Κουτάβι εν δράση

mercy

Active Member
9 Οκτωβρίου 2012
36
0
Γειά και χαρά σε όλους,προχθές λοιπόνήρθε επιτέλους στο σπίτι μας η μικρούλα mercy,και μου έδωσε να καταλάβω πως άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη...Είναι μια 11 μηνών μαλτεζίνα πονηρή,παιχνιδιάρα και πολύ γλυκιά!Τις κροκέτες της δυσκολεύεται μάλλον να τις μασήσει τρώει δυο τρείς βαριέται παιζει και τα παρατάει πως θα μπορούσα να τις κάνω πιο μαλακές?? την ταιζω τρεις φορέσ την ημέρα σε συγκεκριμένες ώρες και αφήνω το πιάτο 30 λεπτά...λάθος?μήπως είναι ακόμη μικρήκια πρέπει να της το αφήνω συνέχεια??Το πρώτο βράδυ όλα καλά ήταν ψαρωμένη και κοιμηθήκαμε χθες ήθελε παιχνίδια.το βράδυ την έχω περιορισμένη σε πάρκο με την πάνα της το νερό και το κρεβάτι της η μικρούλα όμως κλαιει για παρέα ...αφου την άφησα να κλάψει και αφού τους ξυπνήσαμε όλους +την γρινιάρα γειτόνησσα την έβγαλα και κοιμηθήκαμε (που λέει ο λόγος στον καναπε)χαχα τώρα κοιμάτε του καλού καιρού...αύριο τι θα γίνει άραγε???το άλλο θεματάκι είναι η πάνα που άλλοτε την τιμά και άλλοτε όχι έχει βάλει στο μάτι το χαλί..είναι δυνατό να μην της αρέσει να πηγαινει εκει μετα την τρίτη φορά??Αυτά από εμάς,αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει τι κάνω λάθος ή να με παρηγορήσει ευχαριστώ!Καλό μου κουράγιο η μεγάλες αγάπες πονάνε χα χα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Καλώς την δέχτηκες την...μικρή σου, αλλά...11 μηνών και τις κροκέτες της μια χαρά θα πρέπει να τις τρώει και φυσικά, να μην χρησιμοποιεί πάνες. Οι βόλτες είναι και γι'αυτό μεταξύ άλλων.
Υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει εγώ καλά; 11 μηνών δεν λες;
Και παρεπιπτόντως, από που σου ήρθε, σχεδόν ενός χρόνου;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεδομένου το ότι [αν κατάλαβα καλά] άλλαξε περιβάλλον, θα της δώσεις λίγο χρόνο να προσαρμοστεί με την καθημερινότητά σου.

Για τις κροκέτες είναι αρκετά μεγάλη, απλά αν θες να φάει για αρχή ανακάτεψε την τροφή με λίγο ζωμό ή με κρεατάκι αλεσμένο. Το πιάτο της για ένα τέταρτο το πολύ κάτω και μετά μάζεμα. Μην της βάζεις τρεις φορές τη μέρα. Δύο είναι αρκετές, ανά 12 ώρες καλύτερα.

Το κλάμμα είναι λογικό. Δε δίνεις σημασία όμως, σε 2-3 μέρες το πολύ θα έχει στρώσει και θα καταλάβει ότι εκεί κοιμάται όταν κοιμάστε εσείς. Καλό θα ήταν να την κουράζεις αρκετά πριν κοιμηθείτε για να πέφτει ξερή.

Η πάνα δε χρειάζεται να υπάρχει στην ηλικία της. Κατευθείαν να μάθετε την ανάγκη έξω. Μπορεί να κρατάει την κύστη της τώρα, δεν είναι κουτάβι που κατουράει κάθε τρεις και λίγο. Υπολόγισε περίπου κάθε πότε κάνει πιπί μετά το νερό και κάθε πότε κάνει κακά μετά το φαγητό, και βγάζε την εκείνη την ώρα.

Καλό κουράγιο και να σου ζήσει! 11 μηνών από που την πήρες;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Γεια σου!

Η σκυλίτσα σου είναι 11 μηνών, σωστά? Μικρή είναι ακόμα βέβαια, αλλά δεν είναι και μωρό κουτάβι, άρα το τάισμα 3 φορές τη μέρα καθώς και η χρήση πάνας είναι αχρείαστα.

Τροφή να της δίνεις 2 φορές τη μέρα (την αναγραφόμενη ποσότητα για τα κιλά της, τη χωρίζεις στα δύο). Αν θες να τη μαλακώσεις ρίξε λίγο νεράκι, τσέκαρε όμως πρώτα το τσουβαλάκι της τροφής, μήπως γράφει ότι δεν πρέπει να τη δίνεις βρεγμένη.

Την πάνα τι τη θέλεις? 11 μηνών σκυλί, εμβόλια έχει κάνει και μπορεί να κρατιέται άνετα πάνω από 8 ώρες. 3 φορές τη μέρα βόλτα λοιπόν θα πρέπει να της αρκούν.

Μην την κακομαθαίνεις, μέγα λάθος το ότι έκλαιγε και την πήρες να κοιμηθείτε αγκαλιά τελικά. Τσάμπα ξυπνήσατε και τους γείτονες. Θα πρέπει να κάνεις και να κάνουν υπομονή μερικές μέρες, κλείσε όλα τα παράθυρα για να μειώσεις το θόρυβο, βάλτη στο crate της, ρίξε και ένα σεντόνι από πάνω και άστη να ξελαρυγγιάζεται (αν φυσικά είσαι σίγουρη ότι δεν φωνάζει γιατί θέλει τσίσα).

Που ήταν η σκυλίτσα μέχρι τώρα? Πώς ζούσε?

mercy

Active Member
9 Οκτωβρίου 2012
36
0
Καλώς την δέχτηκες την...μικρή σου, αλλά...11 μηνών και τις κροκέτες της μια χαρά θα πρέπει να τις τρώει και φυσικά, να μην χρησιμοποιεί πάνες. Οι βόλτες είναι και γι'αυτό μεταξύ άλλων.
Υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει εγώ καλά; 11 μηνών δεν λες;
Και παρεπιπτόντως, από που σου ήρθε, σχεδόν ενός χρόνου;
λαθος λαθος λαθος 11εβδομάδων επρεπε να γραψω

mercy

Active Member
9 Οκτωβρίου 2012
36
0
Δεδομένου το ότι [αν κατάλαβα καλά] άλλαξε περιβάλλον, θα της δώσεις λίγο χρόνο να προσαρμοστεί με την καθημερινότητά σου.

Για τις κροκέτες είναι αρκετά μεγάλη, απλά αν θες να φάει για αρχή ανακάτεψε την τροφή με λίγο ζωμό ή με κρεατάκι αλεσμένο. Το πιάτο της για ένα τέταρτο το πολύ κάτω και μετά μάζεμα. Μην της βάζεις τρεις φορές τη μέρα. Δύο είναι αρκετές, ανά 12 ώρες καλύτερα.

Το κλάμμα είναι λογικό. Δε δίνεις σημασία όμως, σε 2-3 μέρες το πολύ θα έχει στρώσει και θα καταλάβει ότι εκεί κοιμάται όταν κοιμάστε εσείς. Καλό θα ήταν να την κουράζεις αρκετά πριν κοιμηθείτε για να πέφτει ξερή.

Η πάνα δε χρειάζεται να υπάρχει στην ηλικία της. Κατευθείαν να μάθετε την ανάγκη έξω. Μπορεί να κρατάει την κύστη της τώρα, δεν είναι κουτάβι που κατουράει κάθε τρεις και λίγο. Υπολόγισε περίπου κάθε πότε κάνει πιπί μετά το νερό και κάθε πότε κάνει κακά μετά το φαγητό, και βγάζε την εκείνη την ώρα.

Καλό κουράγιο και να σου ζήσει! 11 μηνών από που την πήρες;
αχ αχ 11 εβδομάδων επρεπε να γραψω η αυπνη sorry

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
ok
Ετσι αλλάζουν τα πάντα.
Ολα αυτά τα θέματα όμως υπάρχουν στο φόρουμ.
Κάνε μια αναζήτηση και σίγουρα θα τα βρεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi