Κουτάβι 20 ημερών

fml

Member
29 Μαϊου 2019
5
0
33
Μου έδωσαν κουτάβι 20 ημερών, η κοπέλα μέχρι τώρα Του έδινε σκόνη (γαλα) .Εδώ και δύο μέρες του δίνει γάλα εβαπορέ κάθε 2 με 3 ώρες με σύριγγα. Είναι σωστό; Επίσης τι χρειάζεται ένα τόσο μικρό κουτάβι; Δεν ήταν επιλογή μου να το πάρω τόσο μικρό Αλλά δεν γίνεται αλλιώς, του έχω αγοράσει όλα τα απαραίτητα παρακαλώ όποιος γνωρίζει να με ενημερώσει τόσο για τα γεύματα όσο και για τις υπόλοιπες ανάγκες του και αν πρέπει να είμαι συνέχεια μαζί του .Ευχαριστώ

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Δεν τα ξέρω αυτά αλλά θυμάμαι ότι έχει ειδικό γάλα για κουτάβια και δεν κάνει το ανθρώπινο, ούτε το εβαπορέ. Ψάξε λίγο στο φόρουμ, θα βρεις πληροφορίες.

Εντωμεταξύ, εάν το κουτάβι δεν ήταν αδέσποτο και υπάρχει η μάνα του, κίνησε γη και ουρανό να γυρίσει στη μάνα του. Τα υπόλοιπα θα στα πουν οι άλλοι.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
να συνεχίσεις και να του δίνεις το ειδικό γάλα για τα κουτάβια που είναι σε σκόνη. Σε 2-3 μέρες μπορείς να ξεκινήσεις γεύμα με ξηρά τροφή για κουτάβια (ιδανικά την starter royal canin ) την οποία είτε θα την αλέσεις στο μουλτι και θα της προσθέσεις νερό , είτε θα την αφήσεις να μουλιάσει πάρα πολύ ώστε να μπορείς να την λιώσεις με το χέρια και να δημιουργήσεις ένα χυλό. Ξεκίνα με 2 γεύματα την ημέρα, τα υπόλοιπα να είναι γάλα. Σταδιακά μέσα στην επόμενη εβδομάδα φτάσε στα 5 γεύματα ξηράς και μετά τις 35 μέρες μπορείς να κόψεις το γάλα.

Αν υπάρχει μαμά να απαιτήσεις να το πας πίσω....και να το πάρεις (?) τουλάχιστον 60 ημερών

• Like
Reactions: mareco

fml

Member
29 Μαϊου 2019
5
0
33
να συνεχίσεις και να του δίνεις το ειδικό γάλα για τα κουτάβια που είναι σε σκόνη. Σε 2-3 μέρες μπορείς να ξεκινήσεις γεύμα με ξηρά τροφή για κουτάβια (ιδανικά την starter royal canin ) την οποία είτε θα την αλέσεις στο μουλτι και θα της προσθέσεις νερό , είτε θα την αφήσεις να μουλιάσει πάρα πολύ ώστε να μπορείς να την λιώσεις με το χέρια και να δημιουργήσεις ένα χυλό. Ξεκίνα με 2 γεύματα την ημέρα, τα υπόλοιπα να είναι γάλα. Σταδιακά μέσα στην επόμενη εβδομάδα φτάσε στα 5 γεύματα ξηράς και μετά τις 35 μέρες μπορείς να κόψεις το γάλα.

Αν υπάρχει μαμά να απαιτήσεις να το πας πίσω....και να το πάρεις (?) τουλάχιστον 60 ημερών
Λοιπόν..Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας όλα βαίνουν καλά και έχοντας συμβουλευτεί τον κτηνίατρο μου είναι ακόμα νωρίς για ξηρά τροφή.
Γνωρίζει κανείς κάθε ποτε ενεργούνται; (κοπρανα) κάθε φορά μετά το τάισμα του χαϊδεύω το γενετικό του όργανο και κάνει τα τσισα όμως κακα όσο και αν το χαϊδεύω με βρεγμένο βαμβάκι Δεν κάνει, το ίδιο μου είπε και η κοπέλα με τα αδέρφια του ότι σήμερα δεν ενεργηθηκε κανένα τους .
Αν γνωρίζετε κάτι θα μου είναι πολύ χρήσιμο Ευχαριστώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Γιατί δεν το πας το σκυλάκι, στην κοπέλλα που έχει τα αδέλφια του;
Εχει και την μάνα του;

• Like
Reactions: Nizinny and TARA

fml

Member
29 Μαϊου 2019
5
0
33
Καλησπέρα σας ! Τα κουταβάκια δυστυχώς έφυγαν νωρίς απο τη μαμά τους διότι η μαμά δεν είχε γάλα και η κοπέλα δεν μπορούσε να τα ταΐζει καθε δύο ώρες με σύριγγα 5 κουταβια ,έτσι λοιπόν μετά από γνώση (είχα 15 χρόνια σκύλο και σε καμία περίπτωση δεν παίρνω ανεύθυνα μια ψυχούλα) αποφάσισα να τον υιοθετήσω και ΟΧΙ να τον αγοράσω σαν κάτι άψυχο.Ο μικρός μου είναι 35 ημερών ,η μόνη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω είναι αν γνωρίζει κανείς πως θα κάνω μια ομαλή μετάβαση από το γάλα το κατάλληλο που του δίνω σε ξηρά τροφή puppy που εχω ήδη προμηθευτεί. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας ! :)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Καλησπέρα σας ! Τα κουταβάκια δυστυχώς έφυγαν νωρίς απο τη μαμά τους διότι η μαμά δεν είχε γάλα και η κοπέλα δεν μπορούσε να τα ταΐζει καθε δύο ώρες με σύριγγα 5 κουταβια ,έτσι λοιπόν μετά από γνώση (είχα 15 χρόνια σκύλο και σε καμία περίπτωση δεν παίρνω ανεύθυνα μια ψυχούλα) αποφάσισα να τον υιοθετήσω και ΟΧΙ να τον αγοράσω σαν κάτι άψυχο.Ο μικρός μου είναι 35 ημερών ,η μόνη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω είναι αν γνωρίζει κανείς πως θα κάνω μια ομαλή μετάβαση από το γάλα το κατάλληλο που του δίνω σε ξηρά τροφή puppy που εχω ήδη προμηθευτεί. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας ! :)
Αν η κοπέλα εκανε γέννα στην σκυλα της (που απο μονο του ειναι απαράδεκτο ) ΟΦΕΙΛΕ να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις που αυτή συνεπάγεται. Το να τις φορτώσει σε αλλον είναι τραγικό, και το να την δικαιολογούν ειναι τραγικότερο.
Όταν αγοράζουμε κουτάβι, δεν αγοραζουμε " κάτι άψυχο" αλλά τις υπηρεσίες, την γνωση και την προσπάθεια που γίνεται για να γεννηθεί ένα υγιές, ισορροπημένο και σωστο κουτάβι.
Για την μετάβαση σε ξηρά τροφή σου εχω απαντήσει εδώ και μέρες. Αν δεν του εχεις δωσει ακομα, εχεις ηδη αργήσει .

fml

Member
29 Μαϊου 2019
5
0
33
Συμφωνώ εν μέρει. Με αυτό το οποίο δεν συμφωνώ είναι το γεγονός ότι τα βάζετε λιγάκι με ανθρώπους που υιοθετούν με όλη την καλή διάθεση ένα κουτάβι που ότι κιαν έγινε και δεν μπόρεσε να βρίσκεται με την μητέρα του έχει ένα σπίτι και μάλιστα με όλα όσα πρέπει να έχει και το βασικότερο ΑΓΑΠΗ! Και τις γνώσεις έχω αλλά ο προηγούμενος σκύλος που είχα όταν ήρθε σπίτι ήταν 2 μηνών και γι'αυτό έχω απορίες σ'αυτό το θέμα. Δεν το έχω Ούτε σε αυλή Ούτε άλλα απαράδεκτα. Καλως Ή κακώς η κοπέλα έκανε τη γέννα και ήθελα να τη βοηθήσω και να βάλω στη ζωή μου αυτή την όμορφη ψυχούλα. Ωστόσο τα δοντάκια του όταν μου είχατε απαντήσει δεν υπήρχαν. Τώρα έχει βγάλει τα δοντάκια του γι'αυτό και τώρα θα κάνω τη μετάβαση. Σας ευχαριστώ όπως και να έχει ,να είστε καλά!!

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Ωστόσο τα δοντάκια του όταν μου είχατε απαντήσει δεν υπήρχαν. Τώρα έχει βγάλει τα δοντάκια του γι'αυτό και τώρα θα κάνω τη μετάβαση.
Σε 2-3 μέρες μπορείς να ξεκινήσεις γεύμα με ξηρά τροφή για κουτάβια (ιδανικά την starter royal canin ) την οποία είτε θα την αλέσεις στο μουλτι και θα της προσθέσεις νερό , είτε θα την αφήσεις να μουλιάσει πάρα πολύ ώστε να μπορείς να την λιώσεις με το χέρια και να δημιουργήσεις ένα χυλό. Ξεκίνα με 2 γεύματα την ημέρα, τα υπόλοιπα να είναι γάλα. Σταδιακά μέσα στην επόμενη εβδομάδα φτάσε στα 5 γεύματα ξηράς και μετά τις 35 μέρες μπορείς να κόψεις το γάλα.
Δεν χρειαζόταν να έχει δόντια το κουταβάκι για να γλύψει τον χυλό. Να σας ζήσει και καλή συμβίωση να έχετε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα