Κυριαρχικό κουτάβι;

maria_p

Member
11 Μαϊου 2013
7
0
Καλησπέρα σας με λένε Μαρία και είμαι και εγώ πια νέο μέλος στο site!!Πριν 3 μήνες βρήκαμε στο δρόμο το αγοράκι της φωτογραφίας και το πήραμε σπίτι με συνοπτικές διαδικασίες!Η κτηνίατρος μας είπε ότι ήταν τότε 2 με 2 1/2 μηνών ράτσα κάτι από jack russell και λίγο απ'όλα και τον υπολογίζει γύρω στα 10-12 κιλά βέβαια τώρα είναι 7,5 οπότε δεν ξέρω σε τι μέγεθος θα φτάσει!Αν έχετε άποψη θα ήθελα να την ακούσω :) Σε γενίκές γραμμές τα πάμε κάλα,έχουμε μάθει τις βασικές εντολές,το θέμα της τουαλέτας το έχουμε τακτοποιήσει από πολύ νωρίς.Έχουμε όμως ένα πρόβλημα που για μένα είναι αρκετά σοβαρό.Εάν ο Πάρης έτσι τον φωνάζουμε έχει για παράδειγμα ένα αντικείμενο που το βρίσκει ιδιαιτέρως ενδιαφέρον και κάνεις να του το πάρεις γρυλίζει και δεν διστάζει αμέσως να σε δαγκώσει και μάλιστα άσχημα όπως έκανε σε μένα.Τον μάλωσα φωνάζοντας του κ να πω την αλήθεια μου του έριξα μια ξυλιά.Λάθος μου;Ίσως..Δεν ήξερα όμως τι να κάνω.Έχω δοκίμασει με ήρεμο τρόπο να του πάρω αυτό που έχει γιατί κάποιες φορές είναι επικίνδυνο να το καταπιεί και δεν με δαγκώνει αλλές πάλι με δαγκώνει.Πιο παλιά όταν πλησίαζες εκεί που έτρωγε γρύλιζε,τώρα του παίρνω το μπωλ του και περίμενει να του το ξαναδώσω.Να σημειώσω ότι έχει και απίστευτη ενέργεια!!Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας γιατί εμπείρια από σκυλιά δεν έχω και χρήματα για εκπαιδευτή επίσης.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.268
Καλώς ήρθες, να τον χαίρεσαι! Βάλε καμιά φωτό ακόμα, τι να χαζέψουμε από αυτή τη μικρή?!

Ναι λάθος που του φώναξες και η ξυλιά το ίδιο. Θα το καταφέρεις όπως τα κατάφερες και με το μπωλ. Θα το παίρνεις ήρεμα και αποφασιστικά (με κάθε κόστος - άντε και καλές γρατζουνιές). Κάντο τώρα που είναι μικρός για να μη έχεις πιο "καλές" δαγκωματιές όταν θα μεγαλώσει.

maria_p

Member
11 Μαϊου 2013
7
0
Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση.Πριν από λίγο προσπάθησα να τον χτενίσω δεν ήθελε όμως και είχαμε πάλι τα ίδια!Όταν δεν θέλει κάτι δεν τον κάνεις καλά.Θα προσπαθήσω να ανεβασω φωτό θα το ψάξω λιγάκι γιατί δεν ξέρω.Ευχαριστώ κ πάλι.

Annallyne

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
73
1
Γειά σου maria p και καλώς ήρθατε!(τη φωτο δεν την βλέπω,δεν ξέρω γιατί!)
Να σου ζήσει ο μικρός και μπράβο που πήρατε ένα σκυλάκι από το δρόμο,αυτά έχουν πιο πολύ ανάγκη για μια οικογένεια.
Πρόσφατα υιοθέτησα το σκυλακι μου και είχα το εξής θέμα.Όταν της έβαζα φαγητό δε γρύλιζε καθόλου η μικρή μου,ήταν πραγματικά ήρεμη και πλέον αν δεν κάθομαι μαζί της μέχρι να φάει το φαγητό της δεν τρώει.Φαντάσου ότι όταν τρώει κάνει διάλειμμα για να με γλείψει:)
Όμως είχε το ίδιο θέμα με το δικό σου,όταν της έδινα κάτι που το ήθελε πολύ ή άρπαζε κάτι,όταν πήγαινα να το πάρω γρύλιζε λίγο και έκανε να με δαγκώσει όμως ενώ πήγαινε να το κάνει μέτα το καταλάβαινε και με έγλειφε.Όμως το ότι γρύλιζε ήταν πρόβλημα.

Έτσι λοιπόν,έκανα το εξής: Όταν του δώσεις κάτι και μετά θέλεις να του το πάρεις,δώσε του μια λιχουδιά αρχικά,σαν ανταλλαγή.Μόλις το αφήσει και φάει τη λιχουδιά,δώσε του το ξανά και πες του ''μπράβο'' πχ.Επαναλάμβανε το αυτό,μέχρι να σταματήσει να γρυλίζει.Επίσης,ενώ παίζει με αυτό,κάθησε δίπλα του.Απλά κάθησε δίπλα του,χωρίς να του δείχνεις ότι θέλεις να του το πάρεις.Που και που,χάιδεψέ τον κιόλας την ώρα που το δαγκώνει-παίζει με αυτό.
Στη δική μου λειτούργησε πολύ καλά αυτή η τακτική.Επιπλέον,αν δε σου δίνει κάτι,μην το τραβάς από το στόμα του μαζί με αυτόν γιατί του ενισχύεις την τάση αυτή.
Ελπίζω να βοήθησα :)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
υπάρχει και μία μέθοδος όπου το πιάνεις απαλά και γυρνάς ανάποδα χωρίς να μπορεί να κουνηθεί και το αφήνεις όταν τα παρατήσει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό.που λέμε το έκανα όταν ήταν κουτάβι αλλά δεν γνώριζα πώς τα λαμπραντόρ είναι αγγελούδια η το δικό μου έτυχε.μέχρι και στο φαί την έβαζα με εντολές όπου είδα πώς αυτή είναι το πιό καλό σκυλί του κόσμου και δεν το έκανα για πολύ.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul