμα και από κοτόπουλο κάνει αρκεί να μην μαγειρευτούν!

Με ένα μικρό κοκαλάκι δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα. Παρατήρησέ το, αν έχει κάνει κακά από χθες είναι οκ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.404
10.588
Athens
Και εμένα τρώει! Απο κοτόπουλο δεν κάνει!
Απαγορεύονται οποιαδήποτε μαγειρεμένα κόκαλλα.
Επιτρέπονται μόνο ωμά κόκαλλα (εκτός από χοιρινό και αγριογούρουνο) αλλά όπως πολύ σωστά έχει γράψει το μέλος Alexia, δεν πρέπει να είναι κόκκαλα που στηρίζουν το σώμα (δηλαδή δεν δίνουμε κόκαλλα από μηρούς, πόδια).

manito

Active Member
29 Σεπτεμβρίου 2012
31
0
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας..ναι εχει κανει κακα του κανονικα χωρις αιμα ουτε βλεννα αλλα δεν ειδα να βγαζει κ τα κοματια απο το κοκαλο?? τα χονεψε λετε?? παντως η διαθεση του κ η ορεξη του και γενικα η συμπεριφορα του ειναι οπως κ πριν οποτε φανταζομαι οτι την γλυτωσαμε..κ προσοχη απο εδω κ περα!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας..ναι εχει κανει κακα του κανονικα χωρις αιμα ουτε βλεννα αλλα δεν ειδα να βγαζει κ τα κοματια απο το κοκαλο?? τα χονεψε λετε?? παντως η διαθεση του κ η ορεξη του και γενικα η συμπεριφορα του ειναι οπως κ πριν οποτε φανταζομαι οτι την γλυτωσαμε..κ προσοχη απο εδω κ περα!!!
Να 'ταν κι άλλο!

Το στομαχάκι του σκύλου σου παρέα με τα οξέα του το περιποιήθηκαν το κοκκαλάκι!
Μην στεναχωριέσαι!

Το θέμα είναι στην κατάποση να μην δημιουργηθεί πρόβλημα!Με ένα κοκαλάκι δεν έγινε και τίποτα!
Ο οργανισμός του σκύλου είναι κατασκευασμένος για τέτοιου είδους τροφές!
Μην αγχώνεσαι για την ικανότητα του σκύλου σου να χονέψει κόκαλο!

manito

Active Member
29 Σεπτεμβρίου 2012
31
0
Να 'ταν κι άλλο!

Το στομαχάκι του σκύλου σου παρέα με τα οξέα του το περιποιήθηκαν το κοκκαλάκι!
Μην στεναχωριέσαι!

Το θέμα είναι στην κατάποση να μην δημιουργηθεί πρόβλημα!Με ένα κοκαλάκι δεν έγινε και τίποτα!
Ο οργανισμός του σκύλου είναι κατασκευασμένος για τέτοιου είδους τροφές!
Μην αγχώνεσαι για την ικανότητα του σκύλου σου να χονέψει κόκαλο!

απλα πιστευα οττι θα το ωγαλει με τα κακα του κ αγχωθηκα που δεν το εχει κανει ηδη..αλλα αφου μου ειπες ετσι οκ..ειναι η πρωτη φορα που εχω σκυλακι κ αγχωνομαι με το παραμικρο

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
απλα πιστευα οττι θα το ωγαλει με τα κακα του κ αγχωθηκα που δεν το εχει κανει ηδη..αλλα αφου μου ειπες ετσι οκ..ειναι η πρωτη φορα που εχω σκυλακι κ αγχωνομαι με το παραμικρο
,,
το λειωνει,,, το κανει σαν τριμενη φρυγανια το στομαχι του... απλα οχι πολλα σκετα κοκαλα μαζι γιατι στουμπωνουν,,, να εχει φαει και κατι αλλα.... π,χ σως για να γλυστραει ==))