Καλησπέρα σας με λένε Μαρία και είμαι και εγώ πια νέο μέλος στο site!!Πριν 3 μήνες βρήκαμε στο δρόμο το αγοράκι της φωτογραφίας και το πήραμε σπίτι με συνοπτικές διαδικασίες!Η κτηνίατρος μας είπε ότι ήταν τότε 2 με 2 1/2 μηνών ράτσα κάτι από jack russell και λίγο απ'όλα και τον υπολογίζει γύρω στα 10-12 κιλά βέβαια τώρα είναι 7,5 οπότε δεν ξέρω σε τι μέγεθος θα φτάσει!Αν έχετε άποψη θα ήθελα να την ακούσω Σε γενίκές γραμμές τα πάμε κάλα,έχουμε μάθει τις βασικές εντολές,το θέμα της τουαλέτας το έχουμε τακτοποιήσει από πολύ νωρίς.Έχουμε όμως ένα πρόβλημα που για μένα είναι αρκετά σοβαρό.Εάν ο Πάρης έτσι τον φωνάζουμε έχει για παράδειγμα ένα αντικείμενο που το βρίσκει ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και κάνεις να του το πάρεις γρυλίζει και δεν διστάζει αμέσως να σε δαγκώσει και μάλιστα άσχημα όπως έκανε σε μένα.Τον μάλωσα φωνάζοντας του κ να πω την αλήθεια μου του έριξα μια ξυλιά.Λάθος μου;Ίσως..Δεν ήξερα όμως τι να κάνω.Έχω δοκίμασει με ήρεμο τρόπο να του πάρω αυτό που έχει γιατί κάποιες φορές είναι επικίνδυνο να το καταπιεί και δεν με δαγκώνει αλλές πάλι με δαγκώνει.Πιο παλιά όταν πλησίαζες εκεί που έτρωγε γρύλιζε,τώρα του παίρνω το μπωλ του και περίμενει να του το ξαναδώσω.Να σημειώσω ότι έχει και απίστευτη ενέργεια!!Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας γιατί εμπείρια από σκυλιά δεν έχω και χρήματα για εκπαιδευτή επίσης.