Κουταβος 4μηνων

Dionysia235

Member
25 Απριλίου 2020
6
9
27
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 22 χρόνων, καινούρια σκυλομαμά και διαβάζω και ψάχνω συνέχεια πληροφορίες για τα σκυλάκια, την ψυχολογία τους, τις ανάγκες τους και όλα αυτά.
Πριν από δύο μήνες υιοθέτησα έναν ημίαιμο τσοπανόσκυλακο. Τον έφερα στο σπίτι περίπου 2μιση μηνών.
Έχει κάνει όλα του τα εμβόλια, έχουμε ξεκινήσει και τις βόλτες από όταν μας το επέτρεψε η κτηνίατρος και γενικά βάδιζουμε σε καλό δρόμο. Είναι αρκετά παιχνίδιαρης, γνωρίζει μέσες άκρες τις βασικές εντολές "έλα" "κάτω" "μείνε" "πάμε" "μη", έχει γνωρίσει επίσης αρκετά σκυλιά στις βόλτες μας και παίζει μαζί τους δεν δείχνει να τα φοβάται. Ίσα ίσα τα κυνηγάει κιόλας για να παίξει μαζί τους.
Με το δάγκωμα όπως όλα τα κουτάβια έχει μια ιδιαίτερη σχέση . Όμως καταλαβαίνει πότε μας πονάει και πρέπει να σταματήσει. Επίσης δεν γαβγιζει καθόλου. Μετρημένες 10 φορές αν έχει γαβγίσει σε κάποια γάτα που μπορεί να μπήκε στην αυλή.
Τα βράδια που μένει μόνος του δεν κλαιει, νομίζω έχει μάθει και ξεχωρίζει ποτέ είναι η ώρα για ύπνο και δεν παραπονιέται για αυτό μιας και όλη τη μέρα έχει χρόνο να τρέξει στον κηπο, στη βόλτα αλλά και μαζί μου.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι κλαίει αρκετά όταν καταλαβαίνει ότι φεύγουμε όλοι απ' το σπίτι και μένει μόνος του. Επειδή τον έχω σε εξωτερικό χώρο κυρίως, μιας και ο μπαμπάς μου δεν συμφωνεί να τον έχουμε μέσα 24 ώρες το 24ωρο, δύο τρεις φορές που έφυγα απ' το σπίτι βγήκε έξω και με περίμενε να γυρίσω έξω από την αυλή.
Με έχει προβληματίσει πολύ αυτό. Παρόλο που έκλεισα όλες τις πιθανές εξόδους έχω συνέχεια το άγχος ότι από κάπου θα βρει να φυγει.
Έχετε καμία ιδέα ή κάποια συμβουλή για το πώς να το διαχειριστώ;;

Συγγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές κείμενο.

Attachments

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.838
20.182
Καλώς ήρθες στο φόρουμ Διονυσία :)

Παααρα πολύ όμορφο κουτάβι ο μικρός. Όπως και όλα τα τσοπάνια, πιστεύω εγώ.
Το όνομά του;
Αν μου πεις ότι δεν το πήρες και από γέννα κάποιου, θα το φχαριστηθώ περισσότερο.

Σπουδαίο πράγμα ο κήπος, για την εκτόνωση ενός σκύλου. Επικίνδυνο για την μόνιμη διαμονή του. Θα πρέπει να φροντίσεις να είναι απολύτως ασφαλής ο χώρος του. Να μην την κοπανήσει, να μην τον βουτήξουν, να μην τον φολιάσουν, να μην τον χτυπήσει αυτοκίνητο, να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Μπορείς να πείσεις τον μπαμπά, αν υπάρχει αρκετός χώρος, να σου φτιάξει ένα μεγάλο kennel, σαν αυτο πχ:

3606512.jpg
Να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ότι δεν θα του συμβεί τίποτα.

Στις βόλτες σας, όταν λες κυνηγάει άλλα σκυλιά για παιχνίδι (πρόσεξε: τώρα που είναι μικρός, μετά δεν ξέρεις), δεν εννοείς ότι είναι λυτός εκείνη την ώρα ε; Και γενικά μην κρίνεις τον χαρακτήρα του, από αυτά που βλέπεις τώρα. Είναι πολύ μικρός. Θα αλλάξει. Ενάμιση-δύο χρόνων και μετά, θα μπορείς να είσαι σίγουρη, για τις συμπεριφορές του.

Chip του έβαλες; Ταυτότητα με ευανάγνωστο και σε ισχύ τηλέφωνο, φοράει ΜΟΝΙΜΑ πάνω του;

Dionysia235

Member
25 Απριλίου 2020
6
9
27
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. :giggle:
Τον λένε Άιβαρ και τον πήρα από τη φιλοζωική του Ναυπλίου όπου μένω. Φοράει εννοείται ταυτότητα επάνω του και θα του βάλω και τσιπακι απλώς επειδή εδώ κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις θα το κάνω λίγο αργότερα αλλά δεν θα το παραβλέψω.
Στη βόλτα είναι πάντα με λουρί. Δύο φορές που του το έχω βγάλει ήμασταν σε κλειστό χώρο με ένα σκυλάκι που το γνωρίζει γιατί είναι του γείτονα μου που τυχαίνει να είναι και φίλος.
Έχω παρατηρήσει όγτι κυνηγάει τα σκυλιά που δεν τον παίζουν γιατί όσα έχουμε συναντήσει και του δίνουν σημασία και παίζουν μαζί κλπ δεν τα κυνηγάει. Έχει τύχει να φοβηθεί βέβαια και κάποια που έχουμε συναντήσει.

Όσον αφορά το σπίτι, επειδή μένουμε σε βουνό δεν υπάρχει πρόσβαση στο δρόμο, τουλάχιστον όχι άμεση. Θα του φτιάξω ένα σπιτάκι το οποίο να έχει και χώρο απ' εξω, να κλείνω την πόρτα και να είμαι ήσυχη. Απλώς όσο παράξενο και να ακούγεται δεν έχω προλάβει ακόμα.
Θα φροντίσω να κλείσω τις πιθανές εξόδους ώστε να είναι ασφαλής.
Τουλάχιστον δεν έχει πρόσβαση στο δρόμο και απλά πηγαίνει απέναντι στον γείτονα που έχει στην αυλή του κάποια σκυλιά και αυτός.