Κτητικότητα κουταβιού

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Ο κουταβος μας πολυ συχνα μαζευει τα παιχνιδια που του εχουμε στο κρεβατακι του. Δεν το κανει παντα... αλλα γενικα μεταφερει παιχνιδια, καλτσες, σαγιοναρες στο κρεβατακι του και καθεται και τα μασουλαει μονος του ακομα και οταν ειναι το πορτακι του baby safe ανοιχτο (δλδ μπορει να ερθει σε εμας και δεν ειναι περιορισμενος στο δωματιο του)

Επισης αν ας πουμε "αραξει" στο σαλονι σε ενα σημειο, αρκετες φορες μαζευει αρκετα απο τα παραπανω στο σημειο που αραζει και καθεται και τα μασουλαει. Το ιδιο και στο μπαλκονι.... πχ μπορει να παρει το λουτρινο σκυλακι που εχει μονιμα στο κρεβατι του και να το παει στο μπαλκονι. η αν παιζουμε να παρει το μασουλητηρι και να το παει στο σημειο που ειχε αφησει αλλο παιχνιδι εκει πιο πριν.

Καταλαβαινω οτι αυτη η συμπεριφορα ειναι αναμενομενη αλλα δε μπορω να την αποκωδικοποιησω πληρως.

θεωρει οτι τα παραπανω αντικειμενα ειναι δικα του?
απλα τα παιρνει για να παιξει και δε σημαινει τπτ ολο αυτο που περιγραφω?
θα πρεπει καποια παιχνιδια να τα εχει παντα για να τα θεωρησει δικα του και αλλα να τα παιρνει μονο οταν θελω εγω να παιξε με αυτα μαζι του?
μπορω να συμπαιρανω κατι για το χαρακτηρα του κουταβου?

τα φωτα σας παρακαλω!!!!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Από τα λίγα που ξέρω, και μέχρι να μπούν οι ειδήμονες, νομίζω οτί είναι μια κλασική, απλή μορφή επίδειξης κτητικότητας. Τα μεταφέρει σε ασφαλές και ελεγχόμενο από αυτόν χώρο. Σε χώρο που δεν είναι υπό διεκδίκηση. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά νομίζω οτι δεν πρέπει να του αφήνεις να έχει παιχνίδια δικά του, επί των οποίων δεν έχεις έλεγχο. Θυμήσου οτι εσύ δίνεις, και εσύ παίρνεις. Άλλωστε είναι και ένας ασφαλής τρόπος να κερδίζεις κάθε φορά το ενδιαφέρον του, όταν του παρουσιάζεις εσύ το παιχνίδι, και την άλλη μέρα του φέρνεις το άλλο.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
τι εννοεις σε χωρο που δεν ειναι υπο διεκδικησει;
καταλαβαινω για οταν τα παει στο κρεβατακι του... αλλα οταν πχ τα μαζευει στο χωρο που αραζει στο μπαλκονι;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αν πας και κατσεις εκει που τα μαζευει και τα πιανεις, οχι με διαθεση να του τα αφαιρεσεις αλλα για παιξετε μαζι , πως θα αντιδρασει ?

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
δεν αντιδραει καπως.
ο λογος που ανοιξα το θεμα ειναι για να κατανοησω το γιατι ο σκυλος "συμπεριφερεται" ετσι κι αν οντως ειναι θεμα κτητικοτητας η κατι αλλο. δεν εχω καποιο προβλημα με αυτη του την συμπεριφορα.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Αν δεν αντιδράει "κάπως" είσαι μια χαρά.
Ο σκύλος δεν έχει το κρεβάτι του μόνο για φωλιά, βρίσκει και σημεία "ασφάλειας"(?) που νοιώθει οτι μπορεί να μεταφέρει το τρόπαιό του και να νοιώθει άνετα. Το καλύτερο σημάδι εμπιστοσύνης, είναι να τα φέρνει στα πόδια σου και να παίζει, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου απόλυτο. Μπορεί να παίζει κάπου μόνος του, και να δέχεται να έρχεσαι και εσύ. Το πρόβλημα είναι όταν δημιουργεί ισχυρά όρια "δικού του" χώρου και αντικειμένων, και σου αποκλείει την πρόσβαση...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ναι, γι αυτο σε ρωτησα αν του παρεις ενα παιχνιδι εκει πως αντιδραει? Αν ειναι ζητημα κτητικοτητας δε θα του αρεσει... αν απλα ειναι "νοικοκυρης" δε θα εχει προβλημα..

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
ναι αλλα η κτητικοτητα καπως ξεκιναει. δηλαδη δε μπορει τωρα 3μηνων κουταβι να εχει κτητικοτητα. ομως θα πρεπει να δω καποια πρωιμα σημαδια της ετσι ωστε οταν μεγαλωσει να ξερω τι να παεριμενω και κυριως να το καταπολεμησω οσο ειναι μικρος ο ρωμαιος.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δεν έχω τόση εμπειρία για να σου απαντήσω...
Νομίζω όμως οτι δεν είναι κάθε εκδήλωμα ενστίκτου κακό...
Δεν είναι κακό να εκδηλώνει κάποια κτητικότητα, κακό είναι να μην μπορείς να την διαχειριστείς...
Το ίδιο ισχύει και για την κυριαρχικότητα που μπορεί να βγάλει, αν όντως κρατάει και από αίματα τσοπάνικα...
Αλλά ξαναλέω, πρέπει να σου απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97