Κουταβίσιο αγρίεμα;

carmen

Member
21 Οκτωβρίου 2011
22
0
athens-galatsi
Διαβαζα εχθες απκετα posts για τα δαγκωματα απο κουταβια. Δεν μπορεσα να βρω τη συμπειριφορα του δικου μου ακριβως, γι αυτο θα σας πω αν μπορειται να μου πειτε και σεις τη γνωμη σας.
Οταν παιζουμε με τν αρη (που δεν ειναι 2 μηνων ακομα)και γονατιζω μπροστα του, τις 3 τελευταιες μερες κανει κατι σαν 'επιθεση' απο μακρια στο χερι μου. κλεινει δλδη αποτομα το στομα του -ετσι που ακογονται τα δοντια- κ κινηση να το πιασει,μαζι με μικρο γκκρ! μμ..δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα.Με ενοχλει αυτο που κανει γιατι μου φαινεται καπως επιθετικοη η συμπεριφορα του.και ειναι ακομα τοσο δα! αποτι διαβασα φταει το γεγονος απο εφυγε νωρις απο μαμα.. :confused: μηπως εχει μπερδεψει το ρολο του?

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Απλά παίζει. Μην τρελαίνεσαι. Αν το κάνει πολύ δυνατά και θες να το κόψει να σταματάς το παιχνίδι αμέσως και να απομακρύνεσαι από κοντά του για μερικά λεπτά.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Διαβαζα εχθες απκετα posts για τα δαγκωματα απο κουταβια. Δεν μπορεσα να βρω τη συμπειριφορα του δικου μου ακριβως, γι αυτο θα σας πω αν μπορειται να μου πειτε και σεις τη γνωμη σας.
Οταν παιζουμε με τν αρη (που δεν ειναι 2 μηνων ακομα)και γονατιζω μπροστα του, τις 3 τελευταιες μερες κανει κατι σαν 'επιθεση' απο μακρια στο χερι μου. κλεινει δλδη αποτομα το στομα του -ετσι που ακογονται τα δοντια- κ κινηση να το πιασει,μαζι με μικρο γκκρ! μμ..δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα.Με ενοχλει αυτο που κανει γιατι μου φαινεται καπως επιθετικοη η συμπεριφορα του.και ειναι ακομα τοσο δα! αποτι διαβασα φταει το γεγονος απο εφυγε νωρις απο μαμα.. :confused: μηπως εχει μπερδεψει το ρολο του?
Ένα κουτάβι λιγότερο των δυο μηνών, μπορεί να βγάλει πιο "βίαιο" παιχνίδι, τάσεις κυριαρχίας (όχι κυριαρχία αυτή καθ' αυτή) και άλλα διάφορα αλλά όχι επιθετικότητα.
Ναι τον πήρες πολύ μικρό από τη μαμά του, αλλά αυτό στο θέμα που ρωτάς επιρεάζει στο γεγονός ότι δεν έχει μάθει να ελέγχει το παιχνίδι του ως προς την ένταση και το πόσο θα δαγκώσει, αλλά και ότι δεν έχει μάθει τη διόρθωση από τη μαμά του.

Τι εννοείς έχει μπερδέψει το ρόλο του?
Παίζει το κουτάβι. Πολύ ευγενικά και μεδοδικά κόψε τις υπερβολές του στο παιχνίδι, αλλά όλοι μας έχουμε νιώσει κουταβίσια δοντάκια και τραβήγματα στα παντελόνια κ.ο.κ. είναι φυσιολογικό.

Richie

Active Member
8 Νοεμβρίου 2011
27
0
London
Καλημερα !
ζιταω σιγγνωμη προκαταβολικα για τα ορθογρακια μου λαθη ειμαι με λιγα χρονια εκπεδευσης στην ελλαδα λογο οτι εχω φυγη πολλη μικρος απο τιν πατριδα για τα ξενα εδαφη !

Πιρα και εγω προσφατα ενα κουταβι και εχει τιν ιδια συμπεριφορα τον πιρα σε ηλικια 6 εβδομαδων λογο οτι ο ιδιοκτησ του επρεπε να μετακομιση κατι μιλια μακρια και δεν ειχα τιν δινατοτητα να κανω ενα τοσο μεγαλο ταξιδι υπαρχει καπιος τροπος να το διορθοσω η απλα θα σταματισει να το κανει με το περασμα του χρονου?¨

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλημερα !
ζιταω σιγγνωμη προκαταβολικα για τα ορθογρακια μου λαθη ειμαι με λιγα χρονια εκπεδευσης στην ελλαδα λογο οτι εχω φυγη πολλη μικρος απο τιν πατριδα για τα ξενα εδαφη !

Πιρα και εγω προσφατα ενα κουταβι και εχει τιν ιδια συμπεριφορα τον πιρα σε ηλικια 6 εβδομαδων λογο οτι ο ιδιοκτησ του επρεπε να μετακομιση κατι μιλια μακρια και δεν ειχα τιν δινατοτητα να κανω ενα τοσο μεγαλο ταξιδι υπαρχει καπιος τροπος να το διορθοσω η απλα θα σταματισει να το κανει με το περασμα του χρονου?¨
Κάθε φορά που το κάνει του αποσπάς την προσοχή με ένα παιχνίδι ή κάποιο μασουλητήρι. Εναλακτικά μπορείς να απομακρύνεσαι από κοντά του για μερικά λεπτά χαλώντας έτσι το "παιχνίδι" που αυτό νομίζει ότι παίζετε όταν σε δαγκώνει. Υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα στο φόρουμ.

ΥΓ δεν μας κάνεις και μια παρουσίαση του κουταβιού σου στην ενότητα " εμείς και τα σκυλιά μας"????.

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δυνατό άουυυυυ στα δαγκώματα για να καταλάβει ότι πόνεσες (έτσι άλλωστε μαθαίνουν μεταξύ τους τα κουτάβια ότι πονέσανε το ένα το άλλο), σταματάς το παιχνίδι και γενικά να ασχολείσαι μαζί του, αν μπορείς φεύγεις από το δωμάτιο για κανένα 10λεπτο.
Επανέρχεσαι και ξεκινάς παιχνίδι και επαναλαμβάνεις κάθε φορά. Θα το πιάσει το νόημα, αλλά είναι κουτάβι και θέλει υπομονή.

Εάν σου δαγκώνει τα παντελόνια όταν περπατάς, "όχι" ή "μη" (μην χρησιμοποιήσεις τη λέξη "μη" εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιησεις αργότερα την εντολή "μείνε" ή εάν χρησιμοποιήσεις την εντολή "μη" να χρησιμοποιήσεις αργότερα την εντολή "εκεί" π.χ) και επιβράβευση όταν σταματάει.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα κουταβάκια έτσι παίζουν μεταξύ τους-δεν είναι βία ή αγριάδα.
αυτό δεν θα πεί ότι δεν θα μετριάσουμε (με μέτρο) όλες τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές
αλλά ΟΧΙ,δεν είναι βίαιος ο κούταβός σου,είναι νορμάλ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97