Κουταβι 4,5 μηνών πρέπει να τρώει μαγειρεμένη τροφή;

Elenasd

New Member
8 Μαϊου 2015
1
0
38
Καλησπέρα σας, εχω ένα κουταβάκι (poodle) το οποίο ειναι 4,5 μηνών. Ποιο πριν το είχε άλλος ιδιοκτήτης και δυστυχώς δεν γνωρίζω τι τον τάιζε. Του εχω πάρει 2 διαφορετικές μάρκες ξηράς τροφής και του βάζω και απο τις δυο σε συνδυασμό για να τρώει. Δεν τρώει όμως πολυ και γενικά δε ειναι fan της ξηράς τροφής. Του κανω εκπαίδευση παίρνοντας του το πιατάκι αλλα δε πολυ πιάνει μάλλον κατι κανω λάθος. Αλλα αναρωτιέμαι εάν θα μπορούσα να του δίνω κ μαγειρευτό φαγητό παρόλο που ειναι μικρό στην ηλικία. Η απο ποια ηλικία και μετα ειναι σωστό να φάει; Ανησυχώ που δε τρώει και αν τρώει τρώει μονάχα βραδινές ώρες.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.254
3.092
πρωτα απόλα συζήτησε το με κτηνίατρο. την πιο εγκυρη συμβοyλή μονο κτηνιατρος μπορει να την δώσει.
προσωπική αποψη είναι οτι το κουτάβι, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσει την ανάπτυξή του (1,5-2 ετη)καλύτερα να μην τρωει κατι άλλο εκτος από ξηρα, ωστε να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο οτι παιρνει όλα τα απαραιτητα θρεπτικά συστατικά και στην σωστή αναλογία.
καλύτερα μην τον καλομάθετε απο τωρα με μαγειρευτό.
καλωςήρθες και να το χαιρεσαι το πιτσιρικι btw:)

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Mια καλή - καλή ξανατονίζω - ξηρά θα ήταν προτιμότερη. Εάν θελήσεις να αλλάξεις σε άλλου είδους διατροφή (π.χ. μαγειρεμένη ή ωμή) θα πρέπει να μελετήσεις καλά τις αναλογίες, τα συστατικά κλπ. Θα έλεγα ότι μπορείς να το πας με την καλή ξηρά έως και έξι μηνών και μετά εφόσον είσαι σίγουρη και έχεις ενημερωθεί για εναλλακτικές διατροφές, τότε να το αλλάξεις.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
εγώ θα το γύριζα σε σωστό ωμό ή έστω σε σωστό μαγειρευτό, αλλά θέλει διάβασμα πολύ.
Ειναι σαν να έδινα στην κόρη μου τυποποιημένη τροφή όταν ήταν μωρό για να είμαι σίγουρη ότι παίρνει όλα τα συστατικά. Η Τσίκα ξεκίνησε ωμό την πρώτη μέρα που ήρθε στο σπίτι.

• Like
Reactions: ghelly and Orilis

antonia flp

Active Member
10 Μαϊου 2015
41
8
29
εγω θα σου προτηνα να του δινεις ξηρα τροφη και μισο βρασμενο αυγο για να εχεις το κεφαλι σου ησιχο αλλα για να εισαι πιο σιγουρη ρωτα τον κτηνιατρο

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Διάβασε πολύ πολύ καλά και δώσε στο σκύλο σου ωμή. Barf. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις. Είχα ένα σκυλί πολύ μίζερο με το φαγητό, και από τότε που ξεκινήσαμε ωμή, δε την κρατάω!Για να μη μιλήσω για την απίστευτη διαφορά στις εξετάσεις της, βιοχημικές και γενικές. Υπάρχει ένα πολύ βοηθητικό γκρουπ στο FB για ωμή διατροφή και οχι μόνο, αν χρειαστείς βοήθεια σαν άπειρος στείλε μου pm να στο πω. Καλή αρχή!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog