Κυριαρχικότητα απέναντι σε κουτάβι

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Σήμερα πήγαμε τη Λήδα στο πάρκο στο Χολαργό που χει ένα περιφραγμένο χώρο για τα σκυλάκια. Εκείνη τη στιγμή μέσα ήταν ένα μπόξερ αρσενικό (φιλικό), ένα μικροσκοπικό θηλυκό με το οποίο είχαν γνωριστεί εκτός πάρκου και τα πήγαν μια χαρά κι ένα λαμπραντοροειδές αρσενικό κουταβάκι 3-4 μηνών που το είχαν κάτι πιτσιρίκια.

Η δικιά μου με το κουτάβι έφαγε τρελή φρίκη! Δεν το άφηνε σε ησυχία, συνέχεια το έβαζε κάτω και του γρύλιζε (μιλάμε για φοβερή κυριαρχικότητα). Το κουτάβι εντωμεταξύ ήταν συνεσταλμένο, με την ουρά στα σκέλια και έτρεξε να κρυφτεί. Την ηλίθια τη δικιά μου μόλις είδα οτι δεν μαζεύεται τη μάζεψα εννοείται (και κακώς την άφησα τόσο :mad:).

Την ίδια συμπεριφορά είχε η Λήδα και με άλλο κουτάβι στο παρελθόν, επίσης συνεσταλμένο. Τέλος να πω οτι ενώ όταν την πρωτοβρήκα έκανε συχνά πυκνά τσαμπουκάδες-θέατρο, τώρα πλέον τα έχει κόψει αυτά και είναι αρκετά φιλική με τη συντριπτική πλειοψηφία των σκύλων που συναντάμε.

Προφανώς θεώρησε οτι με το κουτάβι την έπαιρνε και το παιξε τσαμπουκάς αλλά να σημειωθεί οτι το άλλο θυληκό ήταν πιο μικρόσωμο απ το κουτάβι. Δεν καταλαβαίνω τι ήθελε να πετύχει με αυτή τη συμπεριφορά σε ένα ήδη υποταγμένο κουτάβι...Καλά έκανα και τη μάλωσα ή έπρεπε να τα αφήσω να τα βρουν μεταξύ τους ;Ο τύπος με το μπόξερ μου είπε οτι αφού είναι θυληκιά η δικιά μου και αρσενικό το κουτάβι, δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα αλλά εγώ φοβήθηκα μην αφήσει ψυχολογικά στο καημένο του κουταβάκι.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Γεια σου κι εσένα!:D

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη, νομίζω οτι δεν το χάιδεψα το κουτάβι (είχα το νου μου να διπλαρώσω το μποξερίνο που είναι η αδυναμία μου).

Μόνο σε κάποια φάση πριν μπούμε στον περιφραγμένο χώρο, πήγα να "σώσω" το κουτάβι από έναν διερχόμενο αρσενικό (όχι κάτι σοβαρό, απλά τρόμαξαν τα πιτσιρίκια που είχαν το κουτάβι και πήγα να τον κρατήσω μέχρι να μπουν στον περιφραγμένο χώρο). Η Λήδα το είδε αυτό αλλά δεν νομίζω να την "πείραξε".

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σιγά μην πάρουμε και την άδεια του σκύλου μας για να χαϊδέψουμε άλλο σκύλο...

Αν ζηλεύει, κακώς, έπρεπε να της το κόψεις!

Νομίζω ότι έπρεπε να την διορθώσεις!Αυστηρά κιόλας!
Τι ηλικία έχει η Λήδα?

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Είναι γύρω στα 2-2,5 και είναι μαζί μας σχεδόν ένα χρόνο απ όταν τη βρήκαμε έξω απ το σπίτι μας.
Το θέμα είναι τι δείχνει με αυτή τη συμπεριφορά γιατί δεν μπορώ να καταλάβω, οπότε δεν είμαι και σίγουρη πώς πρέπει να συμπεριφερθώ (μερικές φορές το λογικό στον κόσμο των ανθρώπων δεν συμπίπτει με αυτό στον κόσμο των σκύλων).

Α και γενικά χαϊδεύω συνεχώς σκύλους μπροστά της και δεν έχει πρόβλημα. Μόνο όταν είχα βρει έναν ποϊντεράκο και τον είχα κρατήσει για λίγες μέρες, έδειχνε να τον αντιπαθεί αλλά σε πολύ λογικά πλαίσια, καμμία σχέση. Αυτή την καφρίλα μόνο σε κουτάβια την έχει κάνει.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
¨Εκανες πολύ καλά και την μάζεψες και μην ακούς που σου είπαν ότι επειδή είναι θηλυκιά το κουτάβι δεν θα φοβηθεί, φυσικά και θα φοβηθεί. Και η δική μου γνώμη είναι ότι εφόσον το κουτάβι δεν την διόρθωνε δεν θα τα έβρισκαν ποτέ και δεν θα τον άφηνε ήσυχο αν δεν παρενέβαινες..Θέλει διόρθωση στις περιπτώσεις αυτές.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Συγνώμη για την καθυστέρηση, είχα πολύ φορτωμένη μέρα.

Με το μπόξερ χτες γνωρίστηκε πρώτη φορά, κανένα πρόβλημα, εκέινος λύσσαξε να προσπαθεί να την καβαλήσει και εκείνη πού και που αγανακτούσε και του αγρίευε. Ότι κάνει σε όλους τους επίδοξους "γαμπρούς". Γενικά εδώ και κάνα 4μηνο με τα ενήλικα έχει σωστή συμπεριφορά, παράπονο δεν έχω. Μέχρι που κάποια στιγμή της αγρίεψε θηλυκό λαμπραντόρ και δεν αντέδρασε καθόλου (ούτε τρόμαξε, τη φώναξα και γύρισε σαν κυρία, μεγάλη χαρά πήρα εκείνη τη μέρα!).Αλλά αυτό με το κουτάβι με έκανε έξαλλη και από χτες της το παίζω πολύ σοβαρή αρχηγός για να μάθει το σκατόσκυλο να φέρεται έτσι σε μωρά παιδιά!:D

Και τσαντίζομαι που δεν τη διόρθωσα ακόμα πιο αυστηρά, αλλά όταν δεν είμαι σίγουρη προσπαθώ να κρατάω πιο ήπια στάση μην κάνω καμμιά χοντράδα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97