Κουτάβι και χαλιά

eightball

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2011
43
0
Παιδιά ήθελα να κάνω μία ερώτηση για τα χαλιά.
Εχω μία κουτάβα εδώ και 4 μήνες δεν έχω βγάλει τα χαλιά ούτε λεπτό. Το τελευταίο καιρό όμως που έσφιξαν οι ζέστες τα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι ούτε καν τα πατάει πλέον και κάθεται μονίμως στα πλακάκια και γλυστράει όλη την ώρα σε προσπάθεια να σηκωθεί.
Τι να κάνω να τα σηκώσω? Εδώ μέσα στο crate που κοιμάται τις έχω πάρει ένα στρώμα και όταν την κλείνω το βράδυ την πιάνει ένα λαχάνιασμα το τραβάει σε μιά άκρη και κοιμάται πάνω στο πλαστικό από το crate. Ποιά είναι η γνώμη σας να τα κρατήσω κι άλλο ή να τα βγάλω?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Να τα βγαλεις και να προσπαθεις οταν εισαι εκει να μην κανει κατσικιες στα πλακακια. Βγαλτης και στο στρωμα απο το κρειτ αφου δε το θελει. Εχουν λιωσει τα καημενα απο τη ζεστη.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Γνώμη μου είναι να τα βγάλεις. Δεν πειράζει τόσο πολύ που θα περπατάει σε πλακάκια. Εγω στα σκυλιά μου να φανταστείς δεν έβαλα ΠΟΤΕ χαλία όταν ήταν κουτάβια, και λόγο τουαλέτας και λόγο του ότι και εγώ δεν είχα αγοράσει ακόμα χαλιά για το σπίτι.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
αφου δε τα παταει καν ποιος ο λογος να τα εχεις. ισως αν βαλεις κατι σε βαμβακερο που ειναι πιο δροσερο πχ κιλιμια αλλα με στοπ απο κατω για να μενουν στη θεση τους.

eightball

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2011
43
0
Αυτό ρε παιδιά είναι ένα άλλο θέμα χθες ανησύχησα πραγματικά όταν γυρίσαμε από την βραδινή βόλτα (και έιχε και δροσιά εκείνη την ώρα) γυρίσαμε και δεν μπορσούσε να ηρεμήσει για κανένα 40 λεπτο βρε τι της άναψα το air condition τι της έβραξα τα μούτρα την κοιλιά της τι έβρεξα το μπαλκόνι για να καθίσουμε έξω τίποτα (να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα κάνω εδώ και 5 μέρες με 39 πυρετό τη τύχη μου μέσα!!!!!)
Εσείς τι κάνετε σε περίπτωση που τα πιάνει αυτή η παράκρουση???

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Να τα βγαλεις και να προσπαθεις οταν εισαι εκει να μην κανει κατσικιες στα πλακακια. Βγαλτης και στο στρωμα απο το κρειτ αφου δε το θελει. Εχουν λιωσει τα καημενα απο τη ζεστη.
Κόβονται οι κατσικιές μωρέ;
Και εμένα δεν τα αγγίζει καθόλου όλο στα πλακάκια και στις πόρτες μπροστά!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δε θέλει τεράστια βόλτα σ' αυτή την ηλικία..Ένα τεταρτάκι/εικοσάλεπτο και χωρίς πολλές ταρζανιές είναι υπεραρκετό. Και μετά αν δεις ότι τρελλαίνεται λόγω ζέστης κάνε αυτό που είπαν τα παιδιά σε άλλο θέμα. Βρέχεις κοιλιά και σημεία χωρίς τρίχες, νεράκι μισό από το ψυγείο μισό απο βρύση, a/c να μη χτυπάει πάνω της όμως, κτλ.
Προχθές που πήγαμε παραλία η μικρή, ήταν μονίμως κάτι από τη σκιά των δέντρων και κοιμόταν, παρ'ότι είχε σχετική δροσιά για μας. Ούτε καν τρέλα για παιχνίδι..

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Οταν λες δεν μπορουσε να ηρεμησει τι εενοεις? Ηταν λαχανιασμενη?
Αν ειναι μονο αυτο ειναι φυσιολογικο, εχει πολλη ζεστη τις τελευταιες ημερες.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εσείς τι κάνετε σε περίπτωση που τα πιάνει αυτή η παράκρουση???
Αν εννοείς ότι το σκυλί ήταν για πολύ ώρα με την γλώσσα έξω και ανάπνεε συνέχεια και δυνατά, τότε δεν είναι τίποτα κακό, αυτό κάνουν όλα τα σκυλιά στις ζέστες για να ρίξουν την θερμοκρασία τους σώματος τους, για αυτό χαλάρωσε και κοίτα να μην πάθεις εσύ τίποτα. Το σκυλί καλά θα είναι, μην ανησυχείς τόσο πολύ για την ζέστη.

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
μην ανησυχεις και μένα έτσι κάνει.ανάβω το κλιματιστικό το βράδυ σε φάση που ξεπαγιάζω στο τέλος κι αυτη και πάλι κάνει ώρα να ηρεμήσει.για χαλιά και τέτοια δεν το συζητω δεν τα πλησιάζει καν.το μόνο κακό είναι ότι στουσ αγκώνες τις έχει φύγει τρίχωμα επειδή είναι ξαπλωμένη στα σκληρά συνέχεια

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
η γνωμη μου ειναι αν θες να βγαλεις τα χαλια αλλα να στρωσεις κατι αλλο στο δαπεδο, σε καμια περιπτωση μην αφησεις το πατωμα ακαλυπτο. Κουταβι ειναι, κι απ οτι βλεπω Λαμπ, τις κατσικιες δε θα τις κοψει τωρα. Οποτε προσοχη.

Βγαλε και το στρωμα απο το crate

eightball

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2011
43
0
Οταν λες δεν μπορουσε να ηρεμησει τι εενοεις? Ηταν λαχανιασμενη?
Αν ειναι μονο αυτο ειναι φυσιολογικο, εχει πολλη ζεστη τις τελευταιες ημερες.
Ναι λαχάνιασμα εννοώ και η γλώσσα κρεμασμένη μέχρι το πάτωμα δοκίμασα και πατάκια να βάλω έστω ένα διάδρομο που την πιάνει η παλαβομάρα και τρέχει εκεί αλλά τον τραβάει και αυτόν!!! Είναι μεγάλος ταλιμπάν το χειμώνα όμως όταν έπαιρνα τα χαλιά για να τα τινάξω μου γάβγιζε τώρα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ