Κουταβάκι στο δρόμο

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Καλησπερα στους συμφορουμητες!!σημερα καθως γυριζα απο θεολογο βρηκα στην εθνικη ενα κουταβι, 1, 2 μηνων αναμεσα στα αυτοκινητα..σταματησα φυσικα κ το πηρα..ειναι κοκκαλιαρικο αλλα φαινετα γενικοτερα καλα...του βαλα κ ηπιε πολυ νερο κ εφαγε κ λιγη κονσερβα. Μεχρι να το παω στο κτηνιατρο τι συμβουλες μπορειτε ν μου δωσετε, διατροφης κυριως, για να παρει τα πανω του???αν του βαλω να φαει ριζαλευρο θα ναι καλο???αποπαρασιτωση να του κανω ή οχι ακομα??

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να του κάνεις αποπαρασσιτωση βέβαια.
Να του δινεις πολλά μικρά γεύματα τώρα στην αρχή μέχρι να πάρει τα πάνω του.
Και να το πας το συντομότερο στον κτηνίατρο!
Μπράβο που το μάζεψες! :)

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Να του κάνεις αποπαρασσιτωση βέβαια.
Να του δινεις πολλά μικρά γεύματα τώρα στην αρχή μέχρι να πάρει τα πάνω του.
Και να το πας το συντομότερο στον κτηνίατρο!
Μπράβο που το μάζεψες! :)
Σ ευχαριστω για την απαντηση, θα το ψεκασω με φροντλαιν , να του δωσω παστα κ για τα ενδοπαρασιτα;;εχει μικρα δοντακια του δωσα κονσερβα αλλα δεν εφαγε παρα πολυ, βεβαια το στομαχακι τουθα δει κλεισει απο την αφαγια...σκεφτηκα μηπως του δωσω λιγο γαλατακι με ρυζι ή με ριζαλευρο για να παρει τα υγρα που χρειαζεται αλλα να ναι κ καπως θρεπτικο, τι λες???

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Γάλα όχι, εκτός κι αν έχεις ειδικό γάλα για κουτάβια. Ρυζάλευρο μπορείς να δώσεις (αυτό που είναι για τα μωρά), αρκεί να είναι χωρίς ζάχαρη.
Αν μπορείς να του αγοράσεις την κονσέρβα recovery της Royal Canin, ειναι πανάκριβη αλλά κάνει θαύματα.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
οχι γαλα,,, μπορει να το σακατεψει,,, αλλα αφου τρωει η παιρνεις μια καλη κονσερβα η μαγειρευεις κρεας η κοταπουλο με ρυζι το βαζεις στο ψυγειο και του βγαζεις μεριδα να ερθει σε θερμοκρασια περιβαλοντος και το ταιζεις,,,ι..!! αν μπορει να μασησει το χαπι δεν χρειαζεται να παρεις παστα,,, τελικα αυτα τα αδεσποτα στο θεολογο τρωνε καθε σαββατοκυριακο απο τους εκδρομεις !!

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
οχι γαλα,,, μπορει να το σακατεψει,,, αλλα αφου τρωει η παιρνεις μια καλη κονσερβα η μαγειρευεις κρεας η κοταπουλο με ρυζι το βαζεις στο ψυγειο και του βγαζεις μεριδα να ερθει σε θερμοκρασια περιβαλοντος και το ταιζεις,,,ι..!! αν μπορει να μασησει το χαπι δεν χρειαζεται να παρεις παστα,,, τελικα αυτα τα αδεσποτα στο θεολογο τρωνε καθε σαββατοκυριακο απο τους εκδρομεις !!
της εδωσα λιγη παστα τελικα κ την ψεκασα με φροντλαιν, εχει αναγκη απο υγρα γι αυτο ειπα γαλα αλλα αφου τρωει την κονσερβα θα επιμεινω σ αυτο...
Τα αδεσποτα στο θεολογο τωρα που αδειασαν τα σπιτια λογω χειμωνα θα πεινασουν....

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Τα μικρά κουτάβια δεν έχουν πρόβλημα με την λακτόζη, μεγαλώνοντας σταματάνε να την χωνεύουν, εκτός αν συνεχίσεις να τους δίνεις γάλα.
Οι πρωτεΐνες του αγελαδινού δεν του προσφέρουν πολλά, το κατσικίσιο γάλα όμως έχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και είναι ότι πρέπει για το μικρό.

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Τα μικρά κουτάβια δεν έχουν πρόβλημα με την λακτόζη, μεγαλώνοντας σταματάνε να την χωνεύουν, εκτός αν συνεχίσεις να τους δίνεις γάλα.
Οι πρωτεΐνες του αγελαδινού δεν του προσφέρουν πολλά, το κατσικίσιο γάλα όμως έχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και είναι ότι πρέπει για το μικρό.
Alexia η κουταβουλα πρεπει να ναι 2 μηνων περιπου, εχει δοντακια αλλα μικρα και μυτερα...της βραζω λιγο κοτοπουλακι με ρυζι...εφαγε κ κονσερβα, θα δω μηπως παρω και κατσικισο γαλα με λιγο ρυζαλευρο..σε ποιο μηνα δηλ ειναι καλυτερο να σταματανε το γαλα????το ψεκασα για ψιλους χτες κ σημερα δεν ειδα πανω του...θα του αλλαξω τα στρωσιδια κιολας...μπορω να το κανω ενα μπανακι???κ παρατηρησα εχει κατι μαυρακια στο τριχωμα χωμενα, δεν ειναι ψιλλοι, μηπως ειναι αυγα ψιλλων???αυτα ψωφανε με το φροντλαιν???πως να τα ξεφορτωθω????

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Όλα τα σκυλιά μου πίνουν κατσικίσιο γάλα.
Πάρε την Royal Canin Starter και μούλιασε τις κροκέτες στο γάλα.

Τα μαυράκια είναι τα περιττώματα των ψύλλων. Με βούρτσισμα θα φύγουν.

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Όλα τα σκυλιά μου πίνουν κατσικίσιο γάλα.
Πάρε την Royal Canin Starter και μούλιασε τις κροκέτες στο γάλα.

Τα μαυράκια είναι τα περιττώματα των ψύλλων. Με βούρτσισμα θα φύγουν.
Εχω ακουσει κ εγω πολυ καλα λογια για το κατσικισιο το γαλα,ακομα κ για σκυλια που ειναι μεγαλα οτι μια φορα την εβδομαδα μαζι με μια κουταλια μελι κανει πολυ καλο ισχυει Αλεξια??

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εχω ακουσει κ εγω πολυ καλα λογια για το κατσικισιο το γαλα,ακομα κ για σκυλια που ειναι μεγαλα οτι μια φορα την εβδομαδα μαζι με μια κουταλια μελι κανει πολυ καλο ισχυει Αλεξια??
Όλα μου τα σκυλιά πίνουν κατσικίσιο γάλα 3-4 φορές την εβδομάδα.
Τα αμινοξέα και τα λιπαρά οξέα του κατσικίσιου μοιάζουν πολύ με αυτά του μητρικού. Μέλι δεν βάζω. Μερικές φορές βάζω αυγό.

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Προς ενημερωση του θεματος, το κουταβακι εχει παχυνει, εχει παρει τα πανω του κ ειναι ενα ζωηρο χαρουμενο κουταβι!!!εκανε προχτες κ το πρωτο του εμβολιο!!!ακομα ομως δεν ειμαι σιγουρη αν κανει να το φερω σε επαφη με το σκυλη μου...υπαρχει περιπτωση να κολλησει τυφο???
Σπιτακι ακομα δε βρικαμε. Ψαχνουμε!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn