Κουτάβι στο σπίτι..Βοήθεια!

odd

New Member
3 Οκτωβρίου 2013
4
0
Καλημερα σε ολους.
Ζητω τη βοηθεια του forum σας, γιατι ειμαι λιγο πελαγωμενος απο την μεχρι τωρα συμβιωση μου με ενα κουταβι που βρηκα. Ειναι μολις 8 εβδομάδων και εδω και 10 μερες που το εχω στο σπιτι, εχω απογοητευτει λιγο. Εχω αρκετα προβληματα μαζι του και θα ηθελα να τα μοιραστω μαζι σας, οποιαδηποτε συμβουλη ειναι πραγματικα καλοπροαιρετη.
Πρωτον, εχουμε θεμα με την τουαλετα του. Καποιες φορες τα κανει στην πανα, καποιες οπου βρει. Ειδικα τα κακακια του, τα κανει οπουδηποτε, κυριως οταν ειναι ελευθερο σε ολο το σπιτι και δε μπαινει στον "κοπο" να παει στην πανα για να τα κανει. Σκεφτηκα να βαλω σε διαφορα σημεια του σπιτιου πανες, αλλα ισως ετσι μπερδευτει.
Δευτερον, δεν ξερω αν ειναι καλυτερο να κοιμαται καπου κοντα μου ή απομονωμενο σε καποιο δωματιο. Τις πρωτες μερες το ειχα σε κρεβατακι διπλα στο κρεβατι μου, μετα το εβαλα σε δωματιο αδειο, γυρω στα 6-7 τετραγωνικα, οπου τοποθετησα το κρεβατι του, σε μια γωνια το φαγητο και σε αλλη γωνια την πανα. Ομως απο τοτε που το εβαλα εκει , οποτε εκλεινα την πορτα (οταν εφευγα απο το σπιτι ή το βραδυ για να κοιμηθω) εκλαιγε συνεχεια.
Μετα σκεφτηκα να αφησω ανοικτη την πορτα του δωματιου και να μπορει να ερχεται και στο δικο μου δωματιο για να μη νιωθει μονο του και φοβαται. Τοτε επαψε να κλαιει αλλα αρχισε να προσπαθει να ανεβει στο κρεβατι μου. Οποτε το ανεβαζα, φαινοταν πολυ χαρουμενο και κοιμοταν εκει και δεν ηθελε να κατεβει. Αν το περιορισω στο δωματιο αλλα βαλω ενα διαχωριστικο πορτας ωστε να με ακουει και να με βλεπει, θα ειναι καλυτερα;
Πραγματικα δεν ξερω τι πρεπει να κανω με το θεμα του που θα κοιμαται, δεν ξερω αν ειναι καλο να κοιμαται μαζι μου, ουτε αν πρεπει να φανω δυνατος και να το αφησω στο δωματιο για να συνηθισει και λιγο απομονωμενο, οσο κι αν κλαιει.
Το τριτο και ισως σημαντικοτερο προβλημα ειναι οτι προφανως επειδη εφυγε πολυ νωρις απο τη μαμα του, δαγκωνει τα παντα, απο ρουχα, παπουτσια, χερια ποδια. Δε με ακουει καθολου οποτε λεω "μη" , και καποιες φορες μαλιστα μετα δαγκωνει και με μεγαλυτερο ενθουσιασμο. Πια εχει φτασει σε σημειο να με ποναει οταν δαγκωνει, και δεν ξερω τι πρεπει να κανω για να σταματησει, απο τη στιγμη που δεν σταματα οσες φορες κι αν πω "μη". Σταματαω το παιχνιδι για να καταλαβει οτι ειναι λαθος αυτο που κανει, αλλα οταν παω πχ να περπατησω στο χωρο, ορμαει και παλι να δαγκωσει.
Σας παρακαλω βοηθηστε με με ολα τα ζητηματα, γιατι εχω αρχισει να απογοητευομαι και νιωθω οτι κατι κανω λαθος.
Ξερω πως ολοι θα μου προτεινετε να αγορασω καποιο crate (διαβασα πολλα γι αυτο) ή να φωναξω καποιον εκπαιδευτη, αλλα πραγματικα τα οικονομικα μου αυτη την περιοδο δεν φτανουν καλα καλα ουτε για την τροφη και τον κτηνιατρο του. Γι αυτο σκεφτηκα τον περιορισμο σε δωματιο (αντι του crate), αλλα δε βλεπω αποτελεσμα, και κλαιει συνεχεια με αποτελεσμα να το λυπαμαι και να ανοιγω τελικα την πορτα.
Σας ευχαριστω πραγματικα εκ των προτερων.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
E ναι κρεητ θα σου προτεινουμε!
Ειναι μικρόσωμο το κουτάβι? Εχω βρει στην αγορα και με 20 ευρω, να κάνεις την δουλεια σου προσωρινά, και οταν τα οικονομικα σου θα ειναι καλύτερα παιρνεις ένα καλύτερο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Κρέιτ στο δωμάτιο που κοιμάσαι. Το καλύτερο. Το κουτάβι θα κοιμάται ήρεμο καθώς θα αισθάνεται εσενα μαζί του.

odd

New Member
3 Οκτωβρίου 2013
4
0
crate με 20 ευρω που;;
Και το προτεινετε για το θεμα της τουαλετας μονο; Και του υπνου; Για το θεμα του δαγκωματος τι κανω; Δεν ακουει με τιποτα...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Καλημέρα odd και να χαίρεσαι τον κούταβό σου! Το να αισθάνεσαι πελαγωμένος είναι φυσιολογικό. Το βασικότερο είναι να μην απογοητεύεσαι και να έχεις ΥΠΟΜΟΝΗ/ΕΠΙΜΟΝΗ.

Εγώ από την προσωπική μου εμπειρία έχω καταλάβει πως καλώς η κακώς υπάρχουν 2 είδη κουταβιών. Αυτά που με τη μία και απο μόνα τους πάνε πάντα στην πάνα και αυτά που δεν λένε να το κάψουν με τίποτα (όπως το δικό μου). Σε ένα σημείο σταθερά η πάνα. Παρακολουθείς τις ώρες που τα κάνει (μετά απο φαγητό, ύπνο ή έντονο παιχνίδι συνή8ως), το πας στην πάνα και επιμένεις χωρίς να τον πιέσεις όμως. Όταν τα κάνει στην πάνα θ ανοίγεις κυριολεκτικά σαμπάνιες. Σα να έκανε το θαύμα. Θα σ'ακούει οοοολη η γειτονιά :p Τα κακάκια ενδεχομένως να αργήσει πιο πολύ να τα μάθει. Μπορεί και όχι. Εμείς είμαστε κοντά 6 μηνών, τώρα σχεδόν τελειοποιήσαμε τα τσίσα και τα κακά έτσι κι έτσι.

Για τον ύπνο, εξαρτάται απο σένα. Κάποιοι απαγορεύουν στο σκυλί να ανεβαίνει σε καναπέδες, κρεβάτια κλπ, κάποιοι όχι. Ότι όμως και να αποφασίσεις, θα είσαι σταθερός. Όχι μια έτσι και μια αλλιώς. Αν δε σε πειράζει να κοιμάται μαζί σου οκ. Αλλιώς κάτω θα πρέπει να μέινει σταθερά στο κρεβατάκι του. Αν θες να κοιμάται στο κρεβάτι του, θα σου πρότεινα να βρεις μια λέξη, π.χ. "νανάκια-ύπνος" κλπ όταν είναι η ώρα του ύπνου και να την επαναλαμβάνεις έτσι ώστε να το συνδυάσει.

Για το δάγκωμα τώρα, πρέπει και εκεί να έχεις υπομονή και επιμονή στο όχι και στο μη. Πάρτου και διάφορα μασουλητήρια κλπ. Υπάρχουν και διάφορα θέματα περι εκπαίδευσης του κουταβιού στο φόρουμ που θα μπορούσες να διαβάσεις και να ενημερωθείς καλύτερα. Το βασικότερο πάντως είναι η υπομονή. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η εκπαίδευση του κουταβιού, όμως είναι και η πιο όμορφη περίοδος θεωρώ. Όταν μεγαλώσει θα την αναπολείς..Good luck και να ανεβάσεις και καμία φωτό να δούμε τον μικρό σου :D

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Όλα όσα κάνει το κουτάβι σου είναι απολύτως φυσιολογικά για την ηλικια του. Με μια αναζήτηση θα βρεις πολλά θέματα σχετικά με την τουαλέτα και το δάγκωμα.

Το crate είναι καλή λύση, αλλά αν θέλεις να μάθει να μένει μόνο του στο "δικό" του δωμάτιο, βάλτο εκεί και ας κλάψει. Πριν το βάλεις για ύπνο, θα πρέπει είναι χορτάτο, να έχει εκτονωθεί και να έχει κάνει τις ανάγκες του.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
χεχε κι εμένα αυτό είχε γράψει ο γιατρός παλιά για την Ίρμα μου. Ήταν ημίαιμο γκριφονάκι που είχε κάτι απο μαλτεζ..μήπως εννοεί αυτό;
Αυτοί οι κτηνίατροι να μας μουρλάνουν.
Τα γκριφόν υπάρχουν μόνο βέλγικα και βριξέλλων όλα τα άλλα (κανίς-γκριφόν, μαλτέζ-γριφόν και καλά) είναι απλά ημίαιμα σκυλάκια με μούσι και με τα γκριφόν δεν έχουν καμία σχέση.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
crate με 20 ευρω που;;
Και το προτεινετε για το θεμα της τουαλετας μονο; Και του υπνου; Για το θεμα του δαγκωματος τι κανω; Δεν ακουει με τιποτα...
Εγώ βρήκα σε κινέζικο μαγαζί, με 20 ευρώ. Φαντάζομαι οτι ολα τα πολυκαταστήματα τους, θα έχουν! Παιρνεις ενα τέτοιο προσωρινά και κάνεις τη δουλειά σου, γιατί δεν ξέρω κατα πόσο ειναι ανθεκτικά.
Απο εκει και πέρα ό,τι σου απαντανε τα παιδια. Ειναι συνηθισμένα τα προβληματακια που αντιμετωπίζεις και ξεπερνιουνται με σταθεροτητα!
Γκρφον μαλτεζ και γκριφον κανις ΔΕΝ υπάρχουν σαν ράτσες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα