Κουτάβι και δάγκωμα...

steliosnvp7

Member
17 Δεκεμβρίου 2011
19
0
Athens
Καλησπερα σε ολους ...

Πριν λιγο καιρο , βρηκα ενα κουταβακι 2 μηνων στα σκουπιδια .. Για να μην πολυλογω το μαζεψα , πηγαμε κτηνιατρο κτλ και το κρατησα ... Ενω φαινεται πολυ ησυχο και εξυπνο ( απο την 2η μερα καταλαβε οτι πρεπει να τα κανει εξω ) εχω ενα θεμα με το δαγκωμα .. βεβαια , επειδη δεν ειχα ποτε ξανα σκυλακι , δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο και γι αυτο δημιουργησα το ποστ αυτο , για να με διαφωτισουν οι πιο εμπειροι ... Διαβασα οτι τα κουταβια που απομακρυνοντε νωρις απο τη μαμα τους , εχουν ενα θεμα με το δαγκωμα καθως δεν καταλαβαινουν απο ορια ... διαβασα τεχνικες για το πως πρεπει να του συμπεριφερομαι οταν το κανει αυτο αλλα δεν εχω δει καποιο ουσιαστικο αποτελεσμα ... τι προτινετε ???

ευχαριστω εκ των προτερων !

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
καταρχην να σου ζησει!
ναι τα κουταβια που εχουν απομακρυνθει νωρις απο την τοκετοομαδα και την μανα εχουν λιγοτερο "μαλακο" στομα.
καθε φορα που αρπαζει τα χερια σου θα κανεις ενα δυνατο "αουτς" με τσιριχτη φωνη και θα απομακρυνεσαι αμεσως απο το σκυλο. το παιχνιδι τελειωνει αμεσως οταν δειχνει ενδιαφερον για τα χερια ή τα ποδια σου. εχε και λιγο υπομονη, χρειαζεται λιγο χρονο για να συνδυασει το αποτελεσμα με την αιτια. μολις το καταλαβει θα δεις οτι θα το κοψει. φυσικα πρεπει να του δωσεις εναλλακτικες. πετσετα βρεγμενη και παγωμενη απο την καταψυξη, μασουλητηρια, παιχνιδακια.

steliosnvp7

Member
17 Δεκεμβρίου 2011
19
0
Athens
χθες ακουσα και μια νεα εκδοχη ... δεν ξερω βεβαια αν ισχυει ... οτι τον τρωνε τα δοντακια του επειδη ειναι κοντα στο μηνα να τ αλλαξει ... θα δοκιμασω και την συμβουλη σου ... ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερoν ! :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
2 μηνών σκύλος δεν έχει βγάλει καν τα πρώτα του δόντια καλά καλά!
Ακόμα είναι πολύ νωρίς!Περίμενε να βγουν τα πρώτα όλα και να πέσουν και να βγουν τα μόνιμα!
Αυτή η περίοδος διαρκεί από 2-6 μηνών!Ναι ισχύει ότι έχουν γενικά μια ενόχληση αυτήν την περίοδο εξ'αιτίας των δοντιών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επαναπαυτείς εσύ!
Κάθε άλλο, είναι η κατάλληλη ηλικία για να μάθει το "μη"!
Θέλει υπομονή επιμονή και ηρεμία από μέρους σου!
Όταν θα επιχειρεί να σε κρατσανάει θα του λες με έντονο ύφος, αυστηρή και σταθερή φωνή "μη" και θα του δίνεις ένα παιχνίδι του να μασουλάει και εσύ θα φεύγεις από το σημείο!Αν επιμένει θα επιμένεις και εσύ!Ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά!
Το κλειδί είναι να μην χάσεις την ψυχραιμία σου!Θέλει σταθερό πρόγραμμα φαγητού άσκησης και ύπνου και σε συνδυασμό με τα παραπάνω θα καταφέρεις να σταματήσεις το δάγκωμα σε βάθος χρόνου μέχρι να βγουν τα δόντια και να μεστώσει κάπως το μυαλουδάκι του!
Ναι είναι ένα μειον ότι αποχωρίστηκε από την τοκετοομάδα τόσο νωρίς αλλά αν δουλέψεις εσύ με τον σκυλάκο σου θα επιτύχεις και θα κλείσεις αυτό το κενό!

Δουλειά και όρεξη θέλει!
Να τον χαίρεσαι!

steliosnvp7

Member
17 Δεκεμβρίου 2011
19
0
Athens
σε ευχαριστω πολυ και για τις συμβουλες και το χρονο που αφιερωσες ! ασχολουμαι πολυ με το σκυλακι και δουλευω πολυ σε αυτα που λες ... το ''μη'' φαινεται να το εχει μαθει ... τωρα εχω μπει στη κατηγορια κατσε κτλ ... τωρα για το δαγκωμα κανω υπομονη ... απλα καποιες φορες μπαινει στο μυαλο μου η ιδεα μηπως ειναι γενικα επιθετικος αλλα δεν φαινεται κατι τετοιο ...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για 3 μηνών κουτάβι το δάγκωμα είναι επικοινωνία με τα άλλα κουτάβια της τοκετοομάδας και όχι επιθετικότητα!

Η επιθετικότητα είναι τελείως άλλο πράγμα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97