Κουτάβι μαλτέζ γενικές απορίες

freeway1982

New Member
7 Οκτωβρίου 2012
2
0
Καλησπέρα σας,
Απέκτησα ένα μαλτέζ αρσενικό (όχι απο pet shop)το οποίο είναι παρά 8 μέρες, 2 μηνών. Και έχω κάποιες απορίες σχετικά και θα ήθελα την βοήθειά σας.
1ον: Από την πρώτη μέρα που το πήρα (πριν 6 μέρες) πίνει πολύ νερό.Πάααρα πολύ νερό. Είναι φυσιολογικό; To κεσεδάκι με το νερό το αδειάζει σε ένα 24ωρο. Και είναι μεγαλούτσικο.
2ον: Κοιμάται πολύ επίσης. Παίζει κανά μισάωρο και μετά 1 με 2 ώρες ύπνος. Τον χαιδεύω μετά την πρώτη ώρα αλλά αυτός απλά τεντώνεται και συνεχίζει ακάθεκτος τον ύπνο του. Πολυ νάνι ο μικρός και φοβάμαι μην τυχόν και υπάρχει κάποιο θέμα.σύνολο ύπνου μπορώ να πω γύρω στις 17 ώρες την μέρα. Επίσης κατά την διάρκεια του ύπνου τον έχω πετύχει αρκετές φορές να τινάζονται ποδαράκια χεράκια σαν μικροί σπασμοί. Και μια φορά το έκανε και στον ξύπνιο του μόλις είχε ξυπνήσει.Και κάτι τελευταίο κατά την διάρκεια του ύπνου κάνει κάτι με το στομα του, για να καταλάβετε, σαν να μασάει ή σαν να βυζαίνει.
3ον:στο κρεβατάκι του πάει μόνο για να παίξει μέσα και δεν κοιμάται. Απλώνεται για ύπνο πάντα στο πάτωμα. Όποτε τον έχω μεταφέρει όσο κοιμάται στο κρεββατι του συνεχίζει τον ύπνο του κανά 10λεπτο και μετα σηκώνεται βγαίνει από το κρεββατάκι, πινει νερό και συνεχίζει τον ύπνο του στο πάτωμα.
4ον: Την μερα που τον πήραμε που του κάναμε και το πρώτο εμβόλιο,τον βάλαμε στο αμάξι (ήταν βράδυ) και τον φέραμε σπίτι και μεσα στο αμαξι ήταν ανετος. Την μεθεπόμενη μέρα τον βάλαμε στο αμάξι για μία αποσταση 3 λεπτών (απογευματάκι ήταν) και ο μικρός άρχισε να ανασαίνει πολυ γρήγορα βγάζοντας την γλώσσα του και έκλαιγε. Την ίδια μέρα τον επιστρέψαμε, είχε βραδιάσει πια και ήταν μια χαρα μέσα στο αμαξι. Τα ίδια και σήμερα σε μία απόσταση λίγο μεγαλύτερη (25 λεπτών περίπου) απογευματάκι φύγαμε και σε ολη την δαδρομη έκλαιγε και ανασαινε με την γλώσσα έξω, του έδωσα νερό δεν έπινε. Στην επιστροφή που είχε βραδιάσει πια, επιστρεψαμε μια χαρά με τον μικρό σχεδόν να κοιμάται κιόλας.
Συγνώμη αν σας κούρασα απλά είχα πάρει πριν 12 χρόνια ένα κανις - πομερανιαν, κουτάβι τότε και αυτός και δεν θυμαμαι να έκανε κάτι από όλα αυτα. Και έχω ανησυχήσει.
Σας ευχαριστώ!

panoz

Active Member
23 Απριλίου 2012
28
0
Ρόδος, Καλαμάτα
εγώ νομίζω άδικα αγχώνεσαι. παίζει ρόλο πιστεύω η αλλαγή περιβάλλοντος. τα ποδαράκια του τα τινάζει στον ύπνο του γιατί βλέπει όνειρα. ο ύπνος είναι επειδή είναι μικρούλης ακόμα πιστεύω. στο αμάξι μπορεί να μην είναι συνηθισμένος. μήπως όταν ήταν ανήσυχος και έβγαζε την γλώσσα του ήταν μέρα και είχε ήλιο μέσα στο αμάξι; γτ αν δεν έβγαινε το σκυλί στον ήλιο και βγήκε ξαφνικά δεν μπορεί και αντιδρά έτσι. δεν είμαι ειδικός απλά έτυχε να έχω εγώ κουταβάκι τώρα 40 ημερών και βλέπω το τι κάνει εμένα και σου το λέω. και εμένα κοιμάται συνέχεια! συνέχεια και παντού!!! άστον λίγες μέρες ακόμα και πιστεύω θα στρώσει. δεν είμαι ειδικός στο ξαναλέω. αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας μας πει. καλή συμβίωση!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι το κουτάβι σου!

Χαίρομαι που ήξερες για τα pet shop.
Καλησπέρα σας,
Απέκτησα ένα μαλτέζ αρσενικό (όχι απο pet shop)το οποίο είναι παρά 8 μέρες, 2 μηνών.
Πρέπει να μάθεις όμως, ότι αν θέλουμε σκυλάκι συγκεκριμένης ράτσας, το παίρνουμε μόνο από εκτροφέα.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Καλως ηρθες εκτος απο τον σωστο τροπο αποκτησης σκυλου που αναφερθηκε παραπανω εγω θελω να συμπληρωσω οτι πρεπει να το κοινωνικοποιησεις πολυ το σκυλακι σου και με τους θορυβους της πολης και με τα αλλα σκυλακια,να μην εισαι υπερπροστατευτικη να μην το αντιμετωπιζεις σαν κουκλακι αλλα σαν σκυλο που εχει τις ιδιες αναγκες με ενα γ.π η με ενα πιτμπουλ και να τους εχεις πανω απο ολα προγραμμα και να εισαι σταθερη μαζι του γιατι οταν μεγαλωσει παρα το μικρο του μεγεθος αν ειναι κακομαθημενο και δεν εχει κοινωνικοποιηθει θα εχεις προβληματα.Σου προτεινω να βρεις απο τωρα ενα καλο εκπαιδευτη να σε συμβουλεψει για το πως πρεπει να μεγαλωσει το σκυλακι σου και οταν φτασει στην καταλληλη ηλικια να το εκπαιδευσεις.Να σου ζησει!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλημέρα και καλώς ήρθες!!!

Να σου ζήσει ο μικρός σου :). Όπως είπαν και παραπάνω, σωστό είναι να αποκτήσουμε ένα σκυλί συγκεκριμένης ράτσας από εκτροφείο και όχι από pet shop ή από ιδιώτη.

1. Τα σκυλιά βλέπουν όνειρα.....γι'αυτό το βλέπεις να τινάζετε ή να κάνεις περίεργους θορύβους με το στόμα.
2. Είναι φυσιολογικότατο να κοιμάται 17 ώρες τη μέρα, έτσι μεγαλώνουν και τα κουτάβια και τα μωρά!
3. Πίνει πολύ νερό γιατί προφανώς ζεσταίνεται. Γι'αυτό ξαπλώνει στα πλακάκια και βγάζει τη γλώσσα του μέσα στο αυτοκίνητο.
4. Να μην το βγάλεις βόλτα ακόμα μέχρι να ολοκληρώσει όλα του τα εμβόλια.

Βάλε και καμιά φώτο με τον μικρό να τον θαυμάσουμε :)........

freeway1982

New Member
7 Οκτωβρίου 2012
2
0
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και καλώς σας βρήκα!!
Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι το ανησυχητικό σε όλα αυτα? Μια χαρα τότε.
Για τα pet shop δεν ξερω κάτι, απλά δεν τα προτίμησα λόγω χρημάτων. Και έχω και μια υποψία οτι λένε ψέματα και για την ηλικία του κουταβιου. Εκτροφέα που θα εβρισκα? Δεν ήξερα καθόλου απλά έψαχνα ένα μαλτέζ και το βρήκα κοντά στο σπίτι μου απο μια οικογένεια που είδα και το μπαμπα και την μαμα του κουταβιού μου. IMG_0845.jpg εεεεεεεε???????? κουκλος???????

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Καλησπέρα και να χαίρεσαι το μικρό σου
1ον τα σκυλιά όπως σου είπαν και πιο πάνω όταν ζεσταίνονται πίνουν νερό. μη σε ανησυχεί καθόλου, απλά φρόντισε το αλλαζεις συχνά.
2ον κι εγώ όταν τον πήρα κομόταν πάρα πολύ σχεδόν όλη μέρα αλλά διαβάζοντας είχα ρωτήσει και τον κτηνίατρο έμαθα΄οτί τα κουτάβια όντας μωρά κοιμούνται πολλές ώρες.
3ον είναι πολύ μικρό για να συνηθίσει το κρεβάτι του. θα του το μάθεις εσύ σιγά σιγά. τώρα βολεύεται όπως του αρέσει αλλά εκ πείρας μόλις πιάσουν τα κρύα θα πάει στο κρεβάτι του. εμείς είχαμε δοκιμάσει να βάλουμε κουβερτόύλα και κανα 2 παιχνίδια του είχαμε βγάλει το χαλί επίτηδες γύρω από εκείνο το σημείο και πλέον του λέμε ύπνος και πάει εκεί.
4ον το οτί τινάζεται είναι καθαρά γιατί βλέπει όνειρα και το οτί ακούγονται αυτοί οι θόρυβοι είναι απολύτως φυσιολογικό κοιματαί και έχει κάποιες αντιδράσεις στον ύπνο του.
όσο για τη βόλτα είναι μικρούλης ακόμη φοβάται πανικοβάλλεται ας πούμε το αυτοκίνητο είναι κάτι που δεν το έχει συνηθίσει άγνωστο για εκείνον. Σιγά σιγά θα συνηθίσει αν τον πας κάθε φορά και από λίγο (απλά πρώτα να τελειώσουν τα εμβόλια γιατί είναι επικύνδυνο)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97