Κουτάβι 1,5 μηνων

Annaxtc

New Member
14 Μαϊου 2015
4
0
36
Καλημερα σας!
Θελω την βοήθεια των έμπειρων, υιοθετήσαμε ενα κουταβάκι αδέσποτο 1,5 μηνων, τωρα παλεύω να μάθει την τουαλέτα.. Κοιμαται μεσα στο σπιτι και στο μπαλκόνι του μαθαίνω την τουαλέτα, την εχω 5 μερες και μπορω να πω πως τα πάμε καλα κάποιες φορές.. Η απορία μου ειναι η εξής, στα προηγούμενα σκυλιά μου δεν είχα crate ούτε σπιτάκι, τωρα εχω ενα "βαλιτσάκι" και θελω να μάθω αν ακομα ειναι πολυ μικρο για να του μάθω την νύχτα να κοιμαται μεσα με κλειστή την πόρτα δεδομένου οτι την νύχτα κανει 2-3 φορές τσίσα κ κακα. Ευχαριστω!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τα προηγούμενα σκυλιά σου, πόσες φορές κάνανε τσίσα και κακά το βράδυ όταν ήταν κουτάβια?

Annaxtc

New Member
14 Μαϊου 2015
4
0
36
Τα προηγούμενα σκυλιά σου, πόσες φορές κάνανε τσίσα και κακά το βράδυ όταν ήταν κουτάβια?
Εχει περασει καιρος απο τότε που ήταν κουτάβι ο humer μου (pit bull) των είχα πάρει και αυτόν πολυ μικρο ούτε 40 ημερων δεν ήταν... Γνωρίζω πως δεν πρεπει να περιμενω θαύματα απο ενα τοσοδουλι που μάλιστα ειναι μονο 5 μερες μαζί μας, τα παει πολυ καλα ομως δεδομένου όλων. Για το σπιτάκι η απορείς μου ειναι γιατι διάβασα πως ειναι καλο για το κουτάβι κ την εκπαίδευση του να μένει μεσα με κλειστή την πόρτα την νύχτα ομως δεν αναφέρετε κανεις εαν όντος ειναι σωστο για κουτάβι 1,5 μηνων αδέσποτο το οποιο βρέθηκε 5 ημερων στα σκουπίδια...

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
καλως ηρθες,

διαβασε το link που σου εβαλαν παραπανω και αλλα σχετικα θεματα του forum.

θελει πολυ υπομονη και επιμονη ενα μωρο κουταβι.

Annaxtc

New Member
14 Μαϊου 2015
4
0
36
καλως ηρθες,

διαβασε το link που σου εβαλαν παραπανω και αλλα σχετικα θεματα του forum.

θελει πολυ υπομονη και επιμονη ενα μωρο κουταβι.[/QUOT

Καλώς σας βρηκα!
Το γνωρίζω και εχω μπόλικη υπομονή! Εχω διαβάσει και το παραπάνω κει πολλα ακομα, γενικά διαβάζω απο παρα πολυ μικρή! Ενα ερώτημα μου δεν μπορω να βρω απάντηση! Να το βαζω ολη νύχτα στο crate ή ειναι πολυ μικρή ακομα κ πρεπει να την αφηνω να μπορει να κανει την αναγκη της οποτε αυτη θελει μεσα στην νύχτα;;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Είναι πάρα πολύ μικρή και επιβάλλεται, να μπορεί να κάνει την ανάγκη της ανεμπόδιστα, εφόσον, δεν θα μπορεί με τίποτα, να κρατηθεί.
Αυτό σημαίνει, ή ότι θα έχει στον χώρο της, μια πάνα σε κάποια γωνιά, ή ότι θα βάζεις ξυπνητήρι, και θα σηκώνεσαι κάθε 2-3 ώρες, να την βγάζεις στο κοντινότερο σημείο, μόνο για να κάνει τσίσα.

Annaxtc

New Member
14 Μαϊου 2015
4
0
36
Είναι πάρα πολύ μικρή και επιβάλλεται, να μπορεί να κάνει την ανάγκη της ανεμπόδιστα, εφόσον, δεν θα μπορεί με τίποτα, να κρατηθεί.
Αυτό σημαίνει, ή ότι θα έχει στον χώρο της, μια πάνα σε κάποια γωνιά, ή ότι θα βάζεις ξυπνητήρι, και θα σηκώνεσαι κάθε 2-3 ώρες, να την βγάζεις στο κοντινότερο σημείο, μόνο για να κάνει τσίσα.
Πολυ ωραία! Αρα καλα το φανταζόμουν πως ειναι πολυ μικρή ακομα, σε ευχαριστω πολυ!
Αρα μετα τον 3ο μηνα να ξεκινησω ε;

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
Κ εγω Αννα στην ιδια ηλικια βρηκα τη δικια μου και τη τουαλετα της την εμαθα στην πανα μεσα στο σπιτι την οποια αργοτερα την μετακινησα στο μπαλκονι και εμαθε αρκετα ευκολα μπορω να πω.. Πιστευω οτι θα ναι δυσκολο να τα κανει εκτος δωματιου δηλαδη δυσκολο για σενα που θα εισαι σε επαγρυπνηση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Θα στο δείξει το κουτάβι σου, μεγαλώνοντας, πότε θα βελτιώνεται και σε τι.
Ξέρω κουτάβι 2 μηνών, που βγάζει ακατούρητο 12ωρο, ενώ έχει την επιλογή, να τα κάνει αν θέλει. Είναι εξαίρεση βέβαια, αυτή η περίπτωση. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις, είναι να το "υποχρεώνεις" να κρατιέται και έτσι, να "βασανίζεται".

• Like
Reactions: Chris K.A.

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
Εμεις τωρα στους 8 μηνες καταφεραμε να εχουμε ακατουρητο 8ωρο κατι το οποιο με χαροποιει ιδιαιτερως:LOL:

• Like
Reactions: mareco