Κουτάβια για μήνες σε βιτρίνα

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Καλησπέρα σε όλους!
Σήμερα το απόγευμα σε αναζήτηση τροφής για το παιδί επισκέφθηκα μεγάλο pet shop στην Αθήνα. Κλασικά είχε διάφορα κουταβάκια σε βιτρίνα αλλά μου έκανε εντύπωση που κάποια ήταν σε μεγάλη έκπτωση! Ρώτησα το λόγο και μου είπαν ότι αυτά και κάποια άλλα τα δίνουν πιο φθηνά γιατί είναι μεγάλα, δηλαδή 5 μηνών ίσως και παραπάνω. Που σημαίνει ότι ζουν σε βιτρίνα μαγαζιών 3 μήνες και βάλε? Και μου δημιουργήθηκε η απορία, είναι νόμιμο αυτό τώρα? Τόσους μήνες σε ένα γυάλινο κλουβί χωρίς να βγαίνουν ποτέ έξω? Σίγουρα δεν είμαι ειδική για να ξέρω αν και τι προβλήματα μπορεί να τους δημιουργήσει αυτή η κατάσταση αλλά τα λυπήθηκε η ψυχή μου τα κακόμοιρα, λες και δεν περνάνε αρκετά μέχρι να φτάσουν εκεί...

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Ο νομος φαινεται να προστατευει εκουσια ή ακουσια τα πετ σοπς,αυτο που περιγραφεις δεν εχει μεγαλη διαφορα με ενα σκυλι το οποιο βρισκεται δεμενο 24/7 σε ενα μπαλκονι ή μια ταρατσα.Το θεμα επισης ειναι πως τα μεγαλυτερα σκυλια πωλουνται ακομα πιο δυσκολα,οποτε σε κανα-δυο μηνες ενδεχομενως να τα παρατησουν πουθενα(για να μην σκεφτω τιποτα χειροτερο..).

Δεν ξερω αν υπαρχει κατι που μπορεις να κανεις(ή γενικα να κανουμε ολοι μας),το μονο που μπορω να προτεινω ειναι τουλαχιστον να μην αγοραζεις τιποτα απο τετοιου ειδους μαγαζια.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Μα και το μπαλκόνι/ταράτσα παράνομο δεν είναι?
Και πόσο δηλαδή μπορούν να τα κρατάνε εκεί? Κι άμα δε τα πάρουν? Είναι δυνατόν να τα παρατήσουν όπως λες? Το τίποτα χειρότερο δεν το σκέφτομαι καν...
Ξέρει κανείς τι γίνεται με αυτά τα ζωάκια?
Έχω σκάσει από χτες που τα είδα :(:(:cry:

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Μα και το μπαλκόνι/ταράτσα παράνομο δεν είναι?
Και πόσο δηλαδή μπορούν να τα κρατάνε εκεί? Κι άμα δε τα πάρουν? Είναι δυνατόν να τα παρατήσουν όπως λες? Το τίποτα χειρότερο δεν το σκέφτομαι καν...
Ξέρει κανείς τι γίνεται με αυτά τα ζωάκια?
Έχω σκάσει από χτες που τα είδα :(:(:cry:
Αυτο ειπα,οτι το να ειναι σε ταρατσα ή μπαλκονι συνεχεια ειναι παρανομο,ενω στην βιτρινα δεν θεωρειται παρανομο,βγαλε ακρη..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
Η παραμονη στη ταρατσα ως μονιμη κατασταση θεωρειται παρανομη.....
Η παραμονη στη βιτρινα προς πωληση θεωρειται προσωρινη.....

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Η παραμονη στη ταρατσα ως μονιμη κατασταση θεωρειται παρανομη.....
Η παραμονη στη βιτρινα προς πωληση θεωρειται προσωρινη.....
Οταν το κουταβι ειναι 5 μηνων και βρισκεται ακομα στην βιτρινα δεν νομιζω οτι αυτο θα επρεπε να λογιζεται ως προσωρινο.Ακριβως το ιδιο πραγμα ειναι,αλλο θεμα το τι ειδους τυχη θα εχει τελικα το κουταβι της βιτρινας στο τελος,ενω το αλλο της ταρατσας θα ζει π.χ. 10 χρονια εκει.Για μενα προσωρινο ειναι 5-10 μερες λογως τρομερης αναγκης,οταν το μερος διαμονης του ζωου για μηνες ολοκληρους ειναι το κλουβι,εγω προσωπικα δεν το θεωρω προσωρινο,ο νομος φυσικα μπορει και να το θεωρει.

• Like
Reactions: GRDANE

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Αυτό το "τι είδους τύχη θα έχει" είναι που με απασχολεί... Πώς επηρεάζεται η συμπεριφορά του εάν τελικά πωληθεί και κυρίως τι γίνεται αν δεν...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
Απλα να σκεφτεις κιολας.... οτι τα απουλητα.... ανακυκλωνονται.... γυρω γυρω στα καταστηματα.... να μην τα βλεπουν κ οι πελατες.... οποτε.... το καθε καταστημα εμφανιζει "προσωρινα" το καθε κουταβι στη βιτρινα του..... νομικα λοιπον δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι.....

• Like
Reactions: ghelly and l.Kyveli

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Ναι μιλούσα με μια κοπέλα που ζαχάρωνε ένα από τα κουτάβια και η πωλήτρια εκεί της είπε ότι από Δευτέρα θα πάει σε άλλο κατάστημα να το βλέπουν κι άλλοι πελάτες... Επίσης ισχυρίστηκε ότι μπορούν να τα βγάζουν έξω αλλά δεν το κάνουν για να μη βρωμίζουν o_O. Εν τω μεταξύ έχω πετ σιτι και δίπλα στο σπίτι μου και δεν έχουν κουτάβια οπότε νόμιζα ότι το σταματήσανε αλλά δυστυχώς...

• Like
Reactions: l.Kyveli and GRDANE