Κουταβάκι - διαολάκι! Ηelp!

zacharoula

Member
5 Αυγούστου 2013
18
2
Γειά σας!

Τον Μαίο, μαζί με τον αρραβωνιαστικός μου, αποκτήσαμε ένα κουταβάκι για το δεν γνωρίζουμε ακριβώς ημερομηνία γέννησης ή ράτσα καθώς είναι απο γονείς αδεσποτάκια καταφυγίου.
Πάνω κάτω 5 μηνών.
Τις έχουμε κάνει ήδη όλα τα εμβόλια, μικροτσιπ, βιβλιάρια και όλα τα προβλεπόμενα.

Την παίρνουμε παντού μαζί μας σε βόλτες, εκδρομές, θάλασσα για να την κοινωνικοποιήσουμε, παίζουμε μαζί της, κοιμόμαστε σχοδόν μούρη με μούρη, εν ολίγης έχει γίνει για τα καλά το τρίτο μέλος της οικογένειας όμως εκείνη είναι πολύ ατίθαση.
Κακά και πιπί κάνει παντού, την πάνα μόλις την δεί την κάνει κομματάκια. έχω πουληθεί στις πάνες και τις πετάω καινούργιες. Έχω πάρει σπρευ μυρωδιάς ούρων, δεν γίνεται τίποτα. Έχω πάρει απωθητικό, δεν γίνεται τίποτα. Την έχω μαλώσει, τίποτα. Τις έχω ρίξει ξυλιές στον πωπό, τίποτα, την έχω βάλει τιμωρία σε απομόνωση, τίποτα.
Δείχνει να καταλάβαίνει γιατί κατεβάζει το κεφάλι αλλά μετά πάλι τα ίδια.

Είναι έξυπνη γιατί βασικές εντολές τις κάνει αμέσως.

Επίσης, δαγκώνει πολύ σε σημείο που ανοίγει τρύπες στο δέρμα. Είμαστε και οι δυο σημαδεμένοι παντού!
Ξέρω αλλάζει δόντια και είναι νορμάλ όμως εκείνη το παρακάνει.Πολλές φορές μου δίνει την εντύπωση οτι το κάνει επίτηδες για να μας πονέσει.
Μισεί τ΄άλλα σκυλιά και τα παιδάκια, τους ορμάει για να τα δαγκώσει και στις βόλτες υποφέρουμε!

Την αγαπάμε πολύ όμως υπάρχουν στιγμές που είναι ανυπόφορη!
Είμαι ένα βήμα πριν πάμε σε εκπαιδευτή όμως θα ήθελα και καμιά δικιά σας συμβουλή.

Ευχαριστώ

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλώς ήρθες.

Δεν αρκεί η πολλή αγάπη. Πρέπει να συνδυάζετε και με πολύ αυστηρότητα, πρόγραμμα και κανόνες. Μη φοβάσαι πως αν γίνεις αυστηρή και θέσεις απαράβατους κανόνες το σκυλί θα πάψει να σε αγαπά.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είστε το ίδιο και πως δεν είναι άνθρωπος.
Πολλή αγάπη και πολλή αυστηρότητα. Αυτό είναι το δίπτυχο της επιτυχίας.
Ο εκπαιδευτής είναι μια καλή λύση.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Μια λυση στο θεμα της πανας...ειναι να παρεις ενα puppy-pen η ενα crate και να στρωσεις κατω στον χωρο που περιβαλει το κλουβι..εφημεριδες...ωστε να κατουραει εκει....και μερα με την μερα θα αφαιρεις εφημεριδες....θα αφηνεις και λιγο πλακακι δλδ...η μικρη απο συνηθεια θα πηγαινει στην εφημεριδα.....και στο τελος...θα μαθει σε εφημεριδα.
οσο αφορα τις ξυλιες....δεν θα οδηγησουν πουθενα...μην σου πω οτι θα φερουν αντιθετο αποτελεσμα....οποτε την βλεπεις να θελει να κανει πιπι η κακα...την αρπαζεις στην αγκαλια σου ταχυτατα της βαζεις λουρι...και βγαινετε εξω βολτα....εστω και στο πεζοδρομιο εξω αοπ τη πορτα σας...μετα...φυσικα ακολουθουν χαδια και καλα λογια.....μπραβο..τι καλο σκυλι εισαι εσυ..κτλπ!
Το θεμα με το "mouthing" που δαγκωνει δλδ...θα της παρεις ενα παιχνιδι με σκλιρο πλαστικο περιβλημα να παιζετε με αυτο και να δαγκωνει μονο αυτο.....αν κανει να δαγκωσει χερι η κατι περαν του παιχνιδιου....την μαλωνεις επι τοπου...το παιχνιδι σταματα...και χανει ολη την προσοχη σου....θα δεις...οτι συντομα θα πιασει το νοημα!
Οσο για τα παιδια που κανει επιθεση....καλο ειναι να κανετε καποια μαθηματα με εκπαιδευτη και μαλιστα την ωρα της βολτας....και κατα προτιμηση απο μερη που εχει κουνιες η παρκα με παιδακια...ωστε να δει ο εκπαιδευτεις τι ακριβως προβλημα παρχει και να σας πει πως θα το λυσετε!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εαν δεν παρεις κρειτ δεν θα δεις ασπρη μερα απο θεμα εκπαιδευσης στην τουαλετα και σε ολα τα αλλα. Βαλε της προγραμμα, εκει εξαντλησε την αυστηροτητα σου, στον εαυτο σου εννοω και στο ποσο θα κρατας το προγραμμα σας σταθερο. Μην το παρακανεις με αυστηρο μαλωμα στο κουταβακι. Ενα δυνατο "Μη" στο σημειο να την ξαφνιασεις (οχι να την τρομαξεις) για να σταματησει αυτο που κανει και μολις σταματησει "Μπρααααβο". Επειτα να της αποσπασεις την προσοχη με μια εντολη αφου λες οτι εκτελει εντολες και βεβαια μετα παλι επιβραβευση! Χρεισιμοποιησε λιχουδιες! Κακως βαζετε τετοιες βασεις μεταξυ σας, οτι δηλαδη οι φαπες επιτρεπονται (φαπες απο εσας δαγκωνιες απο αυτην). Η σχεση πρεπει να εχει εμπιστοσυνη και σεβασμο και οχι καρπαζιες ή δαγκωνιες. :)Τελος αν δεις οτι μονοι σας τα βρισκετε μπαστουνια μαζι της καλυτερα απο ολα θα ηταν να συμβουλευτειτε εναν επαγγελματια εκπαιδευτη που θας σας δει απο κοντα και θα δειξει 10 σωστα πραγματα.

zacharoula

Member
5 Αυγούστου 2013
18
2
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Έχω διαβάσει πολλά σχετικα με την εκπαίδευση σκύλων (μιας κι έχω ακόμα ένα - 5 ετών), μας όσες φορές προσπάθησα να τα εφαρμόσω στην Ηρα το κουτάβι μου (όνομα και πράγμα) απέτυχαν παταγωδώς.

έχω δοκιμάσει να την σηκώσω την ώρα που κάνει πιπί ώστε να την οδηγήσω στην πάνα της αλλά τ'αφληνει στο δρόμο, δηλαδή επάνω μου και μετά μου γαυγίζει γιατί την έκοψα.

Ο γιατρός μου είπε οτι επειδή δεν γνωρίζουμε τί ράτσα είναι, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και τον χαρακτήρα της οπότε ίσως είναι πιο δύσκολο και χρονοβόρο να εκπαιδευτεί.

Δεν με πειράζει τόσο να κάνει την ανάγκη της παντού όσο το οτι είναι πολύ επιθετική με άλλα σκυλιά και με μωρά. Γρυλίζει, βγάζει δόντια και τρέμει ολόκληρη απο την μανια της να ορμίξει.

Έχω μεγαλώσει κι άλλα κουτάβια αλλά πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό.

zacharoula

Member
5 Αυγούστου 2013
18
2
επίσης το crate το σκέφτηκα ώς λύση και αρχικά είχα πάρει ένα μικρού μεγέθους με ανοιγόμενη πόρτα, ροδάκια και λαβή ώστε που χρησιμεύει και για τις βόλτες της, στα ταξίδια, στο αυτοκίνητο κ.λ.π. Με το που έμπαινε μέσα, εκάνε κακά, γινονταν χάλια και γυρνούσαμε άρων άρων σπίτι για να την πλύνουμε. Μάλλον πρέπει να δοκιμάσω ένα μεγαλύτερου μεγέθους.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
ΟΧΙ ΞΥΛΟ. Φερνει παντα αρνητικα αποτελεσματα. Το μονο που θα καταφερεις ειναι να τα κανει παντου οταν δεν εισαι παρον. Πιο αποτελεσματικο ειναι να την μαλωσεις(οχι υπερβολες) μονο αν την πιασεις επαυτοφορο και γεναια επιβραβευση οταν λερωσει στο σημειο που θελεις εσυ. μονο ετσι θα μαθει αλλα μην περιμενεις αποτελεσματα απο την μια μερα στην αλλη. Θελει υπομονη. Με απομονωση τιμωρια και ξυλο δεν θα κερδισεις τιποτα. θελεις ο σκυλος σου να σε ακουει γιατι σε φοβαται η γιατι θα γουσταρει να σε ακουει;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
επίσης το crate το σκέφτηκα ώς λύση και αρχικά είχα πάρει ένα μικρού μεγέθους με ανοιγόμενη πόρτα, ροδάκια και λαβή ώστε που χρησιμεύει και για τις βόλτες της, στα ταξίδια, στο αυτοκίνητο κ.λ.π. Με το που έμπαινε μέσα, εκάνε κακά, γινονταν χάλια και γυρνούσαμε άρων άρων σπίτι για να την πλύνουμε. Μάλλον πρέπει να δοκιμάσω ένα μεγαλύτερου μεγέθους.
Ο σκοπός του κρέιτ είναι να μάθει να κρατιέται και να μη λερώνει το χώρο της, όχι να κάνει το κρέιτ τουαλέτα.
Βγαίνει αρκετές φορές έξω; Στην αρχή πρέπει να βγαίνει αρκετές φορές μέσα στη μέρα μέχρι να το συνδιάσει, δυο ή τρεις βόλτες δεν είναι αρκετές.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
μικρη ειναι ακομα,,, το φαγητο της να μην ειναι παραπανω απο αυτο που απαιτηται,, οι ωρες που τρωει να ειναι σταθερες.. να μην τρωει ενδιαμεσα διαφορα και ξεσυντονιζεται... υπαρχει κηπος αυλη μπαλκονι η τιποτα,,??

zacharoula

Member
5 Αυγούστου 2013
18
2
όταν λέω ξυλιές, δεν εννοώ οτι την πλακώνω στο ξύλο ! Ελαφριά σκαμπίλια στο κωλαράκι που απ'οτι φαίνεται ούτε καν παίρνει χαμπάρι αφού μάλλον το λαμβάνει ως παιχνίδι. Μετά βέβαια πεθάινω απο τύψεις...
Και κήπος υπάρχει και μπαλκόνι.
Στον κήπο την άφηνα αρχικά για μια - δυο ώρες αλλά είναι κοινόχρηστος κι εκείνη όρμαγε σε πόδια, χέρια, κοιλιές, γατιά, παιδιά και αναγκάζόμουν να τρέχω σαν τρελή απο πίσω της συν ο φόβος μην ανοίξει η γκαραζόπορτα και πεταχτεί στον δρόμο. Την κατεβάζω λιγότερο πλεον.
Στο μπαλκόνι την αφήνω και κάνει πάρτυ με τις γλάστρες. Τις έχει ξεπαστρέψει όλες!
Βόλτες βγαίνουμε σχεδόν κάθε μέρα, και με το αυτοκίνητο και με τα πόδια, την παίρνω παντού μαζί μου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Βόλτες βγαίνουμε σχεδόν κάθε μέρα, και με το αυτοκίνητο και με τα πόδια, την παίρνω παντού μαζί μου.
Eδώ βρίσκεται η ουσία του προβλήματος. Βόλτες θα βγαίνετε κάθε μέρα 3 φορές αν θέλετε να μάθει να τα κάνει έξω και να κρατιέται μέχρι την επόμενη φορά. Για αρχή μπορεί να χρειαστούν και 4 με 5 φορές, και μετά οι τρεις θα είναι αρκετές.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα