Κουτάβι - Ερωτήσεις & Προϋποθέσεις

Konsloiz

New Member
4 Ιουνίου 2013
3
0
ntemonte.blogspot.gr
Καλησπέρα παιδιά,

είμαι καινούριος στην παρέα και εύχομαι γρήγορα να προσαρμοστώ και να εγκλιματιστώ. Είναι το πρώτο μου ποστ, γι' αυτό ζητώ την επιείκεια σας για τυχόν σφάλματά μου.

Είμαι πρωτοετής φοιτητής στο Πολυτεχνείο μιας επαρχιακής πόλης. Εδώ και ένα χρόνο περίπου νιώθω έντονα την επιθυμία για την απόκτηση -ή καλύτερα υιοθέτηση- ενός Λαμπραντόρ. Αυτό ίσως ωφείλεται στο ότι ο θείος μου που μένει στα προάστια της ίδιας πόλης έχει μία πολύ γλυκιά σκυλίτσα -όχι λαμπραντόρ αλλά τι σημασία έχει;- και μπορώ να πω ότι ξοδεύουμε αρκετές ώρες μαζί! Όποτε τη βλέπω -αρκετά συχνά- παίζουμε, την ταίζω, την πηγαίνω βόλτες κτλπ. και θα έλεγα ότι έχουμε δεθεί αρκετά καθώς όποτε με βλέπει ζωηρεύει, μπαίνει μπροστά μου για να τη χαιδέψω κ.α. Η σχέση μου αυτή λοιπόν μου έκανε ακόμα πιο έντονη την επιθυμία να αποκτήσω ένα σκυλάκι και ειδικά λαμπραντόρ γιατί έχω ακούσει ότι είναι πολύ φιλικό και παιχνιδιάρικο -όπως ακριβώς μου αρέσει-.

Έχω λοιπόν ορισμένες απορίες τις οποίες θα προσπαθήσω να διατυπώσω όσο πιο λακωνικά και περιεκτικά μπορώ έτσι ώστε να μου πείτε τη γνώμη σας μέσα από την εμπειρία σας για το αν πληρώ τις προϋποθέσεις για να προβώ σε μια τέτοια κίνηση.

1) Όντας φοιτητής νοικιάζω ένα μονόχωρο σπίτι (όχι πολύ μικρό). Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό; Το σπιτάκι του (crate μου είπαν πως είναι η καλύτερη επιλογή)
θα είναι μέσα στο σπίτι απλά φοβάμαι μήπως το περιορίσω.

2)Ποιά ηλικιά μου προτείνετε σαν την καλύτερη; Επίσης θα προτιμούσα να είναι θηλυκό, υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

3) Όσο αφορά τη φασαρία: θα γαυγίζει από μωρό; Θα μου πείτε λογικό είναι να κλαίει και να γαυγίζει αλλά θα γίνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να μου δημιουργεί πρόβλημα με τη πολυκατοικία;

4)Εκπαίδευση: Θα μπορέσω να του μάθω εύκολα, απλά πράγματα όπως: να μη κάνει φασαρία όταν λείπω από το σπίτι, να κάνει τις ανάγκες του εκεί που πρέπει, να μη μασουλάει ό,τι βρει κτλπ.;

5)Διάβασα ότι τις πρώτες βδομάδες δε πρέπει να μένει πολύ ώρα μόνο του. Λόγω σχολής ίσως χρειάζεται να λείψω 4 και 5 ώρες. Υπάρχει πρόβλημα;

Προς το παρόν δεν μου έρχονται άλλα ερωτήματα στο μυαλό. Αν έχετε να προσθέσετε τίποτα άλλο που θα πρέπει να το έχω υπόψιν μου, θα το εκτιμούσα!

Εκ των προτέρων, σας ευχαριστώ πολύ.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Κρίνοντας από το ύφος που γράφεις, μάλλον έκανες καλή επιλογή στη φυλή :)
Ήπιων τόνων εσύ (μάλλον), πραος ο σκύλος, μια χαρά.

Σχετικά με το διαμέρισμα δεν υπάρχει πρόβλημα, φτάνει να το βγάζεις τις βόλτες του να εκτονώνεται.

Θα σου πουν και περισσότερα φαντάζομαι οι λαμπραντοραδες του forum.
Σαν γενικό κανόνα έχε πως δεν χρειάζεται πανικός. Μαθαίνοντας και κάνοντας. Δούλεψε άριστα σε πολλούς από εμάς, δεν βλέπω γιατί να μη δουλέψει και για ένα πρωτοετή φοιτητή του πολυτεχνείου ;-)

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καλοσορισες!

Εγω θα ηθελα να σε ρωτησω, εαν εχεις εξασφαλισει το θεμα μετακινισης?
Εαν δεν διαθετεις δικο σου μεταφορικο μεσων- θα εχεις μεγαλο προβλημα να πας στο σπιτι σου- εστω και αυτες της 2-3 φορες το χρονο, εαν εχεις μεγαλο σκυλο!

Και μετα και το θεμα του στρατου!
Τωρα εισαι φοιτητης- αλλα σε 5-6 χρονια θα πας στρατο! Υπαρχει καποιος που θα κρατησει το σκυλι τοτε?

Ειναι σιγουρα θεματα, που πρεπει να τα σκεφτει καποιος πριν αποκτησει σκυλο!

Konsloiz

New Member
4 Ιουνίου 2013
3
0
ntemonte.blogspot.gr
Καλησπέρα και στους δύο και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Όσον αφορά το μεταφορικό περιμένω το καλοκαίρι για να βγάλω δίπλωμα και από Σεπτέμβριο -λογικά- θα έχω αυτοκίνητο. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι τώρα δεν είχα αποκτήσει σκυλάκι. Περιμένω δηλαδή πρώτα να εξασφαλιστώ μεταφορικά (όπως είπες και έσυ) και μετά να προβώ σε οποιαδήποτε κίνηση. Εξάλλου σπουδάζω στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και η καταγωγή μου είναι από Καβάλα. Οπότε οι μετακινήσεις είναι αρκετά συχνές.

Το Πολυτεχνείο είναι τουλάχιστον (!) 5 χρόνια και σίγουρα -λογικά πάντα μιλώντας- θα ακολουθήσει και μεταπτυχιακό. Οπότε πιστεύω πως για αρκετά χρόνια είμαι εξασφαλισμένος. Για το θέμα του Στρατού για εμάς τους απόφοιτους Μηχανικούς ισχύει ότι παρουσιαζόμαστε όλοι στο Ναύπλιο όπου υπηρετούμε για 2-3 μήνες και μετά μας διώχνουν. Τουλάχιστον έτσι έχουν τα πράγματα προς το παρόν, αν μου έχουν δώσει σωστές πληροφορίες!

Συνοψίζοντας, πιστεύω πως όταν τελικά (ελπίζω κατά τον χειμώνα) αποκτήσω σκυλάκι θα είμαι καλυμμένος και για τους δύο παράγοντες.

Για τα άλλα ερωτήμα που θέτω, θα μπορούσες -αν δεν σου δεσμεύει χρόνο και κόπο- να με συμβουλέψεις;

Εκ των προτέρων, ευχαριστώ πολύ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Το θέμα αυτό, συζητείται πάρα πολύ συχνά. Κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις πολλούς προβληματισμούς και αντίστοιχα πολλές συμβουλές.

Συνηθίζω να λέω, ότι ο σκύλος είναι ιδιαίτερα πολυέξοδη ενασχόληση. Οσο μικρότερος σε ηλικία και μεγάλος σε μπόι, τόσο δαπανηρότερος.

Πρέπει, οπωσδήποτε να τον σηκώνει η τσέπη σου.
Πρέπει, οπωσδήποτε να έχεις μεταφορικό μέσο.
Πρέπει, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, να μην έχει πρόβλημα.
Αν είναι μωρό, πιθανότατα θα ενοχλεί, ίσως και υπερβολικά και ίσως για πολλούς μήνες. Και δεν θα μπορείς απαραιτήτως, να κάνεις κάτι γι αυτό, παρά μόνο υπομονή.
Πρέπει, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη του, να ξέρεις ότι η φροντίδα του, μπαίνει σε απόλυτη προτεραιότητα, σε σχέση με ύπνους, ξάπλες, εξόδους, ταξίδια κλπ φοιτητικά καμώματα.
Πρέπει, να κάνεις τα πλάνα σου, όχι για τα επόμενα 4-6 χρόνια, αλλά για τα επόμενα 10-15.
Ακόμη και 2 μέρες, να χρειαστεί να λείψεις, θα πρέπει να έχεις φροντίσει, την ασφαλή διαμονή του.

Αφιέρωσε χρόνο, να διαβάσεις κάμποσα θέματα στο φόρουμ. Θα σου λυθούν απορίες, πριν καν χρειαστεί να τις διατυπώσεις.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
το θέμα του Στρατού για εμάς τους απόφοιτους Μηχανικούς ισχύει ότι παρουσιαζόμαστε όλοι στο Ναύπλιο όπου υπηρετούμε για 2-3 μήνες και μετά μας διώχνουν. Τουλάχιστον έτσι έχουν τα πράγματα προς το παρόν, αν μου έχουν δώσει σωστές πληροφορίες!
Ναι σε διωχνουν απο,ναυπλιο γιατι μετα απο 2-3 μηνεσ ερχεται η νεα σειρα και σε στελνουν καπου στην παραμεθωριο αμα δεν εχεις βυσμα , αν εχεις βυσμα και μαλιστα χοντρο πας σπιτι σου και απο τον πρωτο μηνα , οποτε πρεπει να σκεφτεις τι θα κανεις με το σκυλο για τους 8μηνες που θα εισαι μεσα και μην ακους ραδιοαρβυλα

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Πρέπει να βρεις γυναικα που να αγαπαει τα σκυλιά και να την κρατησεις μεχρι ν' απολυθεις απο φανταρος. (Ειμαι ωμος αλλά πρακτικος).

nikpapah

Member
16 Απριλίου 2013
16
0
Φίλε μου και γω περίμενα καιρό να πάρω το κουτάβι μου και φαντάζομαι το θες από χρόνια! Η δικιά μου (lab) είναι 3μιση μηνών τώρα και έχει προσαρμοστεί πλήρως. Κάνει την ανάγκη της στη βόλτα δε κλαίει και ας την αφήσω μόνη της για ώρα,κάποιες φορές και 5 ώρες... Στην αρχή θα σου κλάψει εγώ να φανταστείς την είχα στην αποθήκη το πρώτο βράδυ και από κει και πέρα σην αυλή. Την 5η μέρα ειχε σταματήσει εντελώς να κλαίει.. Οπότε εσύ που θα την έχεις στο σπίτι πιστεύω θα γλιτώσεις τα βραδυνά ουρλιαχτά!

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
1) Όντας φοιτητής νοικιάζω ένα μονόχωρο σπίτι (όχι πολύ μικρό). Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό; Το σπιτάκι του (crate μου είπαν πως είναι η καλύτερη επιλογή)
θα είναι μέσα στο σπίτι απλά φοβάμαι μήπως το περιορίσω.

2)Ποιά ηλικιά μου προτείνετε σαν την καλύτερη; Επίσης θα προτιμούσα να είναι θηλυκό, υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

3) Όσο αφορά τη φασαρία: θα γαυγίζει από μωρό; Θα μου πείτε λογικό είναι να κλαίει και να γαυγίζει αλλά θα γίνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να μου δημιουργεί πρόβλημα με τη πολυκατοικία;

4)Εκπαίδευση: Θα μπορέσω να του μάθω εύκολα, απλά πράγματα όπως: να μη κάνει φασαρία όταν λείπω από το σπίτι, να κάνει τις ανάγκες του εκεί που πρέπει, να μη μασουλάει ό,τι βρει κτλπ.;

5)Διάβασα ότι τις πρώτες βδομάδες δε πρέπει να μένει πολύ ώρα μόνο του. Λόγω σχολής ίσως χρειάζεται να λείψω 4 και 5 ώρες. Υπάρχει πρόβλημα;

Προς το παρόν δεν μου έρχονται άλλα ερωτήματα στο μυαλό. Αν έχετε να προσθέσετε τίποτα άλλο που θα πρέπει να το έχω υπόψιν μου, θα το εκτιμούσα!

Εκ των προτέρων, σας ευχαριστώ πολύ.
Μην σε απασχολεί ο χώρος και εγώ σε μια τρύπα μένω με το σκυλί 100 ζευγάρια παπούτσια και ενα χαμστερ και χωράμε! Απλά αμα είναι γκαρσονιέρα μεχρι να μάθει να μην κάνει ζημιές θα κάνει ντου στα πάντα.....(το χρυσό μου έφαγε κάτι ωραιότατες καψουλες για χάπια προχθές γιατι απλά τις ξέχασα πάνω στο μοναδικό μου τραπέζι...και ευτυχώς δεν τις είχα γεμίσει)
Για μένα ιδανική ηλικία ειναι 6-7 μηνών που έχουν ξεφύγει απο την ''μωρουδιακή'' ηλικια και είναι πιο φρόνημα
Στο οτι θες θηλυκό αναλογίσου εαν θα αντέχεις την περίοδο που θα έχει, γιατί στην πρώτη περίοδο της σκύλας μου ο φίλος μου συ χάθηκε την ζωή του και η δική μου είναι 6 κιλά οπότε δεν είχε και πολύ αίμα.

Στο οτι θα γαυγίζει σίγουρα θα το κάνει αρχικά θα κλαίει οταν φεύγεις και θα πρέπει να ρίξεις δουλειά και χρόνο για να το ξεπεράσει το σκυλάκι.

Εαν αφιερώσεις χρόνο στο σκυλάκι θα μπορέσεις να του μάθεις αρκετές βασικές εντολές.

Σκέψου οτι δεν θα μπορείς να πηγαίνεις εκδρομές χωρίς το σκυλί. Οτι δεν θα μπορείς να φεύγεις το πρωι για την σχολή και να γυρνάς ξημερώματα σπίτι. Εγω φροντίζω να την παίρνω μαζί μου παντου για καφέ για ψώνια για τα πάντα οπότε σπίτι μονη μένει κανένα 5ωρο και δεν έχει θέμα.

Για τον στρατό δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω αλλά είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς....ο φίλος μου υπηρετεί Κύπρο και άφησε πίσω 7 γάτες και εναν απελπισμένο πατέρα!

Και οι μεταφορές πρέπει να σε απασχολήσουν ειδικά για μεγάλο σκυλάκι!

Υπολόγισε τα έξοδα του σκύλου που είναι αρκετά καθώς και το ότι βρέξει χιονίσει 2-3 ώρες θα πρέπει να βγαίνει βόλτα

Konsloiz

New Member
4 Ιουνίου 2013
3
0
ntemonte.blogspot.gr
Καλημέρα παιδιά και σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις-συμβουλές σας! Είναι όλες πολύ χρήσιμες!

Όσον αφορά το θέμα του στρατού: πιστεύω κανείς δε μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι θα κάνει την επόμενη μέρα, πόσο μάλλον την επόμενη 10ετία.
Βέβαια όμως, πιστεύω ότι το λέτε για να με προτρέψετε να κάνω έναν σωστό -ας τον πούμε- προυπολογισμό! Αν λοιπόν σε 10 χρόνια ισχύουν τα σημερινά δεδομένα,
θα μπορώ να το αφήσω στο σπίτι του θείου μου (και της οικογένειάς του) που μένει στα προάστια της Ξάνθης, σε μονοκατοικία με αυλή και με εμπειρία στα σκυλάκια καθώς όπως είπα στην αρχή,
το δικό τους σκυλάκι μου έκανε εντονότερη την επιθυμία να αποκτήσω και εγώ ένα!

Από όλες τις απαντήσεις με προβλημάτισαν ιδιαίτερα οι σχετικές με την φασαρία, την ηλικία και το
φύλο.

Όπως μου απάντησε η φίλη jac, η ιδανική ηλικία είναι 6-10 μηνών. Για ποιούς λόγους;
Θα είναι πιο "εύκολα" τα πράγματα για έναν πρωτάρη σαν εμένα σε σχέση με μικρότερες ηλικίες;

Φύλο:

Το θηλυκό το επέλεξα επειδή διάβασα πως συνήθως είναι πιο έξυπνα αλλά και ότι τα αρσενικά
έχουν πολλές ορμόνες μετά από κάποια ηλικία ενώ τα θηλυκά μπορούν να στειρωθούν (δεν γνωρίζω τίποτα για το τελευταίο για αυτό δεν θέλω να ξεφύγουμε από το θέμα μας).
Θα ήταν καλύτερα αν τελικά επέλεγα ένα αρσενικό; Ποιά τα αρνητικά του θηλυκού και ποιά του αρσενικού;

Φασαρία:

Η φασαρία για εμένα παίζει καθοριστικό ρόλο. Μένω σε μια πάρα πολύ ήσυχη πολυκατοικία, νοικιάζω το σπίτι και προσπαθώ να κρατώ χαμηλό προφίλ γενικά.
Πιστεύω πως ως ένα σημείο κλάματα και γαυγίσματα θα είναι αποδεκτά από τους γείτονες. Το παραπάνω όμως, με ανησυχεί.
Αν το πάρω σε ηλικία 6-7 μηνών θα μπορέσω να τα περιορίσω; Θα είναι εύκολο να το αφήνω σπίτι και να μη γαυγίζει; Ή ακόμα: θα είναι εύκολο να είμαι
και εγώ σπίτι και να μη γαυγίζει παραμόνο στις βόλτες του οι οποίες εννοείται πως θα είναι καθημερινές;

Το περιμένω χρόνια (όπως συμπλήρωσε ένας φίλος παραπάνω) και το θέλω πολύ αλλά αν δεν πληρώ τις
προϋποθέσεις θα πρέπει να το ξεχάσω προς το παρόν. Για αυτό θέλω να με διαφωτίσετε με την εμπειρία σας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Δεν είναι όλα, θέμα εμπειρίας.
Οταν μιλάμε για κάτι έμψυχο, οι απρόβλεπτοι παράγοντες, είναι άπειροι.
Κάποια πράγματα, δεν λέγονται με σιγουριά. Αποδεικνύονται στην πράξη μόνο.