Κυνηγόσκυλο σε διαμέρισμα?

zonk

New Member
21 Οκτωβρίου 2012
2
0
Καλησπέρα παιδιά.Χρειάζομαι τη γνώμη σας επειγόντως!
Φεύγοντας από την Αθήνα για σπουδές,άφησα στους γονείς μου το σκύλο μας,ένα πανέξυπνο και αξιολάτρευτο ημίαιμο κυνηγόσκυλο που είχαμε βρει πριν ένα χρόνο.Οι δικοί μου το αγαπάνε πολύ και το προσέχουν,είναι αδύνατο όμως να το κρατήσουν στο διαμέρισμα,γιατί έχει πάρα πολλή ενέργεια,όσες βόλτες κι αν κάνει την ημέρα,με αποτέλεσμα να γαβγίζει συνέχεια και να κάνει ζημιές.Η αλήθεια είναι πως θα ήταν καλύτερα στο χωριό ώστε να έχει το χώρο του και να είναι ελεύθερο,όμως οι γονείς μου πρόκειται να αποσυρθούν προς τα εκεί σε 2-3 χρόνια και φυσικά δε μπορούμε να το αφήσουμε μόνο του.Η άλλη επιλογή είναι να το πάρω εγώ εδώ στην Πάτρα,φοβάμαι όμως πως το να το εγκλωβίσω σε 30 τμ είναι ακόμα χειρότερο γι' αυτό.Δεν έχω σκοπό να το εγκαταλείψω στους πέντε δρόμους βέβαια αλλά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω που να είναι καλό για τον ίδιο το σκύλο.Εσείς τι λέτε;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αρκετοί έχουν σκυλιά της ομάδας κυνηγιού σε διαμερίσματα. Αν καταλάβει το πρόγραμμα σου (σταθερός), είσαι δίκαιος με της ανάγκες εκτόνωσεις του, βάλεις σωστά όρια/κανονισμού (εκπαίδευση) και επιμείνεις με υπομονή θα ζήσει μια γεμάτη ευτυχισμένη ζωή και σε διαμέρισμα 30τμ.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
zonk όπως σου είπε και ο μπίλι απο πάνω.. αρκει να είσαι σταθερός στο πρόγραμμα σου και να του προσφέρεις όση εκτόνωση χρειάζεται και ισα ισα πιο ευτυχσμενο θα είναι που θα είσαι και εσύ μαζί του.. και εγώ σε 30 τ.μ. μένω( χωρίς να είναι η επιλογή μου φυσικά αλλά τι να κάνουμε!!) και έχω και χάσκι αλλά ποτέ δεν νιώσαμε να μασ πνίγουν οι τοίχοι! Αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω!! οπότε μην το φοβάσαι απο εσένα εξαρτάται...

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Μεις μένουμε σε 40 τ.μ. δύο άτομα και το 6 μηνών ημίαιμο κυνηγόσκυλο. Στο σπίτι έχει κάνει ελάχιστες ζημιές και συνήθως αράζει ή παίζει με τα παιχνίδια του (κόμπους, κούκλες κτλ).

Όμως για να είναι έτσι κάνουμε τα εξής:

1. Μια ώρα βόλτα το πρωί 8-9 πριν φύγουμε για δουλειές. Πάμε σε περιφραγμένο γήπεδο μπάσκετ στα 10' περπάτημα και εκεί παίζουμε 20'. Φέρνει ξύλο και επίσης κάνουμε τις βασικές εντολές.
2. Στις 3 βόλτα για κανα 15' να κάνει τις ανάγκες του.
3. Το απόγευμα μεγάλη βόλτα με περπάτημα και παιχνίδι. Τουλάχιστον 1 ώρα, αλλά μπορεί να πάει και 2 ή 3, ανάλογα το χρόνο που έχουμε διαθέσιμο.
4. Κατά τις 9 βόλτα κανα 15' για τις ανάγκες του.
5. Πριν κοιμηθούμε, κατά τις 12 με 12.30, βόλτα κανα 30' με 45', ανάλογα κέφια και κούραση.

Μετά από όλα αυτά είναι λογικό σπίτι να είναι ήρεμο και να αράζει χαλαρό. Αν δε πάει κάποια βόλτα που είναι στο πρόγραμμα συνήθως μας φέρνει τα παιχνίδια του για να παίξουμε μαζί.

Γαύγισμα ποτέ χωρίς λόγο. Μόνο όταν ακούει κάποιον στην αυλή ή τπτ περίεργο.

Πιστεύω αν έχεις τον χρόνο να ασχοληθείς δε θα έχεις προβλήματα.

Ouritsos

Member
5 Μαρτίου 2012
21
0
Lamia-Patra
Μια απο τα ιδια και γω εχω να σου πω!Μια χαρα θα ειναι ο σκυλος μαζι σου!Απλα θελει αρκετη ενασχοληση και προγραμμα...και πειθαρχια!Οπως ολα τα σκυλια αλλωστε! Και εγω με ενα ημιαιμο σεττερακι ζω τον τελευταιο ενα χρονο...φοιτητης στην πατρα,την βρηκα εδω ακριβως πριν ενα χρονο κ η συμβιωση ειναι αψογη!!!Σε ενα διαμερισμα 55τμ..Ζημιες ελαχιστες,οι κουταβισιες ας πουμε πολυ λιγες και ασημαντες!Στο σπιτι ειναι σαν να κατεβαζει διακοπτες..και απλα ψιλογκρινιαζει κοντα στις καθιερομενες ωρες της βολτασ!Τιποτα το ιδιαιτερο...γαυγισμα ελαχιστο εως ανυπαρκτο..σε σημειο ανησυχιτικο οταν ηταν πιο μικρη...θα απαντησει σε πολυ συγκεκριμενα γαυγισματα και ηχους ή περιεργες φατσες...και μολις τη διορθωσω το σβηνει αμεσως...εκτος σπιτιου γαυγισμα δεν εχω ακουσει...αν μπορεις να το συντηρησεις το σκυλακι σου οικονομικα η αν μπορουν για τα εξτρα του περα της τροφης-παιχνιδιων-μασουλιτηρια να σε βοηθουν οι γονεις να το παρεις!Ως νεο παιδι και με το διαβασμα και τον χρονο που μπορεις να διαθεσεις για να το εκπαιδευσεις και να του μαθεις συμπεριφορες ο σκυλος θα ειναι καλυτερα μαζι σου και θα τον χαιρεστε ολοι σας ακομα και οταν οι γονεισ πανε στο χωριο θα μπορουν να εχουν ενα σκυλο για παρεα...και οχι ενα σκυλο που να μν ξερει τι να κανει και πως να συμπεριφερθει..ξερεις ενα σκυλο οπως ολοι εχουμε δει σε καποιο χωριο... που απλα υπαρχει στην αυλη...αν τον παρεις μαζι σου και τον μεγαλωσεις σωστα θα μπορεις να λες οτι εχετε αλλο ενα μελος στην οικογενεια σου...α και ενα αλλο που πρεπει λιγο να δεις ειναι το μεταφορικο δλδ το πως θα τον πηγαινοφερνεις ας αυτα απο μενα..

υ.γ
Μην μενεις στην ψευδαισθηση οτι ο σκυλος εχει πολυ ενερχεια βαριεται και θελει πολυ χωρο να τρεχει, αρα ας τον βαλουμε στο χωραφι να το οργωσει... ο σκυλος για θελει παρεα..θελει να εχει καποιον να τον σεβεται και να νιωθει ομορφα μαζι του...να εχει να σκοπο..να σε ευχαριστει...οταν δεν το εχει αυτο η ενεργεια του πλατιαζει και γαυγιζει και κανει ζημιες και εμεις το εκλαμβανουμε οτι δεν του φτανει ο χωρος...

zonk

New Member
21 Οκτωβρίου 2012
2
0
Ευχαριστώ παιδιά,η αλήθεια είναι ότι καθησυχάστηκα κάπως.Η δικιά μου βέβαια πάντα ήταν φωνακλού και φοβάμαι μη δημιουργήσει πρόβλημα στη πολυκατοικία,κυρίως τις ώρες που θα μένει μόνη της.Κατά τ' άλλα αν ακολουθήσω ένα πρόγραμμα πιστεύω ότι θα είναι κομπλέ.Κάτι άλλο,πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερο όταν φεύγω να την αφήνω μέσα ή να τη βγάζω στο μπαλκόνι;Μέχρι στιγμής στην Αθήνα είχε όλο το σπίτι δικό της και το είχε διαλύσει..

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Ευχαριστώ παιδιά,η αλήθεια είναι ότι καθησυχάστηκα κάπως.Η δικιά μου βέβαια πάντα ήταν φωνακλού και φοβάμαι μη δημιουργήσει πρόβλημα στη πολυκατοικία,κυρίως τις ώρες που θα μένει μόνη της.Κατά τ' άλλα αν ακολουθήσω ένα πρόγραμμα πιστεύω ότι θα είναι κομπλέ.Κάτι άλλο,πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερο όταν φεύγω να την αφήνω μέσα ή να τη βγάζω στο μπαλκόνι;Μέχρι στιγμής στην Αθήνα είχε όλο το σπίτι δικό της και το είχε διαλύσει..

Ψάξε τα θέματα για Create στο φόρουμ θα σε βοηθήσει για τις καταστροφές που κάνει ο σκύλος, και ο σκύλος μέσα στο σπίτι

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τις ζημιές στο σπίτι είναι το μόνο εύκολο να κοπούν!

Στενεύεις τα όρια του σκύλου μέσα στο σπίτι και αυξάνεις κατά πολύ τις εκτονώσεις έξω στις βόλτες!

Όπως εύκολο είναι να κόψεις και το γάβγισμα μέσα στο σπίτι!

Αν θες ψάξε κάποιου είδους εργασία στις βόλτες ώστε να βάζεις την σκύλα στο στοιχείο της και να κουράζεται πνευματικά αλλά και σωματικά!Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Όντως, για δώσε ρε Στέλιο κανά παράδειγμα/λινκ να δούμε καμια ιδέα.

Μεις στις βόλτες αρχικά έχει περπάτημα με λουρί και μεζέδες για να μαθαίνει δίπλα, αλλά την αφήνουμε και ελεύθερη να μυρίσει/φερμάρει (χαχαχα) αν δει κάτι ενδιαφέρον, για να μη καταπιέζουμε τα ένστκτά της :D... Στο παιχνίδι φέρνει ξύλα, μπαλάκια, τρέχει μόνη της (απίστευτο γέλιο), ενώ στο ενδιάμεσο της λέμε και εντολές για να μαθαίνει να ακούει.

Στο σπίτι πάντως δε γαυγίζει καθόλου, μόνο αν μπει κάποιος στην αυλή, ή αν ακούσει γάτες να τσακώνονται.

Leo/Zenia

Member
2 Οκτωβρίου 2012
22
0
Φιλε μου ειμαι ενας πανευτυχης ιδιοκτητης ενος κυνηγοσκυλου (επανιελ μπρετον), δεν θα εχει κανενα απολυτος προβλημα να μενει μεσα στο σπιτι οσα τ.μ. και να ειναι, σκεψου αλλοι τα εχουν δεμενα ολη μερα.Η Ζενια εχει το ελευθερο μονο στο σαλονι και στα μπαλκονια, πουθενα αλλου (δεν θελουν οι δικοι μου λογο της τριχας), αν το βγαζεις (καπου αφαλες) το λιγοτερο μια ωρα την ημερα χωρις λουρι, για να τρεχει δεν θα εχεις προβλημα αλλα μπορεις να εκμεταλευτεις και το κυνηγετικο του ενστικτο και στο σπιτι, πχ. του δινεις πραγματα να τα μυρισει, τα κρυβεις και το βαζεις να το ψαξει, του πετας πραγματα και στα φερνει (πραγμα που μπορει να κανει για ωρες) κ.α.Το καλυτερο για αυτα τα σκυλια ειναι να βρισκονται πολυ συχνα στη φυση και να ξεδιπλωνουν το εμφυτο ταλεντο τους.Εννοηται ομως πως και οι βολτες με το λουρι (και για την αναγκη του) πρεπει να ειναι μεγαλουτσικες γιατι δεν κουραζονται ευκολα.Ελπιζω να βοηθησα οσο μπορουσα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul