Κουτάβι και δάγκωμα

empire21

Member
13 Αυγούστου 2013
13
10
Άλλο ένα θέμα σχετικό με νέο κουτάβι και πρόβλημα δαγκώματος.Διάβασα όσα περισσότερα σχετικά θέματα μπορούσα αλλά αποφάσισα να ανοίξω νέο γιατί κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές του.

Αρχικά να πω πως πριν περίπου 10 μέρες υιοθετήσαμε ένα κουταβάκι που βρέθηκε εγκαταλειμμένο αφού όπως φαίνεται «περίσσευε» από μια απερίσκεπτη γέννα.Ο κτηνίατρος μας είπε είναι περίπου 2,5 μηνών κρίνοντας από τα παιδικά δοντάκια.

Το σκυλάκι μας όμως έχει κόλλημα με το δάγκωμα.Όλα του τα παιχνίδια τα κάνει δαγκώνοντας, είτε αυτό είναι καρέκλα είτε πλαστικό κόκκαλο είτε σκοινιά είτε πόδια και χέρια.Αυτό το τελευταίο είναι που θέλουμε να σταματήσουμε αφού πολλές φορές άθελά του μας προκαλεί πληγές με τα δοντάκια του.Καταλαβαίνω πως το κάνει επειδή έφυγε νωρίς από την μητέρα και τα αδέρφια του και επιπλέον είναι ο τρόπος του να εξερευνήσει τον κόσμο αλλά κάπως πρέπει να το σταματήσουμε ή έστω να το περιορίσουμε.

Αρχικά προσπάθησα να εφαρμόσω την τεχνική της αδιαφορίας αλλά ακόμα και την πλάτη να του γυρίσω και να μην του δίνω σημασία αυτό τυλίγεται στα πόδια μου και με δαγκώνει με ευχαρίστηση.Αν πάω να φύγω από κοντά του με ακολουθεί και συνεχίζει να δαγκώνει αφού βλέπει τα πόδια σαν κινούμενο παιχνίδι.

Αν την ώρα που δαγκώνει του δώσω ένα παιχνίδι απλά θα κερδίσω λίγο χρόνο μέχρι να επιστρέψει πάλι σε μένα για χέρια ή πόδια.Ακόμα και την ώρα που μασουλάει κάποιο παιχνίδι πολλές φορές το αφήνει δίπλα ή πάνω στα πόδια μου αν και το απομακρύνω λίγο ώστε να μην υπάρχει επαφή με εμένα όταν δαγκώνει.

Τώρα προσπαθώ να του δείξω ότι το να μας δαγκώνει δεν είναι παιχνίδι με το κοφτό ΜΗ.Για να το καταλάβει(δεν ξέρω αν είναι σωστό) το πιάνω από το στήθος και το σηκώνω για να σταματήσει επαναλαμβάνοντας το ΜΗ.Αυτό κάποιες φορές μου φαίνεται έχει αποτέλεσμα αλλά πολλές φορές δείχνει να εκνευρίζεται περισσότερο και όταν το αφήνω κάτω δαγκώνει με περισσότερη μανία.

Περιμένω συμβουλές για το τι να κάνω ώστε να σταματήσει αλλά και τι από τα παραπάνω που εφαρμόζω είναι σωστό και τι λάθος.

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Αν είναι 2μιση μηνών δεν είναι δα και τόσο νωρίς που έφυγε απο την μάνα του! Εμένα προσωπικά με έσωσε η τακτική με την κραυγούλα πόνου όπως τα κουταβάκια, μόνο όμως οταν ξέφευγε απο τα όρια ! εεε δυο τρεις μερούλες μετά μια χαρά το εμπέδωσε... Είναι μικρά για εμπεδώσουν απόλυτα την εντολή μη!

empire21

Member
13 Αυγούστου 2013
13
10
Το 2,5 μηνών είναι κατά προσέγγιση αφού δεν ξέρουμε πότε γεννήθηκε.Επίσης δεν ξέρουμε σε τι συνθήκες γεννήθηκε και πότε το πήραν από την μάνα του αφού όταν βρέθηκε ήταν ήδη μόνο του.

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Γι αυτο ξεκίνησα την πρόταση μου με το ''Αν είναι 2μιση'' και οχι "Αφού ειναι 2μιση'' .... Όποτε δαγκώνει ενοχλητικά κάνε μια κραυγή πως πόνεσες όπως τα κουταβάκια κ ολα θα παν μια χαρα!

empire21

Member
13 Αυγούστου 2013
13
10
Το θέμα είναι ότι δεν δίνει σημασία συνεχίζει ατάραχο το δάγκωμα. Εκτός αν το «ΜΗ» με το «ΑΑΑ» ηχούν διαφορετικά στα αυτιά του κουταβιού.Δεν απαιτώ βέβαια να καταλάβει το μη σαν εντολή από τώρα αλλά σαν φωνή δυσανασχέτισης με αυτό που κάνει.
Θα το δοκιμάσω και αυτό από αύριο και βλέπουμε.

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Δεν κάνουν ακριβώς ααααα οταν τους πονάει κάτι, κατι σαν μυξοκλάμα με αουυυ κάνουν στο youtube σιγουρα θα έχει. Το ΜΗ είναι μια εντολή , η κραγουλα (και το λέω έτσι γιατι δεν χρειάζεται να ουρλιαζεις κιολας) του ακούγεται όπως θα έκανε αυτο εαν πονούσε! Το νιώθει καλύτερα τι προκαλεί με αυτο που κάνει! Οπως εμείς δεν θέλουν να τα πονάμε , ούτε αυτά θέλουν να μας πονάν... και όπως είπες το βλέπει σαν παιχνίδι! Ειδικά αν το πήραν απο την οικογένεια του νωρις πιθανόν δεν πρόλαβε να παίξει με τα αδερφάκια του , τα οποία θα αντιδρουσαν με αυτην την κραυγή και έτσι θα μάθαινε να ελέγχει το δάγκωμα του!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Το δαγκωμα δεν εχει να κανει με το ποτε εφυγε απο την μανα του.απλα γουσταρει να δαγκωνει το ζωο!κανε υπομονη κ δινε του πραγματα να δαγκωνει.βασισου στις επιλογες.να ξερει οτι φυσικα κ δε μπορει μα δαγκωσει εσενα,αλλα να ξερει οτι μπορει να δαγκωσει κατι.ποσο καιρο τα προσπαθεις ολα αυτα?μην περιμενεις απο την μια μερα στην αλλη να ειναι το ζωο οπως θες.κανε υπομονη κ φυσικα μην φοβασαι να διορθωσεις.

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Θα πρέπει να κάνεις υπομονή,ο ιδανικότερος τρόπος σε αυτή την ηλικία είναι να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον να δαγκώσει κάτι άλλο.

Βρές ένα παιχνίδι που του αρέσει να δαγκώνει,το δαγκώνει το τραβάει όσο αυτό θέλει με προσοχή δεν τραβάς εσύ και έτσι του δείχνεις πως θες να παίζεται.
Μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα παιχνίδια δερματάκια πετσέτες κλπ.
Οταν δε σε δαγκώνει δυνατά δοκίμασε να κάνεις ένα δυνατό Α και να γυρίσεις και να φύγεις μη δίνοντας του σημασία για λίγο διάστημα.

Επιστρέφεις συνεχίζεις με υπομονή,αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες δεν θα σταματήσει απότομα.
Προσοχή μην του αφήνεις πράγματα όσο δεν είσαι μπροστά γιατι μπορεί να φάει κάτι.

empire21

Member
13 Αυγούστου 2013
13
10
Δεν έχω και κανένα μεγάλο διάστημα αφού μόλις λίγες μέρες είναι μαζί μας το σκυλάκι στο σπίτι.Εντάξει δεν περιμένω να γίνουν θαύματα από τόσο νωρίς αλλά ρωτάω γιατί θέλω να μάθω πρώτα πως να συμπεριφέρομαι εγώ απέναντι στο σκυλάκι μου και αν αυτά που κάνουμε τις πρώτες μέρες είναι σωστά.

Υπομονή και όρεξη υπάρχουν οπότε συνεχίζω τις προσπάθειες και το διάβασμα και ο χρόνος θα δείξει.:)

χρυση 13

New Member
14 Ιουνίου 2014
4
0
καλημερα ειμαι καινουρια εκανα αναζητηση για το προβλημα που αντιμετωπιζω και εγω με το κουταβακι μου,ειναι τζακ ρασελ αρσενικο 2 μηνων το πηρα απο εκτροφεα..τον εχω μια βδομαδα σχεδων εδω και 2 μερες αγριευει,γρυλιζει ουτε τον αγριευουμε εμεις ουτε τιποτα δεν ξερω αν ειναι νωρις ακομα για εκπεδευση..?ειμαι μπερδεμενη (n)

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
καλημερα και καλώς όρισες. Τα τζακ ειναι υπερενεργητικά σκυλιά και φαντάζομαι αυτο το γνωρίζεις. Ο εκτροφέας σου είναι η καλύτερη πηγη συμβουλων και ενημέρωσης ειδικά για το πρώτο χρονικό διάστημα. Η βασική εκπαίδευση συνήθως και θεωρητικά ξεκινά λίγο αργότερα, στους 5-6 μηνες περίπου αλλα από την πρώτη μέρα που το κουτάβι ερχεται στο σπίτι θα πρέπει να μάθει ορισμένα βασικά πράγματα καθώς και τα όρια που θα θέσετε για να μην εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτο σκύλο . Με υπομονή και αρκετό διάβασμα πιστευω οτι θα τα καταφέρεις.

χρυση 13

New Member
14 Ιουνίου 2014
4
0
ευχαριστω για την αμεση απαντηση τον εκτοφεα δεν τον ξερω δυστιχως καποιος γνωστος και μαλιστα εκπεδευτης μου το εφερε αλλα την 2η μερα αφου το πηρα ειδα στο κουταβακι περιεργη συμπεριφιρα ,υπνηλια,δεν ετρωγε κ.λ.π αν και ηταν κυριακη ευτυχως βρηκα γιατρο και μας ειπε οτι εχει γαστρεντερίτιδα...φυσικα τρελαθηκαμε και ειδικα τα παιδια ...τον βρηκα τον(φιλο) και μου ειπε θα μας εφερνε αλο..εγω το ειχα σπιτι και δεθηκαμε με το μικρουλι...διαβασα και το τι γινονται τα κουταβια μετα και αποφασησαμε να το κρατησοθμε του κανουμε την αγωγη καλυτερεψε αρκετα την τριτη τελειωνουμε την αγωγη και θα παμε στο γιατρο..απλα για το οτι αγριευει μηπως ειναι που του δινω τα φαρμακα..?

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
τωρα αρχιζεις και μου τα μπερδευεις ! το πηρες απο εκτροφεα αλλα δε γνωριζεις τον εκτροφεα?
σου ειπε οτι θα εφερνε αλλο εξαιτίας μιας γαστρεντερίτιδας;
διαβασες οτι εκτροφικά κουτάβια αντικαθίστανται και πηγαινουν... οπως λες;
αυτα τα πραγματα δε γίνονται. Εάν όντως ειναι εκτροφικό αναζήτησε τον εκτροφέα μέσω του γνωστού σου, αυτός δε μπορεί, θα ξέρει..

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εαν ξέρεις να γρυλίζεις και να δείχνεις τα δόντια σου όταν σε δαγκώνει, κάντο και θα λύσεις το πρόβλημα σου, το ίδιο κάνουν και τα άλλα σκυλιά με επιτυχία σε αυτό το πρόβλημα.

• Like
Reactions: east49

nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
Ο δικος μου το εκανε οταν ηταν μικρουλης, καταλαβα οτι το εκανε σαν παιχνιδι... οσο και να του ελεγα μη και να τον μαλωνα καποιες φορες απλα το ελαττωνε , μεγαλωνοντας το σταματησε αν και καποιες φορες που παιζουμε το κανει παλι βεβαια χωρις να με σφυγγει απλα το χρησιμοποιει σαν ''πιασημο'' στο παιχνιδι...
Νομιζω να μην σε αγχωνει αλλα μην τον αφησεις και ανεξελεκτο....

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
ευχαριστω για την αμεση απαντηση τον εκτοφεα δεν τον ξερω δυστιχως καποιος γνωστος και μαλιστα εκπεδευτης μου το εφερε αλλα την 2η μερα αφου το πηρα ειδα στο κουταβακι περιεργη συμπεριφιρα ,υπνηλια,δεν ετρωγε κ.λ.π αν και ηταν κυριακη ευτυχως βρηκα γιατρο και μας ειπε οτι εχει γαστρεντερίτιδα...φυσικα τρελαθηκαμε και ειδικα τα παιδια ...τον βρηκα τον(φιλο) και μου ειπε θα μας εφερνε αλο..εγω το ειχα σπιτι και δεθηκαμε με το μικρουλι...διαβασα και το τι γινονται τα κουταβια μετα και αποφασησαμε να το κρατησοθμε του κανουμε την αγωγη καλυτερεψε αρκετα την τριτη τελειωνουμε την αγωγη και θα παμε στο γιατρο..απλα για το οτι αγριευει μηπως ειναι που του δινω τα φαρμακα..?
Οπότε έχεις και εκτροφέα και εκπαιδευτή για να συμβουλευτείς...Ο εκπαιδευτής τι λέει γι'αυτή την συμπεριφορά?:rolleyes:

χρυση 13

New Member
14 Ιουνίου 2014
4
0
O εκπεδευτης απλα μου ειπε οτι ειναι λογο των δοντιων και να του εχω διαφορα παιχνιδια,οταν δαγκωνει να κανουμε εναν ηχο του πονου και να τον βαζω στο παρκο του ετσι θα μαθει,ακομα δεν παιζει με τα παιχνιδια και πολυ ..(n)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Το ζωο δεν εχει ορεξη να παιξει.περιμενε να τελειωσει η αγωγη
Πιθανοτατα να σας.εχει συνδεσει με δικα του πονακια ,οποτε κ να σας γρυλιζει.υπομονη.

χρυση 13

New Member
14 Ιουνίου 2014
4
0
Αυτο υπεθεσα περιμενω την Τριτη που θα παμε στο γιατρο να δουμε πως παει ...τελειωνει κ η αγωγη...ευχαριστω παντος!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk