Κυνηγητό με την ουρά μας...!

Aggelos24

Member
13 Απριλίου 2012
20
0
Γεια σας παιδια.. εχουμε ενα γερμανικο ποιμενικο 4 μηνων τον ρεξ..!! ειναι υγειεστατος και μεχρι ωρας δεν εχουμε κανενα προβλημα! εδω ομως και μερικες μερες κοντα βδομαδα εχουμε αρχισει και κυνηγαμε την ουρα μας χωρις βεβαια να την τραυματιζει απλα μεχρι να την πιασει! Τσαντιζεται και λιγο ,γαυγιζει ψιλο κλαιει αλλα οταν την πιανει σταματα..!! Προσπαθουμε να του αποσπασουμε την προσοχη και οταν το πετυχουμε σταματα, παιζουμε και οταν του θυμηθει ξανα αρχιζει.. Δεν το κανει συχνα αλλα αμα αρχισει το κανει και στη βολτα δηλαδη στα καλα καθουμενα.. Ειχε κανενας τετοιο περιστατικο και αν μπορει να μου πει τι εκανε.. Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι συχνο φαινομενο στα κουταβια και το κανει για να κουραστει , απλα θελω και αλλες γνωμες η' και πως να το διορθώσω ! ευχαριστω Αγγελος.( επισης το κανει οταν δεν του δινουμε προσοχη πχ αμα μιλαμε με γνωστο στη βολτα. Εχει κα8ημερινη βολτα μεγαλη και παιχνιδι )

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Φιλε μου 2 ειναι τα τεινα...
1ον σκυλοβαριεται,πραμα που σημαινει η καθημερινη μεγαλη βολτα κ το παιχνιδι δεν αρκουν...ιδιαιτερα εφοσον μιλαμε κ για ενα κουταβι υπερδραστηριας φυλης...αλλα κ στους 4 μηνες δεν ειναι κ πολλα αυτα που μπορεις να κανεις γιατι δεν ενδεχεται να το κουρασεις σε τοσο νεαρη ηλικια (στη θεση σου θα εβρισκα καποιο σκυλοπαρκο εκει κοντα,θα κοβα κινηση να δω τι σκυλια κυκλοφορουν κ εφοσον ολα ηταν Ok θα τον πηγαινα να παιξει με αλλα κουταβια της ηλικιας του,αποδιδει το μεταξυ τους παιχνιδι πολυ πιο ευκολα κ γρηγορα)
2ον ειναι καποιου ειδους νευρολογικου το προβλημα οποτε ισως χρειαστει να το ψαξεις λιγο παραπανω
(αν κ δε νομιζω...) απτη στιγμη που δε το κανει μετα μανιας κ δε τραυματιζει την ουρα πιστευω οτι απλα βαριεται...
υγ μικρη κ η δικια μου προσπαθουσε να κυνηγησει την ουρα της...μονο που η δικια μου ειναι κολοβη...Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

kiouspas

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2013
81
3
αγγελε ο φιλος μου εχει ενα γ.π το οποιο ειναι 3 χρονων αυτη τη στιγμη. ξεκινησε να κηνυγαει την ουρα οταν ηταν μηνων δε θυμαμαι ποσο ηταν 3 η 4 ο φιλος μου νομιζε πως το σκυλι επαιζε το ιδιο νομιζα κι γω το εκανε αρκετα συχνα αλλα δεν το εδωσε σημασια γιατι οπως ειπα πριν θεωρησε πωσ απλα παιζει γιατι δεν ειχε με τη να ασχοληθει και πιστευε πως μεγαλονοντας θα το σταματησει. ο καιρος περασε ο σκυλος πλεον ειναι 3 χρονων και κατι μηνες και αυτο που κανει διαρκως ειναι να κηνυγαει την ουρα του ασταματητα , την κηνυγαει οπου και αν βρισκετε για παραδειγμα την βγαζει ββολτα στο παρκο το σκυλι δε κανει τπτ αλλο απο το να κηνυγαει την ουρα δεν δινε σημασια σε κανεναν ειτε ειναι αθρωπος ειτε ειναι σκυλος ειναι με το αφεντικο στο σπιτι παλι κυνηγαει την ουρα ειναι μονο του στην αυλη παλι κυνηγαει την ουρα του νομιζω πως εχει παθει ψυχαναγκασμο αν το λεω σωστα . ο μονος τροπος για να μην την κηνυγαει ειναι οταν βρισκεται σε κινηση δλδ οταν προχαρει το αφεντικο της κι αυτη τον ακολουθει αν και μερικες φορες παλι θα την κηνηγυσει αν τυχον και κατσει ο φιλος να μιλισει σε καποιον η να κανει ενα τσιγαρο το σκυλι θα κηνυγαει την ουρα του μεχρι να φυγουν. τλκ εγω κατεληξα στο συμπερασμα χωρις να ειμαι ειδικος και χωρις να εχω εμπειρια σε σκυλια πως αυτο ωφειλετε στο περιορισμενο χωρο που το εχει κλεισμενο, στο οτι ο σκυλος δεν ειχε την εκτωνιση που χρειαζοταν και στο οτι δεν ασχοληθηκε με τον σκυλο οσο ηθελε και επρεπε λογω δουλειας με αποτελεσμα το σκυλι να μενει υπερβολικα πολλεσ ωρες μονο του αυτα τα λιγα απο μενα. δε θελω να σε αγχοσω αλλα αν κανεις τα αντιθετα απο οσα σου περιεγραψα προηγουμενως νομιχω πως θα το λυσετε το προβλημα

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σε πρώτη φάση:

Απασχολείτε τον σκύλο!
Επειδή λόγω ηλικίας δεν πρέπει να υπάρξει κόπωση, απασχολείστε τον διαφορετικά.
Πνευματική κόπωση είναι το ιδανικό! Δουλέψτε το μυαλουδάκι του!

Μην τον αφήνετε να αναπτύσσει αυτήν την συμπεριφορά!

Καλή συνέχεια!

Aggelos24

Member
13 Απριλίου 2012
20
0
Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις θα κανω οτι καλυτερο γινεται. Θα ξεκινησω τις βολτες μαζι με 2ο σκυλι να εχει παρεα και θα σας ξανα ενημερωσω.. Φιλε Κιουσπα δεν ειναι σε τετοια φαση ειναι πολυ πιο ηρεμα το σκυλακι αλλα και αυτη η αντιδραση που μου λες λογικη μου ακουγεται αν ο φιλος σας το ειχε παρατημενο εντελως το σκυλι!! Πιστευω κυριως ετσι οπως τον βλεπω οτι η βαρεμαρα ωφειλεται στο οτι πρεπει να γνωρισει και αλλα σκυλια και να παιζει μαζι τους και οτι ειναι λιγο ''χαζουλης'' λογο ηλικιας!Αυτο με το παιχνιδι μυαλου μου αρεσει δεν το ειχα σκεφτει , αν μπορεις μου λες και κανα παραδειγμα ! ευχαριστω!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Φιλε μου δε θα σου προτεινα να τον ξεκινησεις με τον 2ο σκυλο βολτα γιατι πολυ απλα (υποθετω) εχουν αλλες αναγκες,εαν ο 2ος ειναι μεγαλυτερος χρειαζεται περισσοτερη ωρα αποσταση ισως κ αλλων ταχυτητων,ο μικρος δε μπορει να ακολουθησει κατι τετοιο λογω ηλικιας οπως σου προαναφεραμε (κ αυτο που λεμε ειναι πολυ σημαντικο καθοτι οι φυλες αυτες εχουν "προδιαθεση" δυσπλασιας-θα πας για μαλλι κ θα βγεις κ κουρεμενος δλδ)
Εγω τις ειχα κατι μπαλιτσες που μεσα εκρυβαν λιχουδιες οι οποιες επεφταν απο κατι τρυπουλες,επρεπε λοιπον να κουνησει την μπαλα με τετοιο τροπο ωστε να "απελευθερωθουν" κ οι λιχουδιες,ομολογουμενως αρχικα την κρατουσε σε εγρηγορση αυτο το παιχνιδακι για αρκετη ωρα,της μαθαινα εντολες βασικες,2-3 φορες την μερα απο ενα 5 λεπτο,το ονομα,το κατσε,το ελα,το στασου κλπ κλπ,της εκρυβα πχ το αγαπημενο της παιχνιδι η ακομη κ κρυβομουν κ γω η ιδια κ την εστελνα σε ενα κυνηγι θυσαυρου ενα πραμα,κ αλλα τετοια,πολλα μπορεις να επιννοησεις προκειμενου να το απασχολησεις!