Κυριαρχία από σκύλο σε σκύλο!

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Γεια σας και παλι.
Βγαζω το σκυλο μου καθε μερα 2φορες τη μερα, μια το πρωι για περιπου 20-25λετα κ μια το απογευμα περιπου 1-2ωρες. Το απογευμα τον πηγαινω σε ενα περιφραγμενο χωρο οπου το αφηνω ελευθερο να γυρνοβολαει κ να παιζει με τα αλλα σκυλια που ερχονται με τους ιδιοκτητες του.
Απο την πρωτη μερα τα πηγαινανε πολυ καλα με εξερεση ενα περιστατικο με ενα λαμπραντορ που πηγε να του κανει λιγο το μαγκα ο δικος μου κ τον εβαλε στη θεση του χωρις να παρεμβω εγω αλλα ο ιδιοκτητης του λαμπραντορ ανχωθηκε λιγακι, απο τοτε τα πανε μια χαρα κ ο δικος μου ειναι συνεχεια απο πισω του.
Μια φορα ειχε φερει ενα κυριος ενα αγγλικο μπουλντογκ(το δικο μου ειναι γαλλικο) κ ο δικος μου επειδη τον βρηκε στα μετρα του αρχιζε να παιζει μαζι του κ ηθελε να τον κυριαρχήσει(τον καβαλουσε απο πισω δλδ).. Εγω τον σταματησα αν κ ο ιδιοκτητης του αγγλικου δεν φανηκε να πειραχτηκε !
Εκανα καλα που τον σταματησα η πιστευετε οτι τα θεματα τις κυριαρχίας σε ενα χωρο που μαζευονται καθημερινα πρεπει να τα λύνουν μονα τους ?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι έκανες πολύ καλά. Γιατί η κοινωνικοποίηση ενός σκύλου είναι πάάάάρα πολύ σημαντική όσο είναι κουτάβι, αλλά συνεχίζεται εφ'όρου ζωής... Όταν αργότερα, σαν ενήλικο πάει να κάνει το ίδιο σε ένα σκυλί που δεν το ανέχεται μπορεί να αρχίσει σκυλοκαβγάς από το πουθενά.

Απ'ότι βλέπω ψάχνεσαι, ψάχνεσαι και ψάχνεσαι κι αυτό είναι καλό! ;)

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
γεια σου φιλε μου....

η προσωπικη μου γνωμη ειναι να του λες απλα μη στο καβαλημα...(εγω προσωπικα αυτο κανω με τον δικο μου).
κ αυτο γιατι καποια αρσενικα ειναι περιεργα...δλδ δεν ειναι κ για πολλα που σημαινει οτι μπορει να επιτεθουν...οποτε αν κ κοινονικοποιημενος ο δικος μου, κ ωφειλω να παραδεχτω οτι ενος ετους κοντα πλεον θα αρπαχτει μονο για να αμυνθει...καλυτερα να μη καβαλαει κ οταν πανε να το καβαλησουν να κανει ενα γρ κ να αποθει παρα να πηγαινει να καβαλησει να βρεθουν τσαμπουκαδες κ οι δυο κ εχουμε δραματα!!!!

αποψη μου ειναι το καβαλημα του να το ελεγχεις γτ με παρουσια θυληκου δε 8α ειναι απλο καβαλημα αλλα διεκδικηση της θυληκιας!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κοίταξε, εδώ πρέπει να προσέξεις κάτι!

Αν ο άλλος ο σκύλος είναι σωστός και ξέρει να φέρεται άσε τον άλλο σκύλο να κάνει παιχνίδι!Ξέρει πως να διορθώσει τον δικό σου!Αυτό είναι και το ζητούμενο μας!
Αν ο άλλος ο σκύλος δεν κάνει τίποτα και το δέχεται, πρέπει ο δικός σου να διορθωθεί από σένα!

Ο σκύλος σου πρέπει να διορθωθεί τώρα που είναι κουτάβι και που οι πιο μεγάλοι σε ηλικία σκύλοι αν είναι σωστά κοινωνικοποιημένοι έχουν ανοχές στα κουτάβια!
Αν δεν διορθωθεί τότε στο μέλλον σε ενδεχόμενη κίνηση του δικού σου να κυριαρχήσει κάποιον άλλον σκύλο θα υπάρξουν προβλήματα!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
η δικιά μου οταν βλέπει άλλο σκυλάκι σηκώνεται στα 2 πόδια και δαγκώνει το άλλο ή το γλείφει αυτο δεν είναι παιχνίδι? είναι κυριαρχία?τα άλλα σκυλάκια δεν ενοχλούνται

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Κοιτα να δεις ο σκυλος μου δεν ειναι κ πολυ μικρος ειναι 15προς16μηνων δεν το κανει με κανενα αλλο σκυλο που βρισκουμε σε αυτο το χωρο που βρισκουμε εκει περιπου 6-8σκυλια καθημερινος.. Πιστευεις οτι πρεπει μεχρι ενα σημειο να το αφηνω να κανει οτι κανει κ αν δω οτι ο αλλος δεν κανει τπτ για να το διορθωσει να το διορθωνω εγω σωστα δεν καταλαβα?
Να κανω κ μια αλλη ερωτηση στο συγκεκριμενο χωρο εχω πετυχει κ ενα κυριο που φερνει ενα πιτμπουλ το οποιο ειναι 15μηνων κ αυτο κ ειναι πολυ ενεργιτικο σε σχεση με τους αλλους, οταν την πρωτη φορα που τον ειδα εγω να ερχετε γιατι δεν πηγαινω πολυ καιρο εκει (ενω οι αλλοι κυριοι τον ξερουν) μπηκε μεσα κ ηθελε να καβαλησει μια θυληκια που ηταν στηρωμενη 3χρονων κ αυτη τον διορθωνε με το να βγαζει δοντια να κανει γρυλισματα να τον αποφευγει αλλα αυτος δεν καταλαβενε τπτ μεχρι που περασε η ωρα κ ο κυριος που την ειχε εφυγε, μετα την επεσε σε ενα λαμπραντορ 6μηνων κ ηθελε να το καβαλήσει(κυριαρχήσει) κ το αφεντικο του νευριασε κ πηγε κ τον σταματησε ΜΟΝΟ τοτε το αφεντικο του πιτμπουλ ξυπνησε κ ειπε ε τι κανει εκει κ του απαντησε κ ο αλλος "Τι τι κανω? ΜΑΖΕΨΕΤΟΝ δεν γουσταρω ". Το συμπερασμα, πιστευτε οτι οταν δεν διορθώνουν τα σκυλια τους οι αλλοι σε τετοιες καταστασεις πρεπει να τα διορθώνουμε εμεις ?

Υ.γ : Εχω να προσθεσω οτι ποτε μεχρι τωρα ο σκυλος μου δεν το εχει ξανακανει αυτο ουτε στο σπιτι ουτε σε μενα ουτε στα κουκλια του ουτε ΠΟΤΕ για αυτο μου φανηκε πολυ περιεργο το συμβαν !

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
το πιτμπουλ ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα....
τα πιτμπουλ ειναι κυριαρχικα απο φυσης τους...οποτε αυτο κανουν.. προσπαθουν να κυριαρχισουν...οταν ο ιδιοκτητης ειναι αδιαφορος το πιτμπουλ θεωρει οτι ειναι σωστο να το κανει με κινδυνο να γινει τοσο κυριαρχικο που οταν καποιο σκυλι αντιδρα σ αυτο να το αρπαξει....

εχω φιλο που εχει πιτμπουλ κ δε του επιτρεπει καν να καβαλαει...με το που παει να κανει τι κινηση του λεει μη κ τελος...

ετσι δε γινεται φορτικο ουτε σε αλλα σκυλια ουτε σε αλλουσ ιδιοκτητες...

το ιδιο ακολουθω κ με τον δικο μου...δε τον αφηνω να κανει τη κινηση του καβαληματος...

ειπες οτι ο σκυλος σου ειναι 14-15 μηνων...διαμορφωνεις ακομα τις συνηθειες του...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν ισχυει τιποτε απο ολα αυτα κατα την γνωμη μου,σκυλος που τα κανει αυτα χωρις λογο(αν δεν υπαρχει καποιος οιστρος εκει γυρω)εχει αλλο προβλημα,παντως κυριαρχικοτητα δεν ειναιη κυριαρχικοτητα δεν βγαινει με καβαλημα,εχω δει θυληκια δικια μου μετα το τελος του οιστρου να καβαλαει αρσενικο(οι ορμονες την κουμανταρουν ακομα δεν θελει διορθωση ο αρσενικος θα της εξηγηση οτι ειναι λαθος),η θυληκια να καβαλαει αλλη θυληκια η οποια ειναι σε οιστρο(αυτο καλο ειναι γιατι κανει κατι σαν Stimulation στην αλλη σκυλα)σωστο και αυτο μην παει ο αρσενικος και φαει καμμια δαγκωνια(στα αλογα δεν βαζουν τον πρωτο επηβητορα αμεσως αλλα εναν 2ο για να την πληρωσει αυτος αν γινει κατι μεχρι να αναψει η φοραδα),εγω πιστευω οτι το προβλημα ειναι αλλου ποτε δεν εχει καβαλησει αρσενικος μου σκυος αλλον αρσενικο ουτε σαν κουταβι ουτε για πλακα,την κυριαρχηκοτητα την βγαζουν με δυνατο γαυγισμα η με δαγκωμα(πεστε μου εινα ζωο που δειχνη την κυριαρχια του με αυτον τον τροπο ενα να μου πειτε που εστω το εχετε δει σε ντοκυμαντερ)δεν ξερω τι ειναι ακριβως,μεχρι τωρα λεω οτι ειναι λαθος περιβαλλον και αυτο σημαινει οτι ο σκυλος δεν ζει σωστα(ποτε δεν ειχα τετοιο σκυλι) .
Τωρα σε ενα παρκο αν καποιος ενω εγω εχω βγει βολτα και φερει τον σκυλο του ο οποιος ενοχλει τον δικο μου θα του την πω ασχημα γιατι ξερω οτι ο σκυλος του εχει προβλημα και φταει αυτος δεν εχει σχεση με σκυλοσυνηθειες αυτο,εξαλου εκει παει καποιος για να ξεσκασει ο σκυλος του και οχι για να ειναι αιχμαλωτος του καθε αρρωστου ιδιοκτητη σκυλου ο οποιος δεν λεει τιποτα οχι μονο σε αυτην την περιπτωση και ετσι εχει ο σκυλος του προβλημα,αυτο σημαινει οτι με διορθωση δεν θα στρωσει ο σκυλος του θα βγαλει κατι αλλο αντ αυτου,καπου αλλου ειναι το προβλημα.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Συγνωμη omarock αλλα αν καταλαβα καλα τα λεγομενα σου λες οτι καποιο προβλημα εχει ο ιδιοκτητης κ οχι ο σκυλος καθε αυτου. Στην περιπτωση του πιτμπουλ το καταλαβαινω που ειχε 7σκυλια στο παρκο κ αυτο αν μπορουσε θα τα καβαλουσε ολα αρσενικα θηλυκα οτι εβρισκε . Το εκανε σε 2 (1 θηλυκό ,1αρσενικο) γιατι μαλλον δεν προλαβε σε αλλα.

Αλλα ο δικος μου που ειναι καθε μερα εκει μεσα με αλλα 6-7 σκυλια κ οταν συνανταει μονο αυτο το αγγλικο μπουλντογκ αρσενικο κ καποιες φορες γιατι ο κυριος,κυρια δεν το φερνουν συνεχεια που το στηρίζεις ?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μια περιπτωση ειναι να ειναι το Α.Μπουλντογκ στειρωμενο και γινεται μπερδεμα,και η αλλη ειναι η τροφη που το ταιζεις,τι τρωει???

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Δεν μπορω να καταλαβω πως επηρεάζει η τροφη το να θελει να καβαλησει μονο 1σκυλι απο τα 6-7-8 που βλεπει καθημερινα κ καποια ειναι στειρωμενα απο αυτα. Αλλα θα σου πω μηπως ξερεις καλυτερα εσυ, του δινω j/d hills γιατι εχουμε δυσπλασια ! Παμε για αλλαγη τωρα γιατι μετα απο πολυ ψαξημο καταλαβαμε οτι καλυτερα να περνει χαπια αντι για τροφη που περιεχει γλυκοσαμινι κ χοντροιτινη !

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Με τα στειρωμενα σκυλια μπερδευονται ολοι οι σκυλοι ειδικα στην αρχη της γνωριμιας τα αλλα μαλλον τα γνωριζει ηδη ο δικος σου,συνηθως επιτιθενται σε στειρωμενα απο αγνοια δεν μπορουν να προσδιορισουν το φυλλο(και απο βιασυνη)το Α.Μπουλντογκ ειναι τελικα στειρωμενο? δεν μου ειπες (το εννοεισες βεβαια αλλα δεν μου το εδωσες,βοηθα ανθρωπε μην μου βαζεις τρκλοποδιες),η δε τροφες εχουν μεσα ορμονες διαφορες ορμονες η οποιες επηρεαζουν της φυσικες ορμονες θα τα γνωριζεις αυτα απο τους ντοπαρισμενους και τα συμπτωματα που παρουσιαζουν σε οτι εχει σχεση με το φυλλο(αντρες με στηθος και τριχωτες και μυωδης γυναικες,και αλλα τετοια διαφορα),στις τροφες για ζωα παραγωγης κρεατος η γαλακτος απαγορευονται θεωρητικα και παλι δινουν ολοι,αλλα στα σκυλια οχι λες να μην εχουν μεσα ορμονες?
αυτο εχει σαν αποτελεσμα να ειναι ο σκυλος υπερκινητικος(αρρωστια και πολλων παιδιων σημερα)να εχει φοβερη ενεργεια και να εκρινη και κατι αναλογο της δικης μας τεστοστερονης σε μεγαλυτερες ποσοτητες(με της ορμονες δεν τα παω καλα,εγω απλα παρατηρω τα σκυλια),αυτα ισως να ειναι και παρενεργειες βιταμινων,η φαρμακων,αλλοι παλι ντοπαρουν τα σκυλια τους,
παλαιοτερα στα χωρια δεν εβλεπες να καβαλανε αρσενικα αλλα αρσενικα,αυτο το εβλεπες σε κατι σκυλακια του σαλονιου συνηθως τα οποια ετρωγαν ετοιμες τροφες απο τοτε ακομα,και τοτε ολοι μα ολοι εδιναν χαπια ασβεστιου η αλλες βιταμινες(και εγω μεσα ο μαλακας).

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
omarock εγω εχω ρωτησει εκπαιδευτη!αυτο που λες οτι παιζει να ειναι ορμονικο ναι παιζει απλα ο αρσενικος αν ειναι ορμονικο θα εχει κ τη πρωτη φαση στυσης!

ακομα κ οι θυληκιες οταν κανουν καβαλημα σε αρσενικα η μη σημαινει κυριαρχικοτητα...οπως κ το καβαλημα του ποδιου σου!βεβαια περα απο το καβαλημα παιζει κ η γλωσσα του σωματος μεταξυ τους που ισως οι ιδιοκτητες δεν αντιλαμβανονται ευκολα!

πχ ο δικος μου εχει θεμα με ενα συγκεκριμενο αρσενικο λιγους μηνες μικροτερος απο τον δικο μου κ ομως ειναι το μοναδικο σκυλι που ενω σε μενα δειχνει οτι θελει να παιξει με τον δικο μου ο δικος μου του αγριευει οποτε επεμβαινω...

αρα παιζει να παιζει θεμα γλωσσας του σωματος κ με το Α. μπουλντογκ κ να θελει να κυριαρχισει πανω του..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ετσι ειπε ο εκπαιδευτης??πρωτη φαση στυσης???δηλαδη την εφηβεια ετσι την αποκαλει?γιατι η στυση ειναι αλλο εχω δει μωρο εγω 1 ετους με στυση η οποια οφειλετε σε πολλους παραγοντες.
Η γωσσα του σωματος συνοδευεται απο πολλα πραγματα ακομη,
και ειναι ολοκληρο σετ ενας χορος απο κινησεις αλλα και εκκρισεις οσμων οι οποιες εναι πιο βασικες κανενας δεν της αναφερει ομως ο σκυλος μυριζει και παιρνει πολυ στα σοβαρα αυτο που μυριζει,το εμπιστευεται πολυ περισσοτερο απο αυτο που βλεπει(μιλαμε παντα για εμπειρο ενηλικο σκυλο τα κουταβια κανουν πειραματα και αντιδρουνε στα παντα μεχρι να διαμορφωσουν αποψη),το Α.Μπουλντογκ ηταν στειρωμενο?το γνωριζεις αυτο?
Η δικη μου θεωρια λεει οτι δεν εχει σχεση με κυριαρχικοτητα το καβαλημα,ισως να με διαψευσουν καθηγητες πανεπιστημιων αλλα εγω επιμενω σε αυτο,γιατι και αυτοι θεωριες λενε δεν εχει αποδειξη κανενας τιποτα ολα ειναι υπο παρατηρηση,οι δικες μου παρατησησεις λενε οτι καμμια απολυτως σχεση δεν εχει με κυριαχικοτητα και δεν πρεπει να αντιμετωπιζεται ετσι(τα κουταβια παλι ειναι αλλη ιστορια,οπως ειπα και με τα μωρα αμα τριφτει το οργανο αρχιζουν και κουνιουνται),η αντιδραση του αλλου σκυλου σε κατι τετοιο(του απο κατω) η παθητικη η ενεργητικη δειχνη κυριαρχικοτητα η φοβο ναι,αλλα στην προκληση στην εξαναγκαση και τοτε γινεται φασαρια χωρις αυτο να σημαινει αυτοματα οτι ο αλος πηγε να του επιβληθει και για αυτο βλεπεις καμμια φορα τις τρωει ο απο πανω γιατι εκανε μαλακια δεν πηγε για μαγκια τον πηγε το σωμα του οχι το μυαλο του και δεν κανει και φασαρια αν ηταν κυριαρχηκοτητα δεν θα το αφηνε τοσο ευκολα.

lucyz

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
53
0
Aθήνα
Εγω που εχω 2 θηλυκα κ το ενα καβαλαει το αλλο δηλ κ αυτο ειναι κυριαχικοτητα?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σήμερα ήμασταν σε ένα σκυλοπάρκο και ένα αρσενικό 1.5 έτους PITBULL δεν άφηνε τον elvis σε ησυχία. Όση ώρα κάτσαμε και δεν ήταν πολύ τον είχε στο έδαφος και τον καβαλούσε συνέχεια...Υπήρχε και θηλυκιά στη φάση και ίσως για αυτό δεν ξέρω. Πάντως ο elvis τα είχε πάρει ο μπουνταλάς και άρχισε να του γρυλίζει, στο τέλος βέβαια είχε γυρίσει ανάσκελα ο καημένος..Όταν μπόρεσε να ξεφύγει έτρεξε σε μένα , τον πήρα και φύγαμε γιατί δεν το διασκέδαζε. Έκανα καλά; Φοβήθηκα και λίγο μην του ρίξει καμιά δαγκωνιά ο pitbullakos αν και θα το είχε κάνει αν το ήθελε.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σήμερα ήμασταν σε ένα σκυλοπάρκο και ένα αρσενικό 1.5 έτους PITBULL δεν άφηνε τον elvis σε ησυχία. Όση ώρα κάτσαμε και δεν ήταν πολύ τον είχε στο έδαφος και τον καβαλούσε συνέχεια...Υπήρχε και θηλυκιά στη φάση και ίσως για αυτό δεν ξέρω. Πάντως ο elvis τα είχε πάρει ο μπουνταλάς και άρχισε να του γρυλίζει, στο τέλος βέβαια είχε γυρίσει ανάσκελα ο καημένος..Όταν μπόρεσε να ξεφύγει έτρεξε σε μένα , τον πήρα και φύγαμε γιατί δεν το διασκέδαζε. Έκανα καλά; Φοβήθηκα και λίγο μην του ρίξει καμιά δαγκωνιά ο pitbullakos αν και θα το είχε κάνει αν το ήθελε.
Δεν έπρεπε να τον αφήσεις!

Ήδη έβγαλε γάβγισμα και υποταγή ο δικός σου!

Έπρεπε να είχες φύγει από την αρχή!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δεν έπρεπε να τον αφήσεις!

Ήδη έβγαλε γάβγισμα και υποταγή ο δικός σου!

Έπρεπε να είχες φύγει από την αρχή!
Είμαι άσχετη, δεν το ήξερα ότι δεν έπρεπε , νόμιζα ότι θα έβρισκαν τις ισοροπίες τους...:lloro:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97