Κουτάβι 2 μηνών συμπεριφορά

Χριστίνα111

New Member
14 Δεκεμβρίου 2019
4
8
29
Καλησπέρα σας, είμαι καινούργιο μέλος στο forum και χρειάζομαι τις συμβουλές σας!!! Πριν από 3 εβδομάδες περίπου υιοθέτησα ένα θηλυκό κουτάβι ενάμιση μηνών περίπου, πολύ μικρό για να αποχωριστεί από την μητέρα του από ότι διάβασα αλλά το βρήκαμε έξω από τον χώρο εργασίας μου όπου και την κρατήσαμε 3 μέρες αφού την πήγε στον κτηνίατρο ο εργοδότης μου. Αφού δεν βρέθηκε κανείς να την πάρει και δεν γινόταν να είναι άλλο στο γραφείο αποφάσισα να την πάρω σπίτι, τελείως απροετοιμαστη δυστυχώς. Να σημειώσω ότι συγκατοικω με τον σύντροφο μου όποτε η μικρή μας έχει να κάνει με δύο ανθρώπους μέσα στο σπίτι.
Οι πρώτες μέρες στο σπίτι λοιπόν ήταν όλο χαρές χάδια και παιχνίδια. Εδώ και 3-4 μέρες όμως υπάρχει τεράστια διαφορά στην συμπεριφορά της, δεν δέχεται τα χάδια, δαγκώνει παρα πολύ τα χέρια μας με νεύρο, όχι όπως στην αρχή που μπορεί να το έκανε είτε επειδή πονάει είτε επειδή παίζει, δαγκώνει πάρα πολύ τα πόδια της και την ουρά της και αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα, γρυλιζει πολύ στο παιχνίδι, στο οποίο καταλήγει να παίζει μόνη της. Μας πλησιάζει μόνο όταν θέλει να βγει στο μπαλκόνι ή να ανέβει στον καναπέ, και αν την ανεβάσουμε κάθετε σε απόσταση, ενώ στην αρχή αποκοιμιοταν πάνω μου. Μπορεί όλα αυτά να είναι ασήμαντα μπορεί όμως και πολύ σημαντικά, δεν γνωρίζω για αυτό απευθύνομαι σε εσάς, δεν είχα ποτέ σκυλάκι.. Η μικρή θα φτάσει κάπου στα 20 με 25 κιλά οπότε είναι ένας λόγος παραπάνω που θέλω να μεγαλώσει σωστά. Τι μου προτείνεται να κάνω?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τι μου προτείνεται να κάνω?
Κυρίως υπομονή!
Μωρό είναι. Θα μεγαλώσει.
Διάβασε εκπαιδευτικά θέματα, ή αν έχετε την δυνατότητα, μιλήστε με έναν εκπαιδευτή. Ποτέ δεν είναι νωρίς. Υπάρχουν σχολές, που έχουν διάφορα κουταβοπρογράμματα, που σε βάζουν σε σωστή σειρά και βοηθάνε πολύ.

Μπράβο σας για την υιοθεσία και μπράβο και στον εργοδότη σου, που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Μερικές φωτό θα τις θέλαμε :giggle:

Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"

• Like
Reactions: Yorkaddict

Χριστίνα111

New Member
14 Δεκεμβρίου 2019
4
8
29
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!! Από υπομονή άλλο τίποτα!!! Μακάρι να μπορουσαμε να επισκεφθούμε έναν εκπαιδευτή αλλά δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αυτήν την περίοδο.. Διαβάζω ειλικρινά συνέχεια και προσπαθώ να εφαρμόσω τα περισσότερα, αλλά στο τέλος καταλήγω να μην ξέρω αν πρέπει να της φωνάξω αν κάνει κάτι λάθος, αν πρέπει να την τιμωρήσω πηγαιναντας την δηλαδή στην θέση της χωρίς βία, ή μόνο να την επιβραβευουμε όταν κάνει κάτι σωστό! Ανησυχώ μήπως την φοβισαμε όταν της φοναξαμε κάποιες φορές που της φωναξμε επειδή μας δάγκωσε, ή μήπως όλες τις υπόλοιπες ώρες την αφήναμε να κάνει ότι θέλει και για αυτό είναι έτσι η συμπεριφορά της..

Attachments

μαρέγκα

New Member
27 Δεκεμβρίου 2019
4
1
Να σου ζήσει το γλυκάκι σου!!
Μερικές συμβουλές από την δίκη μου εμπειρία έχω κ εγώ ένα σκυλακι 5 μηνών κ είναι το πρώτο μου κ εγώ διάβασα πολύ κ πολλά τα έμαθα εμπειρικά. Σου αναφέρω μερικά βασικά που πιστεύω να σε βοηθήσουν:
1.Όταν έμας δεν μας άκουγε ήταν γιατι μας είχε πάρει τον αέρα από το πολύ παραχάιδεμα. Εμείς (Εγώ+σύντροφος) είμασταν (βασικα εγώ κυρίως) όλο «μη» το ένα και «μη» το άλλο. Μακροπρόθεσμα απέδωσε, πλέον αφήνει ότι κάνει όταν της το πω.
2. Αντί να της φωνάζουμε εγώ βρήκα κάτι να την «φοβησω» όταν πχ γάβγιζε κ της έλεγα να μείνει ήσυχη κ δεν με άκουγε. Κάνω θόρυβο με μια σακούλα κάπως επιθετικά κ κάθεται σούζα. Το έχω κάνει 3 φορές μόνο γιατι δεν έχει ξαναχρειαστεί. Βεβαια αυτό είναι μόνο για να την αποτρέψεις από μια συμπεριφορά κ το συνιστώ μόνο σαν εσχάτη λύση γιατί θα φοβάται εύκολα μετά. Για οτιδήποτε που θες να κάνει, επιβράβευση καθε φορά που το κάνει με χάδια κ λιχουδιά.
3. Μάθε την να έρχεται όταν την φωνάζεις λέγοντας της το όνομα της και έλα δελεάζοντας της με λιχουδιά. Όταν έρθει της την δίνεις και πίστεψε με θα το μάθει γρήγορα.
4. Δάγκωμα: κάθε φορά που δαγκώνει πες της έντονα «μη» κ φυγε επιδεικτικά από το δωμάτιο κ αγνόησε την για 30’’ . Ακόμα κ όταν παίζετε πχ με μπαλάκι κ σε δαγκώνει καταλαθος. Θέλει αρκετές επαναλήψεις κ υπομονή αλλά θα το καταλάβει. Όσο την αποφεύγεις κ την αγνοείς όταν γίνεται επιθετική τόσο θα το καταλαβαίνει. Όταν παίζει επιθετικά σταματά το παιχνίδι παίρνοντας το.
Εν καιρω θα βελτιωθούν όλα αυτά αλλά θέλει λίγο λίγο κάθε μέρα να της δείχνεις τι είναι αποδεκτό κ τι όχι. Είναι κουτάβι αλλά τώρα που είναι αρχή βάλε τα όρια όσο γλυκουλα κ να είναι Αυτά από εμένα ελπίζω να βοήθησα έστω κ λίγο.

Last edited:
  • Like
Reactions: Χριστίνα111

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
@μαρέγκα Όλα καλά, αλλά αυτό με τη σακούλα τι το'θελες; :giggle: Στην καλύτερη περίπτωση την ξάφνιασες, στη χειρότερη την τρόμαξες. Αν την ξάφνιασες, μετά από 1-2-5 επαναλήψεις, απλά θα σταματήσει να ξαφνιάζεται. Αν την τρόμαξες, αφενός διακινδυνεύεις τη σχέση σου με τον σκύλο, αφετέρου ίσως ανοίγεις την πόρτα σε ανεπιθύμητες φοβίες. Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να δουλεύεις με επιβράβευση και "μη", και μιας και είναι το πρώτο σκυλάκι σου, δε θα ήταν κακή ιδέα να μιλήσεις με έναν εκπαιδευτή για απορίες σου/σας.

• Like
Reactions: mareco and TARA

μαρέγκα

New Member
27 Δεκεμβρίου 2019
4
1
@μαρέγκα Όλα καλά, αλλά αυτό με τη σακούλα τι το'θελες; :giggle: Στην καλύτερη περίπτωση την ξάφνιασες, στη χειρότερη την τρόμαξες. Αν την ξάφνιασες, μετά από 1-2-5 επαναλήψεις, απλά θα σταματήσει να ξαφνιάζεται. Αν την τρόμαξες, αφενός διακινδυνεύεις τη σχέση σου με τον σκύλο, αφετέρου ίσως ανοίγεις την πόρτα σε ανεπιθύμητες φοβίες. Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να δουλεύεις με επιβράβευση και "μη", και μιας και είναι το πρώτο σκυλάκι σου, δε θα ήταν κακή ιδέα να μιλήσεις με έναν εκπαιδευτή για απορίες σου/σας.
Sis καλά τα λες και ισχύουν όλα:giggle: . Όπως ανέφερα δεν το έχω ξανακάνει γιατί δεν χρειάστηκε αφενός κ γιατί αφετέρου γνωρίζω αυτά που προανεφερες. Πλεον όταν της πω «ήσυχα μη» σταματάει αν τυχόν γαύγισει. Απλά χρειαζόταν να της τραβήξω την προσοχή. Είναι μεν το πρώτο δικό μου σκυλακι αλλά πάντα είχαμε σκύλο-σκύλους στην οικογένεια.
Απλα καθε σκύλος είναι μοναδικός, όπως κ κάθε ιδιοκτήτης, κ μαζί εμπειρικά χτίζουν τη δίκη τους μοναδική σχεση❤.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog