Κουταβι απο εκτροφειο του εξωτερικου.

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
Καλησπερα και παλι.Ανοιγω καινουργιο θεμα γιατι το ''πως επιλεγω εκτροφεα'' ειναι κλειδωμενο.
Οπως ειχα γραψει στο αλλο θρεντ(για οσους το ειχανε παρακολουθησει),κατεληξα τελικα σε Κολει.Επειδη δεν υπαρχει εκτροφεας στην Ελλαδα,ειμαι σε επικοινωνια με μερικους εκτροφεις του εξωτερικου.Θα ηθελα την βοηθεια σας στο τι να προσεξω.
-Τι χαρτια χρειαζεται το κουταβι για να φτασει Ελλαδα και να μην εχω προβλημα στο αεροδρομιο?
-Τι χαρτια πρεπει να προσεξω στον εκτροφεα?Pedigree και τι αλλα?
-Υπαρχουν καποιες ερωτησεις που πρεπει να κανω για να διαπιστωσω την ''σοβαροτητα'' του εκτροφεα?
-Μπορω να ρωτησω τι εγγυησεις μου δινει για περιπτωση προβληματος υγειας του κουταβιου?
-Ποια εμβολια ΠΡΕΠΕΙ να εχει κανει το κουταβι στους 2 μηνες(που ειναι και η ηλικια που μου τα δινουν οι περισσοτεροι)?

Οτιδηποτε αλλο πιστευετε οτι θα μου ηταν χρησιμο,παραπανω απο ευπροσδεκτο.
Ευχαριστω πολυ.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αν διαβάσεις αυτά και τα βρείς σε εκτροφέα είσαι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εξασφαλισμένη ότι έκανες μια καλή επιλογή :

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=370

-Τι χαρτια χρειαζεται το κουταβι για να φτασει Ελλαδα και να μην εχω προβλημα στο αεροδρομιο?
Να έχει τσιπάκι , βιβλιάριο υγείας με εμβόλια.

-Τι χαρτια πρεπει να προσεξω στον εκτροφεα?Pedigree και τι αλλα?
Αν διαβάσεις το παραπάνω link πιστεύω θα καλυφθείς.
To pedigree να υπάρχει , τώρα να το "προσέξεις" ?...Τι να προσέξεις ?
Πρέπει να έχεις γνώσεις για να κρίνεις το pedigree.

Να έχουν εξετάσεις υγείας οι γονείς και να τα δείς.

-Υπαρχουν καποιες ερωτησεις που πρεπει να κανω για να διαπιστωσω την ''σοβαροτητα'' του εκτροφεα?
Μία ερώτηση θα μπορούσε να είναι :

"Are you serious?" :D

Πάλι αν διαβάσεις το link θα μπορείς να βγάλεις εσύ ερωτήσεις που θα του κάνεις και να κρίνεις.
Επίσης ο σοβαρός εκτροφέας θα σου κάνει περισσότερες ερωτήσεις από ότι εσύ.

-Μπορω να ρωτησω τι εγγυησεις μου δινει για περιπτωση προβληματος υγειας του κουταβιου?
Μπορείς.
Εσύ μπορείς να μας πείς τι εγγυήσεις θα ήθελες και σε ποιές περιπτώσεις?

-Ποια εμβολια ΠΡΕΠΕΙ να εχει κανει το κουταβι στους 2 μηνες(που ειναι και η ηλικια που μου τα δινουν οι περισσοτεροι)?
Λάθος συλλογισμός...Διάβασε το link. :)

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Εκτροφεας Koλει στην Ελλαδα υπαρχει! Δεν κανουν πολλες γεννες αλλα ξερω οτι υπαρχουν 2 ιδιοκτητες πανεμορφων θηλυκων που θα ζευγαρωσουν αμεσα τα σκυλια τους. Θα ειναι και οι δυο στην εκθεση του ΟΚΑ, πηγαινε μια βολτα στη εκθεση να τους βρεις και δυο ειναι πολυ καλα ατομα.

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
Εκτροφεας Koλει στην Ελλαδα υπαρχει! Δεν κανουν πολλες γεννες αλλα ξερω οτι υπαρχουν 2 ιδιοκτητες πανεμορφων θηλυκων που θα ζευγαρωσουν αμεσα τα σκυλια τους. Θα ειναι και οι δυο στην εκθεση του ΟΚΑ, πηγαινε μια βολτα στη εκθεση να τους βρεις και δυο ειναι πολυ καλα ατομα.
Εχεις δικιο στο περιπου.Εκτροφειο με τον κλασσικη εννοια του ορου δεν υπαρχει,υπαρχουν ομως χομπιστες με πολυ μερακι
.Μιλησα πριν λιγο με την Μαρια,καταπληκτικος ανθρωπος,μου μιλησε πολυ ωρα για τα Κολει,για τις αναγκες τους και με ενημερωσε για τις γεννες που υπαρχουν(δυστυχως η γεννα που αναμενεται συντομοτερα ειναι σε 2 μηνες και απο σκυλια τα οποια δεν ειναι το τυπικο αγγλικο δειγμα,εξισου ομορφα,αλλα οχι του γουστου μου).
Προθυμοποιηθηκε και να με βοηθησει στην αναζητηση μου με εκτροφεια του εξωτερικου.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
(δυστυχως η γεννα που αναμενεται συντομοτερα ειναι σε 2 μηνες
Μια φιλική συμβουλή!!:)
Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να πάρεις ένα καλό σκύλο το ζήτημα του πότε θα το πάρεις πρέπει να το βάλεις πολύ χαμηλά στην λίστα σου!
Εντάξει δεν σου λέω να το πάρεις σε 5 χρόνια αλλά ας πούμε οι 4 μήνες αναμονής, αν είναι μια καλή γέννα όπως την θες, είναι πολύ λογικός χρόνος!Να μην σου πω ότι είναι και σχετικά λίγος!Μην θέλεις το κουτάβι εδώ και τώρα(δεν λέω, έτσι το θέλουμε όλοι μας!)!!!!:)
Μέχρι να περάσουν οι μέρες θα διαβάζεις και θα ενημερώνεσαι και θα έρθει το κουταβάκι πριν καν το καταλάβεις!:rolleyes:

ΥΓ Δεν σου μιλάω για την συγκεκριμένα γέννα που λες ότι δεν σου αρέσουν οι γονείς, γενικά μιλάω!;)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ολα αυτά που ρωτάς εξαρτώνται από την χώρα προέλευσης ...

ΣΥΝΗΘΩΣ και εντός ΕΕ χρειάζεται microchip και ΤΟ ΠΡΩΤΟ εμβόλιο, puppy δηλαδή αν είναι σε ηλικία κάτω των 3 μηνών.

Εχω ταξιδέψει και με puppy εμβόλιο και με 7πλό (πρώτη δόση) χωρίς puppy - το βιβλιάριο υγείας όμως πρέπει να είναι passport (μπλέ) της ΕΕ και να έχει σφραγίδα κτηνιάτρου ότι το ζώο μπορεί να ταξιδέψει σε ειδικό χώρο κάπου στην μέση συνήθως, ο εκτροφέας θα ξέρει.

To are you serious είναι προσβλητικό. :)

Εγγυήσεις θα πάρεις αν ζητήσεις ανάλογα με το τί θέλεις τον σκύλο. Μπορεί να πάρεις εγγύηση (προφορικά ή με email καλύτερα) ακόμα και για ένα στραβό δόντι ανάλογα τί σχέση έχεις και τί ζητάς, ή τίποτα, να είναι το σκυλί πχ πολύ βαριά δυσπλασικό και να μην απαντήσει ο άλλος κάν στο τηλέφωνο ... ΚΑΛΟ είναι να πείς τί θέλεις τον σκύλο για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ... και να δείς ποιός και με τί τρόπο σου δίνει περισσότερη εμπιστοσύνη ...

pedigree ... αν δεν ξέρεις δεν μπορείς να ελέγξεις τίποτα και το πιθανότερο είναι να το πάρεις μετά τον σκύλο μέρες ή μήνες ... ακόμα και μαζί να μπορεί να το στείλει ζήτα να το στείλει ταχυδρομικά συστημμένο ...και όχι με ταινία πχ πάνω στο κουτί του σκύλου ... :D

Οι ... χομπίστες αυτοί γιατί δεν ανοίγουν ένα εκτροφείο ? Εϊναι τα 100 ευρώ κόστος ή τους απαγορεύει κάποιος με μία σκύλα να το κάνουν ?

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
δυστυχως η γεννα που αναμενεται συντομοτερα ειναι σε 2 μηνες
γιατι δυστηχως??

οπως ειπαι και foibos ..
.Μέχρι να περάσουν οι μέρες θα διαβάζεις και θα ενημερώνεσαι και θα έρθει το κουταβάκι πριν καν το καταλάβεις
αυτο που δεν καταλαβα ειναι το...

και απο σκυλια τα οποια δεν ειναι το τυπικο αγγλικο δειγμα,εξισου ομορφα,αλλα οχι του γουστου μου
δηλαδη?

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
παντελως παραπλήροφορηση αυτο το Dogbreedinfo :D

τι ειναι αυτο παλι? ευτηχως που δεν μας εχει και το βασιλικο:D

κολει ειναι ενα.rough Και smooth...........( + bearded + border)

αποκλειεται η κοπελα να εχει αυτο στο δευτερο λινκ...

υπαρχει ξαδερφακι φυσικα..το σετλαντ...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έλα ντε!!!!
Και το δεύτερο ακόμη και το dogbreedinfo δεν το αναφέρει αναγνωρισμένο από πουθενά!
Αποφάσισα να φιάξω κι εγώ από άυριο που είναι και Σ/Κ μια ράτσα, δεν έχω αποφασίσει ποια, μπορεί και το βασιλικό κόλευ, μια που βλέπω ότι έχει ζήτηση και να την αναγνωρίσω εγώ, και μετά θα την προτείνω στο dogbreedinfo!!!:p:p:p

Σίγουρα δεν μιλάει για το Σέτλαντ γιατί είπε πιο πάνω ότι δεν θα πάρει αν και του αρέσουν και τα Σέτλαντ!;)

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
Οι ... χομπίστες αυτοί γιατί δεν ανοίγουν ένα εκτροφείο ? Εϊναι τα 100 ευρώ κόστος ή τους απαγορεύει κάποιος με μία σκύλα να το κάνουν ?
Δεν το ξερω.Εγω χρησιμοποιησα λογια της ιδιας της Μαριας,οτι ειναι χομπιστες.Απο οτι καταλαβα,τουλαχιστον οι 2 απο τους 3 δεν εχουν καν κηπο.Για τα υπολοιπα.

-Για τον αλλο τυπο σκυλιου..Μοιαζει με αυτο στο δευτερο λινκ.Γενικα οπως ειπε και η Μαρια ειναι πιο τετραγωνισμενο ρυγχος,λιγοτερο τριχωμα,ελαφρως διαφορετικο.

-Για το οτι ειναι σε 2 μηνες η γεννα..Δεν διαφωνω οτι 4 μηνες δεν ειναι πολυς χρονος αναμονης.Απλα στην περιπτωση μου,για περιπου 8 μηνες θα εχω πολυ παραπανω ελευθερο χρονο απο το μεσο ορο.Μετα το 8μηνο,θα ειμαι στο κλασσικο ωραριο ανθρωπου που δουλευει 8ωρο..Αυτους τους μηνες λοιπον θα ηθελα να τους εκμεταλλευτω ωστε να ειμαι με το κουταβι οσο μπορω περισσοτερο(οπως ξερετε καλυτερα,οσο ειναι κουταβι ειναι πιο ζορικα τα πραγματα,σκατο παντου,αταξιες κλπ) και να μην επιβαρυνω και τους δικους μου.

-Ακομα και ετσι,αν δεν ειχα εναλλακτικη θα περιμενα την γεννα απο εδω.Ομως απο οτι φαινεται υπαρχει εναλλακτικη,καθως μετα απο επικοινωνια με πανω απο 15 εκτροφεια βρηκα 1 στην Ουγγαρια που να εχει κουταβακι θηλυκο σε τιμη οχι απαγορευτικη για τα οικονομικα μου(μαζι με την αποστολη ερχεται λιγο πιο ακριβα απο το να το αγοραζα εδω).Το εκτροφειο φαινεται καλο(οκ,ειμαι ασχετος απλα το ειχε ακουσει και η Μαρια και ειπε οτι συνηθως εχουν καλα σκυλια).

-Απο εμβολια και εξετασεις κλπ,αντιγραφω απο την επικοινωνια που ειχα με μειλ
The puppy will be ready to move into a new home when she is 8 weeks old.They will get two shot here ( 1st against Parvovirus in 6 weeks old age,2nd against Parvovirus,leptospirosis,hepatitis and distemper in 8 weeks old age).Our puppies are microchipped,it's the best form of marking.
The new owners will get an FCI-Export Pedigree from our Kennel Club by post.And of course,the puppies have EU-Pet Passports for the shipping.
Both parents are clear from all inherited eye-defects (CEA/PRA/CAT/RD),as the grandparents too.
We're going to eye-test with the puppies between their 6-8 weeks old age.
The father of puppies is dysplasia tested and HD-A ( it's the best result of x-ray) ,we didn't make the test on their mum,it's not necessary for breeding licence in Hungary.
All 4 grandparents are HD-A .
Nobody can do HD-test (X-ray) on dogs earlier than their 12 months old age.
Γνωμες?

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
we didn't make the test on their mum,it's not necessary for breeding licence in Hungary.

και στην Ελλαδα δεν ειναι απαραίτητο απο τον ΚΟΕ,αυτο τι σημαινει οτι δεν πρεπει να το κάνει απο μονος του ο καλός εκτροφεας?

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS

δεν ξερω ποσα εχει...αλλα αυτο δεν μοιαζει με τις φωτο απο το λινκ.

γενικα...δεν χρειαζεται να εχεις στρεματα/κενελ/γκαζον για να εισαι εκτροφεας.

...οσο ασχολεισαι τοσο πιο ευκολα θα ειναι να γνωρισεις την φυλη που σε ενδιαφερει..
τι ειναι οι 2 μηνες η 4...για μια ολοκληρη ζωη..?

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Αντε με το καλό να το αποκτίσεις και φυσικά θα το πείς ... Λάσσυ έτσι ?
Σε μια έκθεση παλιά στο Virhaim σε 15 κόλλευ όλοι φώναζαν Λάσσυ !!!!
Να κοιτάξεις αφού θα το πάρεις απο Ευρώπη να συνοδεύεται από Passport Ευρωπαικής Ένωσης, να έχει κάνει τα πρώτα τουλάχιστον εμβόλια και αυτό να φαίνεται και στο Διαβατήριο, να έχει κάνει mikrochip, και ζήτα από τον εκτροφέα και φωτοτυπία των γονέων και επίσης ΠΡΟΣΟΧΗ ζήτα φωτοτυπία από την Δήλωση της Γέννας στον Κυνολογικό Όμιλο της χώρας του, επίσης να συμφωνήσεις το pedigree να είναι Export μόνο τότε εξασφαλίζεις την ιδιοκτησία του σκύλου σου.
Μάθε για ασφάλεια μεταφοράς-αεροπορικά εισητήρια -εγγυήσεις-παράδοση και λοιπά έξοδα αν σου σταλεί ασυνόδευτο αεροπορικώς.
Επίσης να συμφωνήσεις με e-mail για τα έξοδα παράδοσης αν δηλαδή η τιμή είναι CIF ή FOB και όλα αυτά ΓΡΑΠΤΩΣ.
Πες να σου στείλει και καμιά φωτογραφία του κουταβιού πριν το ... κλείσεις !!!

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
-Η Μαρια ειναι μια απο τους 3 δηλωμενους στον ΚΟΕ εκτροφεις Κολει στην Ελλαδα,αν και η ιδια προτιμησε τον ορο χομπιστρια.

-maximus,ευχαριστω για τις πληροφοριες,οτι ειπες τα εχει.Η μεταφορα θα γινει με την malev μαλλον,μου ειπε οτι συνεργαζεται με καποιες απο τους αεροσυνοδους και βαζουν τα κουταβια στην καμπινα.Μου εδωσε και το κοστολογιο για την μεταφορα,το οποιο επιβεβαιωσα τηλεφωνικα με την Malev.Εδωσα μια προκαταβολη και τα υπολοιπα με την παραλαβη στο αεροδρομιο.

-Εν τελει,αν ολα πανε καλα,θα μου ερθει σε περιπου 5 εβδομαδες.Το εκτροφειο που την πηρα εν τελει ειναι αυτο
http://pos.freeweb.hu/

-Για το ονομα εχω ξεκινησει να προβληματιζομαι,μου αρεσει το Ηρα,αλλα ειναι το δευτερο πιο συνηθισμενο μετα το Λασι:p

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια,φυσικα θα συνεχισω να σας πρηζω περισσοτερο μολις μου ερθει η μικρη σπιτι:D

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Με το καλό να σου έρθει!!!:D:D
Το ζήτημα του ονόματος είναι από τα πιο ωραία μπερδέματα!Για όνομα θα μπορούσες να ψάξεις ας πούμε ατον Αρχοντα των δακτυλιδιών!Έχει αρκετά προτότυπα ονόματα και τα γυναικεία δεν πολυακούγονται όπως τα αντρικά(Φροντο Άραγκορν κτλ).
Επίσης μπορείς να ψάξει σε on line λεξικά εσπεράντο, σουαχίλι ή εξωτικές γλώσσες!Έχω βαρεθεί τα κοινότυπα ονόματα που σε κάθε αλάνα τα μισά σκυλιά ακούνε στο ίδιο όνομα!
Πάντως εγώ αν δεν δω το κουτάβι δεν μπορώ να βγάλω όνομα, βρίσκω 4-5 εναλλακτικές και την τελική επιλογή την κάνω όταν το βλέπω!Και η αλήθεια είναι ότι οταν το κοιτάζω δεν μου ταιριάζουν όλα!:rolleyes:

Πες μας όμως ρε συ reyad ποιοί είναι αυτοι οι διαφορετικοί τύποι Colley να μου λυθεί κι εμένα τελικά η απορία!!!:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι