Γεια σας! Ο τζεικ (Λαμπραντορ) ειναι τωρα 15 μηνων. Σε λίγες μερες θα τον παω για στείρωση, εχω ήδη μιλήσει με την κτηνίατρο. Το προβλημα μου ειναι οτι ειναι κυρίαρχικος. Οχι προς σε μενα, σε μενα ειναι πολυ ήρεμος εκτός απο το "καβαλημα" που του το έκοψα μαχαίρι και τωρα ξεσπάει στην κουβέρτα του! Πριν λιγο καιρο το ειχα βάλει να παίξει με ενα μπουλ τερριε μιας φίλης μου, ίδιας ηλικίας. Ο τζεικ έτρεχε σαν τρελός για να παίξει, ειναι και ατσούμπαλος πήγε και να τον καβαλήσει και τσακωθήκανε. Ευτυχώς τους χωρίσαμε και προλάβαμε τα χειροτερα. Μια αλλη φορα παλι ένας ιδιόκτητης με το cane corso του( ένας σκύλος τεράστιος!!!), αμεριμνος πήγαινε τη βολτα του με το σκύλο λυτό! Με το που βλέπει τον τζεικ ο cane ερχεται κατευθείαν προς το μερος μας! Εγω κοκαλώνω, και του λεω "μπορείτε να το δέσετε;" Και μου λεει "μη ανησυχείς, ειναι πολυ ήρεμος".. Μυρίζονται με τον τζεικ, και παει ο τζεικ να τον καβαλήσει....να μην σας τα πολυλογώ, ενα κουβάρι απο δυο σκυλιά να σφάζονται, να μην μπορω να βρω τον τζεικ να τον χωρίσω, να εχει παει η ψυχή μου στην κουλούρη, και να θελω να σκοτώσω και τον ιδιοκτήτη! Εν τελει, τα χωρίσαμε και ο τζεικ ηταν καλα, χωρις ουτε γρατζουνιά (7ψυχος ο άτιμος!) Αυτο που θελω να ρωτήσω εγω ειναι : με τη στείρωση θα σταματησει να καβαλάει τα αλλα αρσενικά και να ειναι κυρίαρχικος ή ειναι θεμα εκπαίδευσης; Επίσης τι μπορω να κανω για να μη κανει σαν τρελός οταν βλέπει αλλα σκυλιά στην βολτα; Με τραβάει μπροστά (αφου δεν εχω γκρεμιστεί ακομα παλι καλα) και γαύγιζει σαν τρελός! Ειναι επιθετικότητα ή απλα πρόσκληση για παιχνίδι ; Και με τις γάτες ειχαμε ενα θεμα (πριν ερθω αθηνα στο χωριό του είχαν έπιτεθει 2 φορες οταν ηταν κουτάβι) αλλα το δούλεψαμε και σιγα σιγα αδιαφορεί οταν τις βλέπει, δν θελει να τις κυνηγήσει. Να σημειώσω οτι χθες το βραδυ που πήγαμε την καθιερωμένη μας βολτα ηταν ένας άντρας με ενα πίτμπουλ νταβραντισμενο θα έλεγα, το οποίο το ειχε λυτό! Με το που το βλεπω οτι ειναι λυτό κανω μεταστροφή και φευγω γιατι λεω οτι θα ξεκινήσει ο τζεικ να γαύγιζει, θα νευριάσει το πίτμπουλ, θα γίνει φονικό, μεχρι να ερθει ο ιδιοκτήτης ο οποίος μίλαγε στο κινητό(!) να μαζέψει το σκύλο του, ο τζεικ θα βλέπει τα ραδίκια ανάποδα! Εν πασει περίπτωση, τον δένει το σκύλο του και μου λεει "περνα, μη φοβάσαι"! Περνάω εγω, με τον τζεικ να κοιτάει συνεχώς το πίτμπουλ, χωρις να εχει γαύγισει καθολου ομως, για πρωτη φορα και μεχρι να φύγουμε απο εκει δεν έβγαλε άχνα! Ενω τις άλλες φορες με το που βλέπει σκύλο κανει σαν τρελός! Μήπως κατάλαβε οτι δεν τον παιρνει να γαύγισει;;;
Τελος πάντων , τι πίστευετε εσείς , μπορω να τη διορθώσω αυτή σε συμπεριφορά εγω ή πρεπει να απευθυνθώ σε εκπαιδευτή; Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων!!
Τελος πάντων , τι πίστευετε εσείς , μπορω να τη διορθώσω αυτή σε συμπεριφορά εγω ή πρεπει να απευθυνθώ σε εκπαιδευτή; Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων!!