Κρήτη: Αποζημίωση 8.000 ευρώ για επίθεση σκύλου

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
εγω νομιζω εχουν φταιξιμο και οι δυο...ο ξενοδοχος διοτι ειχε λυτο το σκυλο και η φιλοζωη αφου δεν ρωτησε αν μπορει να χαιδεψει (αν ειναι δεκτικος ο σκυλος σε χαδια)!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ναι , σε πρωτη ανάγνωση αυτο φαίνεται αλλά η αιτία που δάγκωσε ο σκύλος ήταν η κοπέλα και ο σκύλος της. επίσης κάνω το συλλογισμό, εάν είχε το σκύλο δεμένο και γινόταν το ίδιο σκηνικό, δηλ να πλησιάσει με το δικό της τετραποδο, δε θα ειχαμε ακριβως την ίδια αντίδραση;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
εγω νομιζω εχουν φταιξιμο και οι δυο...ο ξενοδοχος διοτι ειχε λυτο το σκυλο και η φιλοζωη αφου δεν ρωτησε αν μπορει να χαιδεψει (αν ειναι δεκτικος ο σκυλος σε χαδια)!
το εφετείο αποδεχτηκε συνυπαιτιότητα 50% και στο "θυμα" και στον ιδιοκτητη του σκυλου.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.389
συγγνώμη αλλα το διάβασα και γέλασα με αυτό!!!
«ενεκρώθη σοβαρό μέλος του σώματός της» και «δεν έχει πλέον κανονική ερωτική ζωή, ενώ έχει περιπέσει σε κατάθλιψη».

θα βγω λίγο εκτος θέματος αλλα θέλω να το ρωτήσω!!!

εάν κάποιος άγνωστος θελήσει να εισέλθει στον ιδιωτικό μου χώρο (σπίτι) για κάποιον έλεγχο
(βλέπε εφορία - η ιδέα μου ήρθε με αυτά τα νέα μετρα που συζητούσανε έλεγχος από εφορία σε όσους διατηρούν γραφείο στο σπίτι
αν και προς το παρών δεν έχω κάτι να φοβηθώ αλλα κάνω σενάρια για το μέλλον)
1. είμαι υποχρεωμένη να απομακρύνω τα κατοικίδια μου που βρίσκονται μέσα στο σπίτι? και
2. θα μπορούσα να του παρουσιάσω ένα έγγραφο ζητώντας του να υπογράψει
και στο οποιο θα ανέφερα ότι δεν φέρω καμια ευθύνη
για οποιαδήποτε ψυχολογική και σωματική βλάβη μπορεί αν υποστεί ο εισερχόμενος εις την οικία μου?

D

Deleted member 14614

Guest
Νομίζω λογική η δικαστική απόφαση. Βέβαια, αν και αποδέχθηκε συνυπαιτιότητα, έμμεσα ευνοεί τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, αφού κατέρριψε όλες σχεδόν τις αξιώσεις της ενάγουσας.

συγγνώμη αλλα το διάβασα και γέλασα με αυτό!!!
«ενεκρώθη σοβαρό μέλος του σώματός της» και «δεν έχει πλέον κανονική ερωτική ζωή, ενώ έχει περιπέσει σε κατάθλιψη».

θα βγω λίγο εκτος θέματος αλλα θέλω να το ρωτήσω!!!

εάν κάποιος άγνωστος θελήσει να εισέλθει στον ιδιωτικό μου χώρο (σπίτι) για κάποιον έλεγχο
(βλέπε εφορία - η ιδέα μου ήρθε με αυτά τα νέα μετρα που συζητούσανε έλεγχος από εφορία σε όσους διατηρούν γραφείο στο σπίτι
αν και προς το παρών δεν έχω κάτι να φοβηθώ αλλα κάνω σενάρια για το μέλλον)
1. είμαι υποχρεωμένη να απομακρύνω τα κατοικίδια μου που βρίσκονται μέσα στο σπίτι? και
2. θα μπορούσα να του παρουσιάσω ένα έγγραφο ζητώντας του να υπογράψει
και στο οποιο θα ανέφερα ότι δεν φέρω καμια ευθύνη
για οποιαδήποτε ψυχολογική και σωματική βλάβη μπορεί αν υποστεί ο εισερχόμενος εις την οικία μου?
1. Εφόσον δεν μπορείς να εγγυηθείς για την ασφάλεια των ελεγκτών, τότε ναι.
2. Ναι, θα μπορούσες, αλλά δεν πρόκειται να το υπογράψει και έτσι κι αλλιώς σοβαρή νομική ισχύ δεν θα έχει.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
οι αξιωσεις της ενάγουσα για νοσηλεια από ό,τι διαβασα απορριφθηκαν λόγω αοριστιας. Οι αποδείξεις του νοσοκομείου είχαν και εξοδα για επεμβάσεις στη μύτη, χωρις να αναφέρεται ξεκάθαρα ποια εξοδα αφορούσαν την επουλωση για το χείλος και ποια για τη μύτη.
Οποτε της εδωσαν μόνο τις 8.000 για το σοκ που υπέστη.... τώρα που δεν εχει νορμαλ ερωτικη ζωη...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Με ποιο σκεπτικό πήγε η κυρία και πλησίασε το πρόσωπό της κοντά σε ξένο σκύλο;

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Εγω θεωρω οτι αδικηθηκε ο ξενοδοχος. Τον μαδησε η κυρία, κατα 50 % :) Δηλαδη, για να καταλαβω, οταν λέμε συνυπαιτιότητα 50% πως το εννοούμε; Ενταξει, αυτος φταιει που δεν τον ειχε δέσει . Η κυρία τι πλήρωσε δηλ? Μη μου πειτε οτι η αποκατασταση της βλαβης κόστισε 16,000 ευρω δεν υπαρχει περιπτωση να το πιστεψω, μια επανακόλληση και συρραφη έκανε και σε κρατικο νοσοκομείο. Εκτός αν μετέβη στη ΝΥ για ολικη μεταμοσχευση και αποκατασταση της διαταραγμένης ερωτικης της ζωής..

D

Deleted member 14614

Guest
Πάντα με βάση το άρθρο: Tα 8.000 ευρώ δεν αφορούν την επέμβασή της, αλλά αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Ο ξενοδόχος είχε ήδη προϊστορία με το σκύλο του, δεν υπήρχε περίπτωση να αθωωθεί. Άλλωστε, του είχαν δώσει επιλογή ή να κυκλοφορεί με φίμωτρο ή να πληρώνει αγωγές σε περίπτωση επανατραυματισμού ανθρώπου. Από την άλλη, δεν γίνεται τον κάθε σκύλο που βλέπεις να πηγαίνεις να του δίνεις φιλιά. Εδώ είναι το φάουλ το δικό της. Βέβαια, τα πρακτικά της εκδίκασης θα ήταν χρήσιμα για να βγάλουμε πιο έγκυρα συμπεράσματα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εγω θεωρω οτι αδικηθηκε ο ξενοδοχος. Τον μαδησε η κυρία, κατα 50 % :) Δηλαδη, για να καταλαβω, οταν λέμε συνυπαιτιότητα 50% πως το εννοούμε; Ενταξει, αυτος φταιει που δεν τον ειχε δέσει . Η κυρία τι πλήρωσε δηλ? Μη μου πειτε οτι η αποκατασταση της βλαβης κόστισε 16,000 ευρω δεν υπαρχει περιπτωση να το πιστεψω, μια επανακόλληση και συρραφη έκανε και σε κρατικο νοσοκομείο. Εκτός αν μετέβη στη ΝΥ για ολικη μεταμοσχευση και αποκατασταση της διαταραγμένης ερωτικης της ζωής..
ειπα και πριν ότι δεν ηταν τα 8000 για τα νοσήλεια, αλλά για την ψυχική κατάσταση στην οποία περιήλθε από το σοκ του τραυματισμου. Η συνυπαιτιότητα δεν επάγεται και κατά το ίδιο ποσοστό μειωση κονδυλιων κλπ. Τα νοσήλεια πρεπει να αποδεικνυονται εγγραφως και να ειναι ορισμένα. Τα δικά της νοσήλεια αναφερονταν αοριστως αφού περιελάμβαναν και ασχετες με το συμβάν επεμβάσεις, οποτε απορριφθηκαν στο σύνολο τους. Αλλο κονδύλι ειναι αυτό που επιδικάσθηκε των 8.000 ευρώ και με δεδομένο το συμβαν μετα βεβαιότητος λέω ότι μειώθηκε από το αρχικά αιτηθεν ποσό σε μεγάλο βαθμό.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Σ ευχαριστώ για την επεξήγηση !Ωραια, ψυχικη οδύνη που εξαργυρωνεται με χρηματικη αποζημίωση.. οκ δεκτό. Αυτο που δεν εχω καταλάβει είναι πως μεταφράζεται στην πράξη η 50% δική της υπαιτιότητα. Επί παραδείγματι , συμβαινει τροχαίο ατύχημα, εκδικάζεται, το δικαστηριο αποφασίζει 50-50, οι ιδιοκτήτες αποκαθιστουν ο καθένας τη ζημια του οχήματος. Εδω μαλιστα, εχει λογικη. Στην περιπτωση του ζωου ποια ειναι η λογικη του 50-50?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σ ευχαριστώ για την επεξήγηση !Ωραια, ψυχικη οδύνη που εξαργυρωνεται με χρηματικη αποζημίωση.. οκ δεκτό. Αυτο που δεν εχω καταλάβει είναι πως μεταφράζεται στην πράξη η 50% δική της υπαιτιότητα. Επί παραδείγματι , συμβαινει τροχαίο ατύχημα, εκδικάζεται, το δικαστηριο αποφασίζει 50-50, οι ιδιοκτήτες αποκαθιστουν ο καθένας τη ζημια του οχήματος. Εδω μαλιστα, εχει λογικη. Στην περιπτωση του ζωου ποια ειναι η λογικη του 50-50?
Και στο τροχαίο η συνυπαιτιότητα δεν θα επηρεάσει τα κονδύλια. Δεν θα σου πει το δικαστηριο εκανες εξοδα επισκευής 1000 ευρώ, εισαι 50% συνυπευθυνος αρα θα σου δώσει ο αντίδικος τα 500 μόνο.
Επισης δεν ειναι "στην περιπτωση του ζώου" αλλά η περίπτωση του ιδιοκτητη ενος σκύλου.

Η συνυπαιτιότητα "μεταφραζεται" σε μειωση των κονδυλιων ηθικης βλάβης, ψυχικης οδυνης κλπ. Όχι σε μειωση κονδυλιων που αποδεικνύονται με αποδειξεις κλπ όπως τα νοσηλεια.

Last edited:

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Μάλιστα, τώρα μπηκα στο νόημα. Και επειδη τα κονδύλια ηθικης βλάβης δε μπορούν να υπολογιστούν, φαντάζομαι οτι το υψος της αποζημίωσης καθορίζεται με βάση κάποιο άλλο κριτήριο.
Μπερδεμενη ιστορία τα νομικά, δε θα μου ταίριαζαν ;-)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μάλιστα, τώρα μπηκα στο νόημα. Και επειδη τα κονδύλια ηθικης βλάβης δε μπορούν να υπολογιστούν, φαντάζομαι οτι το υψος της αποζημίωσης καθορίζεται με βάση κάποιο άλλο κριτήριο.
Μπερδεμενη ιστορία τα νομικά, δε θα μου ταίριαζαν ;-)
Σε μια ειδηση τετοια, που δεν ξερουμε τι εγινε στα πρακτικά και βγήκε το 8.000 υποθέτουμε ότι ειναι αποκλειστικά ηθικης βλάβης. Θα μπορουσε να περιλαμβάνει και κονδύλια διαφυγόντων κερδών μιας και ενδεχομένως για κάποιες μέρες ίσως να μην μπορουσε να εργαστεί οποτε εχανε μεροκάματα. Αλλα... λιγο πολύ οι δικαστές εχουν "μπουσουλα" για το πώς θα υπολογισουν την αποζημιωση αλλά και την νομολογια που τους καθοδηγει.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
η ερωτική της ζωή με το τραυματισμένο της στόμα, μπορεί και να απογειωθεί. Σε τέτοια περίπτωση θα επιστρέψει τα χρήματα?

Με κανονικό στόμα, πήγε μόνη της διακοπές με τον σκύλο της. Προφανώς δεν είχε σύντροφο. Μπορεί μετά το περιστατικό, να δει φως η τύπισσα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
η ερωτική της ζωή με το τραυματισμένο της στόμα, μπορεί και να απογειωθεί. Σε τέτοια περίπτωση θα επιστρέψει τα χρήματα?

Με κανονικό στόμα, πήγε μόνη της διακοπές με τον σκύλο της. Προφανώς δεν είχε σύντροφο. Μπορεί μετά το περιστατικό, να δει φως η τύπισσα.
Να ξαναπάει από το ξενοδοχείο τότε μπας και φάει κουτουλια από το σκυλο και χασει και τα δοντια!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
χαχα μετα το κάζο των 8000 εγω προβλέπω οτι ο σκύλος θα εχει ρητη εντολη να την καταβροχθίσει ολοκληρη εαν πλησιάσει σε ακτινα 2 χιλιομετρων.

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21

Να ξαναπάει από το ξενοδοχείο τότε μπας και φάει κουτουλια από το σκυλο και χασει και τα δοντια!
Σε λάθος φόρουμ έπεσα, μάλλον πρόκειται για φόρουμ κατινιάς του STAR...