Κουτάβι και εκπαίδευση για να μένει μόνο του..

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Καλημέρα,

Για μια ακόμη φορά δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό μέρος αλλά κάποια θέματα που βρήκα είναι κλειστά.

Επί του θέματος, έχω έναν μικρό mini pinscherako 3 μηνών. Τον έχω περίπου δυο βδομάδες σπίτι αλλά πάει πολύ συχνά στη σπίτι της μαμάς του μιας και την έχει πολύ καλός μου φίλος. Η συμβίωση μας είναι αρκετά καλή (τον έχω ταράξει στα ΜΗ βέβαια μιας και θέλει ΟΛΑ να τα δαγκώνει) αλλά μαθαίνει γρήγορα και είναι υπάκουος. Δεν θέλω όμως να τον κάνω φοβικό. Υπάρχεί περίπτωση?

Το θέμα που με καίει όμως πιο πολύ είναι ότι δεν μπορεί να μείνει καθόλου μόνος. Του έχω δίπλα από το κρεβάτι μου έναν περιορισμένο χώρο με τα παιχνίδια του , το σπίτι του (ένα κλουβί μεταφοράς που του το πήγα από τον πρώτο μήνα και το έχει μάθει για κρεβάτι του), εφημερίδα για την ανάγκη του.

Όταν τον βάζω εκεί για να ξαπλώσω στέκεται με τα πόδια στο πλάι του κρεβατιού μου και κλαψουρίζει. Θα πρέπει να τον βάζω εγω μέσα στο σπιτάκι του κάθε φορά και να τον χαιδέυω για κανένα πεντάλεπτο μεχρι να κοιμηθει. Το βράδυ σηκώνεται δυο τρεις φορες, κλαψουρίζει, τον βάζω μέσα , τον σκεπαζω , τον χαιδεύω και κοιμάται.
Αν κοιμάται και σηκωθώ και το καταλάβει εννοείται πως πάλι θα κλαψουρίζει.
Μια φορά έκανα το λάθος και τον άφησα για ένα μισάωρο μέχρι να κάνω μπάνιο. Δεν σταμάτησε λεπτό να κλαψουρίζει, και ενώ τον είχα βγάλει πιο πρίν στην αυλή για να κατουρήσει, σε αυτό το διαστημα λέρωσε δυο φορές μέσα στο μέρος που του έχω.

Να πω εδώ πως το μέρος αυτό είναι παράλληλο με το κρεβάτι μου,έχει έκταση περίπου όσο ένα 1,5άρι κρεβάτι και στο κλουβί δεν έχω την πόρτα.

Μήπως το έχει ανάγκη και με τον καιρό θα αλλάξει? Μηπως τον κακομαθαίνω? Πως να του ελλατώσω το στρες?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Οσο τον χαιδεύεις για να του περάσει, τόσο...δεν θα του περνάει.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Δεν πολύ φεύγω, είμαι άνεργος. Οπότε ή θα είμαστε μαζί ή θα είναι με τη μάνα μου ή θα πάω βόλτα στον φίλο μου που έχει τη μάνα του και θα τον πάρω μαζί μου. Οπότε κατά 90% είμαστε μαζί.

Οπότε υπάρχει κίνδυνος να καλομάθει δηλαδή. Δεν είναι θέμα προσαρμογής? Να αρχίσω να τον αφήνω επίτηδες μόνο σιγά σιγά δεκάλεπτα? :-\

Για το φοβικος τι λέτε? Δαγκώνει και τρώει ότι βρει στην αυλή (βλακείες από τα δέντρα, κουτσουλιές, και ούτε ξέρω τι άλλο) οπότε το 'μη' το χρησιμοποιώ συχνά αν δω να μασουλα . Μέσα στο σπίτι του το λέω όταν μασουλα χαλιά, κεντήματα κλπ

Δεν είχα ξανά σκύλο μέσα στο σπίτι και δεν ξέρω τι μου γίνεται :) από εδώ ότι μαθαίνω. Παλιά είχα έναν ΓΠ στην αυλή και είχα πάρει βιβλίο από τον κτηνίατρο. Με βάση αυτό περευομουν. Αλλά κακή επιλογή. Το βιβλίο ήταν πολύ αυστηρό και το μετάνιωσα πιο μετά.

Last edited:

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
φοβικος δεν προκειται να γινει απο το μη. Καλο ειναι να του παρεις παιχνιδια και να του τα δινεις να μασαει.
Δηλαδη "μη" σταματαει να μασαει την κουρτινα και μετα τσιμπα ενα μπαλακι να παιξεις.

Οσο για το κλαμα ειναι συνηθισμενο στα κουταβια, αν θεωρεις οτι δεν εχει καποιο προβλημα πρεπει να μη του δινεις καμια σημασια οταν κλαιει. Θα του παρει κανα 2 εβδομαδες αλλα θα το πιασει το νοημα.

Αν το παρκο εχει πορτα να τον βαζεις-βγαζεις απο εκει και οχι απο πανω.

Για τις βλακειες που τρωει λιγο προσοχη, γενικα δεν πρεπει να τον αφηνεις να κανει οτι θελει. Χρειαζονται ορια απο τωρα και αγαπη φυσικα. Να προσεχεις μην καταπιει κατι το οποιο θα δυσκολευτει να το χωνεψει, το να φαει μια κουτσουλια δεν τρεχει τιποτα, αλλα να φαει ενα κουκουναρι ειναι θεμα.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους.

Φίλε silent προσπαθώ να μην τον αφήνω να κάνει ότι θέλει. Το γκαζόν είναι μισό στρέμμα και τρέχω σαν χαζό συνέχεια να δω τι μασουλάει. Είναι και μικρόσωμο και φοβάσαι-λυπάσαι να τον μαλώσεις. Τον έβγαζα λάθος από το πάρκο. Ενώ του έχω πόρτα τον ανεβοκατεβαζα από το κρεβάτι. Θα του κόψω αν είναι κάποια χατίρια να δω πως θα πάει. Σε ευχαριστώ πολύ

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Δεν χρειαζονται ουτε υστεριες βεβαια. Οσο για τον κηπο, αν δεις οτι δεν σε ακουει και ειναι μακρια, κατι το οποιο μπορει να το διαπιστωσεις και στη φαση εφηβιας, μπορεις να παρεις ενα σχοινακι μακρυ 5-10 μετρα και λεπτο για να μην ειναι βαρυ και οταν δεν σε ακουει να τον επαναφερεις και δεν θα χρειαζεται να τον κυνηγας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul