Κουτάβι ΓΠ μέσα στο σπίτι

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλημερα.Να υπενθυμισω,στο πατρικο μου εχουμε ενα 5 μηνων λυκακι που μενει εξω(μπαλκονι,χωραφι).Κοιμαται δηλ εξω,αλλα μπαινει σχεδον καθημερινα και μεσα στο σπιτι και καθεται με τους γονεις μου.

Στην αρχη ουτε να το ακουσουν ηθελαν να μπει σκυλος στο σπιτι,σιγα-σιγα ομως το δεχτηκαν.

Προσπαθω τωρα λοιπον να τους πεισω να κοιμαται μεσα στο σπιτι,σε crate.

Θελω να ρωτησω πώς ειναι ενα λυκακι μεσα σε σπιτι;Ειναι σκυλος που θα καθεται ηρεμος για καποιες ωρες εκτος crate ή πρεπει να ειναι συνεχεια κλεισμενο ή να τρεχει εξω;Ξερω οτι εχει τρελη ενεργεια(καμια σχεση με το μολοσσακι),αλλα μπορουν οι 60-65 χρονων ανθρωποι να ανταπεξελθουν;

Να πω και γι αυτους 2 πραγματα.Ειναι πλεον συνταξιουχοι,παντα ειχαμε λυκο στο σπιτι,αλλα εξω και το θεωρω θαυμα που ασχολουνται μαζι του και τον βαζουν μεσα.Η μητερα μου ειναι πιο συνεργασιμη.Τωρα της μαθαινω τι να κανει ωστε το λυκακι να μην ανεβαινει πανω της.Μια χαρα τα καταφερνει.Τον πατερα μου τον μαθαινω τι να κανει για να μην τον δαγκωνει.

Γενικα,δεν εχουν ιδεα απο σκυλια,απο τροπο σκεψης του σκυλου και οταν τους εξηγω,με ακουν.Ειναι πολυ διστακτικοι,αλλα νομιζω οτι ψηνονται.Ο πατερας μου θελει πολλη δουλεια.Ειμαι 29 χρονων και τωρα συνειδητοποιω οτι ο πατερας μου φοβαται τα σκυλια.Στην αρχη,φοβοταν να ταισει το κουταβι στο στομα.Τωρα,το απολαμβανει κι ο ιδιος.Καμαρωνει το λυκακι του και χαιρεται πολυ οταν ξαπλωνει διπλα του.Το χαιδευει και γελαει με τα καμωματα του.Απελπιζονται ομως ευκολα.Δεν ξερουν να συμπεριφερθουν στα πιο απλα κι εντυπωσιαζονται οταν με μια απλη συμβουλη μου,βλεπουν να ανταποκρινεται το κουταβι.Οταν ομως λειπω(δεν κοιμαμαι στο πατρικο),σε μια "ασχημη" συμπεριφορα του κουταβιου,επειδη δεν ξερουν τι να κανουν,του φωναζουν.

Η ζωη του κουταβιου,αν μενει μεσα στο σπιτι θα ειναι:θα κοιμαται στο crate,οταν ξυπνουν θα ανοιγουν την πορτα να βγαινει εξω να τρεξει,να κανει την αναγκη του,θα το κανακευουν λιγο και μετα θα ασχολουνται με αλλες δουλειες.Αν το σκυλι θελει εντονο παιχνιδι που δε θα ξερουν να το κανουν,θα το κλεινουν στο κλουβακι,μετα θα το ξαναβγαζουν,κτλ.Δε θα το παιζουν οπως χρειαζεται ενα λυκακι.Μονο εγω θα το παιρνω καποιες φορες για καλη ασκηση και κοινωνικοποιηση,αλλα οχι καθημερινα.

Μπορει το ζωο να ζησει ετσι;Μπορει να προσαρμοστει σε τοσο ηρεμους ρυθμους;Δε θελω να μπει στο σπιτι,να αγανακτισουν οι γονεις μου και να το ξανακοιμισουν εξω.

Απο τριχες πως παμε;Βγαζει πολυ μαλλι οταν μαδαει;Δηλ ειναι σαν το δικο μου,που τον χαιδευω και πεφτουν οι τριχες,ή επειδη αυτο ειναι μακρυτριχο μενουν πανω και βγαινουν με το χτενισμα;

Παιδια,βοηθηστε να προβλεψω...

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
πολυ αγχος εχεις ρε συ!!!!το σκυλι θα προσαρμωστει!μην αγχωνεσαι.τωρα η εκτονωση ειναι λιγο θεμα,αλλα αφου βγαινει κ εξω κτλ,οκ.θα καταλαβεις ποτε θα αρχησει να τα παιζει η αν θελει παραπανω εκτονωση.θα δεις τα σημαδια στην αυλη κ μεσα στο σπιτι!η αληθεια ειναι οτι εχουν πολυ ενεργεια κ θελουν να κανουν συνεχεια κατι.

απο τριχα τωρα,ναι μαδαει κ αυτο.αφηνει τριχα,αλλα δεν ειναι απο αυτη την τριχα που καρφωνεται σε ρουχα κτλ...φευγει ευκολα.απο την αλλη,μην τους ζοριζεις κ παρα πολυ τους ανθρωπους.σιγα σιγα θα δουν κ απο μονοι τους οτι δεν χρειαζεται να απελπιζονται.το οτι φωναζουν στο κουταβι μην το παιρνεις κ βαρυα.δεν ειναι γυαλι που θα σπασει με συντονισμο!αρκει να μην του φωναζουν σε λαθος στιγμες.για αυτο φροντησε.δειξτους το ποτε πρεπει να κανουν κατι.

ετσι κ να μην ξερουν τι πρεπει να κανουν αρχικα για να του μαθουν κατι,ας ξερουν τουλαχιστον το ποτε θα τον μαλωνουν.εγω θα προτεινα να τους συνεχισεις τα μαθηματα συμπεριφορας κτλ ,αλλα να αφησεις τους ιδιους να αποφασησουν το πως θα ζουν με το σκυλι.μην τους ζορησεις να τον εχουν μεσα για υπνο κ αργοτερα που θα μεγαλωσει κ θα μυριζει ισως κ πιο πολυ να τους ενοχλησει κ να τον βγαλουν εξω.καλυτερα απο τωρα εξω παρα αργοτερα.μαθηματα συμπεριφορας λοιπον κ εκπαιδευση.

πλακα στην πλακα παντως,ειναι πολυ καλο που χαιρονται κ οι δυο σου γονεις!ξερεις τι καλο τους κανει ψυχικα αυτο?σαφωςς κ ξερεις απλα για να δωσω εμφαση ρωταω!ειναι πραγματικα εξαιρετικο το οτι ανθρωποι τετοιας ηλικιας βρισκουν κατι να τους κανει τοσο χαρουμενους!κ φυσικα ολο αυτο εχει κ τα θετικα του κ στην συματικη υγεια περαν της ψυχικης!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Χμ...
Θελω να τον βαλω μεσα γιατι φανταζομαι οτι με τον καιρο που ο σκυλος θα μεγαλωνει,δε θα μπορουν να τον χειριστουν και ολο και πιο αραια θα τον βαζουν μεσα.Ενω αν τον εχουν απο τωρα ολη μερα μεσα στο σπιτι,θα τον μαθουν,θα καταλαβαινουν συμπεριφορες και η εκπαιδευση θα γινεται χωρις να το καταλαβαινουν.Θα βγαινει φυσικα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κοιτα,επειδη απο οτι εχω καταλαβει τον γουσταρουν πολυ,δεν προκειται να σταματησουν να ασχολουνται.ετσι το κοβω.....απο εκει κ υστερα,πρεπει να κρατησεις κ τις λεπτες ισοροπιες ωστε να μην κουραστουν κ γυρησει μπουμερανκ ολο αυτο.μην πιεσεις πολυ.συζητησε τους για ποιο λογο δεν θα ηθελαν σκυλο μεσα,ακου τι θα σου πουν κ δες κατα ποσο αυτο μπορει να αλλαξει.μεγαλοι ανθρωποι ειναι κ οπως ξερεις εχουν κ μερικα κολληματακια που δεν αλλαζουν!απλα φροντησε αν τελικα μεινει μεσα ,να μαθει πολυ καλα να ακουει εντολες που τον στελνουν στο μερος του κ γενικα πως θα μενει ησυχος κ μονος του.οι γονεις σου θα πρεπει να μπορουν να φυγουν χωρις προβληματα απο το σπιτι.μην γυρησουν κ δουν ανω κατω.....προετοιμασε τους λιγακι για αυτο!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Έχω σκύλο που εκτός σπιτιού είναι διάολος τελείως, αλλά εντός είναι λες και έχει κατεβάσει διακόπτες, με εξαίρεση κάποια μικρά αλλά τελείως ανώδυνα ξεσπάσματα

Όλα γίνονται με υπομονή

:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αυτό που είπε ο Κώστας ισχύει και σε μένα!

Ελένη άλλη χρήση τα κάνουμε εμείς όμως και άλλοι θα χρήση θα κάνουν οι γονείς σου!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια

Ελένη άλλη χρήση τα κάνουμε εμείς όμως και άλλοι θα χρήση θα κάνουν οι γονείς σου!
Καλα,εννοειται!Αυτο ομως σημαινει οτι επειδη εσεις ασχολειστε πολυ ειναι ησυχο το σκυλι μεσα στο σπιτι,ενω με τους γονεις μου δε θα ειναι(αυτο φοβαμαι);Δεν καταλαβα τι εννοεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη

Και για μας ισχυει αυτο. Αλλά ακριβως οπως ειπε ο Στελιος.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ελένη ο σκύλος θα προσαρμοστεί γιατί είναι μόλις 5 μηνών!

Απλώς μπορεί να συγχυστεί στην αρχή λόγω του ότι είχε συνηθίσει έξω και τώρα εκτός του ότι θα τον βάλουν μέσα στο σπίτι θα τον μάθουν και σε Crate!Δεν λέω καλά θα κάνουν απλώς να προσέξουν να ισοσταθμίσουν λίγο την κατάσταση!

Ο σκύλος μπορεί να πιεστεί λόγω της αλλαγής της καθημερινότητας του και να είναι στην αρχή λίγο νευρικός,να κάνει λίγες ζημιές γι'αυτό η αλλαγή να γίνει σιγά σιγά!
Πρέπει να διατηρηθεί πάσει θυσία η εκτόνωση του για να μπορέσουν να τον κάνουν να συνηθίσει στο καινούργιο περιβάλλον!

Δεν ξέρω κιόλας τον κούταβο,μπορεί να προσαρμοστεί αμέσως!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οταν καταληξουμε να μπει μονιμα ο σκυλος,θα φροντισω να μπει ηρεμα και σταδιακα.Δε θα μπει ξαφνικα μια μερα και να και το crate.Το crate θα προυπαρχει και οταν μπαινει για "επισκεψη",θα το συνηθιζει ολο και πιο πολυ.Δε με απασχολει αυτο.Εχω τον τροπο.;)

Παντως,χαιρομαι γι αυτα που λετε.Πιστευα οτι το κουλουκι,δε θα μπορει μεσα.

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Πάντως ισχύει και το ότι είναι αρκετά ενεργητικά και θέλουν να ασχολούνται με κάτι συνέχεια αλλά και ότι βγάζουν πολύ τρίχα (μα πολύ όμως), και ναι μεν είναι μεγάλες (οι τρίχες) και φαίνονται αλλά δεν βγαίνουν πάντα εύκολα από χαλιά, μοκέτες κλπ., οπότε ξαφνικά η μητέρα σου θα βρεθεί στην θέση να πρέπει να καθαρίζει το σπίτι 2 φορές την μέρα (και πάλι να έχει τρίχες).
Εγώ τον δικό μου δεν τον έχω μέσα, οπότε δεν μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω (τον παίρνω όμως συχνά μαζί μου στο γραφείο), πάντως το γεγοννός ότι είναι κάποιος σκύλος έξω (και ιδιαίτερα ο ΓΠ) δεν σημαίνει ότι αυτό και μόνο το γεγονός τον εκτονώνει, αν δεν εκτονώνεται (τρέξιμο, παιχνίδι) θα κάνει ζημιές και έξω. Μόνος του δεν εκτονώνεται ακόμα κι αν είναι έξω σε μεγάλο χώρο, σίγουρα θα είναι καλύτερα από την άποψη αυτή απ'ό,τι μέσα στο σπίτι, αλλά και πάλι θέλει εκτόνωση από/με τον ιδιοκτήτη.

Off topic: Από που το πήραν οι γονείς σου (και εγώ ΓΠ έχω και είμαι Χανιά κι εγώ)?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πάντως ισχύει και το ότι είναι αρκετά ενεργητικά και θέλουν να ασχολούνται με κάτι συνέχεια αλλά και ότι βγάζουν πολύ τρίχα (μα πολύ όμως), και ναι μεν είναι μεγάλες (οι τρίχες) και φαίνονται αλλά δεν βγαίνουν πάντα εύκολα από χαλιά, μοκέτες κλπ., οπότε ξαφνικά η μητέρα σου θα βρεθεί στην θέση να πρέπει να καθαρίζει το σπίτι 2 φορές την μέρα (και πάλι να έχει τρίχες).
Εγώ τον δικό μου δεν τον έχω μέσα, οπότε δεν μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω (τον παίρνω όμως συχνά μαζί μου στο γραφείο), πάντως το γεγοννός ότι είναι κάποιος σκύλος έξω (και ιδιαίτερα ο ΓΠ) δεν σημαίνει ότι αυτό και μόνο το γεγονός τον εκτονώνει, αν δεν εκτονώνεται (τρέξιμο, παιχνίδι) θα κάνει ζημιές και έξω. Μόνος του δεν εκτονώνεται ακόμα κι αν είναι έξω σε μεγάλο χώρο, σίγουρα θα είναι καλύτερα από την άποψη αυτή απ'ό,τι μέσα στο σπίτι, αλλά και πάλι θέλει εκτόνωση από/με τον ιδιοκτήτη.

Off topic: Από που το πήραν οι γονείς σου (και εγώ ΓΠ έχω και είμαι Χανιά κι εγώ)?
Χμ...τετοια λεγε μου.Η τριχα ειναι αρκετη για να τον σουταρει η μανα μου,εκτος αν της γινει μεγαλος ερωτας και προς αυτο κινω τα νηματα...:D

Το πηρα σημερα με το μολοσσο και πηγαμε σε ανοιχτο χωρο και θαλασσα και ετρεχαν 2 ωρες.Ο δικος μου τα παιξε,το λυκακι μολις ειχε ζεσταθει!Ελεος!:eek::p

Απο εκει που παιρνουν οι μισοι Κρητικοι τα σκυλια τους.Απο συγγενη.:mad:

Ποσο ειναι το δικο σου ηλικιακα;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο "συγγενης" ομως σκυλος (δηλ. ο σκυλος προερχομενος απο το εκτροφικο πλανο του συγγενη) δεν ιδρωσε κάν Ελενη μου :D Ολη μερα να τρεχε το ιδιο θα εκανε.

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Χ
Ποσο ειναι το δικο σου ηλικιακα;
19 μηνών. Στο επισημαίνω για την τρίχα, γιατί είναι ένα θέμα που εύκολα το αγνοεί κάποιος εθελοτυφλώντας πάνω στην επιθυμία του να έχει σκύλο, κα δη ΓΠ. Όσο για την ενέργεια, δεν είχα ποτέ μολοσσό αλλά φαντάζομαι ότι είναι όπως τα λες.
Χ
Απο εκει που παιρνουν οι μισοι Κρητικοι τα σκυλια τους.Απο συγγενη
Ευτυχώς ανήκω στους άλλους μισούς, αν και δεν σημαίνει αυτό απαραίτητα ότι το κουτάβι σας δεν είναι καλό μόνο και μόνο εξ'αυτού.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Χμ...τετοια λεγε μου.Η τριχα ειναι αρκετη για να τον σουταρει η μανα μου,εκτος αν της γινει μεγαλος ερωτας και προς αυτο κινω τα νηματα...:D
Πες την μητέρα σου ότι θα έχει μια αξιοσέβαστη ποσότητα τρίχας!:D:D:D

Το καλό είναι ότι "μαζεύονται" στις γωνίες και μπορείς να περάσεις να τις πάρεις με την σκούπα!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πες την μητέρα σου ότι θα έχει μια αξιοσέβαστη ποσότητα τρίχας!:D:D:D

Το καλό είναι ότι "μαζεύονται" στις γωνίες και μπορείς να περάσεις να τις πάρεις με την σκούπα!
Οποτε εχω χτενισει το Λεων(ετσι τον λενε),οι τριχες του αιωρουνται!Τα βλεπει η μανα μου και φρικαρει!Μη δει τριχα στο φαγητο...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
δεν θελω να παρω το μερος της μητερας σου,αλλα εγω εαν δω τριχα σκυλου στο φαγητο μου...θα μετακομισω στον Αρη...(στην Ξανθη δηλαδη!).
:D:D:D
Σιγα...εγω τη βγαζω και συνεχιζω το χλαπακιασμα:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97