Κουτάβι amstaff και σχέση με τα παιδια

Alexand

Member
9 Αυγούστου 2011
5
0
Καλησπέρα.Θα ήθελα να αναφέρω ένα γεγονός και ταυτόχρονα να ακούσω τις απόψεις σας αλλά και τις συμβουλές σας για το πως μπορώ να το αντιμετωπίσω.Έχει αγοράσει ένας συγγενής μου ένα κουτααβακι american staff τον κάστρο.Ο κάστρο είναι 3 μηνών και είναι πανεμορφος και πολύ έξυπνος.Υπάρχει όμως ένα μικρό θεματακι.Στο παιχνίδι του επάνω δαγκωνει και τα δοντακια του τρύπανε σαν βελονες.Αυτό συμβαίνει και όταν παίζει και με τα παιδάκια.έχω δυο παιδιά 6 χρόνων το ένα και 2 χρόνων το άλλο.λατρεύουν τα σκυλιά αλλά με τον κάστρο δεν μπορούν να παίξουν γιατί πάνω στο παιχνίδι του το κουταβακι με τις δαγκωνιτσες του τα πονάει.Καταλαβαίνω ότι το κουτάβι θέλει να παίξει.τι μπορώ να κάνω όμως για να αντιμετοπισω αυτό το φαινόμενο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Harmony

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
61
0
Θεσσαλoνίκη
Μωρό είναι ακόμα... Κατά την δίκη μου γνώμη πάντα είναι φυσιολογίκο ένα κουτάβι να δαγκώσει απάλα στο παιχνίδι... Εγώ προσώπικα για να το αποφύγω αυτό με την δικία μου της πήρα πολλάααα μασουλητίρια και δεν την αφήνα να παίζει με παιδάκια μέχρι να μάθει την εντολή "ΟΧΙ"... Τώρα την αφήνω και παίζει με παιδάκια με εμένα πάντα δίπλα ενοήτε και όταν την βλέπω πως πάει να ανοίξει στόμα για να δαγκώσει λεώ όχι και σταματαεί... Μέτα της δίνω και χαδάκια και λιχουδία. Τώρα επείδη και τα παιδία είναι λίγο "σκλήρα" με τα σκύλακια σε ετσι ήλικιες(2) εγώ δεν θα πρότεινα να παίζει κ πολύ μαζι του γιατί ακόμα είναι μώρο και τους ενοχλεί να τα πείραζουν πχ στην ουρα στα αυτιά κτλ...

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ειναι φυσιολογικό. Ολα τα κουτάβια το κάνουν αυτό. Ακόμα δεν έχει αλλάξει δοντάκια και δεν μπορεί να ελένξει και τη δύναμη του. Τόσο πολύ τα πονάει?..οταν πονάνε πέστους να σταματάνε το παιχνίδι

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Τόσο μικρό σε ηλικία σκυλάκι καλύτερα να μην παίζει με τα παιδάκια, αμφότεροι μπορεί να χτυπήσουν.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
να παιζουν αλλα με προσοχη.σταματαμε το παιχνιδι οταν αναβει,επιβραβευουμε οταν παιζει ηρεμα.δεν θα ηταν κακο κ ενα κλαμα απο το πιτσιρικι.αν το σκυλι το πηραν σε σωστη ηλικια,ειδε δλδ συμπεριφορες με τα αδερφακια του κτλ,ξερει οτι οταν ποναει ενα αδερφακι,σταματανε.ενα κλαμα η μια τσιριδα απο το πιτσιρικι δλδ,μπορει να σταματησει τα δαγκωματα.καλυτεα βεβαια,οπως ειπαν κ τα παιδια πριν,προσοχη,επιβρανευση κ διορθωση οταν κατι παει στραβα.απλα να θυμασαι κ γενικα κ οχι μονο για τα παιδια κ να συμβουλεψεις τον κατοχο του γκανκστερ,οτι οταν το παιχνιδι αναβει,καλο ειναι να το σταματαμε. :)